Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.850
Cevap
54
Favori
1.091.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracı bugün park yerinde gördüm. Resimdekinden çok daha güzel duruyor. Eğer söylenen fiyatlar ise bence süper. Bayada büyücek bir araç..
  • Yılbaşından önce araba alanalr hata yapıyor, başınızı taşlara vurabilirsiniz, gümrüksüz araçlar gelirse

    Arbanızı yarı parasına bile sataamzsınız..

    O paraya BMW ye binmek var
  • araç iç hacim olarak bana civic ile aynı geldı sadece tavam cok az alçak
  • Sağol yyln ben 29 unda faturayı kestireyim. Klima olayına gelince arkadaşlar bana aracın klimasının motordan enerji almadığı söylendi. Bu durumda yeterli güç üretmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • Mümkün değil avrupadan 2. el araçların gelmesi. Buna inanıp bekleyen pişman olur. Türkiyede fabrika kurup üretim yapan, bayi açıp satış yapan oto firmalarının kalkıp gitmesi demek. Devlet yatırım gelsin diye yırtınıyo bazıları da iç piyası mahvedecek şeylerin olacağını bekliyor. Ya avro bi sallantıda 2ytl olursa o zaman sıfır arabalar ne olur arkadaşlar düşünün bakalım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ccecy

    Mümkün değil avrupadan 2. el araçların gelmesi. Buna inanıp bekleyen pişman olur. Türkiyede fabrika kurup üretim yapan, bayi açıp satış yapan oto firmalarının kalkıp gitmesi demek. Devlet yatırım gelsin diye yırtınıyo bazıları da iç piyası mahvedecek şeylerin olacağını bekliyor. Ya avro bi sallantıda 2ytl olursa o zaman sıfır arabalar ne olur arkadaşlar düşünün bakalım.


    Alakasız...

    2. el araçlar girerse ne olur ben söyleyeyim:

    a)Fiyatlar düşer.
    veya
    b)Devlet vergi uygular gene fiyat dengelenir...

    Bir şekilde otomotivdeki devletin haksız kazancı azalmalı. Türkiyede fabrika kuran adam zaten yurtdışına çok daha ucuza bunu satıyor. Tr de fabrika kuran dışarı satmak için kuruyor...

    b şıkkı olursa zaten birşey değişmez, araba girişi filan olmaz, aynı fiyatlar olduktan sonra 0 alacak adam gene 0 alır...

    Fiyatlar düşecek...

    Arabası olan adam zaten arabasını satmaz, hali hazırda mevcut arabası da zarar edecekken bu işten karı pek olmaz...


    Bu iş en çok arabası olmayan adama yarar. E otomotiv sektöründeki hareketlenme üreticilerin de işine gelir... Hareketli piyasa her zaman iyidir...




  • hiç bir şey olmaz yurt dışındaki fiyatlara bir bakın bakalın internetten abi o araba türkiyeye gelirse
    ötv kdv derken türkiyedekli 2. elinden pahalıya gelir
    saten 2. el ölü daha ne olsun
    haaa kaçak çalıntı gelirse o farklı tabi
    dikkatli olalım yurt dışından gelen arabalara sonra durumunuz çok kötü olabilir
    devlet getireni değilde sizi muhatap kabul eder dikkat




  • bu arada yarın honda bayine gidip bakıcağım size düşüncelerimi yazarım
    ama bence albea cliodan çok daha diye düşünüyorum fiyatta iyi ama boş bir araba aksesuar koyarsan 28 falan oluyor galiba ama 29900 megane hb tritronic veriyorlar artık gerisi size kalmış
    acaba euro ncap ı nasıl buda çok önemli bu arabanın satışında
    herhangi bir bilgi bulan var web adresi falan
  • Ncap için bilgi bulamadım fakat şunu öğrendim honda dan ,henüz avrupada teste girmemiş ondan dolayı bulamıyor sonuçlar.
    Fakattt honda biliyorsunuz kendi kurduğu bir tesiste araçların çarpışma testlerini araçla çarpıştırarak yapıyor. Yani arabayı duvara yandan çarpmıyor kafadan ve yandan diğer selefine yada bir üst segmentine çarptırılıyor.

    mesela jazz ilk evvela kendi kasasından bir hondaya ardından civic yada accord ile kafa kafaya yada kafanın biraz hafif kenarından çarptırılarak test yapılıyor.Bununla ilgili bu topsahasına benzeyen çarpışma testi alanının fotoğrafları vardı ama vaktim yok aramaya bulmaya. Acilen yazayım dedim görünce , içiniz rahat olsun yani...

