Şimdi Ara

Yeni mezun oldum, ne yapacağımı bilmiyorum, çok boşluktayım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eminim çoğunuzun yaşadığı veya yaşamış olduğu bir durumdur.


    26 yaşındayım ve bu sene mezun oldum. Kendime uğraşacak iş arıyorum ama bulamıyorum. KFC gibi bir yerde de çalışmak istemiyorum. Kendi işimi yapmak istiyorum. E-ticaret falan düşünmüştüm ama o da benlik değil. Gerçekten çok kötü durumdayım. Geceleri uyuyamaz oldum.


    Görsel iletişim tasarımı mezunuyum. Adobe programlarının bir kısmını kullanabiliyorum (Illustrator, Premiere, Audition, After Effect, Photoshop). Fotoğraf makinem de var, bir süre fotoğrafa yönelmiştim okul hayatımda. Şu aralar da Kotlin öğrenmeye çalışıyorum internet üzerinden. Aslında hedefim kendi uygulamamı yapmak ama bazen çok mu geç kaldım diyorum. Bir de ben Kotlin öğrenip kendi uygulamamı yapıp para kazanmaya başlayana kadar taş mı yiyeceğim? O zamana kadar bir şekilde Adobe programları üzerinden para kazanabilir miyim diye düşünceler içerisindeyim.


    İngilizce bilgim idare eder seviyede. Bir çok Avrupa ülkesini ve bir kaç tane uzak doğu ülkesini kendi başıma gezdim (Singapur ve Tayland). Dil konusunda hiçbir sorun yaşamadım. Gezmeyi görmeyi seven bir insanım. Sanata çok ilgiliyim. Ama en büyük ilgi alanlarımdan biri tarih. Tarihle alakalı her şeyi çok seviyorum. Tarih kitapları okumaya bayılıyorum.


    Kendimi belirli alanlarda geliştirdiğime inansam da bu özelliklerle ne yapabilirim bilmiyorum. Kendimi geliştirdiğim bir çok şey gözüme işe yaramaz görünmeye başladı. Mezun oldum ve şu an o kadar boşluktayım ki bir bilseniz. Bazen hayatım bundan sonra böyle işsiz güçsüz mü geçecek diye korkuyorum.


    Bu şekilde bir insana ne önerirsiniz dostlar? Sizce ne yapabilirim? Nasıl bir şeyler yaparak para kazanmamı önerirsiniz?








  • Yani dostum yanlış anlama ama senin okuduğun bölüm işe yaramaz. Bizim ülke için konuşuyorum . Bu bölümü okumadan önce hiç mi düşünmedin ne iş yaparım diye.
    Kpss ye gir memur olmaya çalış. Diğer türlü iş bulman çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum "KPSS'ye gir memur ol" mu tavsiyen? Şaka mı yapıyorsun?

  • YKS ye gir toktor ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Loreayes kullanıcısına yanıt

    Peki.

  • Hocam işsizler ordusuna hoş geldiniz.


     Tebrik ederim bende yeni mezun 1 senedir işsiz yazılım teknikeriyim. Evde şimdilik c#.net ile gidiyoruz bakalım ne olacak sonumuz  

  • Hocam nasıl o kadar ülke gezdin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam ya durumumuz kötü :D

    Kotlin'den yürüme fikrim nasıl sizce? Tutabilitesi var mı?  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cool Storm

    Hocam nasıl o kadar ülke gezdin?

    Çoğunlukla aileden aldığım desteklerle. Ara sıra da kısa süreli çalışıp kenara para koydum. Ailenin gönderdiği paranın çoğunu ve kyk kredilerimi biriktirdim. Gittiğim yerlerde de temkinli harcama yaptım. Misal bir pet şişeyi bulduğum her çeşmede (çoğunlukla tuvaletlerde) doldurdum falan.   Tabii bunu Avrupa'da yaptım. Ben gittiğim zaman Tayland ucuzdu (2017). 8 liraya bile konaklayacak yer bulabiliyordun Bangkok'ta.

