Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1293. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.257
Cevap
185
Favori
2.714.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12911292129312941295
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendimiz almis gibi sevindik.
    Spo'yu takasa mi verdiniz? Veya kaca sattiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • barantula kullanıcısına yanıt
    Sagolun umarim sizde alirsiniz.Spoyu satali cok oluyor.Şirketin arabasini kullaniyordum.2012 de aldigim sportage bana hic zarar ettirmedi 500 tl eksigine sattim oda cok israr etti diye.Nerdeyse kar edecektim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blueman7

    Sagolun umarim sizde alirsiniz.Spoyu satali cok oluyor.Şirketin arabasini kullaniyordum.2012 de aldigim sportage bana hic zarar ettirmedi 500 tl eksigine sattim oda cok israr etti diye.Nerdeyse kar edecektim.

    Ooo super.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • c.e C kullanıcısına yanıt
    Soğukken ilk çalıştırma normal benim araçta yapıyor. Özellikle servise gittim normal dedi.

    Ben Zavolli karma sistem kullanıyorum. 22 bin kmdir kullanıyorum yazılımsal sorun hariç(Giderildi) her hangi sorun ile karşılaşmadım. 2700 liraya 2 yıl motor garantisi şeklinde takıldı. Ş.içi 35 krş ş.dışı 25-30 krş arası yakıyor.
    Her marka verim sağlıyor sadece montaj önemli gerisi çok öenmli bir konu değil.
    Marka tavsiesi verirsem.
    Landirenzo:Baya bir aktif firma özellikle GDI motorda piyasada lider konumdalar.Sürekli yazılım güncellemesi çıkaran bir firma her zaman geliştirmeye çalışıyor.
    Lovato: Landirenzonun arkasından gelir ama benim kullanıcılarda gözlemlediğim tam bir sabit veri yok. Enejktör sesi yapıyor.
    Zavoli:Şuan kullandığım kit dediğim gibi memnunum ama yazılım konusunda biraz ağırlar landirenzo gibi olmasını isterdim ilgi alaka güzel
    Atiker/Romano: Landirenzodan daha ilgili firma her hangi sorunda bölge bayi direk merkezden mühendis yada mühendis ekibi çağırıp direk sorun çözme işini giriyorlar.
    BRC: Buda aynı ilgi alaka güzel.

    Lastikler hemen değişmesi lazım benim araba 45 binde önler çok eridi diye önleri arkaya arkaları öne taktırdım. Kafadan kopuyordu sizin lastikler şuan leş olması lazım. Bu hafta geçiktirmeden lastik değişmesi lazım. Bürçe kısıtlı ise N11.comdan Falken Ze914 alıabilir yada Hankook Ventus Prime 2 Michelin Primacy yada Conti contact premium.




