Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (459. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.338
Cevap
207
Favori
522.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Asus DSL N16 modem kullanıyorum. TurkNET VDSL (35Mbit) bağlantım vardı ve bulunduğum bölgede alttapı çalışması yapıldı, bağlantım ADSL olarak değişti ve haliyle yavaşladı (16Mbit). Gelen Telekom ekipleri binamın köşesinde FIBER kutusu olduğunu ve kutuya fiber internetin geldiğini, oradan binadaki ankastreye ise bakır kablolama ile bağlantının geldiğini söyledi. TurkNET'ten fiber portuna geçmeyi talep etmemi tavsiye etti. Mevcut modemimle ben bunu çözebilirmiyim ? TurkNET fiber portuna geçirirse, tesisatı değiştirmeden ( muhtemelen modemde ayar yapmak gerekecek) fiber bağlantı kullanabilirmiyim? Yada başka nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By40bir kullanıcısına yanıt
    Sadece modemin ismi dahi google'a yazsan bir tıkla öğrenebileceğin bir şey.

    Senin asıl öğrenmek istediğine cevap vereyim, fiberin kablo ufak bir kutuya girer oradan modeme bağlantı olur, sonunda modem destekler ama söylediğim kurulumu onlar yapması gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 20 Ekim 2020; 21:14:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar konu yılların konusuna döndüğü için son 1 yılın neredeyse tamamına baktım diyebilirim buna istinaden kimilerinin önerdiği bir takım işlemleri gerçekleştirdim ama sorunu biraz farklı bir yöne taşımış oldum sanırım. Şöyle ki;


    Bundan 20-25 gün kadar önce vodafone evde internet'ten TURKNET'e geçiş yaptım. İlk geçişte 35mbit paket ile geçirdiler ve sonra 100mbit'e taşıdım farkını verip. Buraya kadar her şey normaldi. Sonra çok az kullanılmış bir Asus DSL-AC68U Modem buldum. Sorun burada başladı. Modemi taktım internet var ama sık sık kopmalı şeklinde.


    Firmware güncelledim daha az kopmalı hale geldi ama inanılmaz şekilde; Oda'nın ışığını kapatan anahtar düğmesine bağlandı internet resmen. Oda da ışık açıksa DSL link ışığı sabitleniyor, internet bağlantısı kuruluyor ve sorunsuz kullanabiliyorsunuz. İşiniz bitti odadan çıkarken ışığı kapatınca internet gidiyor :) İnanmayanlar için videoları var. -ki zaten asus teknik servise videolar ile birlikte ürünü teslim edince 2 gün sonra iade/değişim formu verdiler :) Dün gidip yenisini aldım modemin (Para iadesi mi istesem acaba diye düşünmüyor değilim.)


    Ben bu modemi yıllar önce de kullanmıştım ama o zaman mükemmel sorunsuz olarak kullanıyordum TTNET ile. Neyse.. Şimdi sorunum şu; modemin sıfırı da aynı şekilde dsl link ışığı sabitlenmemesi, internet kopmaları derken forumu komple okudum. DSL Ayarlarını resimdeki gibi yaptım. Hat 6 saati geçkindir sorunsuz bağlı ve kopmadı ama 6 saatte 60K CRC oluştu. Acaba CRC sallamadan bu şekilde sorunsuz hattı korumalı mıyım? Yoksa bunu da düzeltmem için gereken bir ayarlama daha var mı?


    Teşekkürler şimdiden bilgilendirmeler için.


    Edit: Duvardaki prizden direk hat çekili modeme. Daire içi ek ya da splitter kullanılmıyor. Bu şekilde bu kadar CRC hatası almam normal değil sanırım.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ShadowSong- -- 20 Ekim 2020; 21:42:21 >




  • -ShadowSong- kullanıcısına yanıt
    Sorunuza cevap değil ama bende Ttnet ten 100mb fiber baglattim maximum 59 mb hız aldım. Ttneti arayınca yapılan kontrolde hattımın en fazla 59mb yi desteklediğini söylediler. Tekrar 50mb fibere döndüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün bir elektrikçi arkadaş çağırdım, bina içindeki kutudan doğrudan modeme hat çektirdim. Şu an saatte 5-6 CRC hatası alıyorum. Aslında çok eski bir binada oturmuyorum ama demek ki hız arttıkça daha iyi bir kablo gereksinimi doğuyor. Eğer santral kaynaklı bir kopma olmazsa, daha da kopmam diye düşünüyorum.

