Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2065. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.297
Cevap
309
Favori
2.355.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20612062206320642065
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    2016 Turbo Dynamic aracım var. Bayiden aldığım gibi üzerindeki fabrika lastikleriye lastikçiye gittim. 5 km yaptım. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 aldım. Fabrika lastiklerinide lastik bayisine bedavaya verdim.

    2020 yılında Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 aldım. Ben memnunum. Yol tutuşu çok iyi. Frenlemesi ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Yakıt tasarruflu bir lastik değil, performans lastiği zaten.

    Yıl oldu 2024. Önümüzdeki ay yine Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 alacağım. Başka lastik düşünmüyorum. 8 senedir bu lastiği kullanıyorum. Yağmurlu havada da sorun yaşamadım.

    Ayrıca Antalya’da yaşıyorum. Bu lastiği kullanan;

    Ferrari 458
    Masarati
    Porsche

    Araçlarda gördüm. Araç sahipleriylede görüşmüşlüğüm var. Memnunlardı.

    Tekrar söylüyorum yakıt tasarruflu değil. Bir şey daha söyleyeyim. Benim aldıklarım 94Y XL FP ( Hız endeksi yüksek ve extra karkas mevcut.)

    4 Lastik olmuş 13.000 TL.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 20 Mayıs 2024; 21:28:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • guida kullanıcısına yanıt
    Hocam nerdesiniz ya aracı sattınız sandık :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • guida kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar,


    Yakıt tasarrufu umrumda değil zaten. Yol tutuşu iyi olsun çok fazla ses çıkarmasın yeterli.


    Zaten sizin ne kadar pimpirikli olduğunuzu biliyorum. Siz memnunsanız bende memnun olurum :)

  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Satmadım daha. Aracımdan gerçekten memnunum. Daha iyi araçlar çıkmadımı, elbette çıktı. Fakat şu 3 silindir olayından dolayı satmak istemiyorum. İçten yanmalılar 3 silindir ve beygir gücünün azaltılması satmama engel oluyor. Nefret ediyorum şu 3 silindirden. Denedim, bir çok aracı denedim.
    Çıkardığı ses, istenilen performansı verememesi, vs.

    Elektrikli araçlar iyi fakat şarj süresi, şarj istasyonlarının sürekli dolu olması. Dolu olsun olmasına da, şarj sürelerinin uzun olması Astra ile devam etmemi gerektiriyor. Antalya’da yaşıyorum çoğunluk elektrikli lüks araçlar. Boş şarj istasyonu bulduğunda çocuk gibi seviniyorsun.

    Yurtdışında elektrikli tırlarda gördüm. Tır yanaşıyor bir tesise, pil değişimi yapılıyor. Geliyor bir vinç eskiyi alıyor, yenisini takıyor. 2 dakika. Kabloyla şarj, olacak iş değil. Böyle olsa alırdım. Arkadaşım elektikli mercedesini sattı bu yüzden. Adam uzun yola gidemiyor. Hep bi stres, hep gözün ekranda %kaç kaldı diye. Azcık gaza basayım, kick down yapayım desen hoop %10 gitti pilden. Nalet bi şey.

    Bi 2 yıl daha Astra aracımı kullanırım diye düşünüyorum Allah nasip ederse. Seviyorum aracımı, bende ona gerektiğinden fazla iyi bakıyorum. Tek üzüldüğüm konu, Antalya’nın 50 derece sıcağından kaynaklı direksiyonda soyulmalar başladı. Kaplatmak istemiyorum kaba duruyor. Orginal direksiyonu servise değiştireyim diyorum, bu sefer aracı satmaya kalktığımda direksiyon değişirken hava yastıkları da değişmiş olacak. Hava yastıklarına bizim milletimiz takık. Ne söylesen inandıramazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 21 Mayıs 2024; 8:27:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Ben memnunum. Bir çok kez denemede yaptım ıslak ve kuruda. Üzmedi beni. Yola çok iyi tutunuyor. Yinede bu lastiği kullanan başka bir tanıdığın var ise danışabilirsin. Yada lastik tamiri yapan esnafa sorabilirsin. Goodyear bayisine sorsan herkes malını över çünkü. Gerçi kendini ispatlamış bir lastik. Lastikleri inceleyen yurtdışı firmaları var. Oradaki puanlamalara, yapılan bağımsız test sonuçlarını inceleyebilirsin. Orada da göreceksin puanlamalar ve yorumlar en üst seviyede.

    Gelelim 94Y XL FP özelliğine. 8 senedir bu lastiği kullanıyorum bir kez aracıma çivi girdi. Lastik basınç ayarlarını ara ara kontrol ederim. Bir lastikte ufak ufak bir düşüş gözlemledim. Lifte kaldırttım bir lastik tamir dükkanında. Adam çivi girmiş dedi, lastiği çıkardı yerinden, çiviyi çıkardığından ne ben nede esnaf inandı. Çivi orta parmağım kadar büyük ve çevresi çok kalın. Esnafda şu söyledi, “ abi lastik iç telleri çok iyi, et kalınlığı çok iyi ki, bu çivi lastiği parçalardı yoldan aldığın zaman. Lastik bile havayı azar azar salmış.” Fotoğrafladı adam benim lastiği. Extra karkas olması ve FP olması çok çok iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 21 Mayıs 2024; 8:28:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

    Bir kaç ay önce asymmetric 6 aldım, ıslak ve kuru yol tutuşundan memnunum. Eksi özellik olarak söyleyebileceğim durum, biraz taş topluyor.

