Şimdi Ara

Yeni taşındığım evin satılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar


    01.06.2023 tarihinde kiracı olarak oturmaya başladığımız ev satılacak.

    Ev sahibi eve girerken işte sizin gibi yeni evli çift, temiz insanlar nerde bulucam, ev alana kadar oturursunuz vb. şeyler demesine rağmen geçen hafta arayıp paraya sıkıştığım için evi satıyorum dedi. Alan arkadaş tanıdığımız, sizi daireden çıkartmıyacak. Fiyatta herhangi bir değişiklik yapmıyacak, herşey aynı kalacak sadece ona atacaksın parayı dedi. Ama bugün nedense sarı siteye koymuş evi. Biz yeni evliyiz evi sıfırdan dizdik kira olarak ta asgari ücret veriyoruz. İlçedeki aynı özellikli dairelerle fiyatta hiçbir farkı yok. Tahliye tahahütnamesi yapmadık sadece kira sözleşmesi yaptık. Sözleşmede 1 yıl kira müddeti diyor. Şuanda evi kimin satın alacağını bilmediğimiz için tedirgin durumdayız. Aynı durum başına gelenler nasıl bir süreç işledi yada bilgili arkadaşlar yorumda bulunabilirse çok teşekkür ederim.








  • Ne kadar kira veriyorsun? İstanbul’da mı oturuyorsunuz?
  • standartlarabidesi S kullanıcısına yanıt

    10 bin tl kira veriyorum kocaeli

  • Benzer durum birkaç sene öncesinde bizim de başımıza geldi. Sözleşme yaptıktan birkaç ay sonra ev sahibi evi sattı. Alan kişi de biz oturucaz dedi. O zamanlar kiralar böyle uçuk ve anormal düzeyde değildi. Mahkeme vs uğraşmadan çıktık. Bildiğim kadarıyla yasal olarak yeni ev sahibi kendisi veya aile üyelerinden birine daireyi kullandırtacaksa ve bunu belgeleyebiliyorsa mahkeme kararı ile sizi çıkarabiliyor. Bunun için daireyi satın aldıktan sonra 1 ay içerisinde size sözleşmeyi yenilemeyeceği konusunda bir ihtarname göndermesi gerekiyor. Bu arada sözleşme her ne kadar 1 yıllık olsa da yeni ev sahibi size ihtarname çektiği takdirde 6 aylık süre sonunda tahliye davası açabilir. He dava kaç yıl sürer onu bilemiyorum.


    Yeni malikin gereksinimi MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir. Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.





  • Şimdi sen eski ev sahibiyle sözleşme yaptığın için o sözleşme eskide kaldı..

    Yeni ev sahibin insafına kaldın artık...

    Mahkeme zarf kağıt cart cırt o işler seni yıpratır...

    Muz cumhuriyeti oldumuz için pek savunma hakkın da yok..

    Bu % 25 olayının bile açığını buldurlar...

    Bu konuda hükümetin zaten hiç bı atılımı yok..

    Kardeşim ne dilim Allah yardımcın olsun..
  • holiganx61 kullanıcısına yanıt

    Evin satılması kiracı için problem değil, yapılan sözleşme aynı şekilde devam eder. Alan kişi kendisi oturacaksa fesih bildirim sürelerine uygun olarak ihtarname ile kiracının çıkması istenir. Belirli süre sonunda ev boşaltılmadıysa mahkeme yoluyla tahliye sağlanır, burada da ev sahibinin gerçekten o eve ihtiyacı olduğuna mahkeme karar verir. Sürecin yıpratıcı olduğu konusunda haklısınız.

  • Evi alacak kişinin insafına kaldık o zaman hayırlısı ..

  • Benimde 3 senedir oturduğum ev sahibin aradı evi satacağını söyledi geçen sene kiram 1650TL Den 4000tl yaptık yine diyor düşük kaldı vs tekrar arayacağım dedi ev sahibi çık derse çıkartamaz sanırım ancak benim düşüncem blöf yaptığı evi satmayacak ve beni çıkartmak istediği yönünde eğerki böyle bir durumda hakkım ne olabilir ne talep edebilirim ev sahibinden taşınma masrafı vb

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.