  • -ShadowSong- kullanıcısına yanıt
    Bakalım heralde bende öyle yapacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Slm o güncelleme de sıkıntı var o güncelleyin ce milyonlarca crc hatası oluşuyor bir önceki güncellemeye alınca düzeliyor durumu Asus a bildirdim ama geri dönüş olmadı forumda konusunda vardi

    https://forum.donanimhaber.com/asus-ac51-yeni-guncelleme-sonrasi-artan-crc-hatalari--143824190#143824190

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt
  • Bunu yapmadan önce, hattınızın maksimum değerlerini kontrol edin. Eğer sorununuz santral çıkışı ya da port kaynaklı ise boşa masraf etmeyin. Binanızda 100mbit alıp bu değerlere yakın birileri var mı diye bir araştırın önce isterseniz.

  • -ShadowSong- kullanıcısına yanıt
    Eyvallah teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -ShadowSong- kullanıcısına yanıt

    sorun basit hattın o hızı kaldırmıyor düşürcen kararlılık ayarından db ayarı ver izle..turknetin snr si oynak,kararlılık ayarını 12 db yap..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ekim 2020; 12:3:25 >
  • 8 steps to improve the WiFi speed on an ASUS router


    https://www.digitalcitizen.life/improve-wifi-speed-asus/


    işinize yarayanları uygulayın.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Sonradan belirttiğim gibi kabloları yenileyerek, hat değerlerini düşürmeme gerek kalmadan çözdüm durumu. Aynı hız, yok sayılacak kadar az CRC hatası ile kullanmaktayım şu anda.

  • Selamlar.


    Gecenlerde bulunduğum bölgeye VDSL altaypısı geldi bende ttnetin 50 Mbps'ye kadar Hipernet FULL Limitsiz paketine geçiş yaptım modem screende görüldüğü gibi downloadda sıkıntı yok ama upload hızım modemde 4088 de sabit bu durum modem kaynaklı mıdır ttnet kaynaklı mıdır bilmem gerekiyor yada modemde bir ayar mevcut mudur bunun için cevaplarınızı rica ederim.


  • ulecan kullanıcısına yanıt

    Data Rate kısma bakmanız gerekiyor, download 50mbps kadar ve Upload 4 mbps kadar zaten hız alıyorsunuz. Max Rate kısmı ise en fazla kaç download/upload değer sonucu gösteriyor, örneğin 100mbps kadar hız paketi alırsanız, download 66mbps ve upload 8mbps kadar çıkar.


    Edit,

    TT sitesine baktım.

    • 24, 35 Mbps’ye kadar hızlı paketler için upload hızı 3 Mbps’ye kadar
    • 50, 100 Mbps’ye kadar hızlı paketler için upload hızı 5 Mbps’ye** kadardır.

    TT açıklaması ise

    **Covid kapsamında artan ihtiyaçlar doğrultusunda 50 ve 100 Mbps’ye kadar paketleri için 4 Mbps’ye kadar olan upload hızı geçici olarak 5 Mbps’ye kadar sunulmaktadır.


    Pandemi süreci girince, 50mbps paket için 8mbps kadar hız sunması gerekiyor olması lazımdı. Emin değilim.


    *TurkNet kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myömer -- 29 Ekim 2020; 10:58:48 >
  • myömer M kullanıcısına yanıt

    Ttnet müşteri hizmetleride söyledi ağustos itibari ile 8 mbps çıkartılmış.

  • ulecan kullanıcısına yanıt

    Sabit telefonuzu kullanıyorsanız, splitter'i hem telefon hem modeme kablo bağlıysa şu şekilde dener misin?


    Santral kutudan gelen doğrudan modeme bağlamayı dene bakalım hız değişikliği olacak mı? splitter olmadan.




    *Benim splitter bağlı olduğu zaman hız düşünüyor, şuan splittersiz kullanıyorum.

  • myömer M kullanıcısına yanıt

    Splitter hiç kullanmadım kablo duvardan modeme bağlı benim öğrenmek istediğim modemde upload için bi ayar var mı bunu bilmek yoksa sorun ttnet kaynaklımı

  • Ankara'daki evimde dsl-n17u ile millenicom kullanıyorum. Altyapı 85 mbps destekliyor ben 35mbps paket kullanıyorum.

    Kırıkkale'de ki evde airties 5650 kullanıyorum. Altyapı 85 mbps paket olarak 35 mbps kullanıyorum.


    Asus modemi Kırıkkale'de ki eve getirdiğim zaman kullanamıyorum. Asus bana diyor ki sürüm düşür. Bütün sürümleri denedim ama yine aynı. Aktarım modunu adsl yaptım yine olmadı. Türkiye'ye özel 552 sürümünü denedim yine olmadı. Sizce sorun ne olabilir. Sorun yazılımsal ama Asus yapacak bir şey yok dedi. Millenicom zaten birşey bilmiyor. Daha önce bu sorunla karşılaşan oldu mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufhaha Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba kullanamıyorum derken ne gibi bir sıkıntı oluyor modemi resetleyip kırıkkaledeki internetin bilgilerini giriyormusunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.