  • fuat222 F kullanıcısına yanıt
    Orjinal teyp mi yoksa dokumatik ekran sistemi mi mevcut ? Dokunmatik tablet tarzı ise, cihazın ayarlarında bluetooth özelliğini aktif ettikten sonra telefonda da bluetooth u açıp arama yapınca cihazı listede görmeniz lazım. Eşleştir diyince aracın mikrofon ve ses sistemi ile eşleşmesi lazım. Sonrasında telefona arama geldiğinde aracın hoparlörlerinde sesi duyup direksiyondan direkt cevaplayabilirsiniz.
  • Öncelikle her birinize kazasız belasız sürüsler.
    Yaklaşık 1 haftadır sportage ailesine bende katılmış bulunmaktayin. aracı ilk 2011 yılında görmüş adeta aşık olmuştum kullandığın megane 3 2013 yılında satıp yaklaşık 2 yıl ticari aracımı kullandım hemen her gün malum araç satılan sitede hep sportage inceler bir gün benimde olurmu derdim rabbim nasip etti
    2014
    Concept plus at
    Romano lpg
    26000 km
    Gümüş gri
    Lpg özellikle istedim zonguldak dağ bayır zaten 2 araç arada kullanacam inanirmisiniz dostlar hala inanamiyorum bu araca giden yol okadar uzun ve mesakkatliydiki anlatamam izlenimlerimi anlatmak gerekirse galiba yasamak lazim aracı sıkı pazarlıkla beya uygun aldım. Maşallah çil çil ankara aracı tas izi dahi yok resim gibi araba yeni kasası da güzel fakat fiyat farkı 2 kati neredeyse. Aracı 68 200 aldım kasko sigorta 70 geçti ve inanın bu ayarda bu donanımda corsa alsanız 45 50 bin 2 el fiyatları. Bu fiyata bu araç cidden çok iyi sportage = prestij diyebilirsiniz sülale hayırlı olsun jeep almışsın diye aradı passat alsam aramaz kimse ici gayet kaliteli ben ankara depo full 400 km sonra yakıt aldım 110 tl 77 gaz 33 benzin gayet makul. Bu aracı almam da bu forumun ck etkisi oldu rabbim hepinize güvenli sürüşler nasip etsin varsa araçla ilgili dikkat çeken tavsiyeleriniz lütfen esirgemeyin sorunum olursa en yakin servis ankara ve adapazarinda benim servisim öncelikle bu forum hepinize tekrar teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anatoliawind67 A kullanıcısına yanıt
    Ayni heyecanlari bizler de zamaninda yasamistik. O gunlerimi hatirladim tekrar.

    Allah kaza bela vermesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatoliawind67 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.Yeni aracın tadı çok başkadır şimdi.Sportage çok kral arabadır kazasız ve keyifli sürüşler sportageniz ile.Çok mutlusunuz anlaşılan çok iyi bir tercih sportage.Çok güzel böyle paylaşımları görmek iyi sürüşler dilerim
  • Arkadaşlar telefonu sisteme nasıl entegre edeceğim orj. Cd çalar yoldayım teşekkürler güzel dilekleri için tüm forumdaslara tesekkur iyiki varsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni kasa spo gerçekten şok etkisi yarattı... ibre tucsona döner, kıydılar güzelim kasaya..
  • siz bu araca alıştığınız için sanırım yeni kasa hoşunuza gitmedi ama ikisine de yabancı olarak şahsen benim hoşuma gitti. eski kasa 1.6 uygun ama bir cip için benzinli motordan ben korkarım doğrusu. crv-v'de olan 1.6 dizel motor seçeneği bunda da olmalıydı. bence büyük bir kayıp. eğer olaydı satış patlaması yaşardı.
    merak edip yakıt tüketimine baktım, pek gerçekçi bulmadım. ISG nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 24 Şubat 2016; 10:43:56 >
  • Yeni kasa çok hoş olmuş bence.
    Tucson zaten heryerde görmeye başladım ama Spo yine fark yaratıcak.

    Ama Comsept donanımdaki müzik sistemi görüntü olarak çok kötü.
    2008 model Kia Riolarda sistemin aynısı.

    En azından Consept Plus alınmalı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Yeni kasanın test sürüşü için bu cumartesi gününe tekkardan randevu aldım. Bakalım nasıl olmuş, canlı olarak görelim.

    Tasarım olarak özellikle önden görünüşün şu an için farklı geldiği malum. Aracın kendine has arka tasarımının, benzer tasarımlara geçiş yapmasına rağmen, iyileştiğini düşünüyorum.
    Yandan görünüş ise eski ile yeni tasarımın birleşmesini yakalayamıyor. Sanki eski tasarıma yeni bir ön kısım yapılmış ve birleştirilmiş. Tasarım mühendisleri bana göre çizgiyi kaçırmışlar.
    Aslında dikkatli bakılınca çok meşhur bir spor suv araçtan özellikle ön yan görünüşün alıntı yapıldığı belli oluyor. Belki 2 boyutlu bakdığımdan yanılıyorda olabilirim.
    Neyse bu konu oldukça göreceli, zaman her şeyi belli edecektir.

