Şimdi Ara

Yeni macbook alicaklara (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ugur@ kullanıcısına yanıt
    Bi an apple fanligi yapicaksiniz zannettim devamini okuyunca anladim cogu apple kullanan hem fikir bu konuda bence kesinlikle fanliga gerek yok alicaklarida uyarmak lazim ayrica dedikerinize katiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mpro 2011 vardı sattım bende pişman oldum, yıllardır kullanıyordum 15inç mgxa2tua aldım onuda sattım geçen yıl aldığımda uygundu pek zarar etmeden sattım ama bunu sattığıma diğeri kadar üzüımedim çünkü msı ge62 aldım çok memnunum istediğim oyunu oynuyorum istediğim programı yüklüyorum sıkıntı yok, apple ları çok severim ama yapabileceklerin sınırlı internet sosyal medya ve film gibi şeyler için de bence çok pahalı değmez, ama 5k imac kullanma şansım oldu pc yi çok fazla evden çıkarmıyorsanıız kesinlikle tavsiye ederim bir daha mpro kullanmak istemezsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mayıs 2015'te PuPa faturalı MF839TU/A aldım 3600TL'ye aldığım fiyata versem yeter. Pişmanım.
  • BuMé®@NG kullanıcısına yanıt
    neden pişmansın ?
  • yunusilker kullanıcısına yanıt
    hocam ekran küçük. mimarlık okuyorum kullanmak istediğim bir çok program için crackli uygulama sorunu yaşıyorum. örneğin; sketchup kullanıyorum modellemeyi yapıyoruz eyvallah fakat render için arkadaşlarımın bilgisayarını kullanmak zorunda kalıyorum çünkü hiçbir şekilde crackli render program bulamıyorsun. autocad zaten arayüz olarak başlı başına farklı yani tercih hatası yapmışım. yoksa cihazın hızıydı, batarya performansıydı bunlara söylenecek en ufak bir sözüm yok.
  • BuMé®@NG kullanıcısına yanıt
    Dostum iyi akşamlar bende macbook alma arefesindeyim de sana bi sorum olacaktı.Dostum crack sorunu yaşıyorum dedinde bootcamp ile windows 7 8 veya 10 kullananlar gayet memnun kalıyorlarmış? sen neden windows kurmadın ki? yani windows da mimarlık programlarını kullanırdın.macosx de ise normal işlerini halledebilirdin?.Beni bu konuda aydınlatırsan sevinirim değerli dostum.
  • karadag55 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız yapılabilir. Ben 1-2 kere denedim ama performans olarak memnun kalmadım benim mbp 8gb ram'e sahip belki bundan belki de ben tam manasıyla beceremedim. O yüzden yanlış yönlendirmekte istemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BuMé®@NG kullanıcısına yanıt
    dostum performans olarak nasıl yani ne gibi eksikler vardı?.o ssd ile windows un uçması lazım değil mi? bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
  • karadag55 kullanıcısına yanıt
    Hocam pc kasıyor gibi. Mesela ben AutoCAD kullanırken mouse hızının yavaşlaması gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ah şu mimarlar ve mimarlık öğrencileri.. forumda dilimizde/elimizde tüy bitti mac bilgisayarlar size uygun değil demekten..
  • karadag55 kullanıcısına yanıt
    donanimsal ozellikler iyi degil windowsta o isleri yapmak icin iyi olanini alirsan baya pahaliya geliyor onu alicagina yani oyle dusunuyorsan windows kurarim orda calisirim yapma bence ekran karti intel 6100 hd olan bi pcde windowsa cizim yaparken arkadasin dedigi gibi donmalar yasarsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende var bir macbook pro retina 256 gb 8gb ssd benım 128 di 256 yaptım ama soyle bısey var ucuzken macbook lar alınırdı sımdı ama cook fazla pahalı ucuk fıyatlar var oyun oynamıyacaksan tamam her oyunu kaldırmıyor bu cıhaz bellı başlı oyunlar ama burada arkadaslar dedıgı gıbı benım basın mensubu oldugum ıcın montaj ve haber yazdıgım ıcın benım ısımı goruyor ve bootcam hem wındows hem osx kullanıyorum oyuzden bu kadar paraya bu urun verılmez derım
  • 3 yil once 11 inc Macbook air almistim, ilk basta alismakta zorluk cektik ailecek, gecen ay ustune cay dokunce mecburen makine baktik. Ailece hepimiz Macbook konusunda hemfikir olduk, kilitlenme, veri kaybi, isinma, ses ve hiz konusunda ufacik makine bizi hic uzmedi. Neyse yaklasik 15 gun once 15 inc retina aldik amerikadan, tr de olsam alamazdim /almazdim, tr de Macbook sahibi olmak zor gercekten ama yurtdisindan alirsaniz parasini hakediyor emin olun(indirimle 1200 dolar amazon)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidakontrol -- 11 Ocak 2016; 14:31:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidakontrol G kullanıcısına yanıt
    amerikada tanidikmi var hocam nasil aldiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretkenlik içinse alın kardeşim. Bilgisayarın yarısı etmeyen kıytırık telefonlara 3 bin lira veririz ama iş bilgisayara gelince pahalı deriz. Gerçi genelde bunu diyenlerin profesyonel amaçlarla uzaktan yakından alakası yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusilker

    amerikada tanidikmi var hocam nasil aldiniz ?

