Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: gecceanduana
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
20.329
Cevap
379
Favori
1.522.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Paspas ve özellikle bagaj havuzu arıyorum. Malum araç yeni geldi bulamadım. Bulan varsa buradan bilgilendirirse sevinirim.
  • Pascal27 kullanıcısına yanıt
    Şimdilik sadece aliexpress te var. Malum yurtdışında daha önce çıktı araç. Aliexpress gibi sitelerde araca göre o çeşit ürünler fazlasıyla var. Ben de takipteyim. Bulduğumda hemen alıcam.
  • Teknik ozellikler ve donanim kitapcigina baktim simdi, feel'de dahi aktif serit takip sistemi oldugu isaretli. Bu durumda tum donanimlarda kamera olmali. Fakat kamera ile radar farkli, tamponda radar yeri gibi bir bolum olsa da radarin sadece otoyol surus destek sistemi ile geldigini dusunuyorum (radar adaptif hiz sabitleme icin gerekli).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeki28

    Teknik ozellikler ve donanim kitapcigina baktim simdi, feel'de dahi aktif serit takip sistemi oldugu isaretli. Bu durumda tum donanimlarda kamera olmali. Fakat kamera ile radar farkli, tamponda radar yeri gibi bir bolum olsa da radarin sadece otoyol surus destek sistemi ile geldigini dusunuyorum (radar adaptif hiz sabitleme icin gerekli).
    Feel ve Shine donanımda hem kamera hem radar mevcut, kamera hız tabelalarını okuyor, şerit bilgisine bakıyor, tampon altı radar öndeki araba ile mesafe uyarısı ve freni yönetiyor yine kamera ile birlikte.

    Otoyol paketi olan araçta kamera sollama yasağı gibi diger detay tabelalara bakıyor, radar adaptif hız sabitlemeyi destekliyor.
  • My Citroen Uygulaması kurulum ve kullanım özellikleri.

  • Leon79 kullanıcısına yanıt
    O halde aslında araçların hepsinde aynı donanım (hardware) var. Farklılık yazılımda. 360 paketi olmayan her araçta donanımlar aynı. (Kamera, radar vs). Hatta otoyol destek paketi olanlarda bile aynı. Ancak otoyol destek paketinde yazılımsal bir farklılıkla ek özellikler geliyor diye anlıyorum.
  • Shine 1.6 180hp EAT8 kullanıcısıyım. Cuma gününden bu yana İstanbul içi ve İzmir gidiş dönüş olmak üzere mesajı yazmam itibariyle 1050km yaptım.

    Araçta şeritte kalma yardımcısı mevcut, 70km/h üzerine çıktığınızda şeritleri görüyor ve şerit çizgilerine yaklaştığınızda direksiyonu kendi döndürüyor ancak otonom sürüş şeklinde ortalama yapmıyor. 3 kez art arda düzeltmenin ardından siz müdahale etmezseniz direksiyonu tutunuz uyarısı veriyor. Sonrasını denemedim :)

    Levha okuma özelliği var, yerleşik NAV olmadığı için 90-70-50 şeklinde tabelaların ardından hız sınırı sonu tabelası geldiğinde o tabelayı gösterip hız sınırını belirleyemiyor. Tabelayı tanıdıktan sonra sabitleyici açıksa 2 kez MEM tuşuna basınca tabelada yer alan hıza sabitliyor ve hızını ona göre düşürüyor.

    360 görüşte ayrıca tampon önünde kamera mevcut. Benim aracım yalnızca Shine donanımıdır, başka bir opsiyon yok.

    Başka sorularınız olursa müsait olduğum çerçevede cevaplayabilirim.

    Citroen App üzerinden güncelleme mesajı aldıktan sonra güncellemeyi indirip talimatlara göre USB hazırladım ancak Güncelleme bu araç ile uyumlu değil uyarısı aldım. Denk gelen kullanıcı varsa işaret edebilir :)

    Geri vitese takınca aynaların aşağı inmesi açıp-kapatma olduğu kullanım kılavuzunda yazıyor ancak araç menüsünde denk gelemedim. Aynaların büyüklüğü ve geri hareket ettikçe hafızaya alıp tepeden gösteren geri görüş kamerası sayesinde çok ihtiyaç kalmıyor ama olması iyi olurdu.