    Asıl şok durum fiyatlar oldu, eski konvansiyonel 1.6 motorlu baz fiyat 80000 tl , eski kasa concept plusların daha yakın durduğu yeni concept plus otomatik olarak 97000 tl. Turbo motorlu baz fiyat 127000 den 138000 tl arası. 2.0 lt diesel 194 000 tl. (sıfır bmw x3 1,6 İ benzinli 170 ps 180000 tl )
    Kia gerçekten şaşırmış, kendini aşmış diyorum, bu fiyat politikası ile Nissan, Honda , Ford vb altında ezilecekler. 1,6 honda crv otomatik diesel 160 ps 133 000 tl den liste fiyatı başlıyor. Bir büyük boy araç, honda markası ve crv nin sorunsuzluğu dikkate alındığında fiyat olarak aynı kefeye koymak ciddi hata olur. Kardeş markası hyundai de tuscon çok daha makul bir fiyatla satışa sunuldu.

    TR de, benzinli otomatik aracı, diesel otomatik ile aynı veya çok yakın fiyata satmak çok zor iken birde daha pahalıya satmak iyice imkansız hale getirir. Kia, Sportage de benz. turbo motor ve otomatik şanz. bu fiyatlarla satacaksa, geçmiş yıllarda sattığı sportage adetlerinin ancak hayalini kurabilir diye düşünüyorum.
    Diğer bir konu 1.6 konvansiyonel motorda halen eski nesil otomatik şanz. devam edilmesi olmuş. 7 ileri robotize şanz. yapıyorsun ve halen 6 ileri eski tork konv. şanzımanı çok tüketime sebep olduğunu bildiğin halde uygulamaya devam ediyorsun. Bu durumuda anlamış değilim. Tüketimi, konvansiyonel 1.6 otomatikte 10 lt altına çekebilseler daha iyi olurdu.
    Sonuçta TR pazarında bir çok kişinin sportage modelini, tasarım , zengin donanım , uygun fiyat ve SUV segmet kriterine göre tercih ettiğini düşünüyorum. Bu sihirli dörtlü , bazen performans , tüketim gibi önemli kriterlerin önüne geçebiliyor. KIA bu sihiri bozmamaya çalışmalıydı.

    Yeni Kuga 1,5 diesel powershift otomatikle geliyor ve bu ikiliyi focusta kullanan biri olarak gerçekten çok iyi olduklarını söyleyebilirim. Geçişler, performans, tüketim gerçekten mükemmel..
    QQ ve X-trail de durum belli. Yeni HRV 1.6 diesel ile geliyor. Skoda küçük suv bu sene büyük suv (yeti yerine) seneye diesel olarak geliyor.Yeni Tiguan 1.6 diesel ile geliyor.
    Yeni araçlar pazara giriyorlar. Güzel çok güzel olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 26 Şubat 2016; 19:43:58 >




  • Yeni kia sportage aracı cumartesi test ettim. bizim kasadakileri 400 e bakımını yaptırdım 3. yıl bakımı fiyatı nasil sizce. Yeni sportage dısdan daha genis cüsseli gibi görünüyor. bunda ince detaylar düsünülmüs hep. arka bagajda krom kaplama. kapı tutacaklarnda bmw gibi led aydınlatma, ic aydınlatmasıda beyaz led. fakat yine tepedeki tavan dügmelerinde ısık koymamıslar eksiklik. siyah piano black kaplamalar hos duruyor. kokpitte deri gibi dikisler yumusak olması kapılarin kenarları yumusak kaplanması hos olmus platik degil. ses sistemi oldukca iyi bizimkiler vasat baya. yenilenmis tamamen. usb ve ses girisi etrafları ısıklandırlmıs. direksiyon ısıtmalı, bel sogutma var. serit takipde ise seridi belli müddette tanıyınca siz hafif seritten cıkar gbi oldukca hafif direksiyona mudahale ile sizi seride sokmaya megilliyor. kor nokta uyarısı mevcut sesli. aracı stop ettiginzde kapanıs sesi var. 4x4 dügmesi mevcut devamlı 4ceker cok yakacagndan acıp kapatmalı yapılms. arka farlar led bmw gibi gayet guzel. ben 177 turbo beygirli olanı sürdüotomatik 7 vites. vites gecisleri hic hissedilmiyor.gaz pedalının altında turbo butonu var ona bastgnzda 2 vites birden kücültüyor. ama cok fena bi ivmelenmesi var butona basınca hakkaten 170 beygiri hissediyorsnz o cüsseye göre. arkaya yapıstırıyor yani.. cam tavanda ön acılan kısım büyümüs.perde otomatik olmus boydan boya. ytay ve dikey otomatik park var.ekran buyuk geri görüs orada kamera görüntüsü orta seviyede. simdilik aklıma gelenler bunlar ama test sürüsü yapmanızı tavsiye ederim.




