Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.094
Cevap
100
Favori
462.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeliefe

    Hocam Kosifler (veya Borusan) parayı aldığı günkü kurla euroya çeviriyor. 2.35'den alındı euro maalesef.

    1 kuruş düşse euro 460 TL oynuyor ama yapılacak bişi yok.
    Çünkü ben 46.090 euronun 15.090 eurosunu elden verdim. 31.000 euro için 73.000 TL kredi çektim.
    Çekilen krediyi zaten elinize alamıyorsunuz. Banka havale yaptığı an Kosifler 2.35'den euroya çevirdi parayı.

    Artık euro kuru takip etmiyorum ama 460 TL bi tarafımıza kaçtı apaçık.

    o durum kredi kullanan bir çoğumuz için gerçek oldu ne yazık ki. toplamda 1500-2000 lira bir kazık yedim ben de. hamama girer terler mi diyelim ne diyelim bilemedim. morali bozmamak lazım. araç şahane; hem de full. daha ne olsun. bol bol gezersiniz gelince. zevkini çıkarın




  • konuya dahil değilim, ancak sayın @xed'e katılıyorum. üslubumuza biraz dikkat etmemiz gerekir. ''halt etmek'' hoş olmuyor.

    @egeliefe, artık kura hiç bakmamak lazım. bugün bir kez daha test ettim x1'i. artık satış temsilcilerinin sabırlarını zorluyorum.
    son gözlemim x1'in 3.16'ya göre daha sert dolgulu koltuklara sahip olduğu yönünde. bana daha konforlu geldi açıkcası.
    110 km hıza çıktığım halde beni rahatsız eden bir rüzgar uğultusu fark etmedim.
    test aracının ortalaması 350 km'de 12.2 litreydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xed

    quote:

    Orijinalden alıntı: gbriel

    quote:

    Orijinalden alıntı: egeliefe

    Vergi öncesi Tekno paket 950 euro sunroof ise 1.395 euro X1'de.
    ÖTV ve KDV binip sonrada indirim ile sunroof 5.000 TL'yi buluyor. Hala 5.000 TL'yi sokağa atmış gibi hissediyorum.

    X1 in panaromik sunroof u aracin icini cok degistiriyor. Kullandikca bence iyi ki almisim diyeceksiniz. Yukarida biri xenon ve normal far ayni aydinlatiyor demis ve halt etmis. Xenon suz bmw leri gordukce sahipleri icin uzuluyorum. Sahin farindan farki yok. Rezillikten baska birsey degil

    hakaret ettiğiniz kişi benim ve sözünüzü iade ediyorum. idrak etmeden yazdığınız için aynı fikirde olmamıza rağmen küfür etmişsiniz.

    sevgili @egeliefe ile bir süredir başka başlıkta sohbet ederiz. sunroof konusunda farklı fikirlere sahiptik. ben de bu nedenle biraz da kinayeyle yazdım onu. kendisi de sağolsun çok güzel cevaplamış. diğer bir kullanıcının da dediği gibi gökyüzünü satın almış bence de. çok güzel bir benzetme.

    xenon ile halojen konusu ise bir mantıktır. her ikisi de yolu aydınlatır. bakın iyidir kötüdür, yakışır yakışmaz değil konu. belli bir fonksiyonu yerine getirmektir. hangisini alırsanız alın temel fonksiyonu kaybetmezseniz. halbuki sunroof almakla almamak arasında fonksiyon kaybı vardır. o örnek bu fark için verilmiştir. kaldı ki ben de hem xenon hem sunroof aldım ama örnekle bunun alakası yok.

    Hakaret etmek istememiştim. Böyle algılandıysa kusura bakmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gbriel
    Hakaret etmek istememiştim. Böyle algılandıysa kusura bakmayın.

    lik etapta çok sert algılamışım ancak ben de kötü niyetiniz olduğunu düşünmiyorum açıkçası. mesajınız için teşekkürler.
    @alpernative

    sayın @alpernative'e de duyarlı yaklaşımı ve desteği için çok teşekkür ediyorum.
  • bu rüzgar sesi konusu önemli bence çünkü ben arabamda rüzgarlı havalarda rahatsız edici derecede rüzgar sesi alıyorum. yalnız bu şehiriçinde olmuyor. daha doğrusu 120km/s üstünde hızlarda dikkatimi ve haliyle açık alanlarda oluyor. araç yol sesi almıyor mesela ama rüzgar sesi oluyor. aynı şekilde rüzgarsız havalarda bile daha yüksek hızlarda seyredersem yine rahatsız ediyor.