  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Oncelikle hayirlin olsun. Keyifli surusler dilerim. Arac ile ilgili detay izlenimlerimizi bekliyoruz.
    Aynalar ile ilgili sorunuza yanıt vereyim. Benim bildiğim kadariyla bu napa deri opsiyonu ile birlikte geliyor. Bir nevi konfor paketi. Tabi yanlış ta biliyor olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengoCenk

    O halde aslında araçların hepsinde aynı donanım (hardware) var. Farklılık yazılımda. 360 paketi olmayan her araçta donanımlar aynı. (Kamera, radar vs). Hatta otoyol destek paketi olanlarda bile aynı. Ancak otoyol destek paketinde yazılımsal bir farklılıkla ek özellikler geliyor diye anlıyorum.
    Yazılıma ek olarak donanımda nesil farkı var diye biliyorum, standart donanımda 1.nesil radar ve kamera varken (3008'de hali hazırda kullanılan), otoyol paketinde 2.nesil kamera ve radar var.(detaylı tabela okuma, trafik ile birlikte aracı komple durdurma ve yeniden yola devam etme gibi.)
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Yakıt tüketimi nasıl acaba? Dizel aracı test ettiğimde içeri çok fazla motor gürültüsü giriyordu. Normalde motor sesine çok takılmam ama bu biraz fazlaydı. Ben dizel almayı düşünüyorum ama bir yandan performans diğer yandan sessiz olması benzin için aklımı kurcalıyor. şehir içi yakıt tüketiminde çok fark yoksa benzinliye kayabilirim.
  • Rampage kullanıcısına yanıt
    Düşük hızlarda kabine daha fazla motor sesi girmesinin nedeni 3008'e göre 75 kg daha ağır kasadan kaynaklı.
    devir düşüp motor rahatladıkça gürültü kesiliyor.
  • Rampage kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bence de ses bir tık fazla, Ancak öyle kötü bir seviyede değil. Benim kuga ile karşılaştırıldığında sesin biraz daha fazla olduğunu düşünmüştüm bende. Ancak sırf bunun için %20 - %30 luk yakıt maliyetine katlanmazdım sanırım.
  • Görüştüğüm bayiye durumu ilettim ekstra yalıtım yapıyorlarmış fiyatı da uygun geldi bana. Dizel Shine paket için kapora'yı verdim ay sonunda giriş yapacakmış araçlar ülkeye. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
  • Rampage kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. araç gelince mi fiyat belirli olacak yoksa anlaştığınız bir rakam var mı?
  • alpernative A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim geçen ay konuştuğumda 237.000 TL demişlerdi bu ay'da aynı fiyattan verince ve istediğim renk olunca fazla araştırma yapmadan aldım aracı.
  • Rampage kullanıcısına yanıt
    Çok soru olacak ama; Ses yalıtımını nasıl yapıyorlar acaba? Eğer standart aracın altına sıvı kaplama sıkılıyorsa bu motor sesini fazla değiştirmeyecektir. Ancak motor ile kabin arasına bir katman olarak işlem yapılıyorsa kesinlikle işe yarayacaktır. Sizinki nasıl olacak? Bir de fikir vermesi açısından maliyeti hakkında da bilgi verebilir misiniz?
  • Rampage kullanıcısına yanıt
    Yakıt tüketimi konusu kişiden kşşiye çok değişebiliyor. Kullanım şekli ve güzergah ile alakalı.

    Şuan için İzmir’e gidiş gelişimde ortalamam 7.4lt/100km idi. 3 kişi ve nispeten bagaj var tam dolu değil. Yol durumuna göre 105-135 arası hızlarda hareket ettim. 2 yada 3 kez 150-165 bandına çıktım.

    Benzinli araçla dizel aracın en büyük farkı hız yükseldikçe ortaya çıkıyor zaten. 1.Güzergah ortalamasını yola çıkmadan sıfırladım ve Osmangazi köprüsüne kadar hafif sabah yoğunluğundan dolayı sakin kullandım 6.2lt civarındaydı. Sonrasında otoyol hızı 125’e sabitledim ve ortalama 7lt’ye çıktı.

    Bu değerler beklediğim göze aldığım değerler. Hem performansından hem de sesinden dolayı dizele biraz karşıyım. Ayrıca bu araçta nasıl bilmiyorum da bir çok markada dizel titreşimi daha fazla. Bu da yüksek km’lerde aracın sağından solundan ses gelmesine sebep olan etkenlerden biri.

    Eğer performans isteğiniz yoksa dizeli düşündüyseniz dizel alın derim. Ama test aracında da yaşadım motor sesi fazlasıyla geliyor. Uzun yolda ciddi anlamda rahatsız edeceğini düşünüyorum.




  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Serviste paket halinde yapıyorlarmış. İçinde cam filmi, deri koruma, boya koruma ve yalıtım var dedi. (ekstra bir şeylerden daha bahsetti ama unuttum) Fiyat 3.000 tl'ymiş. Ben cam filmi ve boya koruma için belli bir meblağı gözden çıkardığım için fiyat normal geldi. Ses olarak ben de çok fark olacağını düşünmüyorum ama biraz azalsa bile yeterli olur.
  • Rampage kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Uygulamalar sonrasında görüşlerinizi bekliyoruz.
    Bu arada cam filmi ihtiyacı gerçekten olur mu bilemedim. Aracın arka tarafı gayet karartmalı. Sürücü ve yolcu kapı camlarıda nispeten koyulaştırılmış durumda. Sizin özellikle UV ışınları vs için mi isteğiniz oldu?
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. İstanbul şehir içi trafiğinde baya yüksek yakacaktır o halde. Benim durumumda dizel daha mantıklı gözüküyor şu anda.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.