    Kendim disardayim bir sureligine

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 bana kalırsa stabilite bakımından artık osx'i çok aratmıyor. Hem windows hem de osx bilgisayarları yoğun olarak kullanan birisi için benim açımdan artılar ve eksiler şunlar:

    Mac:

    1- Yazılım geliştiriyorum. Kesinlikle yazılım geliştiriyorsanız, osx windows makinelere göre 10 adım ileride (.net geliştiricisiyseniz tabiki eliniz mahkum windows kullanacaksınız)
    2- Alıştıktan sonra mac bilgisayarların masaüstü düzeni çok daha verimli çaılşmanızı sağlıyor
    3- Time machine diye muhteşem bir özellik var, benim gibi sisteminizde tonlarca saklanması gereken proje varsa arka planda çalıştığını unuttuğunuz çok sağlam bir yedekleme sisteminiz var. (tabiki online olarakta projelerimi bitbucketta saklıyorum)
    4- OSX windows'un kullanıcı dostu özellikleri ile linux'un güçlü altyapısının bir arada olduğu tek sistem. Bana kalırsa iki tarafında en iyi yanlarını almış.
    5- Power Userlar için unix çekirdeği sayesinde çok daha stabilsiniz. Örnek vermek gerekirse ağ üzerinden dosya paylaşımı konusunda windows'a nazaran çok daha başarılı.
    6- Oyun dışındaki bütün ihtiyaçlarınız için çok fazla yüksek kalitede seçenek var. En basitinden sktch uygulamasınn windows'ta bir karşılığı yok.
    7- Bash terminal.
    8- Ücretsiz iwork paketi
    9- Ücretsiz güncelemeler, tek tip işletim sistemi (öyle ultimate, professional, vs.. yok)

    Eksikleri var mı tabikide var:

    1- Pahalıdır
    2- Ekran kartı konusunda fiyatına göre düşük donanıma sahip.
    3- Yazıcılardan yana, özellikle ağ yazıcılarından yana kesinlikle hiç yüzüm gülmedi. Mesela son güncellemeden sonra (el capitan) hiçbir yazıcım çalışmıyor.

    Windows:

    1- Ucuz
    2- Windows 8.1 den beri microsoft çok büyük yol katetti. Çok stabil ve hızlı
    3- Directx sayesinde oyun performansı mac'e göre daha iyi.
    4- OSX'te yapıp ta windows'ta yapamadığınız şeylerin sayısı çok az, genelde belirli kitlelere hitab eden uygulamalar dışında herşey var..

    Eksiklikleri

    1- Benim gibi terminal kullanmaya alışık biriyseniz windows dos'tan kalma command promptu ve yapabilecekleri sizi üzecektir.
    2- Uzakten yönetim konusunda özürlüdür (ssh üzerinden bağlanmak, vs..)
    3- Ağ üzerinden dosya paylaşımı problemlidir, o günki psikolojisine göre klasörleri paylaşmayabiliyor.
    4- Bitmeyen updateleri
    5- Açık kaynak birçok uygulama windows'a kurulum konusunda çok problemli. (ör. node.js)
    6- Yazılım geliştirmede .net dışındaki alanlarda üzüleceksiniz.
    7- Windows'un stabil olmuyor gözükmesinin en büyük sebebi windows değil, ucuz windows makineleri. genelde kalitesiz donanım diyebiliriz.
    8- Kapalı kutu bir işletim sistemi. İşletim sistemi ile ilgili bir problem ile karşılaştığınızda bu sorunu nçözümü için microsoftu beklemekten başka şansınız yok.
    9- Aptal aptal onlarca farklı windows versiyonu, inatla sürdürdüğü salakça bir çalışma şekli. İşletim sisteminin içerisinde aslında herşey var ama abilerimiz keyinizin türüne göre onları açıp kapatıyor. (ultimate, home edition,starter, vs..)

    Sonuç olarak gördüğünüz gibi aslında gerek windows gerekse mac sistemler genel kullanıcı kitlesi için çok benzer deneyimler sunuyorlar. Ama her iki makineninde kimi spesifik alanlarda iyi yaptıkları işler var.
    Açıkçası bana kalırsa "mac almak zorundayım çünkü ios uygulamaları geilştiricem veya finalcut kullanmam gerekiyor" tarzı bir argümanınız yoksa veya "ben mercedese binmeyi seviyorum, parası neyse veririm" gibi bir argümanınız yoksa illaki mac almak zorunda değilsiniiz. Heleki sonbahar zamlarından sonra inan içine çıkamayacak rakamlara ulaştı bilgisayar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuMé®@NG

    Mayıs 2015'te PuPa faturalı MF839TU/A aldım 3600TL'ye aldığım fiyata versem yeter. Pişmanım.

    Satarsanız temiz ise 2500 TL ye alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sokrates60 S kullanıcısına yanıt
    2500 e bulursan haber ver
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusilker

    2500 e bulursan haber ver

    Tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.