Şimdi Ara

Yeni Ev Sinemasi Pioneer vsx-528 +Jamo S506 HCS3...Destek Lutfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. ev sinema sistemi konusunda acemi oldugum asikar bir konu oldugu icin arastirma ve devaminda alim surecindeyim. bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.

    Su anda evimde Panasonic Et5-55e ve kendi hazirladigim Htpc sistemi kullanmaktayim ve bu sistem uzerinde bluray iso,mkv ve 3d film izliyorum ve gayet memnunum ama sadece ses sistemi eksigim var.

    Oncelikle ihtiyacim olan orta seviye bir sistem ve f/p orani iyi olan bir sistem kurmak, bunun icin yaptigim arastirmalarda avr olarak pioneer vxs-528 ile ilgileniyorum fakat giris seviyesi olan vsx-323 icin de kararsiz kaldim.
    pioneer vsx-323 180 euro , vsx-528 ise 260 euro civari, o kadar cikamam fakat vsx-923 380 euro fiyatlari var.

    5.1 set icin ise gozume jamo s506 (300 euro) +Jamo SUB210(160 euro) carpti. Diger yandan PIONEER S-ES3TB icinde guzel yorumlar okudum.

    Gercekten kararsiz kaldim bana hangi kombinasyonu kurmamin daha mantikli oldugu konusunda yardim ederseniz minnettar kalirim. Bu arada fiyat arastirmalarimda amazon.co.uk , amazon.fr ve bestekeus.be kullandim eger bakmak isterseniz. simdiden tesekkurler







  • Merhaba hocam tercihim vsx 528 jamo set ve sub olurdu
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    avr tercihim sanirim vsx-323 olacak cunku htpc sistem ile birlikte kullanacgim icin ustun ozellikleri olmasina gerek yok gibi fakat acaba ses cikis gucu olan 5*100w jamolar icin yetersiz gelirmi diye dusunmedende yapamiyorum. sub olarakda Yamaha Subwoofer YSTSW012 100w uygun olurmu acaba? kafa karisik yani :)
  • bxlxxl B kullanıcısına yanıt
    Benzer soruları bir süre önce ben de düşünüp, bir şekilde bütçeme göre bir çözüm bulmaya çalışmıştım. Bu sebeple kolay gelsin demek isterim.

    Ben size birkaç soru sorayım. Onları cevaplarsanız daha doğru şekilde yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.

    1- Öncelikle bütçeniz tam olarak ne kadar?

    2- Fiyat olarak yurtdışı fiyatlarını yazmışsınız. Ürünleri yurtdışından mı almayı planlıyorsunuz?
    Eğer yurtdışından kendiniz alıp getirecekseniz mantıklı olabilir, ki ben de ilk setimi bu şekilde aldım. Ama yurtdışı sitelerinden internet üzerinden sipariş vermeyi planlıyorsanız, hiç uğraşmayın, gümrüğü, vergisi vs derken buradaki le aynı paraya gelir, bir de üstüne TR garantisi olmaz.

    3- Bu sistemi ne kadarlık bir alanda kullanmayı düşünüyorsunuz? 25m2'nin üzerinde bir alansa kule tipi tercih edebilirsiniz ama odanız daha küçük ise bookshelf (raf) tipi hoparlörler tercih etmenizde fayda olur. Hatta subwoofer'ı ilk etapta almayın, daha sonra ihtiyaç duyarsanız alırsınız.

    4- Sorduğunuz hoparlör takımları arasında tabii ki kesinlikle Jamo 506 tercih edilir. Ama seçtiğiniz AVR ile ses uyumu da önemli. Bu sebeple deneme şansınız var ise deneyerek almanızda fayda var. Ayrıca belki bütçeye göre daha farklı seçenekler de bulunabilir.

    5- Her ne kadar ben de htpc kullansam da AVR'nin network özelliklerinin olması gayet hoş. Vtuner programı sayesinde bir sürü yabancı radyo kanalı buldum ve artık çoğu zaman bunları dinliyorum. Ki Airplay yada dlana ile akıllı telefonundan istediğin parçayı sistem de çaldırma özelliği gayet hoş oluyor. Çok sık kullanmasam da arada işe yarıyorlar.

