Şimdi Ara

Yeni Skoda Fabia 1.2 TSİ 110 DSG Style satın aldım. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
11
Favori
80.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hayırlı olsun guzel arac
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozbey

    Merhaba arkadaslar bugun 500 tl kapora verip fabia 1.2 90 hp manuel arac icin 47500 tl ye park sensoru trafik sigortasi dahil anlastim. Araci cok begenerek takip ettim. Ama bugun anlasmadan once hyundai i20 ye de bakmistim. I20 cok kaliteli bir ic mekan vermis fakat atmosferik motor 1.2 olmasindan dolayi cekisi kotu olacagini dusundugum icin. Kararimi fabia dan yana kullandim. Kafama takilan birsey var. Aracin ic kisminda hic yumusak malzeme kullanilmamis. Daha once sirketteyken sifir fiat linea kullandim 10000 km den sonra kapilardan gicirtilar gelmeye baslamisti. Sert plastikten dolayi. Acaba ayni sikintiyi bunda da yasarmiyim ne dersiniz?

    Kararınız doğru olmuş gönlünüz ferah olsun.Bende hyundai i20 1.4 100 elite otomatik bakmıştım ama arabanın motor teknolojisi eski şanzıman 4 ileri otomatik eski o yüzden hiç bulaşmadım.Sert plastik çok dayanıklıdır yıllarca eskimez gönlünüz o konuda rahat olsun :)

    Trim sesi her araçta olan birşey o konuda net bir söylem getirmek doğru olmaz.Fiat benim çalıştığım şirkette de var araba 18.000 km de geri vitese zor geçiyor yemin ediyorum elimizde kalıcak birgün bakalım hayırlısı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muconexplus

    hayırlı olsun guzel arac

    Teşekkür ederim.
  • Henry 93 tesekkur ederim cevap icin diat kadar kalitesiz bir arabaya binmedim cidden cok sikintili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozbey

    Henry 93 tesekkur ederim cevap icin diat kadar kalitesiz bir arabaya binmedim cidden cok sikintili.

    Ne demek rica ederim.Hiç bir markayı eleştirmem ama fiat gerçekten bu ülkeye bunu layık görüyor demek doğru olur.Zaten autoshow da linea gelmeyecek yeni tanıtılan aegea gelicek yakın zamanda.
  • mirrorlink bağlantısını hangi marka/model telefon ile yaptınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noregret

    mirrorlink bağlantısını hangi marka/model telefon ile yaptınız?

    Sony Xperia Z Ultra hocam android 5.0 destekli olması lazım bağlanan cihazın.
  • bu aracın opsiyon fiyat listesi elinde olan paylaşabilir mi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kompliman

    bu aracın opsiyon fiyat listesi elinde olan paylaşabilir mi..

    Hocam liste elimde yok fakat bildiğim kadarıyla yardımcı olayım

    Panoramik cam tavan 2.500 TL
    Arka park sensörü 800 TL
    Ön arka park sensörü 1200 TL

    16 Jant ekstra 1.100 TL
    17 Jant ekstra 1.400 TL

    Ekstra olarak spor koltuklar var onun fiyatını bilmiyorum.
  • Öncelikle hayırlı olsun. Aslında 1.4 tdi dsg ile karşılaştırıldığında bu motor maliyet olarak uygun gibi duruyor. Genel olarak C ve D sınıfı araçlar kadar sık ve çok uzun yol yapılabilecek bir araç değil fabia ve b sınıfı araçlar. O yüzden genellikle şehiriçi, yakın şehir çevresi ve en fazla 4-5 kere uzun yol yapacakların tercihi olarak görüyorum ben bu aracı. 65000TL dizel dsg ye vermek yerine 53000TL 1.2 tsi dsg ye vermek daha mantıklı geliyor bana. Ki yıllık vergide de avantajlı benzinli. Hatta opsiyonlarında ne var bilmiyorum ama hep şehiriçi kullananlar için 1.0 ambition modeli bile düşünülebilir. 40000TL+opsiyonlar olarak düşünürsek dizel ile arasında baya bir fiyat farkı oluyor. Bu arada ambition ve style arasında dış görünüş olarak bir fark yok sanırım jantlar dışında. Peki iç görünüm olarak çok mu fakir duruyor ambition bilginiz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kompliman

    Öncelikle hayırlı olsun. Aslında 1.4 tdi dsg ile karşılaştırıldığında bu motor maliyet olarak uygun gibi duruyor. Genel olarak C ve D sınıfı araçlar kadar sık ve çok uzun yol yapılabilecek bir araç değil fabia ve b sınıfı araçlar. O yüzden genellikle şehiriçi, yakın şehir çevresi ve en fazla 4-5 kere uzun yol yapacakların tercihi olarak görüyorum ben bu aracı. 65000TL dizel dsg ye vermek yerine 53000TL 1.2 tsi dsg ye vermek daha mantıklı geliyor bana. Ki yıllık vergide de avantajlı benzinli. Hatta opsiyonlarında ne var bilmiyorum ama hep şehiriçi kullananlar için 1.0 ambition modeli bile düşünülebilir. 40000TL+opsiyonlar olarak düşünürsek dizel ile arasında baya bir fiyat farkı oluyor. Bu arada ambition ve style arasında dış görünüş olarak bir fark yok sanırım jantlar dışında. Peki iç görünüm olarak çok mu fakir duruyor ambition bilginiz var mı?

