Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (443. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.856
Cevap
173
Favori
940.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • carenfly C kullanıcısına yanıt

    Enterasan değil, klasik japon hanzoluğu. Arabanın her yerinde bu hanzoluğu hissedebilirsiniz. Tuşla açılıp kapanan aynalar, otomatik kilitlenmeyen kapı, insanın gözüne giren ayarlama tuşları. Kapanması için abanmanız gereken bir bagaj felan. Bunların çoğunun maliyetle alakası yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Pazar sabah kalktığımda lastik jantın üzerindeydi, vida girmiş. Aracı kıprıdatmadan çalıştırdım. Lastik basınç uyarısı gelmedi. Menüden basınçlara baktım hepsinde çizgi şeklinde herhangi bir rakam yoktu. Pompayla şişirip lastikçiye gittim. Vardığımda yaklaşık 10 dk. Lastik basınçları 245,230,256,220 şeklindeydi. Lastiği söktüler tamir ettiler. Kontağı çevirdiğim anda basınç ıyarı lambası yandı, işlem gören lastik çizgi diğerleri rakamdı. 300 metre sonra tüm lastikler 250 civarında göstersi ve lamba söndü.
    Sabah tekere göz ucuyla bakmasaydım, jant üzerinde yürüyecektim. Basınç sensörü neden jant üzerine inmiş lastiği uyarmadı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carenfly C kullanıcısına yanıt
    Uyarı için aracın yürümesi gerekiyor ve basıncı yürüdükten sonra okuduğu için hemen uyarı vermez. Aracı çalıştırdığınızda, en son aracı stop ettiğinizdeki bilgiler hafızadadır. Sistem basınç farkını ancak araç hareket ettikten sonra algılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 28 Mayıs 2024; 12:55:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • carenfly C kullanıcısına yanıt

    Bence bu kötü bir tasarım örneği. Aynı olay bir önceki aracımda başıma gelmişti. Gece araca bindim, kontağı çevirdim, kızdırma bujisi ışığının sönmesini beklerken sağ arka lastik patlak şeklinde uyarı verdi. Daha marşa bile basmamıştım. İndim baktım, lastik dümdüz. Kontağı çevirdiğimde araç sensörlere uyanın sinyali gönderiyormuş, uyanan sensörler aldıkları ilk ölçümü ECU ya rapor edip, uyarı verilmesini sağlıyormuş. Bu daha şık bir tasarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incubus İ kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarıyla Hanzo japonlarda epey yaygın bir isim zaten.


    Boşuna değil demek ki :)

  • arkadaşlar sizlere sormak istediğim bi durum var. babamın 1.6 glx i var. bugün aracı kullanmam icap etti. durunca vitesi p ye çekerken yol bilgisayarı ekranı komple kırmızı oldu. acelem olduğu için kapatıp gittim. geri gelip çalıştırdığımda normal siyah renge dönmüştü. aracı normal devirde yarım saat kullanıp garaja koyduğumda motordan hafiften yanık kokusu geliyordu. ben de pek anlamadığım için size sormak istedim. bu yanık kokusu yüksek devirde yokuş çıkınca da oluyor. bu konuda bilgisi olan var mı? araç 45 bin de, haftaya bakıma gidecek ama yine size de bi soruyum dedim

  • Arkadaşlar merhaba. Arabanin 2023 modelini 2 ay önce aldım. F/p anlaminda mantikli bir 4x4 istiyordum, belli konforsuzluklar olabilecegini goze alarak satin aldım. Motoru ve surusu inanılmaz iyi o konularda memnunum, rüzgar sesi vs de çok takılmıyorum ama şu iki uc konu beni çok rahatsız etti.


    1) Sürücü koltuğu çok rahatsız. GLX premium benim arac. Bel oyugu yok resmen, uzun yolda beli ağrıtıyor. Hadi onu geçtim, koltuk yan destekleri ve dikisleri o kadar sert ki (GLX premium olduğu için özellikle deri yapılmış kısımlar ama keske yapmasalarmis diyor insan) yarım saat sonra popomun yan tarafları ağrımaya başlıyor. Altima yastık koysam kafam değiyor, zaten rahat da olmuyor o cikintilar hissediliyor yine. Koltuğun indiği minimum seviye benim için hala yüksek zaten. Bu konuda arabaya uygun kilif doseme veya baska herhangi bir tavsiyeniz var mıdır?