    Sizlerde bu meşhur tesisi aratırsanız net'ten kesin bulursunuz.

    Saygılar.
  • Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim; City, ne kataloglarındaki ne de web sitesindeki fotoğraflardaki gibi durmuyor. (Zaten aynı Fotolar) Gerçek duruşu çok daha iyi. Fotoğraf çekimleri çok kötü yapılmış ve arabayı yeteri kadar tanıtmıyor.

    Ben bu arabayı alalı 1 hafta oluyor. Gördüğüm kadarıyla herkes kullanmadan yorum yapıyor.

    Ben Sport versiyonunu aldım (23.500'lük).
    Bir üst versiyon ile arasındaki fark: Uzaktan kumanda, gövde rengi ayna ve kapı kolları, yan çıtalar, 2 hoparlör, kromajlı iç kapı kolları. Hepsi bukadar ve fiyat farkı 1.500 milyon.

    Ben Hepsiburada.com dan 70 milyona gayet kaliteli bir alarm alıp serviste aracı teslim alırken taktırdım (Ücretsiz olarak).
    Hoparlörün çifi 30 milyon civarında.
    Aynaların gövde renginde olmaması hiç sorun değil çünkü görüntüyü bozmuyor. İşte bu yüzden 1.500 fazladan vermedim.

    Sadece Gümüş Gri olanlarda iç döşemesi gri ve siyah tonlarda; diğer renklerde iç döşeme krem ağırlıklı. (Çocuklu olanlara gri döşemeliyi tavsiye ederim)

    Henüz bir depo benzini bitiremediğim için ham olarak yakıt tüketimini belirtemiyorum, ileriki zamanlarda onu da yazmaya çalışacağım. Gerçi bütün sıfır araçlarda ilk 2-3 depo yakıtın tüketiminin fazla olduğu söyleniyor. Ancak yaptığım kilometre ve benzin ibresinin durumuna göre tüketimin çook iyi olduğunu söyleyebilirim. (Şehir içi kullanmama rağmen.)

    Aracın tasarımı bence harika yapılmış. 500 litrelik koskoca bagaj dışardan farkedilmiyor. Dıştan bakıldığında sport olarak da kullanılabilecek bir araç, aynı zamanda bagaj ve iç genişliğine bakınca tam bir aile arabası olarakta kullanılacak bir araç. Benzin deposunun aracın ortasına yerleşirilmesi bu genişliği sağlıyor ve deponun aracın ortasında olması güvenliği de artırıyor. (Depo için en güvenli yerin aracın ortası olduğu tespit edilmiş. (İnternette araştırabilirsiniz.))

    Çekiş beklediğimden çok daha iyi çıktı. Bazı arkadaşların belirttiği gibi beygirin 83 olması performansı etkilemiyor. Bunda Honda'nın İ-DSI motorunun etkisi olduğunu düşünüyorum.

    Son 2 aydır hemen hemen tüm araçları incelekteydim. Bu fiyata daha iyisi kesinlikle yook. Hatta dizele bile rakip olduğunu söyleyebilirim. Eğer çook fazla kilometre yapmıyorsanız lütfen dizel motorun bakımı ve tamiri ile benzinliyi kıyaslayın. Birde Benzinli aracın konforunu, sessizliğini düşünün. Üstüne birde Dizel aracın fiyat farkını koyun. Sonra City ile kıyaslayın!.

