Şimdi Ara

Yeni ÖSYM açıklaması (AÖF okuyanlar bir baksın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
4.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Türkiye’de yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramayacak ve eğitime devam edemeyecek olan adaylar ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının talebi üzerine aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

    2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’nda yer alan;

    “13. Türkiye’de Yükseköğretim Programlarına Kayıt Yaptıramayacak ve Eğitime Devam Edemeyecek Olanlar” kısmında “Yükseköğretim Kurumlarında aynı alanda iki ön lisans veya iki lisans programına (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan) kayıt yapılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 22.09.2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca bu durumdaki adaylar yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramazlar. Bu nedenle bu durumdaki adaylar 2012-ÖSYS’ye katılsalar bile belirtilen istisnalar dışında yükseköğretim programlarına yerleştirilmeyecekler, bu durumları bilinmediği için yerleştirme ve kayıt işlemi yapılanlar ise bundan doğan bütün haklarını kaybedeceklerdir.”

    ibaresi nedeniyle bazı adayların kayıtlı bulundukları yükseköğretim programlarından kayıtlarını sildirmek üzere yükseköğretim kurumlarına başvuruda bulundukları anlaşılmıştır. Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında aynı anda lisans ve önlisans eğitimine devam edilebileceğine, ancak aynı anda iki önlisans veya iki lisans programında (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan) eğitime devam edilemeyeceğine, kontenjan sınırlaması olmayan önlisans veya lisans programlarına ise devam edilebileceğine ilişkin kararın uygulanması işlemleri öğrencilerin ÖSYS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Bu durumda ÖSYS yerleştirmelerinde bir programa yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yukarıda yer alan karar uyarınca, yeni kazandığı programa kayıt hakkını kullanabilmesi için daha önce kayıtlı olduğu programdan kaydını sildirmiş olması gerekmektedir. Bu adayların ÖSYS tercih ve yerleştirme işlemleri sonuçlanmadan mevcut eğitime devam ettikleri programlardan kayıtlarını sildirmeleri gerekmemektedir.

    2012-ÖSYS adaylarına ve ilgililere duyurulur.


    ÖSYM böyle bir açıklama yapmış arkadaşlar yeni programa kaydolmadan önce aöf'den kaydımızı sildirmemiz mi gerekiyor acaba bilen var mı? Uluslararası ilişkiler bölümüne kaydolmuştum geçen sene kontenjansızdı bu sene ne oldu bir fikrim yok.







  • up
  • evet arkadaşlar bende bunu merak ediyorum.ben şimdi açıkta medya ve iletişim okuyorum.busene kaldım bütünlemelere felan gircem.benim şimdi bi örgün üniye kaydım olmuyormu?
  • bu durumda olan kimse yok galiba?
  • Ben de geçen sene aöf işletme başlamıştım.Bilen anlayan birisi açıklayabilir mi?
  • normalde kontenjanlı aöf ve örgün bir arada olmuyor ama biz aöf işletmeye girdiğimiz bu bölüm kontenjansızdı. birkaç gündür bu konuyu araştırmama rağmen net bir bilgi bulamadım. ösym ya da anadolu üniversitesi bu konuda bir açıklama yapmalı bence. kafalar baya bir karıştı çünkü.
  • Anladığım kadarı ile kontanjanlı iki bölüm aynı anda okunamıyor. Ama en az birisi kontenjansız ise okunabiliyor. Mesela uzantan eğitim kontenjanlı, uzaktan eğitim + örgün lisans okumak mümkün değil diyor. Ayrıca hemen kaydınızı sildirmenize gerek yok diyor. Kayıt hakkı kazandıktan sonra, eski okuldan kayıt sildirmeden yeniye kayıt olamazsın diyor. Ben böyle anladım.
  • @caneker'in açıkladığı gibiymiş arkadaşlar. AÖF'lere kontenjan geldiği için örgün eğitim sınıfına geçmiş aöf'lerde iki tane örgün eğitim çerçevesindeki lisans programında da okuyamayacağınıza göre sildirmek gerekiyormuş bu sene kayıt hakkı kazandığımız yere kaydolmadan önce. ÖSYM'nin son yayınladığı kılavuza bakın genel kontenjan kısmına kontenjan sınırı eklemişlerse sildirmek zorundasınız kaydınızı.
  • Ben İşletme 4. sınıftayım AÖF'te ben nasıl kaydımı sildiririm ya. Böyle saçmalık mı olurmuş. Ben girdim o kadar puan yaptım, tercihlerimi de yaptım. Kesin gözüyle de İstanbul Üni. kazanıcam diye bakıyorum. Şu saçmalığa bak şimdi.
  • quote:

