Şimdi Ara

Yeni Falken Ziex ZE310 Ecorun (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
8
Favori
98.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnvincible739 İ kullanıcısına yanıt

    Falken aldım :)

  • İnvincible739 İ kullanıcısına yanıt

    Nasıl lastik yorumlarınızı belirtir misiniz? Lastiği almayı düşünüyorum teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimkide falken 310 golf 7 araçta çok iyi yumuşak ve sessiz turanza dan sonra çağ atladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt

    Kaç aydır kullanıyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir güncelleme yapayım Falken ile ilgili. 2019 Haziran ayında aldığım Falken lastikleri halen kullanmaktayım. Ancak yıl itibariyle yüzeyde hafif çatlaklar var artık. Araca taktırdığımda km 716XX di. İlk yıl tutunma, frenleme çok iyi iken, sonraki yıllarda (2022 Mayıs a kadar) zamanla azaldı. Frenlemede daha erken abs devreye girmesi, keskin dönüşlerde kafadan kayma gibi olumsuzluklar ilk aldığım zaman göre artmaya başladı. Sonrasında arka lastiklerinde ömrünü tamamlamasıyla (Conti eco contact 8yıl) Önlere Michelin Pilot Sport 5 225 50 r17 XL aldım, Falkenleri de arkaya geçirdim. km de 98300 civarlarıydı bu değişimi yaptığımda.

    Bundan sonra işler garip bir hal almaya başladı. Aracın bu değişimden sonra yol tutuşu eskiye oranla kat be kart artmıştı. Önceden kafadan kayma yaptığı noktalarda zorlayarak denediğim dönüşlerde bu kez aracın arkası kayıyor, ön tarafı bir türlü kopartamıyordum (yol şartlarına göre kuru zeminde uygun hızın biraz üzerinde elbette, fizik kuralları kesindir bunu tartışmayalım). Bu durumda da ESP sert bir müdahale ile hemen aracı topluyor ve devam ediyordum. Resmen aracın sürüş dinamiği değişmişti bu değişimden sonra. Yaklaşık 27k km önde, 22k km de arkada olmak üzere toplamda 49k km dir kullanıyorum. Ses elbette var bu bariz belli. Şuan aracım 120600km de ve Michelin PS5 lerin performansı eskisi kadar olmasa da hala çok iyi.

    Aracı satma planım var yazın. Eğer bu planımdan vazgeçersem arkalardaki Falkenleri de emekliye ayırıp Michelin PS5 serisine geçeceğim komple. Yanakların dayanıksızlığı konusunda endişesi olan arkadaşlar XL yanak olan ürünlere bakabilirler. Ben memnun kaldım bu konuda. Aracımda standart bir HB e göre ağırdır biraz (Astra J 1.6 CDTI 1.5 ton). XL olan modeli bu yüzden seçtim. Birde TR yollarım malumuz, sıkıntı yaşamak istemedim. Bu konuda da üzmedi.

    Neden Continental almadım sorusu gelirse, aracın üzerinde contiler vardı aldığımda. İlk değişimde (araç km 45k) SC5 aldım ama 26k km de dişleri epey azaldı. Bu yüzden sonrasında biraz ekonomik olması adına Falken almıştım.

    Son olarak burada değinmek istediğim bir konu var. İmkanlarınızın el verdiği ölçüde paranızın alabildiği en iyi lastiği almaya çalışın. Durmanız gereken duramadığınız yada biraz geç durduğunuzda her şey için çok geç olabilir.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim.





  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.