Şimdi Ara

Yeni Sistem Topladim Fakat Boota Gecemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sa Arkadaslar

    Yeni bir bilgisayar topladim fakat acilan ilk ekran anakartin reklam sayfasi sonra boota gecmek icin del e basiyorum baslangictaki siyah ekran geliyor

    iste ramler ok cpu yaziyor vs entering bios diyor ve kaliyor orda. Hasta etti beni herseyi denedim nerdeyse sizce ne olabilir problem?

    Sistemim bu:

    Kasa - Thermaltake VL90001W2Z Armor A90 Black ATX Case
    Islemci - Intel® Core™ i7-950 Processor
    Anakart - ASUS Sabertooth X58 Motherboard
    Ekran Karti - MSI N460GTX Cyclone 1GD5/OC
    Ram - Corsair CMX4GX3M1A1333C9 XMS3 4GB DDR3 RAM - PC10666, 1333MHz, 4096MB [2 Adet] Toplam 8 gb Ram
    Hard Disk - Seagate ST31000528AS Barracuda 7200.12 Hard Drive - 1TB, 7200 rpm, 32MB, SATA-3G
    Guc Kaynagi- Cooler Master RS850-AMBAJ3-US Silent Pro M 850W Power Supply
    Dvd Writer - Lg Standart Bir Dvd Writer Sata

    Simdi suphelendigim birkac konu var onlarida size arz edeyim bunlardan biri egerki problem olabilirse diye;

    Aldigim ramlar 4 gb lik 2 adet. Fakat ben hic bu anakarta milletin 2 gb dan fazla ram taktigini gormedim. Genelde 2 x [Ram adedi] seklinde combo yapiyorlar bende 4gb x [ram adedi ] yapmak istedim o yuzden simdilik 2 adet 4 gb 1333mhz ram aldim ve taktim 3. birtane daha alicam. Acaba ramlerimi desteklemiyor diyicem ama acilistaki o siyah ekranda 8150 mb gibi birsey yaziyor ramlere ve yanindada ok yaziyor yani bundan degildir diye umuyorum.

    Bir digeri ise taktigim hard disk direk kabindan cikarip taktim. Acaba once bir sekilde format mi atmak lazim hard diske takmadan once? Yoksa gerek yokmu win 7 yuklerken atiyormu?

    Ayrica anakartin uzerinde parcalari check eden isiklar var yani dogrumu degilmi diye bir isik sonmuyor bende boot device led isigi. Bu isigin manasi da ramler ve ekran kartinin disindaki hersey olabilir arizali olan yada bilmiyorum.

    Acemilik iste uzun suredir bilgisayarlardan uzak olunca bazi basit seylerde hata yapabiliyor insan. Butun kablo cikarma takma anakartin pilini cikarma bekleme sonra takma anakartin cmosunu resetleyen pin lerin yerini degistirme sata girislerini degistirme elektrik kablolarini degistirme kasa elektrik kablolarini cekip tek ramle calistirmai deneme gibi bircok sey denedim hatta cpuyu cikardim tekrar taktim ekran kartinida hakeza olmadi.Onerilerinizi bekliyorum.

    Bu bilgisayari actigimda gelen ekranlar 1. ve 2. :







    Soyledigim gibi 2. resimden sonra oyle kaliyor haraket yok hangi tusa bassamda

    2. resimde goruldugu kadar cpu yu taniyor ramleride ama hdd de bir haraket yok cd romda boyle surekli isigi yanip yanip sonuyor cok hizli degil cd romu acamiyorsun tusuna bassanda.

    Eskiden Hdd ye format atardik sanki takmadan once oyle birsey varmi halen.