    kontenjan sınırlaması olmayan önlisans veya lisans programlarına ise devam edilebileceğine ilişkin kararın uygulanması işlemleri öğrencilerin ÖSYS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir.


    işletme kontenjansızdı kayıt sildirmek gerekmiyor yani dimi şimdi
  • Biz girdiğimizde kontenjan yoktu işletmede. Bu sene kontenjan getirmişler. Bu konuyla ilgili çıkıpta bir açıklama yapmaları gerek. Strese girdik burada yahu son sınıfa gelmişim işim gücüm yok kaydımı mı sildiricem ben.
  • http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=2012%20a%C3%A7%C4%B1k%C3%B6%C4%9Fretim%20kontenjans%C4%B1z%20b%C3%B6l%C3%BCmler%20&source=web&cd=4&ved=0CFYQFjAD&url=http%3A%2F%2Facikogretim.sozel.org%2Fetiket%2Fkontenjansiz-acikogretim-bolumleri&ei=PGMSUPeNEZCRswa6wYHoBw&usg=AFQjCNFQzC0BbdbSjr_FIAqhDnNN-jgXHQ arkadaşlar ben de geçen sene aöf işletmeye kaydolmuştum.Bu durumu siteye sordum sorun olmayacağı söylendi
    NOT:Sorduğum soru 2 .sayfadadır! Bu arada sayfa açılınca 84 yorum yapılmış diye bir yer var oraya tıklayınız!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexx_univv -- 27 Temmuz 2012; 12:49:14 >




  • Yorumlara baktım da içim hiç rahat değil ama hala. Sonuçta en mantıklısı bizi etkilememesi olması gerek. Biz bu bölümlerin sonradan kontenjanlı olabileceğini nereden bilebiliriz ki.
  • Şimdi aöf bürosunu aradım bana hem aöf okuyup hem de yeni kazanacağım örgün programa kaydımı yaptırabileceğimi söylediler.
  • Bakın aöf bölümlerine kontenjan geldi.Bunun için iki üniversite birden olmaz diyorlar.Mesela lise diploman lazım e iki tarafa birden orjinal lise diplomanı nasıl vereceksin olmuyormuş.

    Saçmalıktan başka birşey değil.
  • biraz evvel konuyla ilgili baya birşeyler yazdım ama sanırım bir hata yaptım.ben cevap yazıyım bu konuya.ben aöf işletme 4. sınıf okuyorum.bu sene lys ye girdim ve istanbul üni almanca öğrt garanti denilebilir.ösym nin açıklaması dikkatle okunursa aynı ALANDA iki üni okunamaz diyor.bu durumda bölümlerin kontejanlı olmasınında bir önemi yok bizim için.benim durumumda olanları etkilemez.konuyu ayrıca ankara aöf ye sordum bunu teyit etti.eğer farklı olsaydı binlerce öğrencimizi kaybederdik diyorlar.
  • kardeşim mesela işletle okursanız örgünde, aöf de işletme okuyamazsınız. ondan bahsediyorlar. yoksa neden 2.üniversite açsınlar? saçma değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Later

    kardeşim mesela işletle okursanız örgünde, aöf de işletme okuyamazsınız. ondan bahsediyorlar. yoksa neden 2.üniversite açsınlar? saçma değil mi?

    Evet örgün işletme kazandım dün gidip aöf işletme kaydımı sildirdim bende
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.