Şimdi Ara

Yeni Nesil Konsollar İçin Monitör Alacakların Dikkatine!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, konuyu yeniden editledim, aslında bir markayı eleştiriyor gibi gözükmek yerine genel olarak bu duruma düşmemek adına yaşadıklarımı sizlere anlattım.


    Öncelikle bu konuyu açmak yerine çözüm aramayı denemiş olduğum için tüm Asus Monitör kullanıcılarından özür diliyorum. Keza eğer Asus sorunumu çözmüş olsaydı böyle bir konu açma gereği duymayabilirdim ve kimse Asus'un böyle de bir yüzü olduğunu öğrenmiş olamazdı.



    Bilindiği üzere yeni nesil konsol'lar piyasaya sürüldü ve maksimum 120 hz'e kadar çıkabilmekteler. 2019 yılının 3. çeyreğinde yeni nesil konsolların 120 hz desteklediği bilgisini öğrenmemin ardından 144 hz desteğine sahip bir monitör alarak yeni nesil konsol hazırlığı yapmaya başlamıştım. Aralık 2019'da monitör'ü satın aldım. Gelin görün ki durum pek istediğim gibi gelişmedi. Konsollar yalnızca HDMI ile görüntü aktarımı sağlıyorlar ve bazı Monitör'lerin HDMI çıkışları monitör'ün kendisi destekliyor olsa dahi 60 hz'de sınırlı kalıyor. Sebebi ise HDMI'ın 1.4 olmasından kaynaklı.


    Yeni nesil konsolda benim elimde mevcut olan Asus VG248QZ gibi 1.4 HDMI çıkışı bulunan diğer monitörlere sahip birçok oyuncu HDMI'dan 60 hz'in üzerine çıkamadıklarını açıkladı. Bu bilginin üzerine daha öncesinde uzun araştırmalar sonucu almış olduğum monitör'üm için yeniden Asus sayfasına girdim ve resim de yüklediğim bilgiye ulaştım.

    Yeni Nesil Konsollar İçin Monitör Alacakların Dikkatine!

    Giriş/Çıkış portlarında Sinyal Girişi kısmında görünmekte olan HDMI, DisplayPort ve Dual Link DVI-D üçlüsünün 144 hz'i desteklediğini açıkça belirtiliyor. Portların bu üçü olduğu ve hemen altında ise sinyal girişinin 144 hz'e kadar olduğu yazıyor. Buna rağmen çevremde bu monitör'ü önerdiğim arkadaşlarım internet forumlarında benim monitör'ümün 60 hz'de sınırlı kaldığını aktarınca Asus ile görüşmeye karar verdim.


    Meselenin başlıkta yazdığım mağduriyet kelimesinden çok daha ciddi olan kısmı ise burada başlıyor. Eposta dönüşü şu şekilde:

    Yeni Nesil Konsollar İçin Monitör Alacakların Dikkatine!

    Telefon görüşmesi yaparak bunu tasdik ettirmek istedim. Ardından ise site kontrolünü son kez yapıp çağrı merkezini aradım.


    Asus'un kendi sitesinde herhangi bir HDMI çıkışıyla alakalı verdiği FPS değerinin 144'e çıkamadığına dair bir bilgi bulunmuyor. Telefon görüşmesi sırasında ''Serhat bey Asus Türkiye sitesinde bulunmuyor ama global siteye girdiğinizde 50 - 76 hz arasında sinyal girişi olduğunu görebilmekteyim'' cevabını aldım.


    Türkiye içerisinde satışı yapılan ve benim Asus Türkiye güvencesi altında 3 yıl garantili almış olduğum bir ürün için nasıl oluyor da Asus Türkiye sitesinden tüm bilgilerine ulaşamıyorum?


    Asus'a olan kızgınlığımın en büyük sebebi ise başka bir markanın Türkiye sitesinde bu durumu şöyle ele almış olması:

    Yeni Nesil Konsollar İçin Monitör Alacakların Dikkatine!

    Aynı şekilde 144 hz olarak tanıtılan farklı bir markanın sitesinde ürün modelini yazıp girdiğinizde bu bilgiye kolayca ulaşabiliyorsunuz. Marka ismini vermek istemedim çünkü Asus'a olan sitemimden aslında marka reklamı yapıyormuşum görüntüsü ortaya çıksın istemem.


