Şimdi Ara

Yeni i30 ikinci el tedirginliği var gibi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hergun bir yeni i30 satasmasi neyse reklamin iyisi kotusu olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevzunun içinde yeni Cee'd var ise gerisi teferruattır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gzlmmr

    Hergun bir yeni i30 satasmasi neyse reklamin iyisi kotusu olmaz

    Bence sataşma değil,başlık doğru bir başlık. Araba gerçekten güzel. Sanırım çoğu insan bu arabayı beğeniyor. Bence de yeterince satmamasının tek sebebi 2.el kaygısı. Yalnız çok fazla sıfıra yakın 2.eli satılık tespitine katılmıyorum. Pek bir şey ifade etmez o kısmı. Hyundai araçları biraz ucuza satıp,araçları alan müşterilerine tekrar araç almak istediklerinde yine Hyundai satabilirse bu işi kıvırır. Zaten daha önceden bir çok görüşüm var bu konuyla ilgili. Koreliler çok yakında Japonları, sonra da diğerlerini geçecek gibi. Şu İ serisi ile 5-6 yıl sonra benim gibilerin azını kapatabilirse olay biter.






  • kore öpeeeeerr !! adamlar her alanda lider olmak için yemin etmişler




  • Bu acayip dansı olan adamın şarkısına, tüm çocuklar bayılıyor. "İnsanlar olgunlaşmak için bazı şeylere muhtaçtır. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur." “Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.” Mustafa Kemal ATATÜRK. Eğer tüm dünyaya bu şarkıyı öğretiyorlarsa adamlarda bir ilerleme var gibi. Japonlar kıskançlıktan şarkıyı dinlemiyormuş.
  • sıfır araba alanın bence ikinci el kaygısı olamsın madem halin vaktin yerinde sıfır arabaya biniosun.5 sene bineceksin zaten yada herneyse 2-3 sene 4-5 milyar kaybetsen nolcak.zaten o şuanki bütün araçalrda var 3 aşağı 5 yukarı değer kaybediolar ister istemez.ben şuan 50.000 nakitim filan olsa hiç ikinci el miş çar mış ta curtmuşta onla oyalanmam golf focus filanada binmem i30a biner paşa paşa sürerim. yüksek fiyat filan gibi laflar olmuş.onların cahilliğine bırakıorum. hyundaiyi dandik marka zannadiolar.hyundainin ne işler yaptıklarını bi görsünler internet 2 gün araşatırsınlar.kaç farklı sektörde söz sahibi en dev firma filan olduklarını öğrensinler sonra burda yok yüksek fiyat filan desinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: undefined2

    ikinci el değerini düşünen niçin hemen elden çıkarsın ki ? sıfır araç alıp 1 sene içinde satınca zarar zaten max olmaz mı ?

    bu arada en az 5 senelik kullanım için ben be i30 düşünebilirim, bu ikinci el konusu beni de endişelendiriyor ...

    Hayır olmaz. Citroen gibi biraz nazlı satılan aracı, arkadan kazalı haliyle( bagaj kapağı, tampon değişti, arka sağ stop gurbu değişti falan) 4000 tl aşşağı verdim gitti 1 sene sonunda. Kaza olmasaydı 1000 tl belki zarar ederdim. Zira yeni kasası da piyasaya girmeye çok yakındı. Yani tam olarak sizin düşündüğünüz gibi değil ikinci el piyasası. 50'ye alan galeriden çıkartınca 45 e vermiyor arabası yani
  • En büyük reklam fasaryası yada komedi başka bir topikte sırıtıyor...Bir arkadaşımız MERCEDES almaya gitmiş, HYUNDAİ İ-30 tercih etmiş..Okuyun kahkaha ile gülün...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    En büyük reklam fasaryası yada komedi başka bir topikte sırıtıyor...Bir arkadaşımız MERCEDES almaya gitmiş, HYUNDAİ İ-30 tercih etmiş..Okuyun kahkaha ile gülün...

    Senin yazdıkların daha komik onlara gülüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccecy

    Bu forumda dolaşan ve mesaj yazan herkes otomobille ilgilendiğine göre,yıllarca sıkılmadan aynı aracı kullandığını iddia etmesi olanaksız. Her 3 yılda aldığınız araçla aynı segmentte olan araçlar değişir,tasarım anlayışı değişir,donanımlar değişir ve eğer otomobille ilgileniyorsanız sıkılırsınız. Yok alıp yıllarca kullanan biriyseniz bu forumda mesaj yazmaya bile tenezzül etmezsiniz. Küçük bir çocuk için oyuncak ne ise kocaaaman adam dediğiniz bizler içinde odur. İhtiyaç için alıp 10 yıllarca kullananlar varya onlar şu anda bayram ziyaretinde.

