Şimdi Ara

Yeni nesil FORD FİESTA (ANA KONU) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
11
Favori
33.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Evet lansman aracı. Hatta aracımı youtube' da Fahir Talib ve Doğan Kabak kullanmış :) O kadar lansman aracı varken benim arabama denk gelmesi ilginç bir durum gerçekten :) Fotolarda gördüğün ön camda bulunan üçgen kısımda kamera olması gerekirken orası boş maalesef.





    Alıntıları Göster
    2. el olarak mı satmış oldular?




  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Evet 2.el aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 207m kullanıcısına yanıt
    tm hocam teşekkürler. İyi sürüşler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thelordof

    tm hocam teşekkürler. İyi sürüşler
    Eyvallah teşekkür ederim sizede iyi sürüşler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimki yavar donuslerde sag teker aks basindan ses yapmaya basladi 25bin kmde varmi buna benzer sesler duyan
  • Arkadaşlar 2011 fiesta titanium X aldım yakıt aldıktan sonra altına mazot damladigini gördüm eğilip baktığımda küçük bi borudan yakıt geliyordu acaba sebebi nedir sıkıntı varmıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pişmanlıktır ! Hayal kırıklığıdır ... TR piyasasına girdiği günden bugüne gerçekleşen satış adetlerine bakın . Herşeyi açıklıyor. 2,5 -3 ay oluyor aracı alalı , sanki benden başka kimse almamış gibi . Toplasan ya 2 ya da 3 tane gördüm . Özel donanım paketiyle heves edip alanların -abartmadigimi düşünerek söylüyorum hepsi 7bin 10bin 5bin km lerde satılığa çıkarmışlar . Ortalama yakıt değerlerini 4lt 5lt 6lt 7lt 8lt gibi gerçeküstü rakamlarla ifade edenlerin hepsi yalancidir , yalan söylüyorlardır..itibar etmeyin . Nereden tutarsanız tutun bu araç Fiesta ruhuna ihanettir.aksini soyleyenler lutfen bana ulaşın . Satış ekibine vs hiçbirine deginmeyecegim . Bu araçla ilgili konuları merak edenlere seve seve yardımcı olacağım . .
  • Fatih A. F kullanıcısına yanıt
    bendeki 2-3 bin ortalamasi 100km/6.1 litre ne yani sana yalan borcummu varda yalancilikla itham ediyorsun anlayamadim
  • cerci07 kullanıcısına yanıt
    Yalancılıkla itham etmiyorum dostum.Kendi gerceklerimi paylaştım hepsi bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu araca body kit felan çıkmadı mı daha? Herhangi bir oynama yapan var mı aranızda?
  • Fatih A. F kullanıcısına yanıt
    ortalamam 6.6 litre hocam? 140lara basınca 8 litre gördüm. 9'u hiç görmedim.
  • Arkadaş baya bi yermiş arabayı.
    2017-18 titanium manuel dizel almayı düşünüyorum,
    Kullananlar yorumlarıyla neden memnunlar veya değiller, yardımcı olabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bende 1.5 dizel titanium x paket + B&O ses sistemli olarak satın aldım. İzlenimlerimi size aktarayım. Öncelikle aracı almayı düşünüyorsanız mutlaka(her ford marka araçta olduğu gibi) titanium donanım seviyesini tavsiye ederim, mümkünse x paketli olmasıda güzel olacaktır. Motor olarak benim tercihim dizel oldu, benzinli motorları hakkında pek bir fikrim yok keza daha önce de ford un herhangi bir benzinli aracını kullanmadım.

    Araç hakkında izlenimlerim:

    Tasarım: Yeni fiestanın tasarımı bence b segmenti hb ler arasında en iyisi. Uzayan gövdesi ve kısalan yüksekliğiyle hem daha güzel görünüyor hemde aerodinamik olarak daha iyi bir hal almış.(yakıt tüketimine ve yol tutuşuna olumlu etkisi var) Gündüz ledleri ve tampon tasarımı da segmentinin en iyisi bence.