    Hocam teşekkür ederim Uzun yol yaptım araçla ama senede anca 2 kez uzun yol yapıyorum oda eskişehir e kadar 340 km bir yol zaten hiç üzmedi uzun yolda şaşırttı beni ben daha konforsuz zor olur yorar diye düşündüm.ambition la dıştan bakınca jant ve sis farı farkı var ama içeride dağlar kadar fark var hocam.Koltuk kumaşlarından tutun 6.5 ekran geliyor dijital klima + 2 airbag daha otomatik yanan farlar yağmur sensörü otomatik kararan dikiz aynası kol dayama koltuk altı kapaklı gözler çift yönlü koltuk yükseklik ayarı yokuş kalkış sistemi + 2 hoperlör ekstra anahtarsız çalıştırma bluetooth deri kaplı direksiyon ve el freni maxi dot yol bilgisayarı direksiyon üzerindeki kumandalar var yol bilgisayarı ve müzik sistemi kontrolü için hepsini eksiksiz olarak yazdım.

    110 beygiri gerçekten hissettiriyor dolu dolu koltuğa yapıştırıyor.Ambition içeride biraz basit zaten 1.2 110 dsg ambition 48.900 civarı 1.2 110 dsg style da 53.200 arada 4.300 TL gibi fark için değmez hocam ambition almaya sırf dediğim 2 tane fazladan hava yastığını taktıramazsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi henry_93 -- 3 Ağustos 2015; 3:34:15 >




  • Yanıtınız için teşekkür ederim. 1.2 tsi 110 ambition için belki değmeyebilir ama dsg yi düşünmezsek eğer 1.0 lık motor ve bazı önemli düşünülen opsiyonlar ekletip alınabilir diye düşünüyorum? style 1.2 ile ambition 1.0 motoru düşününce aralarında baya bir fiyat farkı çıkıyor. Eklenecek olan opsiyonlarla style ile arasındaki iç fakir görüntüsü giderilemez mi?
  • hocam ambition donanımın iç ve dış görüntüsünün fakir olduğu konusuna ben katılmıyorum.
    bende şeker beyazı 1.0 ambition var. 20 gün oldu alalı. 500 km'de. anahtar teslim 37.300 TL. +450 trafik, +950 kasko.
    b segmenti bu donanımdaki başka marka bir aracı en az 46-47 bin liraya zor alırsınız.
    hele ki lansmanı yeni yapılmışsa (bkz. hyundai i20-style) 44.900 TL. jump isteseniz de satılmıyor!
    bu donanımda keşke şu da olsaydı dediğim sadece +2 airbag olmuştur.
    henry_93 güzel listelemiş ancak birkaç şeyi atlamış.
    koltuk altı kapaklı gözler, koltuk yükseklik ayarı ve yokuş kalkış sistemi benim araçta da mevcut.
    manuel vites seçeneğinde 1.0 ambition ile 1.2 style için 10.000 TL fark vermek istemedim.
    benim bildiğim kadarıyla ekstra donanım ekletilemiyor, sadece metalik renk farkı ve cam tavan mevcut. bunlar da tercih meselesi.
    çünkü bu sefer c segmentine yaklaşıyorsun ve fiyat +10 bin ekleye ekleye gidiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erka1907

    hocam ambition donanımın iç ve dış görüntüsünün fakir olduğu konusuna ben katılmıyorum.
    bende şeker beyazı 1.0 ambition var. 20 gün oldu alalı. 500 km'de. anahtar teslim 37.300 TL. +450 trafik, +950 kasko.
    b segmenti bu donanımdaki başka marka bir aracı en az 46-47 bin liraya zor alırsınız.
    hele ki lansmanı yeni yapılmışsa (bkz. hyundai i20-style) 44.900 TL. jump isteseniz de satılmıyor!
    bu donanımda keşke şu da olsaydı dediğim sadece +2 airbag olmuştur.
    henry_93 güzel listelemiş ancak birkaç şeyi atlamış.
    koltuk altı kapaklı gözler, koltuk yükseklik ayarı ve yokuş kalkış sistemi benim araçta da mevcut.
    manuel vites seçeneğinde 1.0 ambition ile 1.2 style için 10.000 TL fark vermek istemedim.
    benim bildiğim kadarıyla ekstra donanım ekletilemiyor, sadece metalik renk farkı ve cam tavan mevcut. bunlar da tercih meselesi.
    çünkü bu sefer c segmentine yaklaşıyorsun ve fiyat +10 bin ekleye ekleye gidiyor.