    Birde simdi dikkatimi cekti 2. resimde de goruldugu gibi ram de 1066 mhz yaziyor bumu ram hizi? Cunki benimkinin 1333mhz olmasi lazim yanlis rammi yollamislar yoksa?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 4 Aralık 2010; 14:39:28 >







  • Arkadaslar acilen cevabinizi bekliyorum kafayi yiycem :s Kablolari soke taka calistiramadan bozucam pc yi:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 4 Aralık 2010; 15:45:05 >
  • Pro arkadaslar yardim lutfennn :(
  • Harddiski formatlaman gerekmez. CD-ROM sürücü içinde CD varken bunu yapıyorsan CD'yi çıkar. BIOS'a girebilmek için gereken zamanı kaçırıyor olabilirsin ve sistem CD'yi okumaya çalışıyor olabilir. CD-ROM'un bağlantısını anakarttan sökerek dene. Belki anakart CD-ROM sürücüsüyle haberleşmeye çalışıyor ve problem çıkıyor olabilir. Bunu harddisk için de yap. Klavyenin DEL tuşu çalışmıyor olabilir. Klavye kablosuz ise kablolu bir klavye ile dene.
  • ramleri tek tek deneseniz (evet ram 1066 mhz olarak gorülüyor)
  • Arkadaslar 2 nizin dediklerinide denedim del tusu calismasa zaten o birinci resimden 2 ye gecemezsin birinci resimde sen ordaki tuslardan birine basana kadar bekliyor. Digeri ise cd romda cd yok ama bir ara cd koyupta denedim gene olmadi sonra tekrar cikardim. Dediginiz cd rom baglantisini cekip sadece hdd bağlı sekildede denedim gene tik yok gene boot device led i yaniyor. Cd rom zaten dedigim gibi taktigim zaman isigi surekli yanip sonuyor acilmiyor dugmesine basinca ancak sata kablosunu cekip elektrik kablosunuda cekip tekrar takinca aciliyor sonra satayi takinca tekrar acilmiyor gene isik yarim saniye araliklarla yanip sonuyor. Bu arada eskiden cd rom ve hdd yi primary secondary jumperlari olurdu artik oyle birsey yok dimi? Birde evet 1066 nasil goruyor 1333 luk ramleri oda ayri bi sorun ramler e baktim adamlar yanlis yollamamis ramleinde ustunde 1333 MHz yaziyor. Ayrica ramleri tek de denedim olmadi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 4 Aralık 2010; 21:59:28 >
  • Anakartınızdaki tüm usb çıkış kabloları takılıysa sökün,Bıosunuz'u güncelleyin sisteminiz cd den bot ediyor galiba hd den bot ettirin muhtemelen hardiskte bir problem olmuş olabilir.Anakartınız kullandığınız remleri destekliyormu bakalım sitesine girin bakın.
  • Ramleri destekliyor evet ayrica ramleri zaten 2. ekranda da goruldugu gibi ramleri gruyor ok veriyor. Yalniz ram hizina 1066 yaziyor normalde 1333 luk ramler. Ayrica cd rom calismiyor gibi saddece isigi yaniyor ama acilmiyor ayrica hdd isigida yanmiyor sadece ilk acilinca bir an yaniyor sonra sonuyor fakat hdd calisiyor kontrol ettim. Ayrica bisou nasil upgrade edicem zaten ilerleyemiyorumki amacm biosa girmek. Ilk ekran geliyor hangi tusa basarsan bas 2. ekrana geciyor ve orda kaliyor haraket yok. Hdd den nasil boot ettiricem gene boota girsem zaten sorun cozulcek. Dedigim gibi cd romu cekip denedim gene olmadi sadece hdd ile.
  • Arada siyah ekran yerine bozuk ekran gibi bir ekran geliyor siyahli beyazli goruntu yok sanki ekran karti bozuk gibi. Varmi bir fikri olan ?
  • Hocam yazılanları okudum ama kafam karıştı,dediğimi bir yap belki sorun çözülür.

