Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1295. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.257
Cevap
186
Favori
2.713.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12931294129512961297
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alcnkhrmn A kullanıcısına yanıt
    Ataklık sorunu olmasın gidişi gayet güzel günlük kullanıcını tatmin eder.Çok iyi değil ama iyi tanımı yapılabilir gidişi için deviri aldıkça gayet güzel.Alt devirler ölü haliyle tork ve beygir 1.5 tonluk Suv araca yetersiz geldiği için
    Alt devirlerde ölü ama ekonomi yaparsınız alt devirde üst devirde iyi gider bu sefer yakıtı içer tam olarak bir orantı olmaz yani.Yakıt olarak biraz üzebilir.Yoksa tasarım,yol tutuş,konfor ve sürüş keyfi olarak passattan daha üstün bir araçtır zaten farklı segment karşılaştırılması çok mantıksız.
    Yakıtta bir daha söyliyim üzer ama :)
  • Peter amca resmen tosladi.

    Sanki onceki kasa sportage (2010-2015) su anki kasanin (2016) cok basarili makyaj gecirmis hali gibi. Adam yeni kasayi 2010'da yapip uzerine 2013-14'de eski kasayi makyajli kasa diye yapsa, makyaj anlaminda cigir acardi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcnkhrmn A kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    2012 model benzinli 1600 motor IX35 sahibiyim. Bundan yaklaşık 2 yıl önce sanayide önceki araçlarımı bakıma götürdüğüm ustama ziyarete gittiğimde, passattan başka araca binmeyen ustam beni şaşırttı.

    Araçtan memnun musun, bu aracın otomatik viteslisi var mı, varsa şanzıman tork konvertörlü mü diye sordu. Ben de memnun olduğumu, otomatik viteslisi olduğunu ve şanzımanın tork konvertörlü olduğunu söyleyince ustamın gözleri parladı.

    Daha sonra ustayla tekrar görüşemediğim için alıp almadığını bilemiyorum.

    1600 motor sportage yada ix35 (aynı altyapıdaki araçlar) araçlarda şehir içinde ataklık sorunu yaşamazsınız. Ancak uzun yolda rampada sizi üzebilir. Otomatik şanzımanlı 1600 motor ix35 kullandım. Vites geçişleri, hızlanma kesintisiz ve sarsıntısızdı.
  • otomobil alemi kullanıcısına yanıt
    Fikir ayrılıkları olabilir sonuçta araç kullanımı ve beklentiler, kişiden kişiye değişkenlik gösterecektir.
    Karşılaştırmalarım da yaşadığım deneyimler kadar, teknik verilerde her zaman önceliğim olmuştur.

    Burada otomatik Şanz. için iyi yada kötü yorumunu tüketim değerlerini dikkate alarak belirtiyorum yoksa konfor açısından bir itirazım yok. Ayrıca Sportage ile ceed otomatik için iyi kötü algınızın nedeni birinde benzinli diğerinde diesel motor olması dolasıyla ciddi bir tork farkından kaynaklanıyor olabilir.

    Konu içinde gaye Focusu övmek değil , sadece 1.5 diesel + powershift şanz. ikilisinin başarısıydı. Aynı kasanın önce ki 1.6 benzinlilerde kullanılan şanz. berbattır. tüketim ve konforda ciddi sıkıntılar yaşarsınız. Daha önceki focus ıı ve c-max diesellerde kullanılan ZF üretimi , cvt şanzımanda tam bir rezillik durumuydu. Yeni nesil powershift şanz. test etmenizi öneriyorum.

