Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (589. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.838
Cevap
52
Favori
1.090.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 587588589590591
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce de belirtmiştim, bizim araçta en büyük eksiklikler basit ama eklenmemiş.
    -yan aynalarda ısıtma yok, şuan eksikliği hissediliyor
    -katlanır aynalar kumandaya bağlanmamış, manuel basmak kötü
    -kadrajın yarısı hayalet olabilirdi, eski teknoloji
    -fasılalı yani ayarlanabilir hızda silecekler yok

    Eksikliğini hissettiğim şeyler bunlar benim, yoksa çok memnunum araçtan.
  • Gençler merhaba. Benim arabam 2021 model Honda City. 2013 model 40.000 km Civic satıp bunu aldım. Civic kadar olmasa da memnunum. Arabayı 2021 aralık başı aldım. Yani 2 senelik sayılır. Servis bakım ücretleri aşırı yüksek olduğu için artık markanın servislerinde bakım yaptırmayacağım. Şimdi bunları yazmamın sebebi, siz gençlerden tavsiye almak. Bakımını dışarda yaptıranlar var mı? Yani garantiden vazgeçip yaptıranlar. Bunların cevapları ve tavsiyeleri yol gösterici olacaktır. Motor yağı ne marka, hangi özelliklerde ve ne miktar kullanmalıyım. 15.000 kmde olan 2 senelik arabamın şanzıman yağı değişmeli mi, değişecekse, ille resmi servisinde mi olmalı. Özel Honda servisinde olmaz mı? Filtreler sorun değil, hepsini değiştirirtim. Başka neler tavsiye edersiniz? Çok uzun süredir buraya girmediğim için, herşeyi unutmuşum. Umarım doğru yere yazmışımdır. Yanlış ise hoş görün lütfen. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.





  • vegoo kullanıcısına yanıt
    Bende 2022 Şubat ayından beri kullanıyorum 8000 km oldu aracim ben servis bakımı taraftarıyım fakat bende mart ayında bakıma gidince şanziman yagi değişecek derlerse ben değiştirmeyin diyeceğim.En fazla şanzimani garanti dışı bırakabilirler ama hadi ben bakıma 10000 km de girsem çok saçma yağın değişmesi Toyota da yada diğer cvt sanzimanli markalar minimum 5 yada 10 yıl hatta hiç değişmemesi gerektiğini söyleyen markalar var.Motor yağını 0W20 olarak biliyorum geri kalanları hakkında bilgim yok benimde.
  • vegoo kullanıcısına yanıt
    İlk önce aracın kullanım kılavuzunu indirin sitesinden, orada bakım kmleri yazıyor, yani hangi parçanın ne zaman değişmesi gerektiği, en net bilgi her zaman oradadır.

    Motor yağı 0w-20 kullanılıyor, piyasada en iyi yağlardan birisi Motul, n11 gibi yerlerden indirim çeki ile uyguna alınabilir, aynı şekilde filtreler de. Filtrede en iyisi Mann marka, eski civicte ben bunları kullandım yıllarca.

    Şanzıman yağı 40 bin kmde bir değişiyor. Bu araçların kalbi şanzıman olduğu için riske atmamak için ya serviste değişim olacak ya da iyi bir usta varsa yine servisten yağı alıp orada değiştirin ama servisten alınca zaten ücretsiz değiştiriyorlar. Ben 2009 civicte yıllarca öyle yaptım, hiç başka marka şanzıman yağı koyup macera aramaya gerek yok. Motor yağı, filtrelerde sorun yok onlar fark etmez ama şanzıman yağı başka.
    Ben geçen yılbaşında aldım şuan 20 bin km oldu. Sürekli işe git-gelde kullanıyorum, yazın 2 kez de uzun yol yaptım. Şuan mesela silecekleri değişme vakti geldi gibi hissediyorum çünkü iz bırakmaya başladı. Bunu servise sormadım ama yüksek fiyat çekeceklerini biliyorum. Eski Civic te kullandığım martigues marka silecekten memnundum, ondan alacağım, nette şuan 175-TL imiş seti. 650-350mm ölçüsü. Bugün silecek üzerinden de ölçtüm silecek ölçüsü bu. Arabaya ek olarak ben bagaj açma pistonu taktım, internetten krom cam pencere çıtası aldım çok iyi oldu, havası değişti. Başka da bir şey yapmadım. Aslında aklımda ayna ve cam açma kapatma modülü var ama piyasada 2500-3000-TL arasına satıyor veya takıyorlar. Aliexpress te 1300-TL olmuş, geçen ay 1000-TL idi, oradan alıp takmak istiyorum konfor açısından.

