Şimdi Ara

Yeni Mitsubishi ASX Sahipleri Buraya.... (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.632
Cevap
40
Favori
177.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    Sebebi büyük ölçüde kısa süreli kullanıcıların bu markaları alıp parça kırmaz ses yapmazsa yolda kalmazsa bakım dahi aklına gelmeden kullanmasından kaynaklanıyor. Bu insanlar herhangi bir masraf belirtisinde anında elden çıkartma eğliminde oldukları için japon birilerinin elinde patlıyor.

  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    valla 2017'den beri bende asx. sıfır sorun sıfır problem :) sadece iki masrafım oldu birincisi akü aldım (ki fabrika aküsü 8 sene dayandı) biri de baskı balatayı değiştirdim geçen sene 87 bin km'de (ilk sahibi pek iyi davranmamış sanırım)



    asla satmayı düşünmüyorum. hurdaya çıkana kadar kullanmak niyetindeyim. 58 bin km'de aldım şu an 101 bin km'de. yakıtı az, konforu iyi, güvenli, fıstık gibi araba işte. bir de ses yalıtımı iyi olsaydı ahh ahh... belki onu da ileride sonradan yaptırırım bilemedim.

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    Hocam lafım size değil bilinçli kullanan insanlar zaten bellidir.

    Yalıtım meselesi için arattırın bu forumda yalıtım yapmışlığımız var ses nereden geliyor siz belirleyin gerisi bitüm bant wurth pütür :)

  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    açıkçası tek sorunum yol sesi. ben öyle trim sesiymiş (-ki çoğunu kendim çözdüm zor bir iş değil) amortisör sesiymiş rüzgar sesiymiş takılmıyorum. yol sesi sorununu çözersem süper olacak.


    asx'ten önce az kalsın tiguan alıyordum 2013 model. iyi ki öyle bir hata yapmadım. benzin yetiştiremezdim yoksa   şu an görüyorum o tiguanlar bilmem neler sağ şeritten bile gitseler 7-8 litre benzin yakıyorlar, ben sol şeritten yanlarından 6 litre tüketimlerle gidiyorum uzun yolda. dizel asx'i de merak etmiyor değilim, bu gider dizel asx gelir yerine hiç belli olmaz...

  • 2011 ASX den 2013 e geçtim 2 yıl önce. Bir sonraki aracımı da 2015-2017 elmas kesim jantlı ASX yapmayı düşünüyorum. 2016 dan beri kullanıyorum önceki araçtan hesap edersek. Şu anki 2013 ün aküsü hala üzerinde japonca yazılar yazan orijinal aküsü nazar değmesin 😁
  • elbetbirgun kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun :)


    sizce fark var mı? özellikle yalıtım açısından.


    benim araba da 2013. fabrika aküsü geçen sene şubat ayına kadar üzerindeydi. bir gün bir anda durup dururken cortlamıştı :( aküyü yine de ölçtürün derim benim gibi olur olmadık yerde araba çalışmayabilir...


    ustanın aşırı ısrarları sonucunda start stop özelliği bile olmayan çelik akü marka sfb aküsü taktırdım üzerine. bir senedir kullandığım gibi start stopta da asla sorun yaşatmadı, geçen aküyü ölçtürdüm çok iyi durumda çıktı. ama muhtemelen fabrika aküsü gibi 8 sene dayanmayacaktır.


    2013'ten sonra bende 2015 ve üzeri dizel asx düşünüyorum . kısmet.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 6 Şubat 2022; 17:27:8 >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Direksiyon daha güzel ilk göze batan değişiklik öncekinde Lancer direksiyonu vardı. Jant da keza invite paket olduğu için önceki Lancer jantıydı. Ön panjur daha güzel gösteriyor. Yalıtım biraz daha iyi gibi ama yine de yol sesi iyileştirilmeli. Belki 2015 ten sonra daha iyidir. Özellikle dizeller için yalıtım iyi diyorlar. Bir dezavantaj, içeri çok güzel ferahlık veren panoramik tavan içindeki perdenin raylarının altındaki plastik çıtalardan gelen trim sesleriydi. Birkaç defa servise git gel yaptım çözmek için.