    Güncel Kuga da 1,5 de kullanılan şanz. tork konvertörlüdür. Yani 180 ps olsada 4x4 etkisiylede fazla bir performans beklemeniz hata olur. Ayrıca kuganın kasa ağırlığı 1700 kg ile yeni ve eski sportage veya tuscondan (tam donanımlı 4x4 otomatik şanz. modeller hariç) fazladır. Kuga nın 1.5 150 ps lik modeli 1,5 182 ps lik modelden de daha seridir.
    Focus ııı makyajlı kasa 1.5 otomatik titanyum paket aracın ağırlığı sportage eski kasa ile aynıdır.
    Bahsettiğiniz 250 300 kg farklar farklı araçlar için olabilir. Diesel ile benzinli motorlu aynı model donanımda bir araç arasında min 50-60 kg fark vardır. Zira diesel motor daha fazla ekipman ve gövde ağırlığına sahiptir. Bu eskide çok daha fazlaydı . Diesel araçların motor gövdesi çelik alaşım olurdu. Modern dieseller artık alm. alaşım yapılabildiğinden hafif oluyorlar..

    Hangisini test ettniz bilmiyorum ama Tiguan 1.4 tsi 160 ps araçların çoğu 4x4 ve 1600 kg üstündedirler. Sadece önden çekişli olanda var ve 0-100 8,9 sn dir. 4x4 olanların 122 pc lik manuel tiguan ile benzer performansta olması son derece doğal bir durum. İvmelenme performansı dikkate alındığında ağırlık ve aktarma sistemi ciddi şekilde fark yaratabilir.
    Honda, cvt şanzıman konusunda dünyada başarılı bir yere sahip. CVT ile robotize veya tork konvertörlü şanzımanların yakından uzaktan alakaları yoktur. CVT şanzımanda genel olarak konfor ağırlıklı olup ayrıca alternatif oldukları tork konvertörlüye göre ciddi yakıt ekonomiside sağlarlar ve dişli olmadığı için kesintisiz şekilde hızlanırlar. En ufak bir geçiş titreşimi görmezsiniz . Ancak robotizeye göre performans da tork da bulamıyordunuz. Zira cvt ler yapıları gereği yüksek tork iletimine uygun değillerdi. Bu durumu tersine çeviren Audinin zincirli CVT si ise en iyilerden biridir ve yaptıkları geliştirme ile bilinenin aksine yüksek tork iletimide sağlamışlardır. Benzer şekilde honda da 160 ps 350 Nw diesel ünitesindeki cvt de bu durumu değiştirmiştir. Ama güncel örnek QQ de kullanılan cvt ler de tork değeri manuellere göre düşürülmüştür. Bu konuda firmaların farklı yaklaşımları olabiliyor.

    EAT6 şanz. tork konvertörlü ve aslında japon Aisin firmasının üretimidir. TR de de satılan s-max ve mondeolarda bu firmanın ürünleri başarılı şekilde kullanıldı. Mondeoda 2 hafta kadar test etme şansım olmuştu. EAT6 yı test etmedim bir şey diyemem ama tork konvertörlü olduğu dikkate alınınca düşük yakıt tüketimi konusu ilginç oluyor. Bir ara hem test etmeli, hemde teknik kaynaklarına bakmak lazım. Farklı olan neymiş görmeli.
    http://www.otopark.com/2014/08/tek-mi-cift-mi-irrasyonel/13/ biligilenmek açısından linkte ki yazıda güzel bir konuya değinilmiş.

    Aracın ne olduğu önemli değil. Performans beklentisi her kullanıcıda vardır. Önemli olan bunu nasıl kullandığınızdır. Gerektiği yerde ihtiyaç olduğu veya şartlar elverdiğinde keyif için mi, yoksa her daim hayat tarzı olarak mı. Yaş itibarıyla artık ilk belirttiğim noktadayım. Sizin yaşınız itibarıyla daha yüksek beklentileriniz olması doğal olacaktır.. O yaşlarda 180 ps e modifiyeli bir 4 kapılı tipo sedici aracım vardı. Kadranıda 260 üstüne çok çıkardık. Şimdi düşününce şaka gibi geliyor.

    Sessizlik konusu rüzgar veya dış ortam sesi değil. Bariz şekilde gelen yürüyen aksam ve lastik yuvarlanma sesidir. Bu konuda ki en dip referans noktasını görülmek isteniyorsa bir nissan juke test sürüşü yeterli olacaktır. Zira en duymayan sürücü bile rahatlıkla duyar.