  • FindikEzmesi F kullanıcısına yanıt

    Kotlin zaten java. Bildiğin java yani. Hiç değişik bir yanı yok.


    Ha java öğrenmişsin ha kotlin fark etmiyor. Google'ın oracle ile kavgasından dolayı kotlini yaptılar ama aynı haltın lacıverti.


    Kotlin daha yalın bir dil bu arada java kadar çok boğucu değil ama java'yı kullanıyor diye biliyorum yine.

  • Bimden su al sat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Üniversiteye nasıl girdiğiniz değil, oradan nasıl çıktığınız önemli" derken sürekli linç yiyorduk. Sonucu bu.

  • Hiç kimse yazmamış,çok ayıp.
    Yazılım öğren.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevremdeki arkadaşlarım aynı sıkıntıyı çektiklerinde aynı şeyi söylüyorum, eğitime devam etmek çözüm olabilir.


    Yeni mezun oldum dediğine göre lisans bitirmiş olarak varsayıyorum, merak ettiğin alanla ilgili yüksek lisans yapabilirsin veya yurt dışında sertifika programlarına katılabilirsin.


    Hangi işi yapmak istediğini bulmak zor olabiliyor, karar verene kadar deneyim ve eğitime devam etmek lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

    Kotlin zaten java. Bildiğin java yani. Hiç değişik bir yanı yok.


    Ha java öğrenmişsin ha kotlin fark etmiyor. Google'ın oracle ile kavgasından dolayı kotlini yaptılar ama aynı haltın lacıverti.


    Kotlin daha yalın bir dil bu arada java kadar çok boğucu değil ama java'yı kullanıyor diye biliyorum yine.

    Evet Java ile çok benzer imiş. Benim amacım zaten uygulama geliştirmek sadece. Buradan hayatımı idame ettirebilsem ne mutlu.   





  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    Kotlin öğrenmeye çalışıyorum zaten.

  • kotlin çöpüne baslarken sıkılırsın tonla hata alıyorsun kurulumda bile. Ben .net üzerinden yüreyeceğim finlandiyada falan cok eleman arıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an gözlemlediğim kadarıyla ülkede ki 22-28 yaş arası gençlerin bir çoğu benzer durumda ve aynı hisleri yaşıyor. Bu sorun kişisel olmaktan çıktı toplumsal bir sorun haline geldi. Özel de iş bulmak icin tecrübe sahibi ve kendini geliştirmiş olman lazım ama bunlari yapmak icin işe girmen lazım bu şartları taşıyamadığın icin ise giremiyorsun böyle bir paradoks var. Devlete girmeye çalışıyorsun bu sefer de kurum mülakatlarında torpilin yoksa kapılar yüzüne kapanıyor. Bu sefer sağdan soldan bir torpil bulup mülakata giriyorsun ama o da ne daha büyük bir yerden torpili olan yine senin önüne geçiyor. Bu gidişat hiç iyi bir yere gitmiyor…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabını bilsem kendim yapardım, 27 yaşında işsizim ben de :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MadeGuy

    Şu an gözlemlediğim kadarıyla ülkede ki 22-28 yaş arası gençlerin bir çoğu benzer durumda ve aynı hisleri yaşıyor. Bu sorun kişisel olmaktan çıktı toplumsal bir sorun haline geldi. Özel de iş bulmak icin tecrübe sahibi ve kendini geliştirmiş olman lazım ama bunlari yapmak icin işe girmen lazım bu şartları taşıyamadığın icin ise giremiyorsun böyle bir paradoks var. Devlete girmeye çalışıyorsun bu sefer de kurum mülakatlarında torpilin yoksa kapılar yüzüne kapanıyor. Bu sefer sağdan soldan bir torpil bulup mülakata giriyorsun ama o da ne daha büyük bir yerden torpili olan yine senin önüne geçiyor. Bu gidişat hiç iyi bir yere gitmiyor…

    Bu kadar iyi anlatılamazdı





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.