    2003 model bir corsa c ile bu gün satılan corsa arasında tasarım bakımından çok bir fark yoktur emin olabilirsiniz. içine binip oturduğunuzda günümüz araçları ile hemen hemen aynı konfora ve iç dizayna sahip bir araçtır. sadece bu araç değil bir çok araç için durum aynen bu. zaten güncel araçlar en az 4 5 yıl kasa değiştirmeden satılıyor. neyse yani ben sıkılmadan kullanırım onu demek istedim. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan555

    sıfır araba alanın bence ikinci el kaygısı olamsın madem halin vaktin yerinde sıfır arabaya biniosun.5 sene bineceksin zaten yada herneyse 2-3 sene 4-5 milyar kaybetsen nolcak.zaten o şuanki bütün araçalrda var 3 aşağı 5 yukarı değer kaybediolar ister istemez.ben şuan 50.000 nakitim filan olsa hiç ikinci el miş çar mış ta curtmuşta onla oyalanmam golf focus filanada binmem i30a biner paşa paşa sürerim. yüksek fiyat filan gibi laflar olmuş.onların cahilliğine bırakıorum. hyundaiyi dandik marka zannadiolar.hyundainin ne işler yaptıklarını bi görsünler internet 2 gün araşatırsınlar.kaç farklı sektörde söz sahibi en dev firma filan olduklarını öğrensinler sonra burda yok yüksek fiyat filan desinler.

    harika yorum teşekkürler...

    ama bizim de işimize geliyor... golfden daha kaliteli bir araca daha az ücretler vererek biniyoruz




  • İkinci elde tedirginlik derken, Alan insanlar çevresinde bolca bu araçlardan görmediğinden tutmadığını düşündülerde fazla zarar etmeden hemen elden mi çıkarmaya çalışıyorlar mı diye düşündüğümden açtım bu konuyu. Onun haricinde tabiki her araç satılabilir. Astra, Golf, Focus gibi araçları da hemen satan lar örnek verilmiş ama bu araçlar binlerce satılan ve hergün yollarda onlarca hatta yüzlerce görülebilen araçlar. Ben hergün yollarda olduğum halde i30 ve Ceed gibi araçları neredeyse hiç göremediğimden açtım bu konuyu. Tedirginlik derken bu ince çizgiye değinmek istemiştim.

    Açıkcası Kasım-Aralık döneminde sıfır bir araç almayı düşünüyorum. Özellikle yeni Ceed Hb veya SW en büyük favorim ama dediğim gibi mevcut şişirilmiş fiyatlar ve araçların piyasasısının fazla olmaması sebebiyle muhtemelen daha çok tutan (VW-Opel-Ford vs.) araçlara yöneleceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified

    quote:

    Orijinalden alıntı: newmonarch

    Hyundai i30'u test ettim. Dizel Otomatik Elite idi. Araç güzel, ancak iç mekan tasarımı biraz soru işareti. Aynı zamanda 58.000 edecek bir araçmı? Aslında adamlar ağzına kadar doldurmuşlar Elite'yi.

    Güvenlik donanımlarının çoğu var, torpido soğutmadan, cam tavana, anahtarsız çalıştırmaya, elektrikli sürücü koltuğuna kadar ama genede 58.000 vermek ?


    Bari siz yapmayın. C sınıfı dizel-otomatik bir arabaya 58 bin vermek deseniz anlayacağım da, i30'u tarif edip, i30'un ismini verip 58 bin vermek anormal bir şeymiş gibi yazıyorsunuz. Forumdaki geçmişinizi bilmesem tamam diyeceğim.

    1.3 CDTI motorlu Astra Sedan Cosmo'nun liste fiyatı 71 bin, bayide camında 65 bin lira yazıyor. Araç manuel. Kalite yerlerde. Türkiye piyasasında i30 hem Style hem de Elite paketleriyle F/P aracıdır. Türkiye'de insanlar önyargıyla yaklaşıyormuş falan; ee ne olacak yani? Kim takar Türkiye'deki genel alıcı profilini. Elantra tek başına milyon sattı dünyada. Türkler'e kalsa sıfırı da, ikinci eli de zayıf. Gülüyorum cidden.

    Hyundai'ın en büyük kusuru, Style'ın altına en az iki paket daha getirmemesi. i20'de yaptıklarını neden i30'da da yapmazlar anlamıyorum. Bu konuda Doğuş Oto açık ara önde. Seçenek bol, müşteriyi öyle ya da böyle arabasız uğurlamıyorlar bayiden.

    Opel Astra Sedanın fiyatı iyice uçmuş yanlız. 71.000 çok yüksek ya, kuzenim A3 1.6 Tdi S-Tronic aldı ( Dsg ) 75.000'e.

    Gidipte Opel Sedan'a asla 71.000 vermezdim. Yani oda çok uçuk tabide, bilmiyorum i30'da her ne kadar aşırı donanım olsada aracın dışarıdan görüşünü biraz daha böyle nasıl diyim sağlam olmalıydı bence. Jantlar ufakmı diye öyle duruyor bilmiyorum, 16" nın üstünde yok çünkü, en üst donanımda bile 17"-18" alamıyorsunuz.

    Mesela Citroen C4 canavar gibi duruyor en üst donanımında. ( Exclusive ). Hani o arabada 58.000 ama mesela o dış görünüş yüzünden biraz deyiyor diyebiliyorsnuz.

    Ama genede Hyundai'nin şanzımanı felan daha iyiydi C4'e göre. Birde C4'te işte Fransız, sorun çıkarabilir.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.