    Bu arabayı Albea, Clio vs. kıyaslamak bile mümkün değil. Bunu, arabayı kullandığınız zaman anlayacaksınız.

    Son olarak genel özellikleri:
    4 Tekerde Disk Fren
    Silindir başına çift bujili motor
    500 lt. Bagaj
    Ortalama 5.6lt. yakıt tüketimi
    Çift hava yastığı
    ABS-EBD
    Klima-Polen filtresi
    Radyo-CD çalar
    Diğer özellikler ve resimlerwww.hondacity.com.tr




  • Arkadaşlar geçenlerde honda bizim okula araçları getirip sergiledi. City benim çok hoşuma gitti. Fotoğraflarla gerçeği arasında çok fark var. Öyle tipsiz bir araç değil. İçi çok ferah. Şunu söyleyeyim City'nin yanına Civic sedan koymuşardı. Civic'te arka koltukta diz mesafesi nerdeyse 3 kapı araçlar gibi. Ama city'nin içi çok ferah. Bence fiyat ve donanım olarak şu anda en uygun araba.
  • selam arkadaşlar,
    konuyu uzun zamandır takip ediyordum ama şimdi fırsat oldu.
    6 günlük honda city kullanıcısı olarak merak edilen bazı konuları ve kendi görüşlerimi aktarmak istedim.Bu arada yaşadığım yerdeki ilk honda city kullanıcısı da benim.
    Size nasıl almaya karar verdiğimi aktarmak istiyorum:
    1) 15-16 milyarla alabileceğim en uygun fiyat/performans oranını sağlayacak araba olarak
    * ya ikinci el hyundai accent /honda civic/toyota corolla
    * ya da en fazla 1 yıl ödemeli sıfır (dandik markalar olmadıkça ne olursa) almaya karar verdim.Alacağım araba bir kere ekonomik(yakış, yedek parça, bakım) olacaktı.İkincisi sorunsuz olacaktı( zırt pırt arıza yapmayacaktı.Üçüncüsü tutulan ve tanınan markalardan olacaktı.Klima ve ABS li olacaktı.
    bu sebeple ikinci el ve sıfır piyasasını(buna yabancı siteler, forumlar ve şikayet var gibi tüketici siteleri de dahildi) araştırdım.

    2)Tofaştan acaip derece de şikayet vardı ayrıca city deki opsiyonlar eklendiğinde alakasız fiyatlar çıkıyordu. Corolla için sıfır imkansızdı ikinci eller bile bütçeme fazla geldi.Ayrıca bayii davranışlarından da pek memnun kaldığımı söyleyemem. Hyundai en çok şikayet alan markalardan biri olmasına rağmen fiyatları cazipti.Opel Volkswagen ve Ford'un (Alman markalarıdır) hem fiyat hem de bakım, yedek parça fiyatlarıyla benim için idamesi zor markalar olduğunu düşünüyorum.Bu arada city piyasaya çıktı ve görür görmez almaya karar verdim.

    3)Aldığım araba 23500YTL Hondacity Sport düz vites.Baz modeli.Şase, motor ve iç dizayn Honda Jazz'dan alınmış.Bir tür Jazz'ın sedanı olarak düşünebilirsiniz.Görünüş olarak tabiki alışılagelmiş yırtıcı japon arabalarının karakterini bulamamış olabilir. Bu biraz da ne tür bir araba istediğinizle alakalı.Bu araba küçük/orta segmentte.Civic / Corrola / Megane gibi orta segment düşünüyorsanız bu arabaya değil onlara bakın zaten Hondanın Civic'i var. Ama albeayla / symbol'le(rakip modelleridir) karşılaştırırsanız farkı anlayabilirsiniz. Ön taraf, arkası, bagajı ve içi bence çok güzel.

    4)Türkiyede üretiliyor ve ben bu arabanın tutacağını düşünüyorum.Şimdi almaya kalkarsanız burada Marta sıra yazıyorlar.Çevremdekiler bu arabadan bahsediyorlar.