    Burası farklı olan markanın Türkiye internet sitesi.


    Bana eposta dönüşüyle yapmış oldukları açıklama o kadar çabasız ki insan ''nasıl bir markadan alışveriş yaptım'' diyebiliyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resnutah -- 28 Kasım 2020; 23:15:37 >







  • Mağduriyetten ziyade talihsizlik gördüm ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

    Mağduriyetten ziyade talihsizlik gördüm ben.

    Söz konusu olan şey kesinlikle mağduriyet. Sebebi ise HDMI çıkışından günümüz yeni nesil konsolları gelene dek 144 hz ihtiyacı duyulmamış olması.


    Bilgisayar teknolojisinde kasa'dan monitör'e görüntü aktarımında kullanılan displayport 144 hz'i zaten verebilmekte. Ama bugün yeni nesil konsollarda monitörleri test edenlerin yorumuyla ortaya çıkmış bir karmaşa var.


    Olmayan özelliğin var yazılmış olması dolandırıcılıktır ama ben başlığı iyimserliğimden mağduriyet olarak açtım.

  • Hdmi 1.4 144hz de çalışacağı açıkça belirtiliyor dediğiniz sayfada ben pek açıklık göremedim ne yazık ki. Acaba ben mi kaçırdım nerede yazıyor hdmi 1.4 de 144hz çalıştığı? İsterseniz tüketici hakem heyetine başvurun haklıysanız gereken yapılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

    Hdmi 1.4 144hz de çalışacağı açıkça belirtiliyor dediğiniz sayfada ben pek açıklık göremedim ne yazık ki. Acaba ben mi kaçırdım nerede yazıyor hdmi 1.4 de 144hz çalıştığı? İsterseniz tüketici hakem heyetine başvurun haklıysanız gereken yapılır.

    Açıkçası art niyetli mesajlara cevap vermeyi pek sevmem. Ama senin için bir kez daha taviz vereceğim.


    Görmekte olduğun sayfa da sinyal giriş portlarının HDMI, DisplayPort ve DVI-D olduğu yazmakta hemen altında ise bu portların dijital sinyal frekanslarının birbirlerine eşit olduğu gösterilmekte.


    Madem inatla göremediğini iddia edip sayfada hata olmadığını düşünüyorsun. Senin için Asus'un resmi sayfasından da alıntı yapayım.

    Yeni Nesil Konsollar İçin Monitör Alacakların Dikkatine!

    Benim sorunum ise neden Asus'un resmi sayfasına bakmak zorunda kalıyor olmam. Zaten Asus Türkiye bu bilgileri vermek zorunda değil mi? Gördüğün gibi bu resimde HDMI için ayrı bir bilgilendirme yapılıyor. Ama Asus Türkiye sitesine bakmamız yeterli olmuyor bu bilgiye erişmek için.


    Site adresi: https://www.asus.com/Displays-Desktops/Monitors/All-series/VG248QZ/techspec//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resnutah -- 28 Kasım 2020; 18:32:20 >




  • Art niyet mi? Neden böyle yazdığınızı anlamadım. Dediğim gibi orada benim gördüğüm verilen sinyalin 144hz e kadar olduğu lakin bunu hangi kabloyla nasıl sağladığı net değil. Sizin bahsettiğiniz açıklığı ben göremedim. Dp=144hz hdmi=144hz yazsa dediğiniz gibi açıkça belirtmiş olurdu firma. Bir de 50-144hz yazıyor bu nedir acaba 50 ile 144 arasında verilir mi demek istiyor onu da tam anlamadım. Yani internet paketleri de 16mbps ye kadar hız sunan paketin fiyatı farklı birde net 16mbps hız veren paketin fiyatı farklı.
    Neyse kolaylıklar diliyorum umarım hakem heyeti sizi haklı bulur para iadesi yapar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

    Art niyet mi? Neden böyle yazdığınızı anlamadım. Dediğim gibi orada benim gördüğüm verilen sinyalin 144hz e kadar olduğu lakin bunu hangi kabloyla nasıl sağladığı net değil. Sizin bahsettiğiniz açıklığı ben göremedim. Dp=144hz hdmi=144hz yazsa dediğiniz gibi açıkça belirtmiş olurdu firma. Bir de 50-144hz yazıyor bu nedir acaba 50 ile 144 arasında verilir mi demek istiyor onu da tam anlamadım. Yani internet paketleri de 16mbps ye kadar hız sunan paketin fiyatı farklı birde net 16mbps hız veren paketin fiyatı farklı.
    Neyse kolaylıklar diliyorum umarım hakem heyeti sizi haklı bulur para iadesi yapar.

