Şimdi Ara

>> Yeni Samsung S5603 Dokunmatik-3G << (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.623
Cevap
5
Favori
739.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarppy


    quote:

    Orijinalden alıntı: hsyngrl

    B telefon supermış yaa ben kaç aydır psp yı satıp 5800 alayım dıyordum ıyıkı almamışım arkadaşımda var 5800 onu kullanıyorum ve şu an s5603 u kullanıyorum iyi ki diyorum iyikı samsung =) ben samsungdan nefret ederdım ama super otesı.

    zaten evde netım var kafede olmasın ne farkeder wifi çok lazım degıl onu sorun etmıyorum.

    kesınlıkle tavsıye ederım

    Bu telefonu almadan önce çoğu kişi 5800 XM ile S5603 arasında kalmıştır zaten, ben de bunlardan biriydim. Almadan önce iki telefonu da haftalarca araştırdım ve 5800 XM ile ilgili yaşanan sorunları okudukça o telefondan soğudum. Dokunmatik ekran konusunda ise S5603'te kapasitif ekran kullanıldığı için kullanım kolaylığı açısından benim için bir adım daha öndeydi.

    evet gerçekten çok ıyıymış ben takılmıştık 5800'a iyi ki bu telefon oldu. Sarppy sana bırşey sormak ısterım bu FW yükleme işi ne kadar surer. Evde 5 dk peki ya serviste? İzmir'de yım bu arada.




  • kesinlikle 5800 XM
    sınıfı farklı bir kere

    -- symbian (her türlü program ve oyun) s5603 sade jar
    -- wifi
    -- gps
    -- hızlı işlemci
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsyngrl

    evet gerçekten çok ıyıymış ben takılmıştık 5800'a iyi ki bu telefon oldu. Sarppy sana bırşey sormak ısterım bu FW yükleme işi ne kadar surer. Evde 5 dk peki ya serviste? İzmir'de yım bu arada.

    Servisten servise değişen bir durum aslında, telefonu 1-2 hafta serviste kalan da var 1 günde yaptıran da. Bu durumun servisteki telefon yoğunluğuna bağlı olarak değiştiğini söylüyorlar ancak isteseler hemen yükleyip verebilirler, fazla uğraştırıcı bir iş olmadığını kendileri de biliyorlar ancak bir sürü bahane saymaya başlıyorlar. İzmir'deki servisleri nasıldır bilmiyorum ama ben İstanbul/Kadıköy'deki Başarı'ya ve Samsung servis merkezine gittim, Başarı'yı tavsiye etmiyorum. Samsung'un kendi teknik servisi müşteriyle daha ilgiliydi.
  • İyi akşamlar, yakında S5603 almayı düşünüyorum ve kullanan arkadaşlardan bilgi almam gerektiğini düşündüm. :) Sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim.

    Ekranın hassasiyeti nasıl?
    İnternette S5603 e özel uygulamalara(oyun,tema,saat,arka plan vb.) sıkça rastlanır mı?
    Kamerasının çözünürlüğü nasıl?
    Ses durumu nasıl?
    Ne gibi artı ve eksileri var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KDV Beyannamesi

    İyi akşamlar, yakında S5603 almayı düşünüyorum ve kullanan arkadaşlardan bilgi almam gerektiğini düşündüm. :) Sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim.

    Ekranın hassasiyeti nasıl?
    İnternette S5603 e özel uygulamalara(oyun,tema,saat,arka plan vb.) sıkça rastlanır mı?
    Kamerasının çözünürlüğü nasıl?
    Ses durumu nasıl?
    Ne gibi artı ve eksileri var?


    Ekran kapasitif, fakat iphone ve android modellerden daha kotu bir kullanim sunuyor. Istemeden alt menulere gectigim cok oldu.
    S5603 icin ancak java uygulamalari ve de widget bulabilirsin. Cok i$e yarar bir widget goremedim ben ama google maps ve opera mini problemsiz.
    telefon saglam ve kompakt. $ahsen 1 hafta iphone kullandim. Allam, $arji 1 gunde kesin bitiyor. s5603 u 2 gunden once $arj etmeme gerek yok.
    Cebime sigiyor, iphone felan buyuk yani. Kocaman kaliyor.
    Saglam, du$urdum, hic bir$ey olmadi.
    hotmail pop haricinde email hesaplarimi tanitamadim. email i$lerimi browseri ucerinden halletmek zorunda kaliyorum.(google mail)
    Dolayisiyle email push ozelligi yok.




