Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (1410. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
41.298
Cevap
309
Favori
2.355.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14081409141014111412
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oznl

    Kabul etmesi zor olsa da Focus hem teknolojik olarak hem de fiyat/performans olarak geride kaldı hocam, yeni jenerasyondan umutluyum. Güçlenmiş ve yol tutuşunu kaybetmemiş bir Focus güzel olur.

    Focus hiç kullanmadım ama Astra'nın yol tutuşu çok iyi. İkame araç, konu saçma sapan yerlere çekilmesin diye marka model vermeyeceğim ama 2016 model ve sınıfının en iyilerinden biri olarak gösterilen bir modeldi, virajın dışına doğru baya yatıyordu, koltuk destekleri de kötü olduğundan sürüş pozisyonum değişiyordu. Astra'nın süspansiyonlar taş gibi olduğu için yatma yok, Watts bağlantısını kaldırmaları birşeyi değiştirmiyor dediğimde kızanlar oldu ama Astra'yı yatıracak kadar sert kullanım ancak pistlerde falan olur ya da 1.6T 200hp veya 1.6 SIDI 150 hp dizel ile falan. İkame aracın savrulma hissinden dolayı korkup frene basarak 95 ile girdiğim viraja Astra'da frene dokunmadan 110 ile giriyorum, kafasını virajın içinde tutmaya çalışıyor Astra, savrulma hissi yok, ki ben aracı limitlerde kullanmıyorum, belki daha hızlı da döner.

    Normalde kullanırken farketmiyordum ama ikame araçtan sonra anahtarsız giriş ve çalıştırma, çarpışma uyarı sistemi ve otomatik far sistemlerinin eksikliğini hissettim. Olmadan da yaşanıyor tabi ki ama Astra'nın kendi kendine kilitlemesine alıştığım için ikame aracın kapıları her akşam açık kaldı, birkaç sefer anahtarı kontaktan çekmeyi bile unuttum. Sonraki akşam hava kararmışken 1-2 kilometre farları yakmadan gitmişim mesela. Astra'da aldığımdan beri denemek dışında far düğmelerine dokunmadım, kumandayı da kapı açmak dahil cebimden bile çıkarmadım.

    Fiyat/performans olarak bu sınıfın en iyilerinden biri Astra. Eksikleri yok değil tabi ki ama ne istediğini bilip araştırmasını iyi yaparak alan kimse pişman olmaz. Bozuk yolda konfor arayanlar için değil, trim sesine karşı hassas olup kütüphane sessizliği isteyenler için de değil. Bunları isteyenler için 308 veya Golf daha iyi bir seçenek. Şahsen ben sert süspansiyon ve ekstra yol tutuş taraftarıyım. Bozuk yol düzeltilir ama kötü yol tutuşa yapacak birşey yok.

    Sanki benim içimden geçenleri bire bir yazmışsın, renk tonuda bundan iyi olamazdı herhalde, Tekrar hayırlı olsun diyelim




  • oznl O kullanıcısına yanıt
    Benim makyajlı Focus 1'im olmuştu, Belçika üretimi. Sonraki nesillerine göre iyiydi yol tutuş olarak, Astra'dan iyi/başbaşa diyemeyeceğim, gerçi çok zaman oldu ama, bozuk da Astra'dan rahattı, Astra kadar sert değildi yani, araç dolu iken daha iyi yol tutardı, bağımsız süspansiyonların etkisi ile arkayı açar yapışırdı yola. Astra'da kızımdan dolayı, arkaya üç yetişkin oturmadı daha

    Trim seslerini sert süspansiyonlar ve jantlar da tetikliyor, forumda 16" enjoy kullanan, babası da 17" dynamic kullanan bir arkadaşımız, bende trim sesleri ve sertlik daha az demişti. Yol tutuşu lokomotif olarak kabul edip, arkamıza bakmayacağız




  • 160-170 le giderken gaza gelip makas attıgim oluyor banamisin demiyor zalım, hunharca yol tutuyor.

    Bide yavaş giderken sanki motorun yanında fön makinesi çalışıyormuş gibi ses yapmasa çok daha iyi olacak.
  • Almak istediğiniz araçlar 1600cc üzeri olmaması gerekiyor diye biliyorum aksi halde izin vermezler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: weirdo

    160-170 le giderken gaza gelip makas attıgim oluyor banamisin demiyor zalım, hunharca yol tutuyor.

