Şimdi Ara

Yeni Model Orta Kalite Araba vs Eski Model Premium Araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadas merhaba, kusura bakmayin rahatsiz ediyorum.


    4 senedir yurtdisinda(Almanya) yasiyorum ve araclarla ilgili cok fikrim yok ondan bilgili olan sizlerin fikrini almak istedim. Kendi bütceme göre biriktirdigim bir miktar para ile alabilecegim araclara baktim. Daha önce Türkiyede iken hic aracim vs olmadi(27 yasindayim) ve simdi hayatimda ilk kez arac alicam ondan ne alirsam alayim zaten bana limuzin gibi gelicek. :)


    Bu arada lütfen yanlis anlasilmasin Almanyada hayat cok pahali muhabbeti filan yapmiyorum, tam tersine araclar cok ucuz ama benim bütcem belli dedigim gibi kendimi garantiye almak icin.


    Neyse, sormak istedigim su kiymetli arkadaslar sahip oldugum bütce ile aslinda 2011 premium c segment arac modellerden 2016-17 premium olmayan b segment araclara kadar genis bi skala tercih yapma sansim var ancak tecrübem olmadigi icin hata yapmak istemiyorum. Kafamdaki sorular söyle umarim yardimci olursunuz


    Bu bütceyle

    1) 2011-12 Audi A3

    2) 2013 Golf yada leon

    3) 2016 modele kadar polo yada fiesta


    4) 2016 Model yeni model honda jazz


    Lardan birini tercih edebiliyorum, ancak su yukaridaki ilk 2 secenek tarzindaki 11-13 modellerin kilometreleri genelde 90 bine filanyakin , ancak 2016 model honda jazzlarinda km si max 40 binde filan oluyor. Polo veya fiyastada almak istemiyorum cunku en son nesilleri olmuyor benim butceme. Neyse kafamdaki soru su arkadaslar, 2011-12 model audi a3 tabiki ic kalitesi honda jazzdan iyi olur ancak arada sonucta nerdeyse 6 yillik model farki var audi a3 bana cok sorun cikartirmi uzun donemde kilometresi 100k ya yakin olcagi icin? OTe yandan honda jazz cok yeni ancak b segmnti bi arac ayni kalite hissini yakalayamacagim acik.


    Sormak istedigim soru, premium bi araca binmek icin 8 yillik bi araca binmeyi riske almak degermi sizce? Tecrubeleriniz nedir? Yoksa yeni arac alip keyfine mi bak diyorsunuz


    Saygilarimla :)

    Ahmet








  • Almanya'da bildiğim kadarıyla eski model arabaların vergileri emisyondan dolayı daha yüksek oluyor.
    Araç alırken bunlara da bakmak faydalı olur.
    Ancak sadece araba olarak kıyaslayacak olursak Golf ya da Leon tarzı mantıklı olabilir. Model yılı o kadar da eski değil, 2-3 yıl için B sınıfı tercih etmeye değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.