    2) Multimedia ekranı donmuyor ama Android auto bağlanırken takılıyor bazen arabayi ilk acarken. Arabayı kapatıp tekrar calistirinca düzeliyor. Ama telefonla konuşurken karşı taraf beni neredeyse hiç duymuyor. Buna bir çözüm bulabilen oldu mu?


    3) Son olarak aklıma gelen sunroofu açmak için perdeyi tamamen açmak gerekiyor, o zaman da güneşten pişiyorum. Sunroofu açınca perdeyi kapatmanın bir yolu var mıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gk_34 -- 28 Mayıs 2024; 19:26:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • atakan84 kullanıcısına yanıt

    Çok sakıncalı bir durum. Ford courier de anahtarı taktığım anda ışık yanıyor. Önceki arabamız hyundai, Fiesta bunlarda da aynı şekildeydi. Oysa lastiği söktürdüklerinde sibobun üzerinde gördüm basınç sensörünü, yani eski arabalar gibi abs sensöründen yapmıyor ölçümü. Yakıştıramadım japonlara.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bingojungle B kullanıcısına yanıt

    Evet sistemin böyle çalışması gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar, kazasız günler diliyorum. 2017 1.6 vitaramız için ön disk ve balata değişimi yapacağım. piyasada ne yazık ki fazla seçenek yok. Brembo, bosch, trw ve blueprint bulabildim. Bu işten anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Veya yönlendirilebileceği bir yer. Forumdaki birçok siteyi inceledim bunları buldum sadece...

  • iyuksel79 İ kullanıcısına yanıt

    Merhaba, aracım sizinkinin aynısı. Blue print disk ve balata kullanıyorum çok düşük hızda biraz ötüyor başka da sıkıntısını görmedim. Disk yüzeyi aşınımı düzgün, aşırı toz yapmıyor. Ben memnunum. Disk ve balatayi aynı üreticiden almak bana daha mantıklı geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bingojungle B kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkürler.. Blueprint balata bulamıyorum hiçbir yerde. Disk buldum da. Şu an blueprint ve brembo buldum. Bosch ve trw de var ancak bunlara yoğunlaştım. aralarında 700 lira fark var. Brembo daha pahalı.. Balata BP bulamazsan ne almalıyım?

  • iyuksel79 İ kullanıcısına yanıt

    Trw daha önce başka aracımda kullandım, sessiz ve yumuşaktı, memnun kalmıştım. Brembo kaliteli bir ürün ama hiç kullanmadım, Bosch dan pek memnun değildim, fazla sertti, çok sürtme sesi geliyordu. BP internette biraz daha bakinin isterseniz, ben de en son biraz zor bulmuştum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bingojungle B kullanıcısına yanıt

    Blueprint disk ve TRW balata uygun olur mu acaba, sorun yaşar mıyım? Veya Brembo disk ve TRW balata?

  • iyuksel79 İ kullanıcısına yanıt

    Ürünler orijinal ve fiziksel olarak iyi durumda olduktan sonra sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum. Geçmişte özellikle Bosch balata ve yerli disk balatalardan pek memnun kalmadım. Bazı balatalar aşırı sertti bazıları aşırı yumuşaktı, bazı diskler çok hızlı paslanıyordu, bazısının yüzeyinde kılcal çatlaklar oluşuyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gk_34 G kullanıcısına yanıt

    1) Kılıf döşeme işe yaramaz koltuklar japon götüne göre tasarlanmış. Kadınlar rahat ediyor, erkekler için rahatsız

    2) Multimedya ekranı çöp. Mikrofon çöp. Bluetooth modül vs çöp. Yapabileceğiniz birşey yok. Multimedyayı komple değiştirmek haricinde ki 20-30 patlar.

    3) Malesef.

  • 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.