Şimdi Ara

Yeni çıkan bir mobile oyun neden sadece tek bir platformda yayınlanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Çok kez görüyorum,yeni çıkan mobile bir oyun haberi ve sadece android'te veya sadece ios'ta çıkış yapmış.Oyunun unity'de yapıldığını düşünürsek neden aynı anda iki platformda çıkartmıyorlar?

    Ios çıktı alabilmek için mac bilgisayar olması gerektiğini biliyorum ancak tek sebep bu mu? Başka bir teknik sebep var mı?


    Örnek;

    Save the Sun, Android için ücretsiz olarak çıktı | DonanımHaber (donanimhaber.com)




  • 1) Özellikle bireysel olarak oyun yapanların en temel sebeplerinden biri olan Apple'ın app store'da listeleme yapmak için yıllık 100 dolar ücret istemesi ve abonelik bittiği an oyunun mağazadan kaldırılıyor olması. Gogle Play'de sadece geliştirici hesabı için bir kereye mahsus 20-25 dolar gibi bir ücret veriliyor o kadar.

    2) Her ne kadar Unity'de birçok platforma çıktı alınıyor olsa bile her platforma özel ayarlamalar, düzenlemeler yapmak gerekiyor, hatta bazı şeyleri sıfırdan yapmak gerekebiliyor. Bahsettiğim şey build settings kısmı değil yanlış anlaşılmasın direkt cihaza, platforma özel içerik ayarlamaları. Bir de Android ve iOS için farklı performans optimizasyonu yapmak gerekebilir o da ayrı bir dert.

    3) Apple'ın ürünü denetlerken onay verme sürecinde sıkıntı çıkarma ihtimalinin daha fazla olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.