    Henüz yeni bir kullanıcı olarak izlenimlerim:
    Olumlular:
    1. İlk olarak fiyatı.Bu fiyata bu kalitede(ABS, EBD, Klima, CD çalar, elektronik kontrollü direksiyon, çift airbag, ön ve arka elektrikli camlar ve dikiz aynaları, ayarlanabilir direksiyon, ön arka disk fren, çok basit de olsa 100km de ortalama yakış göstergesi) sıfır çok zor.Diğer firmalardan araştırdığım için biliyorum.
    2. İkinci olarak Honda markası var.3 sene veya 100.000km garantisi var.Hyundai nin de 5 sene var ama şikayetvar.coma bir göz atın.İlk 2000 arabaya da 1 sene ücretsiz bakım veriyor ( bu konuda şüphelerim var ama ileride göreceğiz ücretsiz bakımda ne kadar para çıkacak.)Gerçi civic'i olan tanıdıklardan biliyorum ücretli bile olsa çok pahalı değil.
    3. Bayii ve servis çalışanları çok ilgililer.Gerçi Ankara' da ve İstanbul da bazı şikayetler mevcut fakat bulunduğum yerde çok süper.Hepsine müteşekkirim.
    4. Henüz tam bir ölçüm yapmadım fakat 60 km de, göstergede sadece fulden 1 fırt aşağıya indi. Az yakıyor gibi tam sonucu deneyince tekrar bildiririm.
    5. Kullanımla ilgili olarak; Kullanımı rahat , direksiyon yumuşak, göstergeler anlaşılır gözü yormuyor, farların aydınlatması yeterli, far yükseklik ayarı var. müzik sistemi süper (2 hopörler olmasına rağmen , 2 daha taktırcam) yalnız mp3 çaları yok. elimde var fakat konsol uyumlu diil.yol tutuşu iyi . Frenleri gerçekten çok güzel araba hemen duruyor.Amortisörler ne çok yumuşak ne çok sert orta şeker.
    6. Bagajı görmüşsünüzdür. Hiç beklemediğiniz büyüklükte bir bagajla karşılaşıyorsunuz. Büyük olması arkasını tipsizleştirmemiş. Arka koltukların kombinasyonları da gayet kullanışlı. Gerçi ilk bakışta üç kişi yan yana oturamaz gibi duruyor fakat kilolu sayılabilecek üç kişi gayet rahat oturabiliyor.
    7.Araba galaksi gri diye geçiyor ama açık kahve renginde. sarı döşemesi var.hemen kir tutacağı endişesi vardı.Fakat beyaz ve gümüş renginin iç döşemesi açık gri ve daha çabuk kirleneceğini gördüm.O yüzden bu renkte karar kıldım.Ama genede kılıf ve güzel bir paspas takımı almayı düşünüyorum.
    8.Far dizaynını beğeniyorum.arka camda üçüncü stop lambası da çok hoş.