    gerçi focus'tan sonra yine de çok sessiz.

    dolayısıyla yüksek bir araç olmasına rağmen eğer x1'de bu yoksa bence büyük başarı. çok daha konforlu yolculuk imkanı verir diye düşünüyorum. bir de yakıt konusu için iki araç karşılaştırılmamalı. x1 çok daha ağır. tabi ki daha fazla yakacak ama bu aracı en yakın kuga'yla filan karşılaştırmak lazım. sedanlarla değil.
  • rüzgar uğultusu konusunda kullanmakta olduğum araçla kıyaslayarak yorum yapıyorum.
    bu konudaki fikrim yüzeysel bilgiden oluşuyor dememin nedeni bu. 3.16 ya da c180 belki daha başarılıdır sessizlik konusunda.
    bir yerlerde 3.16 ve c180'in 100 km hızda kabin sesinin 64 db olduğunu okumuştum. x1'in kaçtır; açıkcası, bilmiyorum.

    Bu arada @egeliefe 4 günlük kullanım sonunda 3.16'ya gitmesin aklınız:)
  • quote:

    4 günlük kullanım sonunda 3.16'ya gitmesin aklınız:)


    Dün aynı espriyi satış temsilcime yaptım. Telefon açıp bu 3.16 bende kalsın. Ama aradaki farkı iade edin dedim.

    Şaka bir yana F30 çok başarılı bir araba. F20'den sonra daha sağlam, daha tok, daha ferah ve frenleri daha başarılı geldi bana. F20 sadece hızlanmada daha başarılı.

    İki günlük ve 150 km.'lik şehir içi tüketimim 8,6 oldu ki F20 ile 8.4 idi. Bu da güzel F30 için.
  • Gel Perşembe gel...

    Gündüzüne X1 gecesine FB güldürür inşaallah...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeliefe

    Gel Perşembe gel...

    Gündüzüne X1 gecesine FB güldürür inşaallah...



    Bir Galatasarayli olarak değil ama X1'den dolayı sizi çok kıskandım. Latife bir yana çok güzel heyecanlar bunlar. Darısı bizlerin başına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GS'da ligi aldı. Tebrik ederim şimdiden.

    Eylül-Ekim diyordunuz. Umarım gönlünüzce istediğiniz aracı alırsınız daha erkenden.
  • teşekkür ederim, ben de sizi tebrik ederim. evet eylül ekim gibi düşünüyorum ama kendimi zor tutuyorum. şu ana kadar aldığım en iyi fiyat tam 46.000 euro ile borusan dolmabahçe'den, alp beyazı araç için türkiye paketine ek olarak techno + comfort + sensatec + cam tavanlı x1 için.

    sizce sonradan bu araçlara navigasyon ekletebilir miyiz? bilginiz var mı?
  • arkadaşlar bu aracı alırken yakıt sizi korkutmuyor mu?3.16i ile kıyaslandığında fabrika verileri arasında bile çok fazla fark var.üstelik sanırım istanbul gibi bir şehirde yaşıyorsunuz.hayır benim de aklımın bir köşesinde,ama şehir içi yakıtı düşündükçe hemen vazgeçiyorum.ben de yılda çok fazla km yapan biri değilim ama bundan sonra neden yapmayayım ki diye de düşünüyorum ara sıra.şu ana kadar hep benzinli kullandığım için yakıt olayını da düşünerek daha az kullandım aracı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguradam1

    arkadaşlar bu aracı alırken yakıt sizi korkutmuyor mu?3.16i ile kıyaslandığında fabrika verileri arasında bile çok fazla fark var.üstelik sanırım istanbul gibi bir şehirde yaşıyorsunuz.hayır benim de aklımın bir köşesinde,ama şehir içi yakıtı düşündükçe hemen vazgeçiyorum.ben de yılda çok fazla km yapan biri değilim ama bundan sonra neden yapmayayım ki diye de düşünüyorum ara sıra.şu ana kadar hep benzinli kullandığım için yakıt olayını da düşünerek daha az kullandım aracı

    Yılda ortalama 6.500 km kullanıyorum. (sadece haftasonları)
    Şu anki aracımla ortalamam 8.8 L. X1'in aynı kullanımla 11 L civarında yakacağını düşünüyorum.
    Yani yıllık kullanımda 130 Litre daha fazla yakan bir araça geçerek başka bir deyişle yakıta yılda 580 TL daha fazla ödeyerek
    sayfalarca anlatılan keyfi yaşayacağım. Değer mi? Bence fazlasıyla.