  • korktuğum başıma geldi.. tam 6 aylık telefonum şuan sarj soketi bozuldu sanırım sarj olmuyor bir türlü sikayetvar.com a giriyim bir bakayım dedim bakmaz olaydım hemen hemen her mesajda sarj olmuyor arızası yazılmış.. yani anlaşılıyorki bir arkadaş yazmış :

    Arkadaşlar bu telefonlarda üretimden kaynaklanan şarj soketiyle ilgili problem var. Telefondaki şarj soketi çabuk deforme oluyor. Servisin söylediği Kore garantiden karşılamıyormuş. 230 TL masraf çıkarabilir.Bilginiz olsun.

    bende yarın servise yollamayı düşünüyorum sadece telefonu yollamak yeterlimi yoksa fatura ile berabermi? ayrıca gelişmeleri buradan yazarım..
  • Arkadşlar daha önce verildimi bilmiyorum size bir gizli menü söylim
    *#07# yi tuşlayın ekranda bir sürü N harfi çıkıcak şimdi 5-6 kere geri tuşuna basarak esas menüye gelebilirsiniz. Bir sürü ayar var. Ne işe yaradıklarını bilmiyorum. Çoğunu değiştirsenizde kalıcı olmuyor ama siz yinede bilmediğiniz hiç bir şey değiştirmeyin.

    Şimdi, bu telefonu kendi başına sahibini yeterince deli edebiliyor ama yinede size arkadaşlarınıza şaka yapmanız için kendi keşfettiğim 2 şey göstericem
    -İlki için ilk menüden "Common" a gelip yeni menüden Camera Tuningi seçin. Bu işlemden sonra kamerayı açtığınızda "Kamera Başarısız" uyarısı verecek.
    -Bunu düzeltmek için aynı işlemleri tekrarlayın yada telefonu kapatıp açın.

    -İkincisi için ise ilk menüden "Version Information" oradan ise "TSP Display Setting" i seçin. Bu işlemden sonra parmağınızı ekrana basılıp tutup gezdirdiğinizde ekrandaki herşey birbirine girecektir.
    -Bunu da düzeltmek için yine aynı işlemleri tekrarlayın yada telefonu kapatıp açın.

    Böylece bu telefona sahip arkaşlarınızı delirtebilirsiniz. Aslında onlar çoktan benim gibi delirmiştir. Ya bi telefon alarmın zili seviyesini kendi kendine azaltırmı ya dei oluyorum...




  • arkadaşlar 1 yıl kullandığım prestonum havuzda hafif bi suya temas etti ve ekranı sorun çıkardı tuş kilidine koyuyorum telefonu sürekli beyaz bi ışık yanıp sönüyor ürünün garantiside var hepsiburadadan almıştım telefonu para durumuda zayıf şu sıralar ürünü kullanıcı hatası olarak değerlendirebilme ihtimalleri yüksek eğer batmanda samsung teknik servisi varsa faturasıyla beraber oraya götürmem mi gerekecek yoksa ürünü hb ye mi kargolayacam acil yardımlarınızı bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMatador2 -- 12 Haziran 2010; 19:36:07 >
  • arkadasim bende devamli hepsiburadadan yapiyorum alisverislerimi bole ariza durumlarinda hep hb ya gonderdim cihazlari ama telin garantisi hangi distrubutordense onun servisine goturdugundede tamire alacaklardir bence cihazi
  • Arkadaşlar samsung star'da işe yarayan siyah tema prestona da işe yaradı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilerb

    Arkadaşlar samsung star'da işe yarayan siyah tema prestona da işe yaradı

    anlat o zman bizde faydalanalım
  • Tabiki anlatiym. Şimdi aslında burda yazanların aynısını yapıyoruzhttp://resim.donanimhaber.com/m_37126093/mpage_1/f_/key_star%2Csiyah%2Ctema//tm.htm#37126093
    Fakat bu anlatım da "germany klasörünün içindeki nv_original.ini dosyasını bulun" diyor. fakat bizim telefonda malesef sadece turkey klasörü var o dosyada yok. O dosyayı şans eseri bir fransız forumunda buldum Buraya yükledim:http://www.uplo ad.gen.tr/d.php/s12/g00mmdtq/nv_original.ini.html
    Linkini verdiğim konudada anlatılıdığı gibi Turkey klasörünün içine NV isimli klasör açıp nv_original.ini dosyasını oraya atıyoruz. Benim verdiğim nv_original.ini dosyasında bir değişiklik yapmanıza gerek yok.
    Sonrasında ise yine anlatımdaki gibi preconfiguration yapınca telefonumuz siyah oluyor :):):)

    Not: Ben bunu yapmayı aylardır deniyordum fakat telefonu tkfile explorer a bir türlü gösteremiyordum. Bu sorunu daha yeni çözdüm eğer sizin telefonunuz da görmesse 2-3 üst mesajda anlattığım gibi *#07# yi tuşlayın 5-6 kere geri tuşuna basarak esas menüye gelin burdan sırasıyla Common>USB Configration>Samsung USB yi seçin telefonu bir kere kapatıp açın bundan sonra tk file explorer telefonunuzu görecektir.