    Sayfada yazılanın gayet açık olmasına karşılık göremediğini söyledin. İyi niyetinden ötürü göremediğini düşünmem gerekiyor sanırım.


    Giriş/çıkış portları kısmında sinyal girişinin HDMI, DisplayPort ve DVI-D olduğu yazmakta ve hemen altında ise bu sinyal girişinin dijital frekansı olarak 144 hz'i desteklediğinin bahsi geçiyor.


    Asus ile olan telefon konuşmam sırasında ben ''burada bir mağduriyet var Asus Türkiye sitesinden HDMI'da 144 hz verilmeyeceği yazmıyor aksine hepisinin aynı dijital frekansa sahip olduğu yazıyor'' dediğimde ''Serhat Bey haklısınız Türkiye sitesinde bu bilgi verilmemiş'' diyerek eksikliği kendileri kabul ettiler.


    Senin yorumunun maalesef ki konuya etkisi yok. Ben telefon görüşmesiyle site içerisindeki eksikliği teyit ettirip buraya konu açtım. Açtım ki başka canlar yanmasın.


    Monitör'ü 1100 TL'ye satın aldığımın üzerinden 11 aylık bir süre geçti ve bu ürünün bile fiyatı 1900 TL'yi bulmuş durumda. HDMI üzerinden 120 hz destekleyen monitör'ler ise çok daha pahalılar. İnsanların kandırılmasını göz ardı edemezdim.


    İllaki yeni nesil konsol satın alıp 120 hz kullanmayı planlayan insanlar vardır. Bu bilgiye ulaşmaları çok değerli.





  • Yeni nesil konsol alacak oyuncular zaten araştırır ve hdmi 1.4 ün desteklemediğini bilirler. Yeni monitör alacak kimsenin canı yanmaz yani. Bahsettiğiniz bilginin bir değeri yok çünkü hdmi 1.4 ün kaç hz desteklediğini bilmeyen yoktur sanırım. Çok agresif gördüm sizi, rahatlayın biraz haklıysanız hakkınızı alırsınız gerginliğinizin sebebi nedir anlamadım. Müşteri hizmetleri beni haklı buldu diyorsunuz, hiç inandırıcı değil ya da madem haklı buldu çözüm neden sunmadı? Ya da madem onlar çözüm bulmuyor tüketici hakem heyetine başvurdunuz mu? Hiç sanmıyorum sizi haklı bulacaklarını ama deneyin şansınızı burayada sonuçları atın ben utanıyım sizden özür dileyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

    Yeni nesil konsol alacak oyuncular zaten araştırır ve hdmi 1.4 ün desteklemediğini bilirler. Yeni monitör alacak kimsenin canı yanmaz yani. Bahsettiğiniz bilginin bir değeri yok çünkü hdmi 1.4 ün kaç hz desteklediğini bilmeyen yoktur sanırım. Çok agresif gördüm sizi, rahatlayın biraz haklıysanız hakkınızı alırsınız gerginliğinizin sebebi nedir anlamadım. Müşteri hizmetleri beni haklı buldu diyorsunuz, hiç inandırıcı değil ya da madem haklı buldu çözüm neden sunmadı? Ya da madem onlar çözüm bulmuyor tüketici hakem heyetine başvurdunuz mu? Hiç sanmıyorum sizi haklı bulacaklarını ama deneyin şansınızı burayada sonuçları atın ben utanıyım sizden özür dileyim

    Evet muhtemelen bunu tek bilmeyen kişi sensin keza senden başka böylesine bilgiden uzak yorumlar başka bir yerde okumadım.


    1.4 HDMI girişi 144 hz'i destekliyor ama bunlarda kendi içlerinde farklılıklara sahip. Bazı monitörlerde 144 hz'i 1080p'de 1.4 HDMI ile alabiliyorsun.


    Attığın her bir yorumda gittikçe konu hakkında daha da fikir sahibi olmadığın ortaya çıkıyor. Ama inatla mesaj atmaya devam ediyorsun.