    Yol tutuş konusunda çıtayı belirleyen marka model olarak 1999 dan beri focus tüm versiyonları kullandım. Sportage eski kasanın beklentimin çok üstünde olduğunu net söylerim.60 yanakla bu işi kendi sınıfına göre düzgün yapıyor. Ama bunda Esp yi kapatsanız da araca müdahale eden ROP (takla önleme) özelliğinin etkisininde olduğunu düşünüyorum.. Bu sistem ESP ve yanal eğim sensörleri ile çalışıyor ve tahminen sürekli devrede buluyor.

    Yeni kasayı yol tuşta konusunda test edemedim. Ama lastik profili ve aracın viraj dönüşlerinde kasasının hareket edişinden gördüğüm üzere iyi olacağını düşünüyorum. Öte yandan 45 yanak bir lastiğin TR şartlarında ki yollarda sorun çıkarması çok yüksekdir. Ceed de 45 yanak 225 tabanlı 17" lastik vardı. Ve araç zorlandığında ciddi olarak önden kaymaya başlıyordu. Lastiğinde kötülüğünden toplamanız zor oluyor. Öncelikle hankokdan vaz geçilmesi şart. Ayrıca yeni sportage 19" jantlar hoş ama gerçekten abartılı ve fazla yakıt yaktırmalarıda cabası, çıkabilecek bir jant veya lastik probleminde yaratacağı masrafta işin tuzu biberi olacaktır.

    Fiyat konusunda aynen katılıyorum. 2011-2014 aralığında ikinci el olarak iyiçok fazla alternatif bulunabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 3 Mart 2016; 23:49:25 >




  • maxfocus M kullanıcısına yanıt
    Emege saygi 👏👏👏

    Elinize saglik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten bunların hiçbiri performans aracı değil bunlardan üst düzey performans beklemek olmaz yani ne kuga 180 beygir otomatik veya tiguan 4x2 160 bs dsg performans araçları değil zaten.Bunları genel olarak alan kişilerde deli danalar gibi sürmez arabayı sürende vardır orası okey ama genel olarak zaten konfor arabaları bunlar.Üst düzey performans beklememek lazım.Ama hepsini kullandım tucson 180 bg çok daha iyi hepsinden.Kuga 180 bg 4x4 180 bg ile alakası yok.Tiguan 160 bg+dsg 4x2 versiyonda öyle çok çok iyi gitmiyor sadece tatmin eder günlük kullanıcıyı.Hiç kimse dipgaz yapıp sürmez heryer radar dolu, ışık dolu ful trafik kullanıcı kitlesi belli araçlar zaten.


    Ama şanzıman konusunda çift kavramalarının dayanıklılık konusunda çok zayıf olduğu açık ve net benim tercihim hala tork konvertörlülerdir 3 kuruş fazla yakar ama kafam rahat binerim arabaya sıfır sıkıntı.Ve artık tork konvertörlüler gerçekten eskilerine göre daha hızlı ve kararlı.Bunda honda,kia,mazdanın şanzımanları örnek olarak gösterebilir.Tabi birde Zf8 diye bir şanzıman var o saydığım markaların tork konvertörlülerden 1 tık daha iyidir çok iyi şanzıman.

    Bu segmente Türkiyede üretilecek Toyotanın yeni suvu c-hr geliyor rakip olarak.Yeni tiguan geliyor dizel seçeneği olabilir.Millette gidip dökülen kalitesiz qashqaileri falan almaz.Sürüşü berbat araba dizel diye satıyor.
    Tucsona bak nasıl satıyor benzinli olmasına rağmen adamlar yapmış çünkü benzinli olarak şu anda en çok satan suv tucson.Eski kasa sportagede benzinli olarak en çok satılan suvdu yani belli niye sattığı.Ama bu kasa o kadar satmaz o tiple ve fiyatla.Tiguanın 1.6 dizelide piyasayı çok hareketlendiricek çok rekabetli geçiyor bu segment.Toyotanın yeni suvundan dizel gelirse Türkiye üretimi olacağı için fiyat konusunda merak ediyorum nasıl olabilir ve satışı hakkında da düşüncelerim var.




