Şimdi Ara

Yeni nesil bazı çocukların ahlaksızlığı/ukala olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
13.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayvanlara tecavüz eden de yeni nesil di mi?

    Ayrıca yeni nesilin ukala olmasından şikayet ediyorsunuz ya suç çocuklarımn değil. Tamamen ebeveynlerin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    İste sizin neslin yetistirdigi cocuklar sayin 80-90 li beyefendi. Cuvaldizi kendinize batirmaniz lazim. O cocuklari da 80-90 lilar yetistirmedi mi?
    19 yaşındayım.Çocukluğumda bahsi geçen yıllar 2005-2010 arasıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MT-07 -- 7 Ağustos 2018; 14:41:12 >
  • Bunu söylemeye gelmiştim sadece sanalda böyleler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Hocam Bağcılar Esenler bu saydığın tiplerin anavatanı bu tipleri 24 yıldır görmekten gına geldi maddi imkanım olsa 1 dk durmam bu lanet ilçelerde
  • biz agır abi olmadik zamanin gencleri yumusadi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezik olmaktansa öyle olmaları iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "bugünün gençleri lüksten hoşlanıyor. kötü davranışlar benimsiyor, olumsuz tutumlar kazanıyor. beden eğitimi ve sporla ilgileneceklerine boş sözlerle zaman geçiriyorlar. öğretmenleri önünde bacak bacak üstüne atıp bildiklerini okuyorlar. misafirin önünde gelişigüzel konuşuyorlar. yaşlılara saygı göstermiyorlar. onlar odaya gelince yerlerinden kalkmıyorlar. sofrada güzel yemekleri kapışıyorlar, çok yiyip içiyorlar.”

    şimdiki çocuklar lüksü seviyor, otoriteye ve büyüklerine saygıları yok, kötü tutumlular ve çalışmak yerine çene çalmayı tercih ediyorlar. onlar artık evlerinin köleleri değil, efendileri. büyükleri odaya geldiğinde ayağa bile kalkmıyorlar. ebeveynleri ile çelişiyor, sofra adabına uymadan çar-çabuk yemek yiyor ve öğretmenlerini aşağılıyorlar.'' socrates (m.ö. 469-399)

    sokrates-mö 450



    ***



    “eğer halkımızın geleceği bugünün sorumsuz gençlerine dayanacaksa sonucu pek umutlu görmüyorum. bütün gençler anlatılmayacak kadar dengesiz. çocukluğumuzda bize büyüklerimize karşı daha ölçülü ve saygılı olmamızı öğretmişlerdi. fakat bugünün gençleri sınırlandırılmaya karşı çıkıyorlar. son derece kurnazca ve sabırsızca davranıyorlar.”



    hesiodos-mö 800



    ***



    "bizim topraklarımız yozlaştı; artık gençlerimiz de yozlaştı.”



    firavun-mö 1500

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben mini etek giymedim. kızım giysin diyen anne'den

    Ben yapmadım oğlum yapsın diyen baba'dan

    Hayır gelmez.

    Sevgi saygı yok.



    Önüne ne çıkarsa ilişkiye girer.( Goril, orangutan)



    Sonra bize ne oldu



    İlk önce insan sonra Adam daha sonra Aile 👪

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 19:22:48 >
  • En iyisi tek yalnız yasamak bu toplumla iliskim uzun sure once kesildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukla alakası yok. Aile ne gösteriyor öğretiyor onu yapiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anası babası ne ki çocuğu da ne olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mantarın Başı

    Bunu söylemeye gelmiştim sadece sanalda böyleler
    BlZEDE ANCA MANTARIN BAŞI!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bence bir bakış açısı. Ukala, saygısız, terbiyesiz değiller bir bakıma. Şu şekilde açıklayayım;

    1) Eski tarihte yaşamıyoruz. İnsanlar babalarından o kadar despot ve korku içinde yetişmiş ki kendi çocuklarını böyle büyütmek istemiyorlar. Çünkü kendi babalarına sadece "babası olması kaynaklı" saygı duyuyorlar yada duymuyorlar. Hal böyleyken kendi evladıyla daha yakın samimi olmak istiyor. Hal böyle olunca "benim babam odaya girdiğinde biz başımızı kaldıramazdık" süreci "baba pes atalım mı" a dönüyor.

