Şimdi Ara

Yeni Liberal Palavra ''KÜRESEL ISINMA''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Liberallerin kendi ülkeleri, Kanada,Amerika,Fransa gibi ülkeler, yıllarca dünyayı kirletip gelişirken sesleri çıkmayanların,Hindistan,Çin,Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin fosil yakıt ile sanayi gelişimlerini durdurmak için uydurdukları yeni palavranın adıdır küresel ısınma.
    Öncelikle küresel ısınma ile kastedilen,fosil yakıt yani petrol ,kömür gibi gazların (CO2) atmosfere karışıp,katman oluşturması,güneşten gelen ışığın ve ısının dünyaya çarpıp tekrardan uzaya , bu fosil sera gazları katmanı yüzünden dönemeyip,dünyanın sera gibi bir ortam oluşturup, sürekli ısınmasına küresel ısınma deniyor.

    co2 nin küresel ısınmaya yol açması doğrudur , şu an dünyadaki co2 oranı 410 dur.son 25 yılda 320 den 410a çıktığıda doğrudur.

    Bu oranın çıkmasının nedeni de dediğim gibi sanayi devrimini gerçekleştirmiş gelişmiş ülkelerdir peki bırakın gelişmekte olan ülkeleri, bu gelişmiş ülkelerin saldığı co2 bile dünya iklimini değiştirmeye yeter mi?
    Yada dünyanın iklimi insan etkisi ile değişir mi? cevap tabi ki hayır.

    Dünya sabit iklime sahip değildir,bir zamanlar co2 oranı 10 lara düştüğü zaman,dünyanın kar topuna döndüğü,jura dinozor döneminde volkan patlamaları yüzünden co2 oranı 50 000 e çıktığında kutupları bile ortalama 25 dereceye dönüştüğü milyonlarca yıl olmuştur.

    Yani dünya sürekli bir devinim halindedir.
    Bitkiler co2 yi emer ve zararsız hale getirir, bu yüzden ağaçların yaprak açtığı yaz aylarında kuzey yarım kürede co2 düşerken,ısınmanın ve fosil atığın arttığı,yaprakların döküldüğü kış aylarında artar.

    Dünya nufusunun büyük çoğunluğunun kuzey yarımkürede olduğunu unutmayın.






    Evet ülkeler ve fosil yakıt co2 oranını arttırır ama insanoğlu dünya iklimini değiştirme kapasitesi sıfıra yakındır,dünya ısınıyorsa bunun nedeni yeni bir iklim döngüsüne girmesindendir,dünya iklimini etkileyen faktörler çok daha büyüktür; güneş patlamaları,güneşin dünya ile beraber uzayda aldığı yol(meteorların ve toz bulutların arasından geçerken güneş ışığı daha az gelir dünya soğur),volkanik patlama,astreoid çarpması gibi..

    Evet fabrikalar yerelde havayı kirletir bizleri sağlıksız kılar ama dünya iklimini etkiliyor safsatası ve ağzı burnu çarpık çocuklar çıkarıp dünya iklimi değişiyor,gelişmekte olan ülkeler fosil yakıt kullanmasın lafı bilinçli ,gelişmekte olan ülkelerin sanayi gelişmelerini sekteye uğratmak için çıkarılmış bir palavradır.

    Yukarıdaki videoda kış aylarında ev yakıt tüketimi co2 yı nasıl arttırdığını görüyorsunuz,sanayi üretimi buna sebep olsaydı yazında sanayi üretimi devam ettiği için ,yaz aylarında da ortalığın kıpkırmızı olması gerekirdi,oysaki bitkiler kuzey yarım kürede bırakın sanayi atıklarını,kıştan gelen evsel ısınma atıkları bile yazın emip co2 oranı,sıfırlayıp havayı temizliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 1 Aralık 2019; 15:44:11 >







  • bu troll konuya yorum atmayın , kendi kendine çalıp oynasın cahil
  • gerçeklerden kopuk bir konu daha yazmaya değmez
  • Konu mantıklı oldukça. Önce bir okuyun. Adamın bahsettiği şey aşırı abartı yapılıyor olması. Zaten yakıtların 50 seneden fazla ömrü olmadığını biliyorum. Onu da geçtim artık yavaş yavaş füzyona yaklaşıyor, Iklime değilde biyosfere zarar vermeyen ve sınırsız diyebileceğimiz kaynaklara geçiyoruz. Nükleer enerjiyi de unutmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İklim bile doğru ya da yanlış gerekçelerle politikaya dahil edilir.

    Küresel Isınma var mı? Evet var.

    Ama bu ne sevgi pıtırcığı Traudeu'nun ne Macron'un ne de Trump'ın ne de ülkelerinin umrunda.


    Yakında iklimi korumak için vergi bile getirecekler, vergilerinle iklim koruyucusu olacaksın lol.
  • yaşadığı gezegei sonuna kadar sömüren 1. sınıfta insalar değiliz daha

    güneşini sömüren 2 tip

    ve galaksisini sömüren.3 tip

    daha denizlerde evren kadar bilgimiz yok.

    çevrecilik modern insana makyajdan başka bir şey değil .olalımı makyaj olmalı.

    karnını doyuran meslek sahibi gelecek ile ilgili sıkıntın yoksa birazda çevreci olmak lazım :)
  • Füzyon reaktörünün üzerinde çalışmalar ve sonuçlar var ama kullanılabilir hale geleceği kesin değil. Belki de hiçbir zaman kullanılamayacak. Gelecek buna göre planlanamaz
  • Çin yapmış diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söz konusu para ise soğuk füzyon bile bulunur sen merak etme.
  • Teknoloji tarihi daha önce üzerine milyonlarca dolar harcanıp sonuç alınamamış ar-ge yatırımlarıyla dolu.
  • Küresel ısınma yerine iklim salınımı tabiri kullanılıyor zaten akademide artık.