  • Arkadaşlar merhaba, Benim bir sorum olacak. Kia sportage kasasını en son ne zaman makyajladı ? Yani 2012 kasa ile 2013 veya daha üst kasalarda fark var mıdır? Şuan düşündüğüm 2012 kasa? Ve son olarak gdi mi gsi motor mu ? Teşekkürler.
  • 2015 sportage comfort 1.6 gdi manuel aracı sıfır kia gül-al dan 66 bine almış bulunmaktayim sizce fiyat nasıl ve otomatik 70 bin idi yakıt ort s.içi kac lt tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seckin.akpinar S kullanıcısına yanıt
    Kia sportage 2014 yılında makyajlandı.Gdi veya gsi,gls motor diye bir şey yok.Sportagenin motor adı Gdı.Diğerleri donanım ismidir motor ismi değil.
    Makyajlı model ile makyajsız arasında tabikide fark var bütçe yetiyorsa makyajlı alın ben makyajsız sportage almazdım.Makyajlı sportage aldım zaten sonra sattım tabi alıcaksanız makyajlı alın
  • fen14 F kullanıcısına yanıt
    Çok iyi fiyat 66. Gerçekten iyi. Hayırlı olsun. Ben 1 ay önce tekkar dan beyazını 68 e aldım. Hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1034parsel 1 kullanıcısına yanıt
    sizede hayırlı olsun peki şuan yakıt ort kaclarda otomatik arasnda cok kararsz kaldm çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 600km yol yapmışım. Ortalama 9

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaş10 F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum.

    Ama donanım kısmını tam anlayamadım. 3 donanım var diye biliyorum comfort, consept plus ve premium.. Sahibinden.com'a baktığımda hem gdi hem gsi yazmışlar.. gsi daha ucuz gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnr_16


    Yeni kia sportage aracı cumartesi test ettim. bizim kasadakileri 400 e bakımını yaptırdım 3. yıl bakımı fiyatı nasil sizce.





    Merhaba , 3. yıl bakımı için fiyat çok iyi bence, nereye yaptırdınız acaba ben de oraya gitmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zennube -- 7 Mart 2016; 12:54:17 >
  • Herkese merhabalar
    uzun süredir bu konuyu ve araçları araştırdım. 20000 km de 2012 model gsl plus buldum. Tanıdık bir abimin arabası sağ arka kapı surtunmeden dolayi değişmiş onun dışında on plastik aksamda rutus boyaları var 60000 liraya da pazarlık ettik. Bu konuda forumda birçok bilgili arkadaş olduğunu gördüm. Acaba yanlış mı yapıyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seckin.akpinar

    Çok teşekkür ediyorum.

    Ama donanım kısmını tam anlayamadım. 3 donanım var diye biliyorum comfort, consept plus ve premium.. Sahibinden.com'a baktığımda hem gdi hem gsi yazmışlar.. gsi daha ucuz gibi duruyor.
    quote:

    Orijinalden alynty: seckin.akpinar

    Çok te?ekkür ediyorum.

    Ama donanym kysmyny tam anlayamadym. 3 donanym var diye biliyorum comfort, consept plus ve premium.. Sahibinden.com'a bakty?ymda hem gdi hem gsi yazmy?lar.. gsi daha ucuz gibi duruyor.


    Selamlar,

    2013 ve öncesi modeller için farkly bir donanym paketi ismi (içerikten bahsetmiyorum )
    2014 ve 2015 modeller için farkly bir donanym paketi ismi var.
    Ancak 2014 ile 2015 modellerde, ismi ayny oldu?u halde donanym paketinin içeri?inde farklylyklar olanlar mevcut.
    Aracyn belgelerde ki ticari ady ile donanym paketinin isimlerinin bazen birbirine kary?ty?yda görülüyor.

    Benim bildi?imde

    2010 - 2013 SL - SLS - SLS EX ve 2012 de gelen SLS Plus ticari paket adlary GSL - GSL EX - GSL PLUS - 1,6 GDI PLUS gibi paket adlary ile satylmy?.
    Mesela benim araç faturasynda sportage plus yazyyor. Di?er gümrük ve ruhsatta evraklarynda ticari ady sl,sls model sls yazyyor .
    Aracyn o dönemki katalo?unda ise paketi 1,6 GDI PLUS olarak yazylmy?.

