Şimdi Ara

yeniden hazırlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hocam merhaba, ben bu sene odtü sosyolojiyi bırakıp hedefim olan psikoloji için yeniden hazırlanmaya karar verdim ama senelerdir sınav sisteminden ve konulardan çok uzağım.Her türlü tavsiyenize açığım. Kaynak kitap, deneme için neler tavsiye edersiniz?




  • up hocam çok gerginim ve nereden başlayacağımı bilmiyorum 

  • Yaş kaç,geçişi falan düşünmedin mi aynı üniversite zaten

  • Yas 22 maalesef. Zaten siyaset biliminden sosyolojiye geçiş yaptım okul icinde. Ama istediğim alan psikoloji


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartanesi* K kullanıcısına yanıt

    Kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama bitir bence kararsızlık iyi değil

  • Hocam edebiyat icin degisen bir sey yok.Kampus ve rustu hoca kanalina bakabilirsin. Limit ve 345 soru bankalari,denemeleri iyidir.Limit el kitabi iyidir.

    Tarih icin selami yalcin,cografya icin yavuz tunaya bakabilirsin youtubeda. Kitap yerine cikmislari(kpss lys yks oabt) cozmek daha mantikli geliyor bana.

    Ayt mat Lys mata gore soru icerikleri daha kolay.Sizin zamaninizla log,dizi vs ayni sanirim.Lti ise fazlasiyla hafifledi.

    TYT turkce ve sosyal Ygs ile ayni. Matematikte problem kismi benzer.Geometri tamamen degisti.Geometri icin kenan kara'ya bakabilirsin. Temel kavram-sayilar sorulari da yine Ygs'ye gore baya degisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aç bir youtube listesi birde kaynağını al baştan başla işte aga


    Örn tyt matematik yazsan bir sürü oynatma listesi çıkar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ösymdekituvaletpompası -- 19 Kasım 2020; 23:50:30 >
  • Merhaba,


    2018 sınav sistemi değişiminden sonra sınav dinamikleri değişti. Öncelikle yeni sistemde tartışmasız Türkçe soruları zor. 40 sorudan yaklaşık 28'i paragraf 12 dil bilgisi gelmekte ancak 2020 YKS'de 5 dil bilgisi geldi. Paragraflar zor seviyeydi. Çok ciddi pratik gerektiriyor.


    Matematik soruları hikayeleştirildi. Eskisi gibi üslü sayıların vs. kurallarını bilip direkt yapılmamakta. Öncelikle paragraf tarzı hikayeyi okuduktan sonra gerekli saptamaları yaptıktan sonra kurallar kullanılmakta yani zorlaştırıldı ancak paragrafı iyi olan için çok büyük bir artı. Lise müfredatında (2018-2019 öncesi) bize öğretilen matematik sisteminden farklı bir sistemde gelmekte sorular. Yinede sorular hikayeli olsa bile cebir bilgisi istiyor. Geometride hikayeli. Genel anlamda zor değil lakin pratik isteyen, problemleri çok iyi yapan tyt matı yapabilir diyebilir. AYT Mat de az buçuk değişiklik yapıldı aşağı yukarı aynı.


    Sosyal kısmı ise eşit ağırlık ve sözel öğrenciler için üzücü çünkü çoğu yorum ve 20 sorudan 10'u çalışma gerektirmeden yapılabilecek sorular buda sayısalcıların önümüze geçmesine sebep olmakta. 5 Tarih sorusun 3-4 ü yorum ve mantık üzerine, 1-2 tanesi ise bilgi olabiliyor. Coğrafya daha çok harita isteyebiliyor. Felsefe ise paragraf üzerine yorumlama ve felsefi terimleri azda olsa hakimiyet istiyor. Din soruları neredeyse 4/5 yorumlama.


    Fen hakkında ise az bilgin var ise 20 sorudan 1-2 tanesini genel fen bilgileri ile yapabilirsin ancak 0 bilgiyle yapılacak sorular yok. Sayısalcı değilim lakin anladığım kadarıyla sorular zor değil orta seviye ve çalışınca yapılabilecek sorular.


    AYT Edebiyat ise 24 soru. Bu 24 sorunun bir kısmı paragraf bu sene 6 paragraf geldi ne yazıkki. Çalışmayanla çalışanı çok ayırt ediyorlar (!) Sorulan bilgi soruları ise çok ağır değil lakin çalışma istiyor. Çok ayrıntılara girmeden yüksek netler yapmak mümkün. Sayısalcıların birçoğu 24 sorunun 10-15 ini yaparak ea ve sözellerin önüne geçmekte.


    AYT Tarih ise biraz daha bilgi odaklı ama yinede tam bilgi diyemem. Coğrafyası ise genel kültür tarzı ve kaliteli sorular oluyor.


    Sınav ile ilgili genel verebileceğim bilgileri yazdım.


    Kaynak kitap ise aşağı yukarı aynı ünlü yayınlar devam ediyor. Sözellerde en ünlüsü Limit/Yayın Denizi/Hız ve Renk vs. Matematik ise 3-4-5 yayınları/Karekök/Endemik vs. - Geometri Birey/Acil vs.


    Deneme için yukarıdaki yazdığım yayınlarda iyidir. Hayatında başarılar.





  • kartanesi* K kullanıcısına yanıt

    Hocam odtü sosyolojideyken de okul içindeki ui veya siyaset gibi iibf bölümlerine geçiş yapabiliyor muyuz ben de odtü soctayim bu soruya net cevap bulamadim da


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.