    Her türlü takıldığınız yeri sorabilirsiniz. Anlatım biraz karışık olmuşsa eğer sıfırdan anlatabilirm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarppy

    quote:

    Orijinalden alıntı: hsyngrl

    JTIE3 yüklü. evet turkcel reklamı çıkıyor

    Evet, dediğim gibi sorun telefonda yüklü olan yazılımdan kaynaklanıyor. jar uzantılı dosyaları yükleyebilmek için telefonunuzda yeni Samsung FW yüklü olması gerekiyor, bunlarda Turkcell reklamı da olmuyor ve menüye yeni bir bölüm ekleniyor. Benim telefonda yüklü olan versiyon: S5603JVIH1, bir de bundan sonra S5603JVII1 çıktı; bu versiyonlarda bir sorun yok. Telefonu Samsung yetkili servisine götürüp yazılım güncellemesi yaptırabilirsiniz ama bu yazdığım sürümlerden birini yükleyeceklerse yaptırın, bazı yerler bu işlem için kullanıcının keyfine bağlı olarak yapıldığını söyleyerek ücret alıyor bazı yerler de cihaz garanti kapsamında olduğu sürece ek ücret talep etmiyorlar.

    Ben de dün vermiştim Trabzon Samsung Servisine yazılım güncelletmek için, bugün almaya gittiğimde gene Turkcell reklamlı versiyonu yüklemişlerdi. Sonra dedilerki bundan başka versiyonda sorun varmış mavi ekran veriyormuş vs. yükleyemeyiz diyorlardı. Bende olsun yükleyin dedim bu seferde o zaman garantiden çıkar dediler . Sonuçta yüklemeyecekleri belliydi(sonuçta haklılar, yoksa kim boş boş oturup para kazanacak dimi ) ben de diretmedim, Samsun daki servise veririm artık.




  • Daha 6 ay oldu telefonu alalı, ben hayatımda böyle gerizekalı telefon kullanmadım. Bir önceki telefonum S.E w810i buna 100000 basar. Hiç mi + yönü olmaz telefonun ya.

    - Son zamanlarda 12 saatte şarj oluyor, 1 gün anca gidiyor ki günlük aramalarım 20 dakikayı geçmiyor. O kadar da dikkatli kullandım yani.
    - T9 kullanırım mesaj yazarken, bir kelimeyi yazması saniyeler sürüyor. Çok yavaş, el alışkanlığı tuşlara basıp elimi çektiğimde hala yazmaya devam ediyor kelimeyi. Çok sinir bozucu
    - T9'a eklenen kelimeler zamanla siliniyor.
    - Fotoğrafları açarken deli gibi kasıyor
    - Çektiğimiz bir fotoğrafı adam gibi duvar kağıdı yapamıyorsun ekrana
    - Alarm sistemi çok salak.
    - Bazen örneğin müzik dosyalarına bakmak için klasöre girdiğimde aşağı inmiyor, kitleniyor. Basıp çekiyorsun yukarı doğru ama gitmiyor.
    - Kamerası berbat


    Aklıma geldikçe ekleyeceğim şimdilik en göze batan bunlar benim için, önem sırasına göre sıraladım. Çok temiz kullandım telefonumu, hiç darbe bile almadı. TEK BİR OLUMLU YANI YOK TELEFONUN HAYRET BİR ŞEY.




  • Ayni telefonu kullaniyorum, hic bahsettiginiz sorunlarla kar$ila$madim.
    Kabul ediyorum, dokunmatiginin algilamasinda bazen sorunlar olabiliyor.
    Bence yetkili serviste yazilim guncellemesi yaptirin ya da iade edin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0nur!

    Daha 6 ay oldu telefonu alalı, ben hayatımda böyle gerizekalı telefon kullanmadım. Bir önceki telefonum S.E w810i buna 100000 basar. Hiç mi + yönü olmaz telefonun ya.

    - Son zamanlarda 12 saatte şarj oluyor, 1 gün anca gidiyor ki günlük aramalarım 20 dakikayı geçmiyor. O kadar da dikkatli kullandım yani.
    - T9 kullanırım mesaj yazarken, bir kelimeyi yazması saniyeler sürüyor. Çok yavaş, el alışkanlığı tuşlara basıp elimi çektiğimde hala yazmaya devam ediyor kelimeyi. Çok sinir bozucu
    - T9'a eklenen kelimeler zamanla siliniyor.
    - Fotoğrafları açarken deli gibi kasıyor
    - Çektiğimiz bir fotoğrafı adam gibi duvar kağıdı yapamıyorsun ekrana
    - Alarm sistemi çok salak.
    - Bazen örneğin müzik dosyalarına bakmak için klasöre girdiğimde aşağı inmiyor, kitleniyor. Basıp çekiyorsun yukarı doğru ama gitmiyor.
    - Kamerası berbat


    Aklıma geldikçe ekleyeceğim şimdilik en göze batan bunlar benim için, önem sırasına göre sıraladım. Çok temiz kullandım telefonumu, hiç darbe bile almadı. TEK BİR OLUMLU YANI YOK TELEFONUN HAYRET BİR ŞEY.