    Gelelim olumsuzlara:
    1.En başta motor biraz gürültülü.rolantide sessiz fakat biraz devir almaya başladığı zaman motorun gürültüsünü alıyor.Teker sesi pek yok ama. ya da ben tam farkedemedim.Ses yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum.
    2.Daha önce 1989 Mercedes 190E ve 1992 BMW 3.18i kullandığımdan herhalde biraz arabada gitmiyor hissi var. 120 ye ulaşmak için biraz çabalamam gerekiyor.Verilerinde adam yazmış 0-100km 13.4 sn vermiş ama beni pek tatmin etmedi.Gerçi 1.339cc motor var ve 1050 kg araba.83 beygir gücü.Belki de bu tür küçük motor kullanmadığımdan biraz güçsüz buldum.Ekonomiyi düşünerek böyle dizayn edilmiş olabilir.
    3.Aynı şekilde koltuğa pek alışamadım.Diğer arabalarımda biraz yere yakın oturuyordum ve sürüş çok keyifliydi. Bunda o keyfi alamadım.Gerçi kullanan arkadaşlarım konforlu buldular ama şahsen ben biraz Bmw ve Mercedesteki keyfi arıyorum.
    4.Göstergeler çok basit düzenlenmiş.Devir saati, sürat saati ve yakıt depo göstergesi.Bu kadar.Hararet göstergesi yok.Ekonomi metre(yakıt sarfiyatı) yok. Yağ basınç göstergesi yok.Sadece düşük ve yüksek hararette lamba yanıyor.Arıza lambaları var(ABS, motor, akü).Kapı açık,far açık, kontakta anahtar ve emniyet kemeri uyarı lambaları var. Bunlar da normalde görünmüyor ancak ilk çalıştırmada ve arıza durumunda belli oluyor.
    5.Arabanın torpido gözleri çift alt ve üste ayrı ayrı ik tane yapmışlar.Sebebini anlayamadım ama bir tane büyük koysalarmış daha iyi olurmuş.
    6.Arabada km göstergesinin olduğu yerde sadece tek bir satır var yani üç fonksiyonu var ama hepsini bir seferde göremiyorsunuz.İlk önce arabanın orjinal kmsi var.düğmeye bastığınızda trip yani ölçüm kmsi çıkıyor.tekrar basarsanız ölçüm kmsini sıfırladığınız yerden itibaren oraya kadar olan ortalama yakıt sarfiyatını görüyorsunuz(100km/lt).hepsini tek ekranda göstermiyor.Bence bu çok kötü.Ayrıca madem yakıtı ölçüyor oraya sarfettiğin lt olarak yakıt , kalan yakıtla yapabileceğin km, ne bileyim bi kaç bilgi daha koy değil mi.bence biraz eksik kalmış.
    7.Ön direklerde iki yanda küçük açuç içi kadar camlar var.Ne işe yaradığını çözmüş değilim ama görüşü bozuyor.Direklerve bu küçük cam için yapılmış çerçeveler görüş kaybı yaratıyor.Ona bi çözüm bulsalarmış iyiyimiş ama dikkat ettim jazz da da böyle.Bu arada Jazzın iç döşeme kumaşı çok daha kaliteli ve güzel yapılmış.Ön konsolu ve teyp kısmı da daha kaliteli.Öyle olsun isterdim.
    Bunlar da eksileriydi.
    Gene de bütün bu eksilere rağmen tavsiye eder miyim? Kesinlikle evet ... bu arabayı almakla doğru kararı verdiğime inanıyorum ve kullanmaktan da gayet memnunum. Çalıştığım yerdeki insanlar da bayıldılar. Test sürüşlerinde de olumlu yorumlar aldım.
    Bu arada kaskoyu Aviva diye bir firmadan(commercial Union firmasıymış) 800'e yaptırdım.5 ayda takside böldüler.İlk ödeme de Şubatta...

    İnşallah arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.Bunlar tabiki (33 yaşında bir devlet memuru olarak) benim görüşlerim.Objektif olmaya çalıştım.Sormak istedikleriniz varsa cevaplamaya hazırım.




  • Bisaniye; öncelikle güle güle kullan.

    Söylediklerine genal olarak katılıyorum.

    Bahsettiği; ön yan camlardaki küçük kelebek gibi camlar özellikle dönüşlerde görüş açısını artırıyor. Opel Zafira da da böyle bi cam var.

    Kaskoyu 725 milyona Finans Sigortadan yaptırdım. Ful kasko ve teminatlar oldukça yüksek. (Meslek indirimim var, yanlış hatırlamıyorsam %5)

    Motor gürültüsü kesinlikle rahatsız edici değil. Cvic'lerde olan yol gürültüsü City'de yok. Yani ses yalıtımı yaptırmaya bence hiç gerek yok.

    Bu arabayı mersedes ya da bmv ile karşılaştırmamak lazım doğla olarak. Motor büyüklüğü ve beygiri göz önünde bulundurulursa tahminlerden daha performanslı. Sonuçta yakıt tüketimi de önemli ve kesinlikle performans yeterli.