    Aküyü söyledim ustama hiç elleme abi dedi. 2023 ü görsün 10 yıllık hedefi tamamlayalım artık 🙃 önceki arabamda da sizin dediğiniz gibi bir anda gitmişti akü. O zaman araba abimdeydi onun gittiği yerde sıradan bir akü takmış strat stop olmayan ama çalışıyordu özellik sorun olmuyordu. Yürütme maliyetleri çok fena oldu zamanında baskı balata ve lastik değişimlerini yaptığım için şanslı hissediyorum kendimi şimdi yakıtı koyup bir yere gidemiyoruz kolay kolay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 6 Şubat 2022; 18:0:37 >




  • elbetbirgun kullanıcısına yanıt

    valla maliyet konusuna katılıyorum 17 jant olduğu için sıkıntı daha da büyük oluyor   2018 ocak'ta 2300 küsüre nokian wr d4 kış lastiği seti almıştım. şimdi tanesi bu fiyata yakın belki geçmiştir bile. memlekette araba sahibi olmak artık zengin işi marka model fark etmiyor :)) bu maliyetlerle araba yürütmek her babayiğidin harcı değil. mesela 2020 kasım ayında baskı balata seti değiştirmiştim daikin exedy set 1800 tl idi paraya kıyıp ondan taktırmıştık şimdi kim bilir kaç para olmuştur. dikkatli kullanıp parçaları hızlıca eskitmemekten başka çare yok :(

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar. Lancer 1.6 köpekbalığı (asx aynı) debriyaj seti değişmesi gerekiyor. Bilen eden değişen var mıdır?
  • tiestoly kullanıcısına yanıt

    exedy debriyaj set alabilirsiniz. ben asx'e exedy taktım iki sene olacak gayette memnunum... zaten exedy fabrika çıkışında da gelen baskı balatadır.

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam çok sağol cevap için. Dün ustamla konuştum. O da exedy takılacak dedi. Şuan piyasada 2.700 civarı. İşçilikle 3.5... Memnun olmanıza sevindim hocam. Çekişi vesaire iyi değil mi?
  • tiestoly kullanıcısına yanıt

    gayet iyi hiç bir problem yok. asıl set bitikken gitmiyormuş benim araba   ne zaman değiştirdim o zaman keçi gibi gitmeye başladı...

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hangi şehir hocam? Yetkili servis mi özel servis mi yaptı? İşin ehli yapması da önemli.
    Bir de merak ettiğim kaç bin km'de değişiyor... Kullanıma şartlara bağlı ama kaçta değişti
  • tiestoly kullanıcısına yanıt

    istanbul'da yaptırdım zeytinburnu sanayiide. parçayı aldım usta taktı işçilik aldı. temiz iş yaptı valla iki senedir sıkıntı olmadı.


    ben 89 bin'de değiştirdim ilk sahibi değilim aracın. tamamen sürüşünüze göre değişir. 200 bin km yapıp hala değiştirmeyen de var 45 bin km'de değiştiren de var.

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Ben unutmazsam yarın bi sorcam ustama. Çıkan ilk parça mı diye. 160 binde. Belki de hiç değişmedi. 😂 Ustam şuan araba devir çeviriyor güç üretmiyor. Bariz bitik. Geçen sene 3. Viteste 120 km hıza çıkıyordu. Şuan birden gaz veriyim boşa dönüyor.
    Merak ettiğim değiştikten sonra geçen seneden bile iyi olacak mıdır? Sonuçta 5 bin km önceydi memnundum gidişinden. Belki de senin gibi olcam. Gitmiyormuş dicem :) bakalım
  • tiestoly kullanıcısına yanıt

    eğer çıkan parçada mitsubishi amblemi varsa muhtemelen ilk çıkandır (ilk sahibiyseniz ve daha önce hiç değişmediyse tabi, yetkili serviste de mitsubishi amblemi olanı takabilirler belki bilemem) benimki çıkan parçayla birebir aynıydı, sadece mitsubishi amblemi yoktu üzerinde. benim de bitikken ikinci viteste gaza yüklendiğimde devir saati hızla yukarı çıkıyor ama araba gitmiyordu. bağırıyordu boşu boşuna. özellikle yokuşlarda fark ettirecek hocam öyle söyleyeyim sana :)

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Bitmeden önce örneğin 80 bin km de iken çıktığın yokuş ile şuanki yokuş performansı da farklı dimi iyi yani :)?
    Bitikken zaten yok gibi sıfır güç...
  • tiestoly kullanıcısına yanıt

    sanki öyle hissediyorum. ama acayip bir fark olmaz tabi.

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam ya. Asx de olsa eş bi araç sahibi bulup konuşmak iyi oluyor. Aynı zaten arabalar
  • Merhaba. 2015 model asx sahibiyim. Bugüne kadar bakımlarını yetkili serviste yaptırıyordum. Artık artan maliyetler nedeniyle başka bir yerde yaptırmayı düşünüyorum. Bosch servisi 1900 TL fiyat çıkardı. Yetkili servis 3900 TL. Bunlar sadece filtreler ve yağ değişimi. Duyduğum ve de aldığım tavsiyeler yağ filtresinin orjinal olmasından yana. Fikirlerinizi merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.

  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.