    Kesinlikle katılıyorum. Bunların üstüne onlarcası eklenebilir. Tema siyah oluyo diye bile sevinir oluyoruz. Bi an önce elden çıkartmak lazım




  • Yapılan son yorumların hepsine olmasa da bir kısmına katılıyorum. Kullanmakta olduğum S5603 şu anda 9. ayında ve pil süresiyle ilgili bahsedildiği gibi bir sorun yaşamıyorum. Aldığım günden beri ekrana batarya zayıf yazısı gelene kadar şarja takmıyorum ve full dolmadan da şarjdan çıkarmıyorum, kullanım şekline göre 2-3 gün götürüyor. Toplam şarj olma süresi de 2,5-3 saat arası.

    T9'u kullanarak uzun bir mesaj yazarken kelimenin 1sn sonra bitmesinin sebebi telefonun dokunmatiğinden değil işlemcisinden ya da yazılımsal bir sorundan kaynaklanıyor çünkü ben T9'u kullanmadan mesaj yazıyorum ve hızlı hızlı yazmama rağmen hiçbir gecikme olmuyor ama T9 kullanılarak mesaj yazıldığında gerçekten bahsedildiği gibi yazı ekrana biraz geç gelebiliyor. Bunun dışında olan yavaşlık problemleri de yine ekran dokunmatiğiyle ilgili değil çünkü telefon kapasitif ekrana sahip ve resistif ekrana sahip telefonlardan çok çok iyi algılıyor, sorun ya telefonun işlemcisinin yetersiz kalmasıyla ilgili ya da yazılımsal.

    Bunların haricinde benim en çok sorun yaşadığım konu 2 günde bir mesajların gelen kutusu bölümünü temizlemek zorunda kalmam çünkü mesaj hafızası yeterli değil ve hafıza kartına kaydetme gibi bir seçenek yok, tabi bu sorun çok mesajlaşanlar için geçerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 26 Haziran 2010; 1:09:36 >




  • Valla arkadaslar ben bu telofonu yaklasik 9 ay once almistim.o donemki piyasa fiyatlarinda ve bulunan cihazlar arasinda fiyat performans olarak iyi bir alternatifti.suanki piyasa fiyatlarina bakinca ve telofonun yetersiz kaldigi noktalari gorunce kesinlikle bu paraya degmez bi cihaz ben sahsen 1 ay once satip e63 aldim 360 tl ye cok cok ta iyi yaptim.
  • demin servisten aradılar 5603 için cihaz suyla temas etmiş 75 lira masrafı var dediler aslında cihazdan hiçte memnun değilim vereceğim paraya yazık olur geri iade etme imkanıda yok başka cihazlada değişmezler sanırım elimde kaldı cihaz aldığıma pişmanlık duyuyorum biraz bekleseymişim keşke şimdi windows mobile destekli telefon bile alabilirdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMatador2 -- 30 Haziran 2010; 17:59:20 >
  • telefon piyasasını takip eden bir telefondan birçok şey bekleyenler bunu acil elinden çıkarsın derim bu saatten sonra bu telefona takvim widgeti bile çıkmaz artık ne yazıkki.. şöyle birşey daha var samsungun politikasına bakarsak artık samsung alınmaz çünkü şimdi yeni çıkardığı bir telefonu alsanız bile bu adamlar gidip 2 ay sonra başka model çıkarıcak işin kötü kısmı 1.500 liraya aldığınız telefon yenisi çıkınca değer kaybedicek

    ama şöyle birşey daha var bu telefonun dokunmatiğinin son çıkanlardan pek farkı yok yani telefonum dokunmatik olsun alo diyim mesaj çekiyim diyosanız yeterli bir telefon . interneti kullananlar için tek sıkıntı ekranı olur oda ufak olduğu için onun dışında yeterli

    servis konusuna gelince boşuna versiyon takip edip servislerde sürüm yükletmek için sürünmeyin yeni yükleticeğiniz sürüm şimdiki sürümünüzden pek farklı olmicak telefon hızlanmicak yeni özellik eklenmicek belki 1 sekme daha eklenicek o sekmeyede büyük ihtimal telefonun içinde olan widgetler eklencek .

    kısaca forumda preston konusu ölmüş artık dahada canlanmaz artık :) şikayetten başka birşey yazılmaz buraya

    telefon alıcak arkadaşlara tavsiyem şudur iphone alın yada htc leri takip edin diğer telefonlar göze güzel gelip cebe zarar verir .




  • 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.