Şimdi Ara

Yeni Leon 265.000₺ ile satışta(!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
10.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ülkede galericilik yasaklanmalı yada ayda en fazla 5-6 tane sıfır araç satımına izin verilmeli bu ne saçma sistem

  • Bu şey değil miydi ya? 231k fiyata debut yapacak leon?


    sjsksjksjsksjksjs


    Ben 300k diyordum yine insaflı olmuş asadhashdahsdhasdhasdh ne güldüm ya..


    Bayinin aracı direkt galeriye devretmesinin önüne geçmek lazım, bu sefer de kim galerici kim değil yada kim alsatçı belli olmayacak..


    Abi kaçtır Türkiye pişmanlıktır, Türkiye şizofrenidir diyorum, haksızsam söyleyin..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canbey96

    ALLAH GÜN YÜZÜ GÖSTERMİSİN BUNLARA

    Sarı sitede sahibinden 1.832 adet sıfır km otomobil.



    3 araçtan sonra akrabalarının adına araç alıp vekalet ile alım satım yapıp üstüne vergi kaçıran bu şahıslar stokçukuk yapıyor bu vergi kaçırma işini çoğu galericide yapıyor. Bunlara sağlam yaptırım şart


    Şeytan diyo sahibindene Doğuş adina hesap aç 231.500 tl den leonu koy şu araç piyasasının sahibinden sitesinden ibaret olduğunu düşünen insanları bilgilendirde şu fırsatçı gibi adamlardan boşluğa düşüp araç falan almasınlar

    Bence temel problem insanların alması, ki zaten faizlerden sonra talep düşünce burada hep beraber, talebin düşmesine bağlı olarak oluşan fiyat gerilemelerini gördük. İnsanımızda sabır olsa ve ben 2.el arabaya sıfırdan fazla para vermeyeceğim diyip sırasını beklese bence bunların hiçbiri olmayacak. Araca acil ihtiyacı olan 2 ay araç bile kiralasa, kurun yatay seyrettiği şu dönemde daha karlı çıkar.


    Bence sorunu galeride alsatçı vs de arıyacağımıza, arz talep de aramalıyız. Yıllarca ötv ötv diyip durdu herkes, her ötv arttıktan sonra da insanlar yeni fiyatlara alıştı. En şaşırdığım nokta da şu oluyor, ötv artıyor fiyat bir gecede orta halli bir araç için 40 50k artabiliyor. Ve bu şişik fiyattan 5 10k indirim yapıldı mı herkes hücum ediyor. Bu tarz nice örnek var. Ve en önemlisi insanlar aracı bir yatırım/birikim aracı olarak gördüğü için her fiyat aralığının da muhakkak alıcısı oluyor.


    Hiç kimse kusura bakmasın piyasayı bu hale getiren tamamıyla müşteri tercihleri yani bizler. Kendi adıma konuşayım önceden 100 000 km yi aşmış hiç bir 2.el araca kolay kolay bakmazdım, şu anda 2015 yılında 0 km. olarak aldığım VW Golf aracım 150 000 kmye dayandı, ve kolay kolay satmayı düşünmüyorum. Çünkü sattığım zaman cebimden çıkan farkın karşılığını gerçekten alabileceğimi düşünmüyorum.Ve bu haliyle normalde 2.el ararken bakmadığım kategoride olan 150 k km li arabaya, aslında iyi bakıldıktan sonra çok da önemli değilmiş diyerek binmeye devam ediyorum.


    Sürekli araç yenileme takıntımızdan vazgeçersek, arabayı bir caka unsuru vs gibi görmeyi bırakıp gerçekten A noktasından B noktasına götüren motorlu taşıt düzeyine indirgersek, bir yakınımız arkadaşımız yeni araç aldığında depreşen hislerimizi durdurabilirsek bence bu fiyatlar da, Ötv de, alsatçı da hepsi serbest piyasa ekonomisinin işleyişine göre düzene girmiş olur.





  • Ülkede ahlaksız, aylak insandan bol başka hiçbir şey yok!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında araç satışlarında ilanın köşesinde bir yerde aracın piyasaya çıkış tarihiyle beraber fiyat bilgisi verilse bu çakalların önüne geçilmiş olur bi nebzede olsa.

  • Alan olmazsa satan da olmaz. Hata satanda değil alanda.
  • Sorsan bunlardan ala müslüman olmaz. Bu al-sat çılar için bir şikayet merci oluşturulsa iyi olur.