    İç Mekan ve malzeme kalitesi: İç mekan uzayan ve genişleyen boyutlarında etkisiyle daha ferah bir hal almış. B hb lerin genel trendine uyarak fiesta nın da iç mekanı genişlemiş. İç mekan genişliğinde sınıfının en iyisi olmamakla birlikte sınıf ortalamasında bir iç mekana sahip. Yani boyutlarının büyümesi bir compakt c olduğu anlamına gelmiyor.Şehir içinde 4 yetişkin, uzun yolda 3 yetişkin yada 2 yetişkin 2 çocuk rahat seyahat edebilir. 8 inç dokunmatik ekran da hem çok şık duruyor hemde oldukça kullanışlı.
    Malzeme kalitesine gelince oldukça iyileşme var. Biliyorsunuz bu konuda Polo sınıfının lideridir. Ancak fiesta artık polo yu yakalamış durumda. İkisine kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki yeni fiesta nın malzeme kalitesi polo kadar iyi. Tok kapı sesi artık fiesta da var diyelibiliriz yani :)


    Sürüş keyfi ve yol tutuş: Segmentinin açık ara lideri. Gerçekten çok iyi yol tutuyor bu araç. B hb den beklenmeyek kadar, c segmenti standarlarında yol tutuş performansı var. Ford yol tutuşu konusunda zaten çok iyi, fiestada da bu işi oldukça geliştirmiş. Yüksek hızlarda viraja girdiğinizde araçla iletişiminiz çok iyi, direksiyon zaten hız arttıkça sertleşiyor ve güven veriyor ayrıca bu araç viraja girdiğinizde iç taraftaki tekerlere fren uygulayarak daha rahat viraj almanızı sağlıyor. Clio, Corsa, i20 vb ile o hızlarda o virajlara stabil girmeniz neredeyse imkansız. Şehir içinde de direksiyon hafif, görüş açılarınız yeterli, dizel motor yeteri kadar atik bunlar da sürüş keyfini arttırıyor.


    Motor ve yakıt tüketimi: Ford 1.5 dizel motoru önceden sadece otomatik araçlarında kullanıyordu, Euro 6 motor dönüşümüyle birlikte 1.6 dizel motor kullanımını bıraktı ve tüm araçlarında 1.5 dizel motoru kullanmaya başladı. Fiesta dizel de 85 bg lik versiyonunu kullanıyor. Fiesta bir performans aracı değil, hiçbir b hb (özel motorlu araçlar hariç) performans aracı değil zaten. Hani az yakar çok kaçar derler ya işte b hb ler tam da odur. Fiesta da 1.5 dizel motor gayet yeterli gerekli performansı sağlayabilen, araç sollarken, rampa çıkarken kesinlikle bayılmayan güzel bir motoru var. Eski motor 1.4 tcdi den çok daha iyi. Bu motorun en güzel taraflarında biri yakıt tasarrufu. Hele fiestada gerçekten az yakıyor. Eko modu var, bu modda şehir içinde 4-4,5 litre(istanbul hariç tabi :) ), şehirler arası 3,5-4 litre gayet rahat tutturulabilir. Performanslı kullanımda (mesela uzun yolda 150-160 veya şehir içinde çok yoğun trafik, sert hızlanmalar vb) 5,5-6 litre yakıyor daha fazla değil.


    Gelelim olumsuz özelliklerine:

    Tasarım ve malzeme kalitesi iyi; iç mekan güzel; motor performansı iyi ve yeterli; yol tutuş, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufu çok iyi bir araç olmuş yeni Fiesta, ancak eksikleri ve olmamış dediğim yerleri de var.