  • Eski yeni
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • valla yan yana gorunce yenisi tospa gibi duruyo :D bizim eldekilerle devam bence :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever

    Eski yeni
    Bu mesaja eklenen görseller:



    Olmamış




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever

    Eski yeni
    Bu mesaja eklenen görseller:



    Biraz resimde ki açıdanda olsa , yeni kasa , eskinin yavrusu gibi kalmış. Eski kasa daha heybetli duruyor.




  • Ya yanyana koyulduğu zaman aralarında tasarım yılı farkı var birisi 4 sene önce tasarlanmış bir araç diğeri yeni.Ona rağmen fark büyük yani.
    Ama şimdi rtagelerin led farları gerçekten çok yakışıyor arabaya mesela ikisini yan yana koyalım led farlarla falan fark atar canlı canlı baktığımız zaman eski kasa sportage.

    Yani araç alırken tasarım çok önemlidir baktığınız zaman sırıtacaksınız gözünüze hoş gelicek veya çevrenizin beğenisini kazanıcak bir araç olmalı.Yarın öbürgün niye bu tipsiz arabayı aldım diye yakınan çok insan görüyorum.Park ettikten sonra bile keyif almak lazım tasarım çok önemlidir.Sportage bence bu saydıklarımı bu kasada biraz kaybetti

    Tork konvertörlülere devam edilmiş demiş bir arkadaş bunda mantıksız birşey yok.Çift kavramalı şanzımanların sürüş karakterini beğendiğim halde bana masraf çıkartan şanzıman tüketicisi olarak konuşuyorum yani mağdur biri olarak.
    Çift kavramalılara sözüm yok sürüş olarak ama sorunsuz olarak tam anla.mı ile başarılı değiller.

    Tork konvertörlü şanzıman 3 kuruş fazla yakar ama sorunsuz olur.Ayrıca sportagelerde makyajdan sonra gelen otomatik vites gerçekten hızlı,kararlı ve sarsıntısız.
    Çok güzel bir şanzıman performanslı kullanımda tork konvertörlü olduğu için tork ve beygirden biraz yer ama hızı gayet güzel ve sorunsuz yani.Bunda mantıksız olan birşey yok tucsonda şanzıman arızası yaşayan arkadaşlarda var yani.Tork konvertörlüler hala çok mantıklı bence

    Ben bunu alacağıma 1.6 gdi otomatik eski kasa sportage alırdım şu anda alıcak olsam 80 bin lira civarlarında ki babama suv araç bakarken öylede yaptım bence çok mantıklı bir seçenek hala 135 beygir+tork konvertörlü seçenek alırken babamda söylemiştim yeni kasa vs. ama mantıklı düşünmek lazım güncel kasanın satışlarını çok arayacaktır Kia180 beygir diye 120-130 bin gibi meblağlar bağlanmaz bu arabalara.
    Zaten bağlansa bile tucson alınır yani benim fikrim tabi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever

    Eski yeni
    Bu mesaja eklenen görseller:



    Biraz resimde ki açıdanda olsa , yeni kasa , eskinin yavrusu gibi kalmış. Eski kasa daha heybetli duruyor.

    Yenisi kurbaga gibi. Eaki kasanin ledli hircin bakislari yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12911292129312941295
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.