    Ben iade yapmak istemiyorum, verdiğim parayı geri almanın bana ne gibi bir katkısı olabilir? Ben istesem bu monitör'ü şu anda ikinci el ilanlara koyup aldığım sıfır fiyatının üstünde bir fiyata satabilirim.


    Burada benim amaçladığım şey farkındalık oluşturabilmek. İnternetin elinin altında olması donanımhaber'e girip bilgisiz olduğun konular hakkında yorumlar yapmaya teşvik etmemeli. Bence biraz onu araştırmak içinde kullan, bu bilgilerin hepsi kolaylıkla ulaşılabilir.





  • 2.1 konsollarda var monitorlerde cıkınca tam performans alınabilecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmemek ayıp değil ama keşke şu konuyu okuyup mesaj atsanız en azından.
  • Güncel.

  • Aldığınız modelin Asus TR sayfasindaki aciklamalarinda su sekilde bir not var:

    quote:

    *144 Hz işlevini etkinleştirmek için DisplayPort (veya Dual-link DVI) ve en son sürücüye sahip seçili bir ekran kartı gereklidir. Daha fazla teknik destek için lütfen ekran kartı şirketinizin servis merkezi ile iletişime geçin.


    Konuya tam olarak bir yorum yapacaktim, ama diger arkadaslara verdiginiz cavaplardaki uslubunuzu goz onunde bulundurunca -yazacagim seylere- vereceginiz tepkiden cekindim dogrusu.. Hakem heyetinden olumlu sonuc alacaginizi sanmiyorum, bence monitorunuzu en az zararla satmayi deneyip, Hdmi uzerinden 120Hz alabileceginiz bir model bakin..

    Bu yönde karar verirseniz, ihtiyaciniza göre bir kac model tavsiyesinde bulunabilirim.Gecmis olsun, iyi gunler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 16 Aralık 2020; 6:5:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wNchstR

    Aldığınız modelin Asus TR sayfasindaki aciklamalarinda su sekilde bir not var:

    quote:

    *144 Hz işlevini etkinleştirmek için DisplayPort (veya Dual-link DVI) ve en son sürücüye sahip seçili bir ekran kartı gereklidir. Daha fazla teknik destek için lütfen ekran kartı şirketinizin servis merkezi ile iletişime geçin.


    Konuya tam olarak bir yorum yapacaktim, ama diger arkadaslara verdiginiz cavaplardaki uslubunuzu goz onunde bulundurunca -yazacagim seylere- vereceginiz tepkiden cekindim dogrusu.. Hakem heyetinden olumlu sonuc alacaginizi sanmiyorum, bence monitorunuzu en az zararla satmayi deneyip, Hdmi uzerinden 120Hz alabileceginiz bir model bakin..

    Bu yönde karar verirseniz, ihtiyaciniza göre bir kac model tavsiyesinde bulunabilirim.Gecmis olsun, iyi gunler..

    Bahsettiğiniz notu Asus ile görüştüğümde konuyla alakası olmadığını ekran kartlarına karşılık alınamayacak olan 144 hz ile ilgili bir bilgi olduğunu benimle paylaştılar. Display'ın ve DVI'ın hangi sürüm çıkışa sahip olduğuyla ve o sürümlere göre 144 hz verbildiğiyle alakalı bir not. Display ve DVI için bile kesin bilgi veremiyorlar. Utanmasalar 144 hz'i komple yalanlamak zorunda kalacaklar ''144 hz yazdık ama bu monitör veremiyor'' gibi.


    HDMI'daki 2.0 olduğunda 120 hz'in kesinlikle alınabilmesi gibi. Ama o notta da görüldüğü gibi HDMI ile alakalı bir bilgi yok.


    HDMI ile alakalı olan bilgi Asus TR sitesinde bulunmuyor, resmi siteden bakılması gerekiyormuş. Asus'un kendilerinin bu konuda hatalı olduklarını paylaşması sonucunda buraya konu açtım.


    Sonuç: Asus TR sitesinde bilgiler gerektiği şekliyle paylaşılmıyor bu nedenle bahsettiğim dolandırıcılık konuya dahil oluyor.


    Teşekkürler, gerekeni zaten yapacağım.





  • Speclerde yaziyor aslinda.
    Yenu nesil alacaklarim bir cogu bu durumu biliyordur hocam. Bosa hdmi 2.1 beklenmiyor.

    https://www.displayspecifications.com/en/model/700a1427
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.