    2014 comfort - concept (bundan TR çok az gelmi?) - concept plus - premium pakette concept plus a ek olarak xenon, otomatik far yük. ayary, far yykama, deri koltuk , otomatik ?anz. ve elektrikli 6 yöne ayarlanbilir sürücü koltu?u, de?i?ken direksiyon modu, led arka stoplar ve karartylmy? arka camlar var ancak start/stop , vites yük. uyarysy ve hyz sabitleyici bu paketteki araçlar otomatik vites oldu?u için bulunmuyor. Manuel olanlarda var. 2014 premium pakette manuel vites bulunmuyordu.

    2015 comfort - concept plus (2013 gsl plus ve 2014 concept plus larda olan donanym bu pakette yok kyrpylmy? paket denilebilir.) - premium (bu pakettede elektrikli sürücü koltu?u ve bazy önemsiz aks. yok) 2015 yylynda Kia fiyat arty?yny önlemek için TR ye getirdi?i araçlaryn yo?un kullanylmayan bazy donanymlaryndan feragat etmi? ve paketleri de?i?tirmi?.

    Burada donanym zengini olan paketler 2013 (SLS) Plus ve 1,6 GDI plus, 2014 Concept plus , premium ve 2015 premium dur. 2013 GLS Plus lar 2014 Makyajly Kasa Concept Pluslarla neredeyse ayny donanymdalar. 2013 lerin en temel teknolojik eksik lastik basynç izlemedir. Di?er farklar, jant tasarymy, kapy cam kenerlarynda yumu?ak malzeme ve gösterge panelinde de?i?iklik, ön camda ses yalytymy, ön tamponda fark edilmeyen bir de?i?iklik, ön yzgara tasarymy, arka stop tasarymy ve aydynlatmasy gibi küçük farklardyr.Hatta bazy kullanycylar 2013 lerin kasa tasarymyny, ön pancur, stoplar vb daha çok be?enmektedirler.

    Benim fikrime göre 2. elde daha çok ra?bet görenler 2013 GSL (sls) plus yada di?er adyyla 1,6 gdy plus , 2014 concept plus veya premium, 2015 lerde ise premiumdur. Ayryca aracyn temizli?i , km ve rengine ba?ly olarak fiyatlar de?i?ecektir. 2015 otomatik bir premium için 76-78000 tl istenirken 2013 bir gsl plus yada 1,6 gdy plus için 60-62000 tl istenmesidir. Arada ki 16000 tl fark otomatik ve bazy iç/dy? tasarym farklary için de?er mi bilemiyorum. ?imdi reklam gibi olacak ama, Fiyat/fayda ili?kisine bakyldy?ynda 2013 lerin ve uygun fiyatly 2014 lerin daha cazip oldu?unu söylemek mümkün gözüküyor.

    Öte yandan bu donanım işi o kadar karaşık hale gelmiş ki örneğin sahibinden com da ki bir çok araç sahibi concept plus ve (sls-gsl- 1.6 gdy) plus lary premium olarak yazmışlar. Premium araçlarda xenon far, far yykama önden bakyldy?yndan en ayırt edici unsurdur. Ön tamponda far yykama ve deri koltuk yoksa o araç premium de?ildir. Muhtemelen concept plustyr.

    GDI konusuna gelince , TR deki sportage deki 1.6 benzinli motorlaryn hepsi GDI teknolojine sahip ama eski kataloglarda 1,6 GDI Plus, 1,6 GDI Plus A/T donanym paketi diye de yer almy?.

    2016 yeni kasa web sayfasynda güncel durumda.

    Biraz kafa karıştırıcı oldu ama benim bilgilerim ve fikirlerim bu şekilde. Düzeltme veya ilave yapılması gerekebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 7 Mart 2016; 19:18:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alynty: seckin.akpinar

    Çok te?ekkür ediyorum.

