Şimdi Ara

Yeni Polo - Yeni Clio yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi geceler herkese, 0 araba alma niyetindeyim 55.000 lira limitim var ve uzun süre manuel c sınıfı araba baktım yalnız otomatik vites alma niyetinde olduğum için mecburen b sınıfına yöneldim, uzun süre araştırdım iki araçta karar kıldım.

    İlk olarak Clio Icon 1.2 Turbo EDC 120 bg, 54bin tl

    İkincisi Yeni Polo 1.2 TSI BMT 90 PS DSG comfortline+sürüş konfor paketi yaklaşık 54bin tl

    Aklımda ilk Clio almak vardı ancak Clio'nun dış görüşünü çok cazip görünsede özellikle içinin malzeme kalitesi dışı kadar cazip gelmedi, onun dışında donanımı gayet iyi yalnız alabilceğim Polo'nun donanımı arasında çokda bi fark yok. Polo gerek markası gerek malzeme kalitesiyle çok aklımı karıştırdı. Siz bu iki araç arasında hangisini nedeniyle birlikte tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler. (Aracı minimum 5-6 sene kullanıcam bu arada.)



  • Polo al garanti bitince sat ...dsg sorun yapabilir o yuzden....kalite ise zaten ortada dicek birsey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valentinus kullanıcısına yanıt
    Sakın renoya bulaşma da ne yaparsan yap kardeşim...10-15 yıllık reno tecrübelisi ve şu an araç satıyor olmama rağmen hem zararın hem zevksizliğin yanına kar kalır. Polo ile aynı donanımda aynı fiyata nasıl alıyorlar diye şaşırıp bakıyordum ama cidden araştıranlar hatta alanlar oluyormuş demekki. Arkadaş 15 senedir aracın sallantı problemini çözemezlir mi? Pitch yani kafa sallama olayı 98 modelde de var, 2012 modelde de? Nasıl bir argeleri var anlamıyorum bunu çözemeyecek... Kısaca renoya yanaşma da, ford al vw al, vw de hatta zararı bırak yarın kar etmeye başlarsın. Nerde çokluk orda ... diye düşünme, bu vw için geçerli değil. Sadece forumdaki savunucuları bile yeterli piyasasının düşmemesine. Fiyatları 2.elde çok şişik yalnız, onlara da kanma zaten.
  • Seat Leon 1.2 TSI 105 hp DSG S&S Style 56.900 ₺ Ben sizin yerinizde olsam beyaz renk leon alırım sonuçta C segmenti bir araç ayrıca 2,750 TL fark verip sunroof + led iç aydınlatma alınabilir.
  • arkadaşlar yorumlar için teşekkürler öncelikle, açıkçası gönlüm poloya kayar gibi yalnız bakım ve yedek parça konusunda clio ile çok fark olur mu? Bir de sipariş üzerine polo ne kadar sürede elimde olur ortalama sizce?
  • 54 bin tlye yazık ikiside çöp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu iki arabaya da verilen paraya yazık aslında. megane 3 55 bin tlye vermezler mş otomatiğini acaba
  • Leon dsg alınabilir. Fiyat olarak birbirine yakın olur. Konfor olarak fersah fersah ileridedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 9 Nisan 2015; 7:59:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Valentinus

    arkadaşlar yorumlar için teşekkürler öncelikle, açıkçası gönlüm poloya kayar gibi yalnız bakım ve yedek parça konusunda clio ile çok fark olur mu? Bir de sipariş üzerine polo ne kadar sürede elimde olur ortalama sizce?

    Sabah kaza yapmış 2 polo gördüm ,önü arkası parçalanmış ama kabin sapasağlamdı, aynı kazayı yerli arabayla yapsalar ikiye katlanırdı bence polo tercih edilir güvenlik için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapzedee

    Seat Leon 1.2 TSI 105 hp DSG S&S Style 56.900 ₺ Ben sizin yerinizde olsam beyaz renk leon alırım sonuçta C segmenti bir araç ayrıca 2,750 TL fark verip sunroof + led iç aydınlatma alınabilir.



    +1
  • Vay anasını bee, B sınıfı araçlara verilen paralara bak. Yok arkadaş herşey müstehak bize.