    Bide yavaş giderken sanki motorun yanında fön makinesi çalışıyormuş gibi ses yapmasa çok daha iyi olacak.

    Yüksek vites düşük devirde dizellerdee gelen tikirtiya benzeyen ses mi
  • _chimera_ kullanıcısına yanıt
    Tıkırti şeklinde değil hocam sanki kaputun altında fön makinası çalışıyormuş gibi, elektrik motoru sesi gibi birşey. Test aracı kullanmıştim bi ara ondada öyle bir ses vardı.
  • Arkadaşlar benim aracın (astar k) trim sesleri özellikle kapılardan gelmekteydi. Bayiye bir kaç kez gittim en son aracımın kapılarına extra bir fitil koydular üst tarafına şuna tık yok bilgilerinize...
  • weirdo kullanıcısına yanıt
    arac benzinli ise turbonun sesidir o. o esnada motora hava basiyor
  • Drmete35 D kullanıcısına yanıt
    Bir iki foto paylaşabilirseniz, kapısından ses gelenlere yol göstermiş olursunuz, daha anlaşılır olur.
  • Sabah arabaya bindim radyo ekranındandeğişik bir cızırtı ses geliyor tuşlara basınca farklı bir boğuk ses birde sinyallerin sesi değişti anlamadım. Başına gelen yardımcı olabilecek varmı. Radyo ekranından devamlı yüksek bir cızırtı tuş sesleri farklı bir ses ve sinyallerden tak tuk diyr değişik bir ses geliyor
  • bunkerops kullanıcısına yanıt
    Eskiden de, fitillerin içine serum lastiği yerleştirilirdi.
  • iongun İ kullanıcısına yanıt
    Geçici bir problem olduğunu düşünüyorum, geçecektir. Devam ederse, güncelleme yaptırırsınız serviste.
  • iongun İ kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar 3 4 kez benimkine de oldu, kapatıp açınca duzeliyor. Eğer o sırada park sensörü öterse sağır olabilirsiniz :)
  • Aykutoz kullanıcısına yanıt
    Araç dizel şimdiye kadar bindigim dizel veya benzinli hiç bi araçta böyle bir ses yok. Sadece sarı İETT otobüslerinde var.
  • Resimleri ekledim. Kapının dış ve iç kısımdaki plastiklerin arasında ekstra bi parça ve kapının dayandığı yere şeffaf bir film çekildi.bunlar yapıldıktan sonra aracım sıfır gibi oldu:) neskar bursa Nilüfer'de yapıldı
  • Drmete35 D kullanıcısına yanıt
     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)
  • bunkerops kullanıcısına yanıt
     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)
  • Herhese Merhaba,
    Haftasonu autoshow u ziyaret ettim. Genel olarak zayif oldugunu soyleyebilirim. Dogus ve borusanin yoklugunda bu kadar oluyormus demek.
    Opel in buyukce bir standi vardi. Insignia'yi pek sevemedim. Ozellikle ic dizayni beklentilerimin altindaydi.
    Fuarda astralarimizi diger rakipleriyle karsilastirma firstati buldum ve diyebilirim ki on arka ic hacimi cok cok iyi ozellikle bas mesafesi. Plastik ve malzeme kalitesi de bence yeterince iyi. Dogus grubu olamdiginda yeni leon ve golf e bakamadim onlarla karsilastirmam dogru olmaz ama ornegin ben A sersisinde boyle yumusacik bir plastik bekliyordum ama acikcasi aradaki fiyat farkini o ic mekan haketmez.
    Fuardan aklimda kalan tek arac yeni 3008 oldu. Gercekten pegeout iyi is cikarmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlO_olb -- 24 Nisan 2017; 11:24:30 >
  • weirdo kullanıcısına yanıt
    Bende de dizel var ama hiç böyle ses duymadım bi servise gösterin bence.
  • Arkadaşlar 2016 Astra K 1.4 Turbo Dynamic aldık.

    Ön cam dibinde head up display benzeri (?) bir yer var ama, bizim araçta bu özellik varsa bile nasıl çalıştırılır bilmiyoruz.

    Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 24 Nisan 2017; 11:26:6 >
  • 
Sayfa: önceki 14081409141014111412
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.