Şimdi Ara

YENİ FİESTA, OPEL CORSA VEYA MAZDA 2=KARAR MAZDA 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
5.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Aracımı sattım ve şuan 26 bin TL civarında sıfır araç almayı düşünüyorum. Benzinli olarak 3 modelde çok kararsız kaldım. Yeni fiesta yeni bir araç . Çok dikkat çekiyor ancak yakıt olarak corsa ile hemen hemen aynı. Mazda 2 de yeni fiestaya çok benziyor. Ancak donanım olarak çok daha dolu, 6 hava yastığı, ABS, EBD, ASR, ve EuroNCAP testinden 5 yıldız almış. Fakat mazda 2 yi de elden çıkartmak zor olur. Yeni corsa da çok tutulan ve piyasası çok iyi olan bir araç. Fiyat olarak en baz model Opel Corsa ile Yeni Fiesta aynı. Mazda 2 ise 2 Bin TL daha uygun fiyatlı.
    Siz olsanız hangi aracı alırsınız ve neden?
    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dublör -- 31 Ocak 2009; 17:33:09 >



  • mazda2
    yakın zamanda satarım demiyorsanız.

    fiyat/performans olarak bence 1. su anda.
  • Mazda ile Fiesta aynı platforma sahipler.
    kiralık/pazarlama araclarına benzemesin,kendine göre karizması olsun diyorsanız Mazda. sonuçta ayrı bi havası olur. sıradan bir araba olmaz.
  • fiesta sanki karoser olarak büyük gibi mazda kaliteli opelde lcd ekran ve biton özeliik var seç işde birini hagisi senin yanına kalıyorsa
  • Corsayı aradan çıkar derim.. Ben 1 ay önce fiesta aldım 28800'e 1.4i titanyumu ve çok memnunum sanada tavsiyem kesinlikle fiesta olucaktır.. Yolda giderken bi bakan bidaha bakıyo, tasarımı çok etkileyici, ayrıca çıkalı 2-3 ay oluyo ve en az 4-5 sene kasa değiştirmez.. 26 yı geçemem diyosan mazda 2 de iyi bi tercih olucaktır tabi.. Fiestanında 1.25 trend modelini 26.5 e falan bırakırlar sanırım..Şimdiden hayırlı olsun..
  • mazda 2
  • banko mazda derim. tasarımı hoş ve marka olarak ford mı mazdamı dersen prestij olarak mazda demen daha iyi olacaktır.
  • opak boyalı mazda2 1.3 mid için mazda forumlarına sponsor bayiiler 22500 TL ilan veriyor. Belki bir 500 daha kırpılabilir...22000e 6 HY (6 tane ama hava perdeleri önden arkaya açılıp arka koltuğu da koruyor 8 sayabilirsiniz yani) , cd mp3 çalar , abs , epas donanımı gayet yeterli...Bilmiyorum diğer markalar 22000 seviyesine 2000 yaklaşabilir mi?
    Hangi donanım ve fiyatta aldığınızı söylerseniz daha çok yardımcı oluruz. mazda 2 çok çok iyi bir otomobil ama 2. elde corsa ve fiestanın yanına yaklaşamaz. Bagajı biraz daha küçük iç tasarımı biraz daha (özellikle fiestaya göre) geride, ancak sorunsuzlukta da ileride..

    sadece 2000 TL için ben mazda almazdım direk gider fiesta alırdım ama mazdadan 2 bin pahalıya bulacağınız fiesta 1.25 comfort olurdu herhalde 2HY , 14 jant vs..
  • Yorum yapan Tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Tercihim büyük ihtimalle Mazda 2 olacak. Birazdan eşimle birlikte mazda bayiine gidip inceleyeceğiz ve test sürüşü yapacağız. Umarım beklentilerimizi karşılar ve önümüzdeki hafta içi aracımıza kavuşuruz.
    Herkese kazasız belasız günler dilerim.
  • Her ne kadar Mazda2'nin fiyatları çok makul da olsa Ford Fiesta alırdım ben. 1.25 Trend + stil paket(750tl). Tahminim 27.000TL'ye alabilirsiiniz rahatlıkla.

    1-2 ay öncesi olsaydı Yeni ibiza ve Corsa'yı da önerirdim ama şu an iki araç da pahalıya satılıyo. Corsa 1.2 Essentia çok boş, 24.500e satılıyodu geçen ay ama şimdi 26.500. Yeni Ibiza deseniz o da 27.000tl.