    Ama donanym kysmyny tam anlayamadym. 3 donanym var diye biliyorum comfort, consept plus ve premium.. Sahibinden.com'a bakty?ymda hem gdi hem gsi yazmy?lar.. gsi daha ucuz gibi duruyor.


    Selamlar,

    2013 ve öncesi modeller için farkly bir donanym paketi ismi (içerikten bahsetmiyorum )
    2014 ve 2015 modeller için farkly bir donanym paketi ismi var.
    Ancak 2014 ile 2015 modellerde, ismi ayny oldu?u halde donanym paketinin içeri?inde farklylyklar olanlar mevcut.
    Aracyn belgelerde ki ticari ady ile donanym paketinin isimlerinin bazen birbirine kary?ty?yda görülüyor.

    Benim bildi?imde

    2010 - 2013 SL - SLS - SLS EX ve 2012 de gelen SLS Plus ticari paket adlary GSL - GSL EX - GSL PLUS - 1,6 GDI PLUS gibi paket adlary ile satylmy?.
    Mesela benim araç faturasynda sportage plus yazyyor. Di?er gümrük ve ruhsatta evraklarynda ticari ady sl,sls model sls yazyyor .
    Aracyn o dönemki katalo?unda ise paketi 1,6 GDI PLUS olarak yazylmy?.

    2014 comfort - concept (bundan TR çok az gelmi?) - concept plus - premium pakette concept plus a ek olarak xenon, otomatik far yük. ayary, far yykama, deri koltuk , otomatik ?anz. ve elektrikli 6 yöne ayarlanbilir sürücü koltu?u, de?i?ken direksiyon modu, led arka stoplar ve karartylmy? arka camlar var ancak start/stop , vites yük. uyarysy ve hyz sabitleyici bu paketteki araçlar otomatik vites oldu?u için bulunmuyor. Manuel olanlarda var. 2014 premium pakette manuel vites bulunmuyordu.

    2015 comfort - concept plus (2013 gsl plus ve 2014 concept plus larda olan donanym bu pakette yok kyrpylmy? paket denilebilir.) - premium (bu pakettede elektrikli sürücü koltu?u ve bazy önemsiz aks. yok) 2015 yylynda Kia fiyat arty?yny önlemek için TR ye getirdi?i araçlaryn yo?un kullanylmayan bazy donanymlaryndan feragat etmi? ve paketleri de?i?tirmi?.

    Burada donanym zengini olan paketler 2013 (SLS) Plus ve 1,6 GDI plus, 2014 Concept plus , premium ve 2015 premium dur. 2013 GLS Plus lar 2014 Makyajly Kasa Concept Pluslarla neredeyse ayny donanymdalar. 2013 lerin en temel teknolojik eksik lastik basynç izlemedir. Di?er farklar, jant tasarymy, kapy cam kenerlarynda yumu?ak malzeme ve gösterge panelinde de?i?iklik, ön camda ses yalytymy, ön tamponda fark edilmeyen bir de?i?iklik, ön yzgara tasarymy, arka stop tasarymy ve aydynlatmasy gibi küçük farklardyr.Hatta bazy kullanycylar 2013 lerin kasa tasarymyny, ön pancur, stoplar vb daha çok be?enmektedirler.

    Benim fikrime göre 2. elde daha çok ra?bet görenler 2013 GSL (sls) plus yada di?er adyyla 1,6 gdy plus , 2014 concept plus veya premium, 2015 lerde ise premiumdur. Ayryca aracyn temizli?i , km ve rengine ba?ly olarak fiyatlar de?i?ecektir. 2015 otomatik bir premium için 76-78000 tl istenirken 2013 bir gsl plus yada 1,6 gdy plus için 60-62000 tl istenmesidir. Arada ki 16000 tl fark otomatik ve bazy iç/dy? tasarym farklary için de?er mi bilemiyorum. ?imdi reklam gibi olacak ama, Fiyat/fayda ili?kisine bakyldy?ynda 2013 lerin ve uygun fiyatly 2014 lerin daha cazip oldu?unu söylemek mümkün gözüküyor.