    2) Aslında bizler daha doğrusu yaş olarak büyük olan bireyler sadece yaşımızın büyük olması kaynaklı saygı bekliyoruz. Çünkü geçmişte bizden büyük birisine sadece yaşı sebebiyle bile saygı duymamız gerektiği düşüncesi empoze edildi. Bu ne kadar doğru ? Bu çok ciddi bir tartışma konusu. Ben yaşı küçük olduğu için çocukça davrandığım kişilerin söyledikleri -kurdukları - cümleleri görünce, kendime "saçmalama, bu artık bilinçli bir birey" diyerek kendimi toparlıyorum.

    3) Saygı denilen şey, statü yada yaşla ilgili değildir. Bunu kabullenmemiz gerekiyor. Burada suç yetişkinlerde. Söylediğim ebeveyn değil, örneğin mahallenin çocuğu, internette yazıştığın birisi, yada akrabanın çocuğu. Bu çocuktan sadece büyük olduğun için saygı beklemek bu devirde sadece seni rencide edecek durum. Artık küçük yaştaki çocuklara, siz çocuk değil bireysiniz şeklinde yetiştiriliyor. TV, internet, aile, okulda bunu destekliyor ki doğru. Bu durumda biz çocuğun saygısını kazanmalıyız.

    4) Direk aileye suç atmakta saçma. Artık sadece dizilerde görebildiğimiz birbirini seven mahalle kültürü, evde pc başında oyun oynamak yerine sokakta tecrübe ederek yetişmiş, 5 yaşına kadar eğitim almamış ( okul anlamında ) ve bunun gibi niceleri olan bir nesil, 1 - 2 yaşından sonra yuvalarda yetişmek zorunda kalan nesile dönüyor. Bu nesilin daha asi olması gayet doğal. Önceden beni komşuya rahatlıkla, gözleri arkada kalmadan emanet eden ailem var iken şimdi yolda eli yüzü tatlı bir bebek görüp ona gülümsediğinde babasının yada annesinin sert bakışlarına maruz kalıyorsun. Bunda yine suçlu olan "yetişkin olan" bizleriz. Eski toplumumuzdan eser yoksa bu çocukların değil o toplumun eski üyeleridir.

    5) Yetişkinler birbirine bu denli güvenmezken, haberlerde öğretmen şunu yaptı, yoldan geçen kıza tecavüz ettiler, şurda bomba patladı, burda şu oldu gibi niceleri her gün arttıkça aileler çocuklara da insanlara güvenmemesi gerektiğini öğretiyor. Haklılar da. Ama bazıları şu açıdan bakıyor. Yanındaki yaşlıya yer vermedi, küçücük boyuyla cevap veriyor, daha ne biliyorsun ki sen cevap veriyorsun bana, sen çocuksun anlamazsın vb durumun içinde o çocukların dişlerini göstermeleri bence gayet doğal.

    Empati. Toplum olarak en büyük eksikliğimiz bu.

    Aslında bu konu hakkında daha bir çok madde yazılır. Ancak uzatmanın bir anlamı yok. Konu sadece aileler ilgilenmiyor çocuklar saygısız terbiyesiz oldu demekle kurtunulmuyor. Evet çocuk belkide terbiyesiz ama eminim herkesin bunda bir payı vardır.




  • Denemeler kitabında okumuştum herhalde bununla ilgili antik yunanda birisi oğlu yeni nesil hakkında çok terbiyesiz falan diyordu işte baba eve gelince ayağa kalkmıyor diyordu. Yani insanlık tarihinde hep var olan bir şey yeni nesilden şikayet ben bunu yaşlılık alameti olarak görüyorum.
  • O çocukların hepsi kaza kurşunu
  • İşin üzücü yanı bunlarında yarın öbür gün çocukları olacak. Nesil genel olarak kötü iyi demek haksızlık olur.
    Bence doğum yasaklanmalı bunlara. Özellikle genç kızlar sürekli küfür ediyorlar. Abi ben bir kızın yanında lan demem gayet nazik kibar bunlar dümdüz giydiriyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-63340B9F6

    Anne babalar şımartıyor.Bizi öğretmen poşet gibi duvara fırlatırdı saygıyı öğrenirdik.Şimdikilere "oğlum yerine otur" desen direkt okula veli geliyor
    Siz kendinizi ezdirdiniz diye bizimde ezdirmeye niyetimiz yok .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekatronikteknisyeniyim

    Siz kendinizi ezdirdiniz diye bizimde ezdirmeye niyetimiz yok .

    Alıntıları Göster
    Dediğimden bunu mu çıkardın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.