    Bakım için farklı bir durum yok bunların dışında. Şanzıman yağı her zaman orijinal olacak, geri kalanları siz kafanıza göre takılın.

    Bu arada 2 hafta önce garantiden 3 kapının kademeli açılmasını sağlayan kapı limitatörlerini garanti kapsamında değiştirdim, durmuyordu kapılar kendiliğinden akıp kapanıyordu.
    20 bin km bakımını da serviste yaptırırım belki garanti için ama sonrakini yaptırmam. Eğer finansal durum imkan verirse 2020-2021 civiclere geçme isteğim var, satarken garanti devam etsin diye düşünüyorum, yoksa servis şuan hiç mantıklı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWolt38 -- 6 Ocak 2024; 23:9:38 >




  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Şanzıman yağ değişimi 2 senede bir isteniyor. Bizim burada özel honda servis var, (resmi Honda servisinde uzun süre çalışıp ayrılmış) şanzıman yağı değişimine gerek yok dedi.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Şanzıman yağ değişimi 2 senede bir isteniyor. Bizim burada özel honda servis var, (resmi Honda servisinde uzun süre çalışıp ayrılmış) şanzıman yağı değişimine gerek yok dedi. Önerilerini dikkate alacağım. Kullanım klavuzu kitapcığı var. Orada şanzıman yağı 2 senede bir değişmeli yazıyor.

  • vegoo kullanıcısına yanıt

    Bunu söyleyen ustaya selamlar.

    Kesinlikle dikkat edilmesi gerek 2 yıl yada 40.000 km (hangisi önce ce gelirse) şanzıman yaginizi serviste değiştirin hocam.

    Ben yıllarca kendi araclarimin bakımını kendim yaptım ama yeni nesil cvt şanzımanlari eskiye oranla daha hassas ve bakımsız olduğunda zincir kırma vakaları daha fazla olduğundan sürekli servise gitmeyi düşünüyorum. Tamirini yapıyorlar ama randıman vermeyebilir. Sıfır cvt şanzıman ise şuan 200 binden aşağı değildir. Eğer servisten vazgecerseniz en azından sanziman yagina çok dikkat edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAGILE -- 7 Ocak 2024; 10:17:45 >
  • vegoo kullanıcısına yanıt
    2 yıl veya 40 bin, kitapçıkta yazıyor. Hiç değişmeyecek diyen varsa oradan hemen kaçın, dostuluğunuz varsa bitirin.

    Eskiden sanayi ucuz oluyordu ama şuan inanın serviste şanzıman yağı değiştirmek aynı fiyat ve orijinal ürün. Yoksa diğer şeyleri gereksiz pahalı. Garantiyi de iyi düşünmek lazım, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.
  • Cevaplar için; FRAGILE ile MegaWolt38 kardeşlerime teşekkürler. Bu durumda şanzıman yağını serviste değiştireceğim demektir. Motor yağı ve diğer işler için özel servise devam. Motor yağı diğerleri için de değerli önerilerinizi bekliyorum.

  • vegoo kullanıcısına yanıt

    Kitapçıkta yağ bu şekilde.

    Honda markalı yağlar solda.

    Piyasada satılan alınacaksa API kategorisi SM ve üzeri yağ alın denmiş ve 0w-16, 0w-20 veya 5w30 yağ denmiş.


    5w30 çok kalın kaçar bence bu motora. Sıcak iklimde yaşıyorsanız olabilir ama 0w-20 en ideal yağ bence.

    Motul'un 0w-20 yağlarının seviyesi SN oluyor genelde, yıllarca Motul kullandım ben çok memnundum. Bir ara Shell denedim o da iyiydi ama Motul daha sessiz ve performanslıydı.


    Filtreler de servis hariç en iyisi Mann, sonra Blueprint, Filtron yeterli olur. Bosch marka Honda'larda çok iyi olmuyor genelde.




     ====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam




  • Silecek ölçüsünü net bilen var mı acaba?

    kimi yerde 600 350 mm yazıyor kimisinde 650 350 mm şeklinde.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    hocam ben ölçmüştüm 65 e 35.

  • FRAGILE kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam.


    Servis fiyatını bilen var mı, ben soracağım 20 bin km bakımı geldi, yüksek fiyat vermezlerse serviste değişeceğim yoksa piyasadan alacağım. Özellikle sürücü tarafında buğulu gibi iz bırakıyor silecek.

    Youtube'da bir video izledim, ince boya zımparası ile çok hafifçe silecek lastikleri üzerinden geçti adam, o izler epey azaldı.