  • fox166 F kullanıcısına yanıt
    Lastiğin su kanalları oldukça fazla ve geniş. Bende çok nadir oluyor. Mıcırlı yola girmediğim içindir belki. Ama şu bir gerçekki yağmurlu havada, su birikintisinde gayet başarılı. Ama yinede temkinli gitmekte fayda var.

    Aracınızın ve lastiklerinizin sınırlarını iyi bilmemiz lazım. Aracımı ve lastikleri şöyle denemişliğim var. Aynı keskin virajdan her gün farklı bir hızla geçiyorum. Ne kadara dayabiliri ölçerim. 80’de kıç atıyorsa bilirimki o viraj aracım için sınırdır. Kuru havada yol boşken bir tabelayı baz alır bi frenleme yapar ve gözle mesafeyi ölçerim. Bana Astra K dışında başka bir araç verseler tedirgin kullanırım. Aracınızı tanımak, sınırlarını, dayanabilme gücünü bilmeniz lazım. Lastik istediği kadar iyi olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 21 Mayıs 2024; 13:19:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, bende yeni bir astra k aldım ve kullanıcı olarak sizlerin arasına katıldım, araçtan memnunum hem performans hem yakıt olarak fakat henüz tam alışamadım, merak ettiğim birşey var arabada vites geçişlerinde debriyaja basınca sizlerde motor sarsıntısını debriyajda hissediyormusunuz sizlerdede hafif titreme varmı ?

    3 silindirli olduğu için motorlar sarsıntılı çalışır bu araçlarda dediler doğrumu yardımcı olursanız sevinirim :)

  • aksyburak A kullanıcısına yanıt
    Benim aracım 4 silindirli. 3 silindirli Astra’yı deneme sürüşü yapmıştım. Titreme olayı var, fakat söylediğinizden farklı benim tespitim ;

    * İlk çalıştırmada ve kendini toparlayana kadar sarsıntı ve rolantide çalışırken titreme. Motor sesinin 4 silindire göre bir tık yüksek sesli çalışması.

    Benim deneyimlerim bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 21 Mayıs 2024; 20:28:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • guida kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim Allah cümlemize kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah,

    bende alışacağım zamanla astra h vardı bende atmosferik ondan sonra bu uzay mekiği gibi geldi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guida kullanıcısına yanıt

    birşey daha soracağım arabada klima çalışırken klima kompresörü sürekli devreye girip çıkıyor 5snde bir falan soğutmada ısıtmada herhangi bir problem yok ama bu kadar sık olması normal mi sizlerdede böyle mi acaba ?

  • aksyburak A kullanıcısına yanıt
    Yeni aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Sanıyorum aracınız makyajlı kasa ve 1.2T benzinli. Yaklaşık 2 sene boyunca keyifle kullandığım bir araçtı. Klima açıkken bahsettiğiniz durum 1.2T benzinli Astra K'larda olan normal bir şey, aracınızda bir problem yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evet aracım 1.2T makyajlı kasa teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için rahatladım şimdi böyle böyle öğreneceğiz arabayı :)

  • aksyburak A kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda da oluyor. Servis herhangi bir sorun olmadığını söylemişti. Antalya sıcağında oluyor bu durum bende. Soğuk havada dikkat etmedim açıkçası.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2016 Astra K 37 binde aracı bugün satış ilanına koydum. İnşallah hayırlısıyla satılmasıyla Octavia düşünüyoruz ama ne kadar sıfır araç denersem deneyelim bu arabayı arayacağımız çok belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımın 100bin km'deki dizel Peugeot aracı yolda giderken uyarı veriyor ve kontrol ettiğinde motor suyunun olmadığını fark ediyor. Servise gitti ve hararet yüzünden üst kapak yamulmuş. Servis de bir süredir aracın soğutma suyu olmadan kullanıldığını, kısa sürede bunun olamayacağını söyledi.

    Önce saçmalıyorlar, sonuçta genleşme kabında sensör var diye çıkıştım. Suyu azalsa uyarı verir dedim ama yeni arabalara bu sensörü koymuyorlarmış !!!


    Bir baktım benim Astra'nın da su kabında sensör yok gerçekten. Tasarruflarına tüküreyim bunların  Yeni Opel Astra K (ANA KONU) 

    Ufak bir uyarı olsun diye paylaşayım dedim, ara ara yağı ve suyu manuel olarak kontrol etmenizi tavsiye ederim.

  • snurce kullanıcısına yanıt

    Aynen bizim araçta sensör yok hocam. O yüzden ben haftada bir kontrol ediyorum. Alışkanlık oldu  Yeni Opel Astra K (ANA KONU) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 20612062206320642065
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.