    Öte yandan bu donanım işi o kadar karaşık hale gelmiş ki örneğin sahibinden com da ki bir çok araç sahibi concept plus ve (sls-gsl- 1.6 gdy) plus lary premium olarak yazmışlar. Premium araçlarda xenon far, far yykama önden bakyldy?yndan en ayırt edici unsurdur. Ön tamponda far yykama ve deri koltuk yoksa o araç premium de?ildir. Muhtemelen concept plustyr.

    GDI konusuna gelince , TR deki sportage deki 1.6 benzinli motorlaryn hepsi GDI teknolojine sahip ama eski kataloglarda 1,6 GDI Plus, 1,6 GDI Plus A/T donanym paketi diye de yer almy?.

    2016 yeni kasa web sayfasynda güncel durumda.

    Biraz kafa karıştırıcı oldu ama benim bilgilerim ve fikirlerim bu şekilde. Düzeltme veya ilave yapılması gerekebilir.

    ilgine çok teşekkür ediyorum. Gayet aydınlatıcı oldu. Bütçe max. 60.000 Tl. o yüzden 2012-2013 model alacağım gibi duruyor. Artı araca tüp takılması ile ilgili değişik bilgiler var bu konuda seninde fikrini almak isterim. Eywallah..!




  • seckin.akpinar S kullanıcısına yanıt
    Gsi gdı motor diye bir ayrım yok motorun adı gdı.Ama arkadaş gayet güzel açıklamış 2014 ve sonrasında comfort,consept plus ve premuım adlı paketler var.
    Alıcaksanız tabikide makyajlı alın.Makyajsız sportagenin iç mekandaki kadranlarını ve arka stoplarını hiç sevmiyorum makyajlı kasa çok daha güzel hele birde difizörlü olursa yemede yanında yat bence makyajlı kasa alın bütçeniz yeterse.
    Ben sportageyi aldığımda makyajlı modeli yeni çıkmıştı 2014 model consept plus otomatikti aracım sonra sattım tabi bütün Suvları kullanıp kullanıp satıyorum deneyim amaçlı ama alırken makyajsız kasanın fiyatı daha uygun kilometresi daha yüksek oluyor tabi ama temiz bulunur uzun yıllar binilir
    Ama bütçe makyajlıya yetmiyorsa iyi bir donanımlı 2013 temiz bir sportage alabilirsiniz memnun eder sizi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumdaş10

    Gsi gdı motor diye bir ayrım yok motorun adı gdı.Ama arkadaş gayet güzel açıklamış 2014 ve sonrasında comfort,consept plus ve premuım adlı paketler var.
    Alıcaksanız tabikide makyajlı alın.Makyajsız sportagenin iç mekandaki kadranlarını ve arka stoplarını hiç sevmiyorum makyajlı kasa çok daha güzel hele birde difizörlü olursa yemede yanında yat bence makyajlı kasa alın bütçeniz yeterse.
    Ben sportageyi aldığımda makyajlı modeli yeni çıkmıştı 2014 model consept plus otomatikti aracım sonra sattım tabi bütün Suvları kullanıp kullanıp satıyorum deneyim amaçlı ama alırken makyajsız kasanın fiyatı daha uygun kilometresi daha yüksek oluyor tabi ama temiz bulunur uzun yıllar binilir
    Ama bütçe makyajlıya yetmiyorsa iyi bir donanımlı 2013 temiz bir sportage alabilirsiniz memnun eder sizi



    ürler. Peki 2014 modellerin hepsi makyajlı kasamıdır. Ben biraz araba konusuna uzağım ama fark ettiğim ana şey eski kasalarda ön ızgara düz yenilerde arı peteği gibi bu doğru yorum mudur?




  • seckin.akpinar S kullanıcısına yanıt
    Evet 2014 ve üstü modellerin hepsi makyajlı model olarak geçiyor.Ayrıca arı peteği gibi doğru ızgarası.Arka stopları kırmızı jantlar çok kollu ve rengi beyaz değil jantların güzel bir rengi var çok net farkedersiniz zaten makyajlı kasayı
  • 
Sayfa: önceki 12931294129512961297
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.