    Ben açıkçası ambition içini styledan sonra beğenemedim bir türlü fakat 1.0 almak istediğiniz zaman mecbur ambition almaya mahkum alıyorsunuz opsiyon olarak pekte birşey yok zaten ben görüntü fakir demiyorum yanlış anlaşılmasın içimi açmadı sadece çünkü ağzına kadar dolu bir leon fr sattım ev aldığım için

    İkincisi koltuk yükseklik ayarından kastım yolcu tarafi için yok çokta problem değil yokuş kalkış desteği katalogda ambition da mevcut değil olarak gösteriyor onun yalancısıyım :) Ama 1.0 ile 1.2 manuel konusunda haklısınız yalan yok fakat yanlış olmasın orada 1.2 90 bg ambition manuel 44.900 civarı sizin kastediğiniz model 10 bin fark koyunca benim araç oluyor.




  • henry_93 kullanıcısına yanıt
    ben sizin için söylemedim zaten, fakir görünüyor cümlesini kompliman kurmuştu bir önceki yorumunda.
    leon fr dan sonra size fabianın içi ve dışının biraz sade görünmesi gayet normal.
    ancak b segmentine genel olarak bakıldığında bu fiyata bu donanım başka markada yok.
    yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yok, yokuş kalkış desteğini ise neden donanım listesinde belirtmiyorlar anlamış değilim.
    ben 10 bin lira farkı 1.0 ambition 39 bin lira ile 1.2 style 49 bin lira için söylemiştim.
  • 1.0 ambition ve 1.2 tsi 90 hp manuel style arasında 8.000TL var. Bu da az bir para değil. Bu yüzden ambition tercih edilebilir aslında. Ambition ve Style ın ayrı ayrı opsiyon listeleri yok mu? Mesela ambition a sis farı,ön kol dayama, maxi-dot ekran, arka disk fren, alaşım jant, kendiliğinden kararan iç dikiz, hız sabitleyici vb. ekletemiyor muyum? Bir de arkadaşlar 1 depo benzin ile kaç km yol alıyorsunuz ortalama şehiriçinde?
  • kompliman K kullanıcısına yanıt
    temmuzda 1.0 motorda 1.500 lira kampanya vardı.
    o sayede zaten 37 bine aldım aracı. daha önce de söylediğim gibi benim bildiğim kadarıyla sadece metalik renk farkı ve cam tavan opsiyonu var. başka opsiyon ekletilemiyor araçlara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erka1907

    ben sizin için söylemedim zaten, fakir görünüyor cümlesini kompliman kurmuştu bir önceki yorumunda.
    leon fr dan sonra size fabianın içi ve dışının biraz sade görünmesi gayet normal.
    ancak b segmentine genel olarak bakıldığında bu fiyata bu donanım başka markada yok.
    yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yok, yokuş kalkış desteğini ise neden donanım listesinde belirtmiyorlar anlamış değilim.
    ben 10 bin lira farkı 1.0 ambition 39 bin lira ile 1.2 style 49 bin lira için söylemiştim.


    O konuda haklısın hocam evet araba sağlam fark o yüzden bütçe sarsmadan ambition alınır tabii ki :) İkinci olarak cam tavan ve renk opsiyonu dışındaki opsiyonlarda mevcut yazıyorum şimdi aşağıya

    16 JANT
    17 JANT
    Spor koltuklar / spor süspansiyon ile birlikte geliyor.
    Arka Park Sensörü
    Ön Arka Park sensörü ekli olarak gelebiliyor araçlar fakat bekleme süresi vs uzadığından dolayı hazır aracı almak daha mantıklı.

    Ambition içinde kol dayama alınabiliyor sis farı alınamıyor maalesef çünkü far anahtarında ön sis farı anahtarı yok ekli olarak gelmiyor fakat sonradan takılabilir far anahtarı değişimi gerekli fakat tamponda elektrik gelmiyordur oraya sis farı mevcut olmadığı için elektrik tesisatı çekilmesi lazım.




  • Hız sabitleyici ekletebiliyor muyuz, yoksa ekletemiyor muyuz? Park sensörü halledilebiliyormuş zaten.

    Ayrıca 3 yıl garanti uzatma ücreti nedir? DSG'yi kapsıyor mu?
  • Var mı bilen?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.