    Evet yerden biraz yüksek, ben daha önce 96 corolla kullanıyordum. yere oldukça yakındı, şehirlerarası uzun yolda iyi ama şehir içi kullanımda çok rahatsız oluyordum. Bence City çok abartı yüksek değil zaten yükseklik ayarlı sürücü koltuğu var.

    Hararet göstergesine zaten gerek yok, yerli otolar dışında hiçbir arabada gerek olduğunu da zannetmiyorum. Radyatörün boyuna ve üzerindeki fanlara bakarsanız bana hak vereceksiniz. 96 Corolla Mersin'in ağustos sıcağında bile 1mm. oynamıyordu hararet göstergesi. Zaten Arıza durumuna karşı tehlike ikaz lambası var.

    Torpido gözleri çok iyi düşünülmüş, büyük olduğu zaman bi şekilde tıka basa dolduruluyor, ne aradığınız bişey bulunuyor ne kullanışlılığı kalıyor. Ben alttaki daha büyük olana herzaman kullanmayacağım eşyaları koydum. Üstteki daha küçük olana günlük olarak kullanabileceğim eşyaları koydum daha pratik oldu. Ayrıca Vites kolunun önünde kapaklı bölme de cabası.

    Bu arada tabiki 30-35 milyarlık arabalara kıyaslanamaz belki ancak kalitesi ve performansı verdiğimiz paranın oldukça üzerinde. Karar vermeden önce diğer marka/modellerin özelliklerini ve fiyatlarını kıyaslayın.

    Ben önce Polo almaya karar vermiştim. Düz fiyatı 23.350 idi. Metalik renk için 800 milyon istiyorlar. (Honda'da metalik farkı yok.) Abs, elektrikli 4 cam ve bu genişlik vb. yoktu. Son anda City'i inceledim ve kararımı verdim.




  • alternatif olsun,
    herkez city için bu fiyata bu donanım yok demiş,
    bide buna bakın;bomba bir kampanya ile(çoğu markadaki gibi)
    23.950 YTL ye, mitsubishi colt 1.3 95HP, otomatik vites( "otomatik düz vites" diye geçiyor, yakıt tüketimi düzden az)
    22.950 yede aynı donanım ve düz vitesi var.

    4 hava yastığı
    abs
    ebd
    otomatik klima
    yol bilgisayarı
    cd
    ısıtmalı ön koltuklar
    elk. ve ısıtmalı yan aynalar
    soğutuculu torpido
    yükseklik ayarlı koltuk

    valla bence esas bu fiyata bu donanımyok gibi,
    kaporamı verdim, 1 ocakta alıcam aracı.

    bi test sürüşü yapın derim..
    alet epeyde seri..düzün 0-100'ü 10.3 sn
    yakıtıda jazz kadar olmasada epey düşük.şehiriçi 7.5 civarında.

    saygılar..
  • Ben test ettim, şehir içi sıkışmayan trafikte sıcak motorla yol bilgisayarında 5.9 gördüm. Motoruna sıradan diyenlere kapak olsun!!!
  • mesajlar çok yararlıydı arkadaşlar. bu düzeyli ve yararlı mesajlardan dolayı teşekkür ederim.

    Allahın izniyle bende 23500 ytl lik galaksi grisi bir city aldım. deneme sürüşü yaptığım city nin rengide bu gridendi. araç henüz gelmedi.
    aldığım bayi İzmirde olduğum için ocak ayı ortalarını bulur diyor.

    okadar uğraşsamda ne indirim ne de alarm hediyesi olmadı nasipse bende kaliteli bir alarm alıp taktırırım diye düşünüyorum. İnşallah kıllık yapmazlar.

    kasko konusunda da araştırmaya başladım. (Meslek indirimim var, yanlış hatırlamıyorsam %5) acaba bu kaskoda hangi mesleklere indirim oluyor. bende öğretmenim bir indirim söz konusu mu acaba?

    bence de Motor gürültüsü kesinlikle rahatsız edici değil.

    bayide alırken yakıt tüketim değerlerini gösteren bilgilerin 25000 tyl lik city de olduğunu söylediler.

    bizim sport modelinde nekadar yakıt tüketimi ve ortalama yakıt tüketimi yazan bir ekran varmı?

    heralde kilometrede yakıt tüketimi 200 ykrş geçmiyor. tam değerleri yazarsanız iyi olur...

    kullanan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa seviniriz.