    Bence şu an fiyatı-tipi-donanımı en iyi olan araç Yeni Fiesta 1.25 trend+stil paket.

    edit. yaptıgınız yorumu görmedim galiba mazda2ye karar vermişsiniz. Hayırlı olsun o da çok şirin bir araba ve donanım olarak da baya dolu bir araç. Umarım beklentilerinizi karşılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 31 Ocak 2009; 13:10:18 >
  • test sürüşünde gerçekten sürüşü sizi çarpacaktır. 1.3 olduğuna inanamayacaksınız. Yol tutuş vs mükemmel. Ancak iç mekanı beğenemeyebilirsiniz hele fiestadan sonra. Bagaj önemliyse muhakkak bakın çünkü bizim baston puset zor giriyor.
    dediğim gibi listesi 24 küsur olan mazda 2 1.3 go için EVO mazda 22500 diye reklam veriyor.22ye almaya bakın..
  • 22 ye düşük donanımlı (2ab-abs-klima gibi) bir fiesta olsa fiesta tercih ederim.

    25 e mazda 2 donanımında bir fiesta olsa fiesta tercih ederim.

    ama 4 bin fazla verip, ortalama 3 bin TLlik eksik donanımı olan , motoru hem güç hem tüketim olarak daha kötü olan ve kalan kısımları hemen hemen aynı olan bir otomobili tercih etmem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 19can84

    22 ye düşük donanımlı (2ab-abs-klima gibi) bir fiesta olsa fiesta tercih ederim.

    25 e mazda 2 donanımında bir fiesta olsa fiesta tercih ederim.

    ama 4 bin fazla verip, ortalama 3 bin TLlik eksik donanımı olan , motoru hem güç hem tüketim olarak daha kötü olan ve kalan kısımları hemen hemen aynı olan bir otomobili tercih etmem.



    niye fiesta derdiniz acaba? sonucta biri ford öteki mazda. mazda çok kaliteli araçlar üretiyor.

    ayrıca bir sürü şirket aracı var fiesta. hiç bir numarası yok bence fiestanın.
  • neden sıfır alıyorsunuz ki. büyük zarar edeceksin. temiz ikinciel bulamazmısın ?
  • Yeni araba alıcaksınız esp olanından alın.Araba ilk aranılacak özellik espdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DayLight66


    quote:

    Orjinalden alıntı: 19can84

    22 ye düşük donanımlı (2ab-abs-klima gibi) bir fiesta olsa fiesta tercih ederim.

    25 e mazda 2 donanımında bir fiesta olsa fiesta tercih ederim.

    ama 4 bin fazla verip, ortalama 3 bin TLlik eksik donanımı olan , motoru hem güç hem tüketim olarak daha kötü olan ve kalan kısımları hemen hemen aynı olan bir otomobili tercih etmem.



    niye fiesta derdiniz acaba? sonucta biri ford öteki mazda. mazda çok kaliteli araçlar üretiyor.

    ayrıca bir sürü şirket aracı var fiesta. hiç bir numarası yok bence fiestanın.


    fiestanın içi gerçekten çok güzel, bagajı biraz daha büyük, içi biraz daha geniş, görünümü daha hoş

    mazda 2 motor-şasi-yürür aksam olarak çok iyi, belki sınıfının en iyisi, donanım ve fiyat olarak da mükemmel ama ayrıntıları fiestaya göre zayıf bence.




  • Bugün Mazda 2, Ford Fiesta ve Opel Corsa yı detaylı olarak inceledim. Mazda 2 yi sadece web üzerinden görmüştüm ve bana çok küçük gelmişti, ama yakından görünce internette göründüğünden daha büyük olduğunu farkettim. Baktığım araç Siyah renk 1.3 play modeliydi. Aracın şöför kısmına oturdum ve koltuklarının rahatlığına ve oturuş pozisyonuna inanamadım. Ön koltukları kendime göre ayarladım ve arka koltuklara oturdum. Boyum 1.80 ve 96 kilo olmama rağmen arka kısımdaki mesafe umduğumdan çok daha iyi ve rahat. Bagaj da çok küçük değil. Aracın konsolu boş gibi dursa da malzeme ve işçilik olarak sanki değerinden çok dafa fazla eden bir araca oturmuş hissi uyandırıyor ve kısaca Mazda 2 ye aşık oldum diyebilirim. Test sürüşü yapamadım ancak, daha önce test sürüşü yapan arkadaşlar çok atak olduğunu söylemişlerdi.

