Şimdi Ara

Yeni Peugeot 508 Sport Engineered konsepti tanıtıldı: Yüksek performanslı hibrit (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
3.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu piano black ve carbonfiber'den gına geldi.

    Tasarım konusunda herkes passata sallamış ama bu bir marka stratejisi.Vw küçük dokunuşlarla yeni kasa çıkarıyor böylece önceki kasadan esintiler oluyor ve araç direk eskimiyor.Bunu sevmeye bilirsiniz anlarım bu tercihtir zaten.

    Bakın mesela fluence birde megane sedana.Linea ve egeaya hiç bir benzerlik yok.Böyle olunca tasarım olarakta çabuk eskiyor.Hele daha eski modelleri kimse hatırlamaz.Birde renault ve fiat çok yapıyor isimler çok degişiyor.Her model yeni isim böyle olunca marea/europa/bravo vs buda çok kötü bence.


    Eski 508 ile yenisi arasında benzerlik yok.Ayrıca çok satan bir modelde degil.508 ile çıtasız kapılar felan peugeot farklı kesime oynuyor.D segmentinde Passata rakip olamayınca sportiflige yöneldiler.

    Peugeot partnerde niye bu kadar radikal olamıyor?Yeni kasası gelecek iç tasarım yeni anlayışla ama arka kısım bildigin şu anki kasanın aynısı.Satmayan modeller olunca direk radikal degişimler koymaz ama satan modelde çok degişim olunca ters teperse sıkıntı büyük.3008 ile yenitasarım begenildi her modele yaydılar begenilmeseydi 3008de çöp olurdu.

    Deneme yanılma çok olunca belki de insanlar bundan uzaklaşıyor bunun için passat D segmentinin en çok satanı.Aynı şekilde golf,polo.


    Mesela herkes Lada Niva'ya sallarken yıllardır aynı tasarım ayagına Mercedes G kimse birşey demiyor.Bu araçlarda yıllardır aynı tasarım anlayışıyla devam ediyorlar.


    Burda passata giydirmişsiniz ama en çok satan D segmenti İlginç birşekilde forum gerçek hayattan uzak keza C segmentinde mazda 3 de satmıyor nedense.


    Peugeot ülkemizde ayakta tutan 301 ve 3008 modeli.

    Herkes Vw tasarım anlayışını sevecek degil.Bunun için markalar var.Begenmeyen yada sevmeyen gider mondeo,insignia,508 alır.

    Ama hemen hemen her markayı Vw karşılaştırıp hepsinde Vw sallayıp satışlarda vw başarısını görünce ilginç oluyor.

    508 içingiriyorsunuz yorumlara bakınca passatı görüyorsunuz

    508 sportiflik isteyenlere farklı tasarım arayanlara güzel gelirdegerlendirilir.Ama iç hacim konusunda dogal olarak geride kalacaktır özellikle arka kısım baş diz mesafesi.Böyle bir görünüm arıyorsanız D segmentin de rakibi yok tabi çok satmaz ülkemizde orası ayrı...




  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Satisla tasarim tercihlerinin arasinda baglanti vardir. Cok iyi satan bir tasarimi degistirmek risktir. Bak bmw ye. Yok satan F kasalardan sonra radikal dsgisim yapmiyor. Gectigimiz haftalarda yeni clio tanitildi eskisiyle ayni nerdeyse cunku yok satiyor. Fransizlar D segmentte yoklari oynadigi icin surekli felsefe degistiriyorlar. Laguna-latitude-talisman alakasiz araclar. 407-508 de ayni sekilde. 3008 bu kasayla cok satti yeni modeli cok degistirmezler. Passat dunyanin en cok satilan D segment otomobilidir 30 milyon satisla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen oyle arac american muscle lardan esintiler tasiyor.

    Hatta 3008 yeni kasasinin arka stoplarini da ilk gordugumde mustang stoplari kopya demistim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Resmen tipine aşık oldum ve hiç ama hiç araba sevdam yoktur, hatta arabalar ile ilgili haberlere de çok çok nadir girerim. Fakat bu aracın tipini görür görmez bayıldım desem yeri. Harika olmuş. Ön ve arka tampon müthiş görünüyor.

  • dehşetül vahşet. keşke benim olsaaaa.
  • Araba guzel Peugeot 508 bu yil icinde Türkiye ye gelmeyecek ne yazik ki. Gelse sifir degilde 2. El duser dusmez alirdim. Yemisim Peugeot algisini ben kendi zevkime gore arac alirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah ah. 8 olarak Xiaomi Mi 8 kaldı bize.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farlar, ön tampon ucu ve multimedya ekranı için daha fazla mesai yapmaları lazım. Karakter sahibi bir otomobil olmuş, tasarımı çok başarılı.

  • Dehşet olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın arkası hakikaten çok hoş...
  • Üretim olup olmayacağı belli değilmiş. O zaman 2025 de biz ülkemizde ancak görürüz. Fakat hybrid menzili 50 km günümüz teknolojisi için çok az bir mesafedir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şekil güzel ama ergonomi sıfır. o direksiyon kadranları görmeye engel olur. fransızlar şu ergonomi+dizaynı bir arada iyi yapamıyor.

  • tasarım mükemmel özellikle direksiyon ve gösterge bölümü müthiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haberelectro

    Satmadigi icin o kadar degistiriyorlar. Oturmus bir marka degil pejo. 3008 disinda piyasada soz sahibi araci yok.

    Avrupa 2018 satislari

    Söylediğiniz hiç inandırıcı gelmedi. Şu bir gerçek; vw buzdolabına 4 lastik taksa(bence şu an zaten öyle) yine yok satar. Çünkü kandırmayı çok iyi beceriyorlar. 3 ay üretim süresini, çok satıyor sıraya girmeniz lazım 3 ay sonra teslim edebiliriz şeklinde değerlendiren bir marka. Emisyon skandalına girmiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilk başta böyle çıkmalıydı. normal 508 d sınıfı için fazla küçük kalıyordu. bu tasarım ile gerçek kimliğini bulmuş.
    bunu alıp uzun yola vurmak lazım fransızlar yine yapmış
  • loutrec_ kullanıcısına yanıt
    Amerikalilari da mi kandirdilar skandal orda oldu ama satislari dip yapmadi. Siz fazla medyatiksiniz belli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarım dedin mi Peugeot, o yüzden hep derim Pejo 'ları insanlar tasarlamıyor yokkk yani bunu anlatmanın yolu yok adamlar başka bir boyuttan gelmiş olmalılar. :)
  • bu markanın araba konseplerini kesinlikle bayanlar tasarlıyor ! erkek elinden bu kadar zarif ve ince detaylı tasarım çıkması çok zor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    şekil güzel ama ergonomi sıfır. o direksiyon kadranları görmeye engel olur. fransızlar şu ergonomi+dizaynı bir arada iyi yapamıyor.
    Hiç de engel değil, 1 seneyi aşkın 208 aracımı kullanıyorum bana hicbir problem yaratmadı aksine kullanışlı geldi. Hele son çıkan ı cockpit tasarımlar kat kat daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    bende hayatımda uzun dönem 3 ayrı pejo kullandım. biri 206 ki şahane bir araçtı. ralli şampiyonu araç. diğeri 308 ki aman Allahım araba demeye bin şahit ister. diğeride partner. onun dışında ufak tefek test sürüşü arkadaş arabası vs tecrübem oldu. citroen ve pejoya bindiğimde aşırı ergonomi hataları görüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.