  • arkadaşlar arabanın jantları arabaya ait değil gibi duruyor ince stepne gibi çok kötü bence
    bence o para bu arabaya verilmez
  • mamboking demiş ki:


    alternatif olsun,
    herkez city için bu fiyata bu donanım yok demiş,
    bide buna bakın;bomba bir kampanya ile(çoğu markadaki gibi)
    23.950 YTL ye, mitsubishi colt 1.3 95HP, otomatik vites( "otomatik düz vites" diye geçiyor, yakıt tüketimi düzden az)
    22.950 yede aynı donanım ve düz vitesi var.

    4 hava yastığı
    abs
    ebd
    otomatik klima
    yol bilgisayarı
    cd
    ısıtmalı ön koltuklar
    elk. ve ısıtmalı yan aynalar
    soğutuculu torpido
    yükseklik ayarlı koltuk

    valla bence esas bu fiyata bu donanımyok gibi,
    kaporamı verdim, 1 ocakta alıcam aracı.

    bi test sürüşü yapın derim..
    alet epeyde seri..düzün 0-100'ü 10.3 sn
    yakıtıda jazz kadar olmasada epey düşük.şehiriçi 7.5 civarında.


    quote:

    Orjinalden alıntı: daimler

    arkadaşlar arabanın jantları arabaya ait değil gibi duruyor ince stepne gibi çok kötü bence
    bence o para bu arabaya verilmez


    Bu araç sanırım "1.3 Invite Allshift Güvenlik ve Konfor Paketi" olan model. Bunu fiyatı da web sitesinde 31.450 ytl. Daha düşük modellerinde pek bi özellik yok (elektrikli 4 cam bile)

    Mitsubishi'de ayrıca güvenlik paketi, konfor paketi almak zorundasınız. Ayrıca metalik renk için 450-500 milyon civarında extra para vermeniz lazım. Ve yine ayrıca büyüklük/genişlik olarak city ile kıyaslanamaz. Bagaj yok gibi bişey..
    Söylemek istediğim, city'nin en alt modelinde bile herşey standart. extradan hiçbişeye para vermiyorsunuz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muallim35

    kasko konusunda da araştırmaya başladım. (Meslek indirimim var, yanlış hatırlamıyorsam %5) acaba bu kaskoda hangi mesleklere indirim oluyor. bende öğretmenim bir indirim söz konusu mu acaba?


    bayide alırken yakıt tüketim değerlerini gösteren bilgilerin 25000 tyl lik city de olduğunu söylediler.

    bizim sport modelinde nekadar yakıt tüketimi ve ortalama yakıt tüketimi yazan bir ekran varmı?

    heralde kilometrede yakıt tüketimi 200 ykrş geçmiyor. tam değerleri yazarsanız iyi olur...




    Kasko da öğretmen indirimi var. ayrıca 30 yaş üstü ndirim var. zorlarsan daha da indirim alabilirsin :)
    Ben 725milyona yaptırdım finans kaskodan. (peşin)

    Ortalama yakıt tüketim göstergesi tüm modellerde var. kilometre sıfırlama süğmesine basınca görünüyor.

    Tam yakıt tüketimini 2-3 depo bitirdikten sonra ölçeceğim. (Sıfır otolarda en verimli ölçüm öyle alınır)

    Şimdiden güle güle kullan..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nlty2000

    Ben test ettim, şehir içi sıkışmayan trafikte sıcak motorla yol bilgisayarında 5.9 gördüm. Motoruna sıradan diyenlere kapak olsun!!!


    Ben daha henüz bir kez şehirler arası yaptım (aracı bayiden alıp gelirken) onda da 5.4 gördüm. :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.