    Bu arada daha güçlü AVR daha temiz ses diyebiliriz. Çünkü hoparlörleri beslerken ne kadar az zorlanırsa o kadar daha doğru bir ses verecektir. Ama bu zorlanmayı yaşayacak noktaya kadar sesi yükseltebilecek misiniz, bu nokta önemli. Mesela bende sorduğunuz 528'e denk gelecek bir AVR var ve film seyrederken sesi 80 üzerinden max 30 civarında açabiliyorum. Bu hali ile bile ortalık inliyor ve daha fazla açtığımda ses oda içinde boğuluyor. Bu sebeple sistemi ne kadarlık bir alanda kullanacaksınız ve sesi ne kadar açabileceksiniz o da önemli. Müstakil evse ve ses sorun olmayacaksa üst modeli alabilirsiniz. Yok apartman dairesindeyim, sesi de abartamam diyorsanız düşük olan model de güç olarak yeterli gelecektir.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan arkadaşla baktığımız ürünler hemen hemen aynı olduğu için ayrı konu açmak istemedim. Kararsızlık konusunda aynı durumdayım ve 528 alma arifesindeyim. 323'le de arada kaldım. Ben sistemimi ps3 ve digiturke baglayacağım. Kullanacağım salon 40m2. Ama hoparlörleri en köşelere yerleştirmeyi düşünmüyorum. Alan 7x6 boyutlarında. Bu alanın max 5x6 alanı oturma alanı olarak kullanılıyor. Geri kalan kısım yemek masası vs :).

    Hoparlor için de bütçeden dolayı öncelikle 2 tane raf tipi Magnat Monitor Supreme 202 almayı düşünüyorum. Daha sonra param olunca da Magnat Monitor Supreme 802 ile takviye etmeyi planlıyorum. Belki bir de center. Malum apartmandayız fazla ses açabilmemiz mümkün değil.

    Ama kafamı karıştıran Sony - DN840 modeli. Fiyat olarak 528'le aynı mertebelerde sanırm ama özelliği daha fazla gibi geldi. Hangisini alsam bilemedim ben de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinerfru -- 2 Ocak 2014; 10:43:21 >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    oncelikle ilgi alakan icin sagol. sordugun sorulara gelirsem ;
    1-2. butcem max 650 euro diyebilirim ve bu arada yurtdisinda yasiyorum fiyatlari o yuzden euro uzerinden yazmak zorunda kaldim.
    3.sistemi kuracagim oda 4*10 metre ama sistemin konumladiracagim yer odanin basindaki 4*4 metrelik kisim ve tv salonun uzun kosesinde duruyor, diger iki taraf pencere(klasik kullanissiz avrupa evleri diyebiliriz) bu yuzden kucuk hoparlorleri olan bir seti bile dusunmedim degil ama kule tipi daha iyi olur gibi geliyor.
    4. jamo ile beraber avr deneme sansim olmadi o yuzden teknik verilere bakarak birseylere karar vermeye calisiyorum. o yuzden benzer sistemleri kullanan arkadaslarin yorumlarina dikkat ediyorum.
    5. network ozellikleri kullanisli olabilir ama acaba aradaki fiyat farkiyla bluray player alip onun network ozelliklerindenmi faydalansam ? asagi yukari ayni ozelliklere sahip bd playerlar mevcut ama bunun disinda cikis gucu olarak bakarsak konuya sanirsam fazla guce ihtiyacim yok. cunku film izleme disinda pek bir bos zamanim olmuyor evde gerisi is guc vs.

    tum bunlari goz onune alirsak ilk etapta dedigin gibi jamo s506+vsx-323 isimi gorur gibi geliyor ilerleyen zamanlarda sub ve bd disk alirim. son gorusunuz ne acaba?




  • 1 hafta kadar önce pioneer vsx 528 amfi magnat 202 ve magnat center 511 aldım Orhan beyin tavsiyesiyle. Elimde Alman malı Sony kule hop ler olduğu için magnat kule almadım. Sonuç çok güzel. Sesi yarıya kadar bile açınca 30 metre kare oda zangırdıyor ve seste bir bozulma olmuyor. İnternet radyosu, fm am radyosu da var. ARC 1.4 kablo ile TV ye bağladım ve ses ve görüntü alışverişi için başka bir optik kablo vs kullanmama gerek kalmadı. TV nin uzaktan kumandasıyla amfiyi de kumanda edebiliyorsun. Tavsiye ederim.
  • cemcem71 C kullanıcısına yanıt
    tesekkurler . magnat hoparlorlerin kaliteli oldugunu biliyorum . jamo ile karsilastirilabilinir bir urunmu acaba?
  • bxlxxl B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yurtdışında olduğun için bu konuda bizden çok daha şanslısın. Bu sebeple Amazon gibi sitelerden de faydalanabilirsin.