    Ayrıca yanlış, insan faaliyetleri Dünya iklimini gayet tabi etkiler. Bunu Humboldt'un ta kendisi 200 küsür sene önce Amerika seyahatinde bizzat gözlemleyerek söylemiştir. Sorun burada iklimin değişmesi değil. İnsan faaliyetlerinin bu değişimi daha da hızlandırarak olağan ve doğal rotasından çıkarması. Siz doğanın çarklarına çomak sokup düzeni bozarsanız bu da size daha güçlü ve sık afetler olarak geri döner, ki insanın iklimi etkilemesinin en birincil sonucu da zaten daha yıkıcı ve sık görülecek doğal afetlerdir.
  • Evet insan eliyle olusturulmus Küresel isinma yüzyilin en büyük yalanlarindan biridir. Bunun tohumlari ABD de 1980 li yillarda atilmistir. Yanlis, eksik ve kasitli olarak kpresel isinmaya insanin sebep oldugunu raporlamislardir. Raporlardan bunun insan eliyle omadigini kanitlayan bölümler cikarilmistir. Al Gore isimli sahis bu isin arkasindakilerden en önemlisidir. Ayni kisi CO2 Sertifikasinin sahibi olup emisyonhaklari ticaretinde kendi payina düseni almaktadir.

    Olayin arkasini biraz daha incelerseniz karsilasacaginiz figurler IPCC, UNEP, Petrol ve Pamuk, Bakir fiyatlarini kontrol edenlerin bu isin arkasinda oldugu gercegini göreceksiniz. UNEP UNO nun Cevre koludur ve zamaninda Rockefellers ve onun Finans konularindaki zeki adami Maurice Strong tarafindan kurulmustur. Maurice Strong adli sahis AL Gore ilede yakin arkadastir. Maurice Strong bilindigi kadariyla bugun hala Rockefellers Vakfini yöneten kisidir.

    UNEP tarafindan yönetilen yeni bir kurumun kurulmasi kararlastirilmistir, bu kurum daha sonra IPCC adini almistir. Bu kurum AL Gore ve Strong tarafindan olusturulup ona iki politik ana görev yuklenmistir. Bu görevler kisaca Küresel isinmanin oldugu tespit edilecek ve bu isinmanin insan eliyle yapildigi belirtilecek.

    Siz suan temelleri 80 lerde Ronald Reaganin baskanligi döneminde tohumlari atilmis bir yalana sahit olmaktasiniz. Tum Global yalanlarin pardon olaylarin arkasinda hep o global oyuncular yer almaktadir. Arastirmak isteyen yazida belirttigim isim ve kurumlari arastirabilirler.




  • Hava kirliliği var, küresel ısınma denilen şey var. Çin bugün Kanada'dan oksijen satış almış bir ülke. İklim sorunları var bir çok ülkede. Ayrıca buzullar eriyor. Bilmiyorsun konuşuyorsun. Erkek askerlere kötü muamele edilmesini de eleştirmiyordun. Hem feminist erkek düşmanısın, hem ülkeyi ve doğayı geriye götürecek şeyleri savunuyorsun, hem de bunlar için konu açıp mücadele veriyorsun. Çok gerici bir adamsın.
  • Bu konuları açan eleman kimsesiz galiba. Sürekli trol konular açarak ilgi çekmeye çalışıyor. Gerçek hayatta sevenin, arayanın yoksa burada da aynı şekilde sevilmezsin değişen birşey olmaz. Sorunu kendinde ara.
  • Hava kirliligi küresel isinma yapacak gücte degildir. Küresel isinma yalani bambaska bir olaydir. Yalandir, insan istesede dünyaynin sicakligina etki edemez etse bile o derece edemez. Bu yalanla birileri ceplerini cokca dolduracagi gibi birilerininde ipini eline almis olacak. Samimi olsalar can kurban ama degiller, bu yalanla yeni vergiler üretilecek. Konu sahibini tanimam ama böyle bir noktaya deginmesi dogru olmus.

    Insanlar kac kere daha ayni oyunu yutarlar bilmiyorum, birzamanlarda kus gribi vardi. Her ölen kus gribinden öldü deniyordu oysa kimse yakin cevresinde kus gribinden ölen birini tanimiyordu. Sonra ne olduysa medya bu konuda haber yapmaz oldu ve hastalik bitti. Insanlar yalanlarla gerceklerden koparilip, yailan algiya göre gundem yasamaktalar. Adamlar bunda herzaman basarili oluyorlar nede olsa sazani bol bir dunyadayiz, buna inanmakta egitim duzeyinizde önemli degil herkes inanabilir cunku adi ustunde inactir bu kimse bilimsel gercekleri arastirmiyor bu konuda nasilsa arastiranlar var onlar bilir diyorlar. Oysa onlar bilir dedikleride kim icin neye göre rapor hazirliyor onuda bilmiyorlar. Uyanin artik....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 2 Aralık 2019; 15:25:20 >




  • porsche komple turbo motora döndü

    gt3 kaldı sadece atmsferik oda 150.000 dolar

    ferrari turbo model üretiyor 488

    küresel ısınma kurallarından dolayı araba pazarı zevkide bitti
  • Konuyu yazarken videoyu hiç dinlediniz mi acaba.

    Video yapay emisyonları gösteriyor. Her sene CO2 emisyounun tabiatın bahar ve yaz aylarında nötralize ettiğinden biraz daha fazla olduğunu, etkinin kümülatif olduğunu, bu nedenle dünyanın ısınma döngüsüne girdiğini anlatıyor.

    Belki konuda haklı olabilirsiniz ama bu video konuyu doğrulamak için hiç yardım etmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.