Şimdi Ara

Yeni iPad Pro için geri sayım başladı: OLED ekran, M3 ve daha fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple, her yıl olduğu gibi önümüzdeki Eylül ayında iPhone 15 serisi ve Apple Watch 9'u tanıtacak. Ancak yenilikler bununla sınırlı olmayabilir. Bildiğiniz üzere yeni nesil iPad Pro hakkında bir süredir sızıntılar duyuyoruz. Son olarak Apple analistli Mark Gurman, yeni nesil iPad Pro'nun özelliklerine açıklık getirdi. 



    Yeni nesil iPad Pro netleşmeye başladı



    Bilmeyenler için mevcut iPad Pro, son yıllarda yapılan kamera, ekran teknolojisi ve sensör yükseltmelerine kıyasla büyük bir değişikliğe uğramadı. Yeni nesil iPad Pro'nun ise, 2018'den bu yana yapılmış ilk büyük güncelleme olacağı söyleniyor. Bu noktada Bloomberg analisti Mark Gurman, J717, J718, J720 ve J721 kod adlı iPad Pro modellerinin yeni nesil M3 çipine geçeceğini bildirdi.



    Ayrıca tek yenilik bu olmayacak. 11 inç ve 13 inç boyutlarında gelecek cihazlar, OLED panel ile karşımıza çıkacak. Böylece her iki cihaz daha iyi renk doğruluğu, daha yüksek parlaklık seviyeleri ve daha ince çerçeve kalınlığı gibi geliştirmeler sunacak. 3nm sürecini temel alacak M3 ise, daha iyi pil ömrü ve performans sağlayacak.




    Bildiğiniz gibi Apple, iPhone 7 ve önceki modellerinde LCD kullanıyordu. Şirket hâlâ bütçe dostu iPad Air ve iPad mini serisinde LCD'yi tercih ediyor ve üst seviye modellerde ise mini LED ekranları görmeye başladık. Ancak bu yükseltme yalnızca daha büyük olan 12,9 inç iPad Pro'da kullanıldı. Şimdi Apple, her iki modelde de OLED ekrana geçiş yapmayı planlıyor. 



    Ayrıca Bkz.Samsung, Apple Vision Pro’ya rakip olacak bir cihaz üzerinde çalışıyor: Gelecek yıl tanıtılabilir



    Ayrıca Gurman, Apple'ın gelecek yıl yeniden tasarlanmış Magic Keyboard'u piyasaya süreceğini ve bunun iPad ile Mac arasındaki boşluğu en aza indireceğini söyledi. Ancak son söz Apple'a ait olduğu için bu noktada kesin bir şey söylemek mümkün değil. 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro'nun önümüzde yıl vitrine çıkması bekleniyor. Bu nedenle gelecekte daha fazla detayın paylaşılacağını düşünüyoruz.









  • Geliyor gözümün nuru.

  • Eleştirecekler beni ama tablet çok gereksiz bir cihaz gibi geliyor bana. Ne telefon ne laptop, arada kalmış bir cihaz. Evde bir tane var ama yüzüne bakan yok. Kaç aydır kimse açmıyor. Hediye gelmişti yoksa para verip almazdık.

  • mevcut iPad Pro'lar bile inanılmaz güçlüler (M1 ve M2 işlemcili olanlar). M3'e ne kadar gerek olur bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67B07BCCD -- 28 Ağustos 2023; 19:26:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    o biraz tercih meselesi, benim en çok kullandığım elektronik cihaz ipad pro (klavyeli kılıf ve kalemle). iphone 14 pro da var ama whatsapp ve konuşma dışında cihazı neredeyse hiç kullanmıyorum.

  • m1 bile gereksiz güçlü bence. gücünü kullanabileceğim bir şey yok.

  • Tek hayalim çerçevesiz 13.6 ipad pro

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tek hayalim kutsal topraklardan IP15 PM 1TB Çılgın Kırmızı satın almak…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple A serisi işlemciler ile evet, müthiş işler başardı fakat şu M serisi işlemciler...

    Devrim yarattı. Apple'ın sevdiğim iki işi bunlar; muhteşem çip üretiyorlar ve yazılımları iyi.

  • Macbook air modelinden bile pahalı oluyor nerdeyse ipad prolar, macbook almak Daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu cihazların kıymeti ülkede bilinmiyor, sebebi malum. Telefona mesaj veya arama gelmese yüzüne bakmam şahsen. Pc var resmen elimde. M3 ile neler yapilir kim bilir.

  • cassX kullanıcısına yanıt
    13.6 biraz büyük değil mi? :D ben 11inc bile yazarken zorlanıyorum

  • ipad air 4'den geçeceğim. keşke 4k standart yapsalar artık zaten m3 rahat rahat oynatır oyunları. ipad 2'den beri neredeyse aynı çözünürlük gerçek 2k bile değil. 2012'den beri ipad kullanıyorum hep aynı şeyleri bekledim değişiklik olmadı. oled yok 4k yok hdr yok (çakma hdr prolarda var), ekran içi parmak izi okuyucu yok, kablosuz şarj yok, aptx, dolby atmos gibi kaliteli ses codecleri yok. En ucuz ipad pro 30bin şuan, oled olursa en ucuz 50bin olacaktır diye tahmin ediyorum. Pro renk seçenekleri yetersiz bakalım ne yapacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renega -- 29 Ağustos 2023; 12:46:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.