    Ben de ilk AVR ve hoparlör takımımı Fransa'dan Darty'den almıştım. Hangi ülkedesin bilmiyorum ama Almanya bu konuda en ucuz ülke diyebilirim. Ben yurtdışı fiyatlarını Saturn'den takip ediyorum. Aşağıda AVR ve hoparlörlerin bağlantılarını görebilirsin.
    http://www.saturn.de/mcs/productlist/AV-Receiver,48352,475820.html?langId=-3&searchParams=&sort=price&view=&page=
    http://www.saturn.de/mcs/productlist/Lautsprecher,48352,476173.html?langId=-3&searchParams=&sort=price&view=&page=4

    Dediğiniz gibi 323'de iş görecektir. Ama yine de bir üst modeli almak bana daha mantıklı gibi geliyor.

    Bu arada Pionner'dan sadece önceki senelerin giriş seviyesi sayılan 520 modelini dinleme şansım oldu. Öncesinde kullandığım benzer seviyedeki Onkyo 509 çok daha başarılı bir AVR idi. Ki şu an elimde Sony str-dn840 modeli var. Onkyo her türlü sinemada çok daha başarılı. Bu sebeple AVR olarak Onkyo tercih edebilirsiniz.

    Hoparlör olarak ise Heco Victa serisi ve Magnat supreme 800 serilerini önerebilirim. Fiyat olarak olarak biraz daha yukarıdalar ama Jamo'dan daha dengeli ve kaliteli olduklarını düşünüyorum. Bu arada subwoofer'ı kesinlikle sonradan alın. Çünkü gerçekten komşularla sıkıntı yaratabiliyor. İhtiyaç duyarsanız sonradan ekleme şansınız var sonuçta. Bu sebeple sub woofer parasını ilk etapta daha kaliteli hoparlörler için kullanmak daha mantıklı. Çünkü hoparlör kolay değiştirilen bir ürün değil.

    Bu arada hoparlör alırken hassasiyet özelliğine bakmanızda fayda var. Hassasiyet ne kadar yüksek olursa hoparlörleri sürmek o derece kolay olacaktır. Mesela Jamolar 89dB iken, sorduğunuz Pioneer 85dB. Bu değer logaritmik olarak artan bir değer olduğundan Jamolar çok daha iyi oluyor. Ki size önerdiğim Heco Victa'lar 91dB, Magnat Supremeler ise 92dB. Bu sebeple hoparlörleri almışken iyi almakta fayda var.

    Bu arada Bluray vs tamamen sizin kişisel tasarrufunuz. Ben kendim internetten yüksek boyutlu filmler indirip PC üzerinden oynattığım için Bluray'e ihtiyaç duymuyorum. Bu sebeple AVR'yi girişin biraz daha üstü olan modellerden tercih ettim. Sonuç olarak sorduğunuz Jamo 506 ve pio 323'de başlangıçta işinizi görecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    danimarka kokenli bir firma olan ELTAX markasinin bi urununu buldum ve fiyati gercekten cok uygun. internette performans degerlendirmesi bulamadim ama teknik verilerine bakarak birseyler soyleyebilirmisin?
    http://www.youtube.com/watch?v=Et2HxtH8N9o

    Idaho 5-pack New
    Idaho 5-pack
    5-packs - A stunning value for money 5-pack

    FEATURES
    • Powerfull system
    • 2-way floorstanding bass-reflex speakers
    • Frontspeakers with 8inch big bass drivers
    • Compact rear speakers
    • Stunning value for money

    SPECIFICATIONS
    Front
    Frequency range (+/- 4dB): 45 Hz - 20 kHz
    Sensitivity (1m/1W): 90 dB
    Impedance: 4-8 Ω
    Tweeter: 1”
    Bass: 1 x 8” + 1 x 8” Passive
    Dimensions (W x H x D): 240 x 960 x 324mm

    Rear
    Frequency range (+/- 4dB): 75 Hz - 20 kHz
    Sensitivity (1m/1W): 85 dB
    Impedance: 4-8 Ω
    Tweeter:
    Bass: 4” (full range)
    Dimensions (W x H x D): 140 x 234 x 167mm

    Center
    Frequency range (+/- 4dB): 65Hz - 20 kHz
    Sensitivity (1m/1W): 87 dB
    Impedance: 4-8 Ω
    Tweeter:
    Bass: 2 x 4” (fullrange)
    Dimensions (W x H x D): 484 x 140 x 167mm
     Yeni Ev Sinemasi Pioneer vsx-528 +Jamo S506 HCS3...Destek Lutfen..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bxlxxl -- 2 Ocak 2014; 20:07:07 >




  • bxlxxl B kullanıcısına yanıt
    Dostum ben de yurtdışından ilk seti alırken Eltax marka bir seti almayı planlamıştım ama internete özel olduğu için alamamıştım.