    Opel corsa zaten uzun zamandan beri piyasada ve en baz modeli bana çok ama çok basit geldi. içerisinde kullanılan malzeme kalitesi (kumaş ve göğüs kaplama) mazda 2 den daha kalitesiz görünüyor. Arka kapı camları manuel ve bu bana çok abes geldi. Yani bu zamanda manuel arka cam koymak akıllıca değil. Fiyat olarak ta 4 bin TL daha pahalı mazda2 den. Bagaj hacmi hemen hemen aynı.

    Yeni Fiestaya gelirsek, Benim baktığım, 1.25 metalik gri renkteydi. Aracın içine ilk oturduğumdaki his beni memnun etmedi. İçerisindeki malzemeler görünüş olarak güzel ama yine mazdaya göre kalitesi az. Ön koltuğu yine kendime göre ayarlayıp arka koltuğa oturduğumda dizlerim ön koltuğa değdi ve sanırım mazda 2 den daha dar. Üstelik başım da tavana değiyordu. Arka koltukları çok rahatsız. Bagaj hacmi mazda 2 den biraz büyük gibi. Ancak aracın jant kapaklarının takılı olmadığındanmıdır yada biraz tozlu olduğundanmıdır nedir, internet üzerinden inceleyip hoşuma giden fiestadan soğuyu verdim. İçimden keşke ilk önce fiestaya baksaydım, sonra mazda bayiine gitseydim diye geçirdim

    Sonuç olarak Opel Corsaya hiç ısınamadım. Fiesta ve mazda 2 genel özellik olarak birbirine yakın olan araçlar. Ama donanım ve genel bakış olarak mazda 2 bana çok daha kaliteli ve hoş geldi. Eğer benim gibi uzun yıl satmayı düşünmeyecekseniz ve içinize gerçekten sinecek bir araç düşünüyorsanız kesinlikle mazda 2 derim.

    Kısmet olursa P.tesi işlemleri yaptırıp, mazda 2 1.3 Go parlak metalik siyah renk aracı sipariş edeceğim. Yaklaşık 2-3 günde teslim edeceklermiş. Bu arada Mazda 2 nin fiyatına 1000 TL zam gelmiş.
    Herkese kazasız günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dublör -- 31 Ocak 2009; 20:41:31 >




  • hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: laprace

    hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim


    Çok teşekkür ederim
  • Mükemmel bir tercih...

    Bu fiyata bu kalite gerçekten çok iyi...

    Ben 5 yıl Mazda kullandım, 323. Aldığımda 170bin km idi. Satarken 220bin km...
    Hiç sorun çıkarmadı desem yeridir...
    İşte diyolarki benzin yokken lpg ile kullanınca falan benzin pompası bozulurmuş... Ama ben 3 sene bomboş depo ile LPG'li kullandım, doğru dürüst bakım bile yaptırmadım, triger kayışı falan filan hiç bi şey baktırmadım... Ama hiç sorun çıkarmadı...
    Hele ki yeni bir Mazda bakım yaptırmasanız bile 100.000 km boyunca sıfır hissi ile binmeye devam edersiniz... Ama tabi bakımlarını aksatmayın yine de, bakım harici hiç sanayiye gitmeyeceğiniz bir araç bu, 20 yaşına gelse bile... :)

    Daha ucuza bu dururken gidip Alman hantallarından alsanız sizin adınıza çok üzülürdüm valla... Güzel günlerde kullanın...

    Mazda'mı satınca Honda almıştım, 2008. Ama 2-3 yıla onu satıp tekrar Mazda alasım var... Honda da güzel bi Japon ama Mazda yeri apayrı...
    Aracınızı kullandıktan sonra başka araçlara binerseniz beni anlarsınız...

    En az 2 ay Mazda kullandıktan sonra insanların neden Opele vwye forda bu kadar para verdiklerini düşünüp kafayı yiyebilirsiniz... :)))
    Ben hala anlamış değilim... :)




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.