    Konu sahibi arkadaş, Fabia bakabilirsin, ya da az daha para ver Leon al. En azından C sınıfı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon varken polo almayın,en azından gidip bir leon'a bakın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valentinus kullanıcısına yanıt
    Clio'nun donanım olarak Polo ile aynı değil , hatta fazlası var. Polo'nun tek artısı iç malzeme kalitesi biraz daha iyi ama arada dağlar kadar fark yok, örneğin Golf ile Polo arasında dağlar kadar fark var. Clio'nun motoru Polo'ya göre daha güçlü ve şanzımanı daha az arıza veriyor. Renault bayine gidip pazarlık yaptın mı ?, bildiğim kadarıyla gidince 51-52000 tl seviyesine alınabiliyor. Ayrıca bir arkadaş kafa sallama olayından bahsetmiş, herhalde bindiği araçlarda var,benim bindiğim bütün Renault araçların da (Modus, Clio Grandtour, Megane sportourer, Latitude) kafa sallama olayı yoktu, yanlız bir ara satın aldığım ve pişman olup sattığım Corsa, bildiğin deli gibi kafa sallıyordu.

    Servis konusunda Renault servisleri, VW servislerine göre çok çok iyidir, bir VW kullanıcısı olarak bu konuda ciddiyim. Alacağın otomobilin garantisi bitince VW servisleri yüzüne bile bakmıyorlar genelde (tanıdık bulursan belki), fakat Renault garantisi 3 yıl kadar bitmiş servis bakımlı eski Clio'mun direksiyon simidinin derisinde problem olunca hiç birşey demeden garantiden hemen değiştirdi. VW servislerinde randevu almadan giremiyorsun , Renault servislerinde buna bile gerek yok , gidip biraz bekleyince hemen yardımcı oluyorlar ve ayrıca Türkiye'nin her şehrinde ,ilçesinde Renault servisi bulunuyor, üstelik servis fiyatları daha uygun, en son Latitude'un 20000 km bakımına 320 tl ödendi.




  • bundan yaklaşık 3 ay önce eşime araç almaya niyetlendim dediğiniz iki araç arasında kaldım.Kararımı polo yönünden kullanacakken araç almaktan vazgeçtim maddi durumdan dolayı.Arkadaşım 10 sene renault kullandım.Bence donanım olarak çok iyi olmasına rağmen çabuk yıpranan araçlar.malzeme kaliteleri ve işçilikleri çok iyi değil.Sadece 2 si arasında kaldıysanız düşünmeden polo ya bakın derim.
  • Yetkili satıcıda satıs temsılcısıyım.Megane Touch Plus 1.6 115Hp CVT şanzuman opak renk aracı 53.000TL'ye kadar verebilirim. Alternatif olarak düşünebilirsiniz ve ileride lpg uygulayabilirsiniz. Aynı fiyata Clio 1.2 Icon edc opak renkte verebılırım. Megane da gözle görulur tek eksık r-nav'dır. harıcınde donanım olarak neredeyse aynı sayılır.

    anadolu yakasındayım. test surusu isterseniz clio 1.2 edc gtline aracımla teste cıkabılırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimozturk2112 -- 9 Nisan 2015; 10:33:16 >
  • Polo düşünürsen Comfortline değil, Mayıs ayından itibaren bayilere teslim edilmeye başlanacak Lounge donanımı tercih etmeni tavsiye ederim. Comfortline'a ilave olarak 6.5"Composition Media (USB de var), sis farı, karartılmış arka camlar, hız sabitleyici, klimatronik, ön arka park sensörleri, yağmur sensörü, far sensörü, yan hava yastıkları standart olarak sunuluyor.

    1.2 TSI DSG Lounge'ın liste fiyatı 55900 TL ve şu anda Polo'larda 3% + bayi indirimi var. Ben 1.0 Trendline için 5% indirim almıştım, benzer bir durumda bu aracın fiyatı 53000 TL civarına gelir ki bence düşünülebilir.
  • Kesinlikle ikisi arasında polo derim nitekim çekicilerin üzerinde kağıt gibi ezilmiş clioları gördükten sonra
  • bir polo sahibi olarak bütçeyi oraya çekmişken birkaç bin tl daha verip leon bakın derim ,polo da clio da o fiyatı hak eden arabalar değil bence
  • Arkadaslar yorumlar icin tekrar cok tesekkurler, soylediginiz gibi benim de bu paraya B sinifi bir arac almak icime oturuyo ne kadar donanimli olsa da C sinifi aracin verdigi rahatligi vermiyor. Bu yuzden manuel almaya karar verdim, leonu cok dusundum ancak ic malzemesi hosuma gitmedi tabi ki FR i kastedmiyorum, bugun VW bayiine gittim 58.300 lira fiyatiyla comfortline 1.2 tsi 105 ps Golf almaya karar verdim arac haziran ayinda gelicek, 1.2 olsa da tsi motora guvenim tam cekiste sikinti olacagini dusunmuyorum ve comfortline paketi isteklerimi karsilar nitelikte insallah hayirlisi olur, eger bu araci kullanan veya performansi hakkinda bilgisi olan varsa yorumlarini beklerim. Tesekkurler iyi gunler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaş ya clio ve polo 55-60 bandında.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.