    Bir de aliexpress'ten dikiz aynası katlama-cam açma/kapatma modülü almak istiyorum. Geçen 1100-TL idi şuan 1400-TL olmuş ama indirime girer tekrar. Burada 2500-TL ye satıyorlar. Montajı da zor değil gördüğüm kadarıyla. Bir de arka tampon reflektörler yerine güzel led lambalar var hem sinyal veriyor hem de frende yanıp sönüyor, onlar da şuan aliexpress te 850-TL civarında.


    Başka işe yarar aksesuar fikri olan varsa değerlendirelim.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    vala hocam açma kapama modülünün iyisi kötüsü varmış. Bir de sonradan yapılan eklemelerde aküyü zayıflattığı yönünde yorumlarda yapmışlardı. şuan için düşünmüyorum.

    yan kapı altına takılan piyano black koruma gözüme çarpıyor. 2500 tl fiyat istiyorlar.

    İlerleyen zamanlarda daha ne aksesuarlar cıkar fiyat olarak daha makul olabilir.


    servis 5 bin ile 7 bin arasında istiyor bir de 2 yılı doldurduysa şanzıman yağı değişir, onlar birlikte 9 bini bulabilir. dışarda tahminen şanzıman yağı ile birlikte 4 -5 civarı olabilir.

  • Merhaba, bir sorum olacaktı. Aracıma bagaj kapağı amortisörü taktırmayı düşünüyorum. Serviste takılan amartisor orijinal veya farklı mı? Yoksa internette satılan amartisor ile aynı mıdır? Serviste takılırken de bagaj kapağını tutan dirsekleri deliyorlar mı? Daha önce serviste bu işlemi yaptıran var ise bilgi verebilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadursun -- 13 Şubat 2024; 8:46:1 >
  • hadursun H kullanıcısına yanıt

    Serviste takılan da piyasada satılan ürünlerden zaten. Toplu anlaşma ile alıp takıyorlar. Ben yazın sormuştum şuan elimizde yok demişlerdi. n11'den aldım, servise bakım için gidince takın şunu demiştim, öyle taktılar.


    Montajda mutlaka deliyorlar ki herhangi bir sorun teşkil etmiyor, içeride bir yere ikişerden dört vida atıyor. Yalnız benim gösterdiğimden aşağıya takmış akılsızlar, bagaj kapağı daha yukarıya açılması gerekirken daha aşağıda sonlanıyor. Tekrar uğraştırmadım öyle kullanıyorum ama pratik oluyor tavsiye ederim, özellikle bizim gibi bebek arabası indir-bindir de çok faydalı.


    Şuan 650-TL civarında.


    https://www.hepsiburada.com/taka-amortisor-honda-yeni-city-bagaj-amortisoru-2021-pm-HBC00003ONEIW



    Şu da var;

    Krom cam çıtası - Tavsiye ediyorum.


    www.n11.com
    Honda City Cam Çıtası Krom 8 Parça 2021+ Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/honda-city-cam-citasi-krom-8-parca-2021-33759304?magaza=aktifotomotiv




  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, eğer onlar orijinal bir şey takıyorlar ve dirseğe vida atmıyorlar ise serviste yaptırayım dedim. Aynı parçayı kendim de takabililriim fazladan ücret vermeye gerek yok o zaman. Bir de park sensörü düşünüyorum. Onu serviste yaptıracağım. Elektronik aksam olduğu için garantide sorun olmasın diye düşünüyorum.

  • hadursun H kullanıcısına yanıt

    Servise ücret vermedim ben bunun için, arabayı almadan önce kendileri herkese hediye ediyordu, bana hediye etmediniz bari takın dedim, hemen hallederiz dediler ve yaptılar. Para alacaklarını sanmıyorum.


    Yılbaşında bana cam ve ayna modülü getirteceğiz dediler, sonra elektronik sıkıntı çıkarırsa garantiyi etkiler vs diye vazgeçmişler sanırım, işine gelirse dahil ederler garantiye gelmezse dahil etmiyorlar.



    Bu arada yakın zamanda bakım için fiyat alan oldu mu?

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Arabayı alalı 2 hafta oldu. Fiyatında 1 lira bile indirim yaptıramadım. Zaten zam gelecek dediler. Zorla bir paspas ve bagaj havuzu hediye ettiler. Oda oyuncak gibi. Shaft üzeri parçası yok. Diğer parçaları el kadar. Yerinde durmuyor kayıp duruyorlar. İnternetten uyumlusunu alacağım mecburen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadursun -- 13 Şubat 2024; 14:24:5 >
  • hadursun H kullanıcısına yanıt

    O zaman hayırlı olsun, liste fiyatının üzerinde fiyat istememişlerdir umarım.

  • 
Sayfa: önceki 587588589590591
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.