    Bizde Wv ve Ford opsiyon satmayı çok seviyor. Her ikisi de bir şeyi koyup bir şeyden kesiyorlar. Mesela Anahtarsız çalıştırma titanium donanımda var ancak anahtarsız giriş için x pakete ihtiyacınız var. 8 inç ekran var; geri dönüş kamerası yine x pakette. Sonra hız sabitleme opsiyon olarak dahi yok. Araca sonradan serviste taktırabiliyorsunuz. Bu arada x paketle gelen otomatik park çok iyi birşey. Özellikle sıkışık nizam parklarda işe yarıyor, hiç uğraşmadan kendi kendine giriyor. Gavur yapıyor arkadaş..

    Bir diğer önemli eksik yan ve perde hava yastıkları. Bu sadece fiestanın değil tüm b segmentinin ortak sorunu. Segmente ön sürücü ve yolcu airbagler standart olmasına rağmen yan ve perde airbagler opsiyonel olarak almak isteseniz dahi bulunması çok zor hale gelmiş durumda.

    Yan aynaları biraz küçük kalmış, arka yanlara tam hakimeyet biraz zor, dikizden yardım almanız gerekiyor. Kol dayama hem küçük kalmış hemde ileri gitmiyor ve yukarı kalkmıyor. Tabi hb araba sonuçta bazı şeylerin küçük olması normal ama bunlar daha iyi olabilirdi.

    Son olarak sanki Ford un eski manuel vitesi daha iyiydi gibi geldi bana. Kasa değişimleriyle birlikte manuel viteste de tasarım değişikliğine gidilmiş tüm modellerde. Vites topuzu biraz küçülmüş ve vites borusu kabinde biraz daha uzun kalmış gibi. Ford un manuel viteslerini de kullananlar bilir en iyilerden biridir. Buda iyi ancak eski tip daha güzeldi sanki.



    Fiesta ile ilgili izlenimlerim bunlar arkadaşlar, ben birkaç eksik dışında sevdim arabayı, bu arada B&O ses sistemi gerçekten çok iyi, alıp almamanız biraz zevk işi ancak araçta müzik dinlemenin ayrı bir tadı oluyor. Ses kalitesi ve çıkabildiği yükseklik harika. Tavsiye ederim.

    Unutup atladığım bir yer varsa affola, soru sormak isterseniz sorabilirsiniz.




  • Arkadaşlar 1.1 motor kullanan var mıdır, yorumlarını alabilir miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kullanıyorum. Henüz 1.5 gün oldu. :)

    206+ sonrası araba bana konforlu ve lüks geldi.

    Araçtan ne beklediğinize bağlı biraz da. Yani param olsa belki düşünebilirdim ama ben performanslı aracı istemedim. Şehir içi ne performansı? Zaten günde 40 km yol yapıyorum. Onu da trafik kurallarına göre sürmeye çalışıyorum. Sabahları trafik olmuyor. Akşamları da orta derece. Bu şartlarda şu an 6.5 litre tüketimi var ki daha 100 km yaptım.

    Arabanın değeri ile ilgili yorumlar da okudum. Bu araba bu kadar eder mi diye. Tâbi ki etmez. Zaten arabanın değeri 68 bin civarında. ÖTV ve vergi eklenince 100 bin üstüne çıkıyor. Sıfır araba almak isteyen herkes için geçerli.

    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theman32 -- 14 Kasım 2019; 16:4:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba, Titanyum x pakette led far mevcutmudur? Gunduz far ledleri degil normal Xenon led far varmi aracta hic mi yok yada opsiyonelmidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 2017 (yeni kasa ve iç dizayn) fiestam var. Trend model. Ben bu araca SYNC 3 taktırmak istiyorum. Acaba kiminle görüşmem gerekiyor?
  • Merhaba , titanyum kasada hız sabitleyici yok sanırım. Sonradan takılabiliyor mu maliyeti nedir bilgilendirirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MOVISTAR kullanıcısına yanıt
    Hayır yok ve servislerde sonradan hız sabitleyici takılmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plf

    Hayır yok ve servislerde sonradan hız sabitleyici takılmıyor.
    2018 model titanyum donanım araçta Apple Car play bile varken hız sabitleyicinin olmaması komik olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.