  • Sadece otomobil değil ki, geçen arsa baktım adam 150 olur diyor, senin aklından geçen Fiyat ne diyor, sonra 120 olur diyor en sonunda, çevredeki fiyatlar 60-70 siz düşünün, bütün millet piyasadan haber tutturabildiğine döşeme yarışında,

    Bu ilanda böyle adamların ilanı, buna sebep olan ülke yönetimidir, ekonomi iyi gitmediği için bana dokunmayan yılan misali gemi kaptanı korsanlara ses çıkartmıyor,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasahinemre

    Alan olmazsa satan da olmaz. Hata satanda değil alanda.

    Hocam herkes senin benim gibi bilinçli değil ki. binlerce insan arasında illaki saf, bilinçsiz bir alıcıyı buluyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Burada hukumetin yapabilecegi tek sey galericilere ceza vermek olur peki adam derse esime dostuma aldim para cok gittim aldim. Sonra da begenmedim satmaya karar verdim.

    Buna karsi stokculuk argumani var ama hukuktan anlayan birileri cevaplamali. Biz duygusal bakiyoruz olaya bana kalirsa bayiler galericilere arac satmamali. Zaten bayinin amaci sifir araci kullanici ile bulusturmak degil mi?


    Elimde 10 arac olsa biri gelse hepsini alsa ben de satarim o parayla gider yeni araclar getiririm onlari da satarim. 10 araci 10 farkli kisiye satmaya ugrasacagima kafam rahat olur.


    Cok zor is bu isin icinden cikilmaz. Hukumetin tek yapabilecegi anlik otv indirimleri olmali ama bayinin elinde araba yoksa indirim ne ise yarayacak? Yine de ansizin indirimle alsatcilara darbe vurulabilir sifir arac almaya korkar olurlar



    Alıntıları Göster

    Laf salatası yapmaya veya işimize geldiği gibi kınuşmaya gerek yok. Yapılacak tek şey sıfır alınan araçlardan 1 sene içinde satılması durumunda ek vergi alınması. Sıfır alan adam da zaten 1 sene binsin. Satmasın. 1 sene dolmadan keyfi olarak da satmak isterlerse versin extra vergisini. Çözüm basit.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

    Laf salatası yapmaya veya işimize geldiği gibi kınuşmaya gerek yok. Yapılacak tek şey sıfır alınan araçlardan 1 sene içinde satılması durumunda ek vergi alınması. Sıfır alan adam da zaten 1 sene binsin. Satmasın. 1 sene dolmadan keyfi olarak da satmak isterlerse versin extra vergisini. Çözüm basit.



    Alıntıları Göster

    Bayilerde araba olmazsa ne ise yarayacak peki bu cozum fiyatlari arttirmaktan baska ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metalürjist

    Aynen dediğinizi demiş , seviyesi verdiği cevaptan belli tabi engellemiş beni ama ilanda silinmiş sanırım



    Alıntıları Göster

    Daha iki kelimeyi bir araya getiremiyor... Yeni Leon 265.000₺ ile satışta(!) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsalSayı11

    Aynısın laciverdi burada da var
    Liste fiyatı 170bin olan Egea Cross

    plaka takılan araba ikinci eldir bu sebeple bankada ve finans kuruluşlarında kredi işlemleri farklı olur

    ayrıca ilandaki araba için kimsenin yanıp tutuştuğunu sanmam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arabaları alanda akıl yoktur. Daha doğrusu bu dönemde araba alanda akıl yoktur. Elinizdeki paranın değerini koruyun, bekleyin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de serbest piyasa demiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuana kadar milleti duduklemeyen bir tane galerici gormedim. Araba sektörünün acilen kamusallasmasi gerek. Serbest piyasa isi allak bullak etti. Bir merkez kurup arac fiyatlarına eksperlerin karar vermesi ve ona göre satış yapılması lazım. Bu ne böyle!
  • Almayın abi almak zorunda mısınız? İlle de ilk ben bu araca binip mahallede cadedde hava atacam diyen enayi varsa buyursun 30-35 bin TL kazıklanarak alsın size ne bize ne? Ben almam alana da saygı duymam denk gelirsem rezil eder yerin dibine de sokarım. Hadi bunlar bitti bir sonraki partide yüklü miktarda araç gelmeyeceğinin garantisi var mı? Bir sonrraki partide bir alt pakette olsa otomatik versiyonların gelmeyeceği ne malum? Bırakın koysunlar ilana numaralarını alın yeni parti %50 den gelirse bir güzel dalga geçeriz.

  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt
    Tüm sülaleyi toplar alır galeride yine satar.
  • Fırsatçılara teşekkür ediyorum. Sayelerinde 4k gelirli birinin orta bir araç alması imkansız oldu. 4 yıl önce böyle değildi. Eğer hakkım geçmişse haram olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 31 Ocak 2021; 1:29:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.