    Yurtdışı sitelerinden hatırladığım kadarıyla çok bilinmeyen ama fiyat / performansa yönelen hoparlör üreten bir firmaymış. AVforums'da birkaç başlık vardı zamanında. Birkaç tane link buldum. Fransa Darty'de 149 €. 8" bass sürücü ve 90dB hassasiyet iyi değerler. Ama deneme şansınız var ise daha sağlıklı olacaktır. Bu fiyata bence gayet iyi gibi, riske girilebilir ama beğenmezseniz 2.el piyasası olmayabilir çünkü pek bilinen bir marka değil.

    http://www.darty.com/nav/achat/hifi_video/enceinte_home_cinema/pack_enceintes/eltax_idaho_5_0_black.html#avis_client_resume
    http://www.avspecialists.co.za/news-read.php?art_id=27&sup_id=11
    http://www.eltax.com/en/model/265_Idaho-5-pack.html




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    youtube daki videolardan anladigim kadariyla kullananlar urunu sevmis gibi:)

    http://www.youtube.com/watch?v=Et2HxtH8N9o

    http://www.amazon.de/gp/product/B005FX69DY/ref=gno_cart_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ABV9J41D2VYA9

    linkteki urunle birlikte vsx-528 almayi dusunuyorum su an.sepete ekledim beklemedeyim yani:)
    bir yandan 300 euro ya jamo s506 var diger yandan yaklasik 450 euro civarina ulasan magnat veya heco, diger taraftada
    130 euro civarindaki linkteki urun. en azindan avr yi iyilestirebilirim hatta aradaki fiyat farkini vsx-528 yerine vsx-923 bile alinabilir gibi ( arada 100 euro gibi bir fark oluyor) veya vsx 528 ve 100 euro farklada sub. sence?




  • bxlxxl B kullanıcısına yanıt
    Dostum her yerde hoparlörleri daha iyi almanın daha mantıklı olduğu söylenir. Sonuç olarak sesi asıl üreten alet onlar. Ne kadar iyi amfi alsan da, hoparlör kötü oldukça güzel ses alamazsın.

    Ayrıca AVR'ler her sene yenileniyor ve Avrupa'dasın. Rahatlıkla bütçen müsait olduğunda elindeki aleti satıp istediğin AVR'yi alabilirsin. AVR için ilk etapta 923 almaya gerek yok bence. Ama hoparlör öyle sık sık değiştirilen bir ürün değil. Tabii yine de sen bilirsin.

    Bu arada imkanın varsa kesinlikle bir hifi dükkanına gidip düşündüğün ürünleri bir dinle. Mesela ben Heco'yu bu sayede buldum ve çok memmunum. Bu sebeple sabırlı olup, biraz araştırmadan sonra daha sağlıklı bir sistem kurmuş olursun. Bir de kişisel beğeni durumu var. Benim hoşuma giden ses karakteri senin hoşuna gitmeyebilir ve seni yanlış yönlendirmiş olurum.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    evet haklisin . dedigin gibi biraz daha fiyat arastirmasi yapabilirim. bu arada brukseldeyim ve burda maalesef teknoloji magazalarinda cok buyuk sikinti var. test yapabilecek yer sayisi cok kisitli olanlardada bir iki marka var. biraz sabredip bekleyeyim tesekkurler hersey icin ellerine saglik ;) gelismeleri aktaririm..))
  • bxlxxl B kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Jamo hiç kullanmadım. Magnat Alman malı olduğu için daha iyidir diye bir ön yargım var ama ne derece doğru bilemiyorum.
  • evet sonunda maddi imkanlar dahilinde vsx 528 ve eltax hop setini aldim su anda memnunum fakat htpc ile kullandigimdan dolayi ayarlarla mesgulum. :)
  • bxlxxl B kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam hayırlı olsun güle güle kullanın keyifle dinleyin :)
  • bxlxxl B kullanıcısına yanıt
    ARC kablosu ile hdmı arc girişli bir tv den paneli ekrandan görebiliyorsunuz. Ayar yapmak daha kolay oluyor.
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    cok sagol bugunde yamaha sub geldi 10 numara oldu simdilik ;)
  • cemcem71 C kullanıcısına yanıt
    arc olayini tam olarak kavrayamadim ama sunda htpc den avr ye ordanda tvye giris yaptim o sekilde kullaniyorum. tv de arc ozelligi mevcut ama bana extra bir faydasi ne sekilde olur?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.