    Pc yi açınca bip sesi geliyormu?gelmiyorsa donanımsal hata var.ses geliyorsa devamlı aralıklarla delete tuşuna bas pc bios menüsüne geçsin.Menüden anakarta göre değişir arayıp bulman lazım,cd romu 1. boot olarak ayarla(first device vs bir şeyler yazar)bulunca ayarlayıp f10 yaparak onayla ve çık.cd yi takarak tekrar başlatarak boot etmeyi dene...
  • Anakarta sadece 1 adet RAM ve ekran kartı takılı olarak dene. Hardisk ve CDROM dahil SATA portlarına hiçbirşey takılı olmasın. Aynı şey devam ederse muhtemelen anakartın arızalı.
  • Fayoval aynen senin dedigin gibi anakarti degistirdim ve hersey yoluna girdi neyseki sinirden herhangi birseyi kirmadan en az 35-40 denemeden sonra mutlu sonla bitti :)
  • Oncelikle hepinize cok tesekkur ederim degerli bilgilerinizi paylastiginiz icin. Simdi son bir sorum var. Sistemi denemek icin ayriyetten 2 adet 2 gb 1600mhz corsair ram aldim. Suanda elimde 2 adet 4gb 1333mhz corsair xms3 ram ve 2 adette 2 gb 1600mhz ram var. Simdi 1 adet daha ram alip ya sistemimi 3 adet 4gb 1333mhz ram toplam 12gb ram fakat 1333 yada 1 adet 2gb 1600mhz corsair ram alip 6 gb 1600 MHz triple ram yapacagim. Siz hangisini onerirsiniz? Triple 6 gb 1600 MHz mi yoksa triple 12gb 1333mhz ram mi? Hangisi benim icin daha performansli olur?Sistemimin geri kalanini yukarda yazmistim yalniz anakartimi asus sabertooth tan Gigabyte GA-X58A-UD3R LGA 1366 X58 ATX Motherboard a degistirdim ve bundanda gayet mutluyum 3 way sli destegi bir arti olarak geldi ve hepiniZede tavsiye ederim. Cevabinizi bekliyorum. Tekrar tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 6 Aralık 2010; 8:29:39 >
  • Bir kac forumu inceledikten sonra Gigabyte GA-X58A-UD3R LGA 1366 X58 ATX Motherboard auto 1600 mhz ramleri desteklemedigini bios tan kendimizin artirabilecegimizi soyluyorlar. Fakat birkac bilgili arkadas 1600 mhz ye biostan artirip 1600 luk ramleri bu board da kullanmanin bircok kullanicida sorunlara yol actigini soyluyor. Bu yuzden bende 6 gb [2x3] 1600mhz triple yerine 12gb [4x3] 1333mhz ram takmak daha mantikli gibi gelmeye basladi. Sizcede mantiklimi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: codeihk

    Bir kac forumu inceledikten sonra Gigabyte GA-X58A-UD3R LGA 1366 X58 ATX Motherboard auto 1600 mhz ramleri desteklemedigini bios tan kendimizin artirabilecegimizi soyluyorlar. Fakat birkac bilgili arkadas 1600 mhz ye biostan artirip 1600 luk ramleri bu board da kullanmanin bircok kullanicida sorunlara yol actigini soyluyor. Bu yuzden bende 6 gb [2x3] 1600mhz triple yerine 12gb [4x3] 1333mhz ram takmak daha mantikli gibi gelmeye basladi. Sizcede mantiklimi?


    Ne yapıcaksın 12 gb rem'i millet'e 4gb yetiyor herşeye sana 6 gb da değil 12 gb diyorsun gb önemli değil önemli olan verinin taşına bilme hızı MHZ ve o belleğin gecikme süresinin yani CL nin düşük olmasıdır 6gb 1333 cl 9 kınston al devam et yada Corsair al kınston pek sağlam değil gıga boardlarda 1333 mhz zaten 1066 görür onuda overclock'una göre ayarlarsın ha bu arada 1333 mhz rem iyi overclock olur soğutuculu bir rem alırsan tabi soğutma olmazsa ısınır takılır donar oyunlarda falan.




  • mühendislik programlarında simülasyon yapmayacaksan 12GB Ram'e ihtiyacın olmaz.
  • Tamam da neden 12 gb hele bi sor Simdi ben Abd de aldim parcalari ve burda 12 gb 1333mhz [4gbx3] triple setle 6gb 1600 mhz [2gbx3] triple set ayni fiyata gelecek 150 $. Triple yapiyorum cunku herkes tam performans almak istiyorsan i7 den ve anakarttan triple channel yani 3 yollu ram yap dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.