Şimdi Ara

Yeni Nissan QASHQAI e-POWER - Ana Konu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
416
Cevap
59
Favori
74.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E pedal gerçekten mükemmel .şehir içinde mükemmel rahatlık. Benim şu an için ortalama 6-6.5 civarı ancak daha da düşeceğini tahmin ediyorum
  • Yaklaşık aracı 15 gündür kullanıyorum. Şehir içi ve otoban ortalamam 5.7 lt. .Aslında çok dikkatli kullanmadım, bazen hız denemeleri yaptım. Gerçekten çok sessiz ve sürüşü zevkli bir araç. Tavsiyem şehir içinde B modunda kullanın. E pedal çok fren yaptırıyor. B modu daha ideal sürüş sağlıyor. Rejenerasyonu iyi kullanırsanız benzinli motor pek devreye girmiyor. Fren kullanımı gerçekten çok az trafikte. Ayrıca Şanzumansız da oluşu çok büyük artı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 18 Mart 2023; 14:43:37 >
  • boylum kullanıcısına yanıt

    Aslında ben de şehir içi epedal şehirlerarası b kullanırım diye düşünmüştüm. Evet e pedal biraz fazla fren yapıyor. Ayağımız bu sefer sürekli gaz pedalına basmaya alışıyor.


    araç her yeniden çalıştırıldığında eco mode ile başlasın istiyorum ancak bu ayarı bulamadım. Sürekli manuel değiştirmek gerekiyor

  • Eco mod o kadar da gerekli değil bence. Aracı da kısıtlıyor. Standart en ideali.
  • Aracı 3 gün önce aldım ortalamam şuan için 6,5 lt falan daha 200 km kullandım arada bastım arada ekonomi yaptım benim diğer kullananlara bir sorum olacak bu araçta hıza duyarlı yada araç hareket edince otomatik kapı kilitleme yok mu ben ayarını bulamadım


    Birde bu araçta otomatik seyir bilgisayarını sıfırlama yokmu her sabah otomatik sıfırlasın tada 1 saat kullanılmayınca sıfırla gibi hiç olmadı benzin alınca sıfırlanıyor mu daha ilk depodayım ben deneyemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman -- 27 Mart 2023; 2:6:54 >
  • carman kullanıcısına yanıt

    Otomatik kilitlemeyi ben de bulamadım. Olursa iyi olur. Deponun ne kadar gideceği ile ilgili km sayacı 2. depoda tekrar güncelleme yapıyor otomatik. Sizin araç skypack paketmidir?

  • boylum kullanıcısına yanıt
    Evet skypack
  • carman kullanıcısına yanıt

    Orta ekranı küçük kullanmışlar. Hadi Gösterge ekranı idare ederde, orta ekran güzel değil. İleride bulabilirsem premium paketteki geniş ekrandan almak istiyorum.

  • boylum kullanıcısına yanıt
    Bayiye sordum değiştirebiliyormuyuz diye yok dediler belki çıkma falan bulursa takılır orta ekrana bende çok takıldım büyük ekran çok daha kaliteli ve güzel duruyor
  • Değerli forum üyeleri/yazarları, Ankara'da vergi hukuku alanında çalışan bir avukat olarak Nissan'ın yeni dönemde piyasaya çıkardığı e-power özellikli araçlarda alınan ÖTV tutarının yanlış hesaplandığını düşünüyorum. Konu ile ilgili olarak daha önce Türkiye pazarında olmayan ancak Türkiye'de trafik tescili yapılan bir araçla alakalı yargıya taşınmış bir uyuşmazlık var. Bu uyuşmazlık konusuna göre, e-power prensibi ile aynı özellikle çalışan ( hem benzin motoru hem elektrik motoru bulunan ancak benzin motorunun adeta jeneratör görevi görerek yalnızca elektrik motorunu beslediği çalışma prensibi) bir otomobilden alınması gereken ÖTV'nin hybrid değil elektrikli otomobil pozisyonundan vergilerindirilmesi gerektiğine ilişkin emsal Danıştay kararı mevcut. Bu konuyu farkettiğim için sizlerle paylaşmak ve ilgilenen olursa detaylı bilgi vermek ve devamında iade sürecini birlikte yürütmek için bu foruma üye oldum, araç sahibi değilim. Konu ile ilgilene forum üyeleri/yazarları özelden mesaj atabilirler.





  • AVAFC A kullanıcısına yanıt

    Sicil numaranızı ve danıştay kararını paylaşın araştıralım. Gerekirse size döneriz.

  • AVAFC A kullanıcısına yanıt

    E-power motorların emisyon değeri yok mu? Her ne kadar benzinli motorun tahriğe etkisi olmasa da elektrikliden daha çok hybride yakın bence. Sistemleri farklı olabilir ama yakıt değerlerine, emisyona da bakılmalı.

  • carman kullanıcısına yanıt

    Yedek parça olarak bayinin kataloğunda olması lazım. Belki yeni araç diye bulunmuyor olabilir.

  • swindler kullanıcısına yanıt
    Sicil numaramı ve ismimi özelden paylaşıyorum.
  • Epower sky pack alma arefesindeyim ama bir türlü karar veremedim, kafamda sorular var 1.500k verip tam hayalet ekranı olmayan , m.media ekranı baya bir kötü olan , koltuk ısıtması direksiyon ısıtması olmayan, direksiyon destekli şerit takip asistanı olmayan mesafe kontrollü yarı otonom sürüş imkanı vermeyen ki açıkçası bunlar bana göre bu fiyat segmentinde olması gereken donanımlar, park manevra freni bile yoktu denediğim qasqaide , birde içeri hidrofor çalışır gibi garip bir ses geliyordu sürerken, yol sesi konusunda çok net olamadım ama yol sesi hafif var gibiydi dişli asfaltta nasıldır durumu bilmiyorum. Kullanıcılar bu konuda fikirlerini almak isterim. Teşekkürler.
    Bu arada arabayı yermek gibi bir niyetim yok yanlış anlaşılmak istemem. Dizel octaviam var 2017 onu satıp geçmeyi düşünüyorum.
  • prozium77 P kullanıcısına yanıt

    Haklısınız bende benzinli skypack kullanısıyım, bahsettiğiniz özellikleri bende arıyorum lakin bu pakette yok. Benzinli platinium premium düşünebilirsiniz.

  • Facebook yonlendiriyor
  • Nissan connect uygulaması ülkemizde kullanılmıyor mu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.