    Tabii bu benim hesabım.




  • Evet yakıt tüketimi korkutuyor. İstanbul şehiriçi 10 litrelere razıyım.
    Ama keyif, güvenlik, prestij gibi unsurları da yanında getiriyor X1.

    Yeni bir iş teklifi aldım. İş olursa 07.00'de işbaşı yapacağım. Bu da 06.30'da evden fırlamam demek. Sabah trafiği görmeyeceğim. Akşam'da 17.00'de paydos. Muhtemelen akşam trafiği de görmeyeceğim. Güzergah Ataşehir-Pendik arası otoban. Tabii bu biraz avuntu. Sürekli dur-kalklı trafikte X1 çok cep yakabilir.
  • selamun aleykum..öncelıkle x1 tip olarak mukemmel bı arac dıyebılırım..bende suanda kıa sportag var acıkcası alalı 1.5 sene oldu..degıstırmeyı goze alamıyorum..ancak sormak ıstedıgım soru şu:BMW X1 İN BENZINLISI YERINE 2.0 XDRIVE DAHA GUZEL DEGILMI?YAKIT SUPER..IKINCI EL 2.0 ALMAK MANTIKLI OLAMAZMI SUAN 2012 MODEL 20 BINDE 90 BIN TL YE VAR NE DERSINIZ??KASA DEGISTIRMEDI DEGILMI BU ARAC??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drselcuk

    selamun aleykum..öncelıkle x1 tip olarak mukemmel bı arac dıyebılırım..bende suanda kıa sportag var acıkcası alalı 1.5 sene oldu..degıstırmeyı goze alamıyorum..ancak sormak ıstedıgım soru şu:BMW X1 İN BENZINLISI YERINE 2.0 XDRIVE DAHA GUZEL DEGILMI?YAKIT SUPER..IKINCI EL 2.0 ALMAK MANTIKLI OLAMAZMI SUAN 2012 MODEL 20 BINDE 90 BIN TL YE VAR NE DERSINIZ??KASA DEGISTIRMEDI DEGILMI BU ARAC??

    2012 hem makyajlı, hem de makyajsız vardır. Vites kolu ve aynadaki sinyallere bakarak anlayabilirsiniz.
  • quote:

    IKINCI EL 2.0 ALMAK MANTIKLI OLAMAZMI SUAN 2012 MODEL 20 BINDE 90 BIN TL YE VAR NE DERSINIZ??KASA DEGISTIRMEDI DEGILMI BU ARAC??


    2.000 cc dizel elbette güzel bir seçenek. Makyajsız ise 177 beygir makyajlı ise 184 beygir. Hem de 4X4
    Bulduğunuz fiyatta çok iyi. Çünkü sıfırı 140.000 TL ve artık Türkiye'ye getirilmiyor.(Belki özel siparişle getirirler?!?) Aracın temiz olduğuna inanıyorsanız kaçırmayın derim.

    Benzinli ise 143 beygir ve 2 çeker(arkadan itişli) 2.000 dizelden daha fazla yakacağı da muhakkak.
    2 araç arası yıllık MTV farkı yaklaşık 1.200 TL. Ben bunu düşünerek sıfır benzinli aldım(gerçi henüz teslim almadım ama yarın inşallah). Ayda 100 TL fazla akaryakıt yakma hakkım var mantığı içindeyim.

    Dizelin 100 km.'de 8 litre benzinlinin ise 10 litre yakıt tüketmesi durumunda aradaki fark kabaca 100 km.'de (10X4,5)-(8x4TL)=13 TL ve yıllık 20.000 km.'de 2.600 TL fazla yakıt parası demek. Ama MTV farkı çıkınca 1.400 TL fark kalıyor. İki aracın sıfırları arası 40.000 TL fark olduğu için 28 yılda fark ancak kapanıyor.
    (Not: Asla dizel kötü demek istemiyorum. 1.6 dizel seçenek olsaydı muhakkak onu alırdım.)




  • Bu arada Mayfest bugün başladı. Yeni BMW almak isteyenlere duyurulur. Satış kanalları ile temasa geçsinler.
    Detay öğrenen yazarsa sevinirim.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-bmw-otto-motors-dan-2011-dizel-otomatik-camtavanli-20.000-km-de-120503407/

    BU FORMA HAYRAN KALDIM NE KADAR DUYARLI ARKADASLAR VARMIS BILGILERINIZEDE TESEKKUR EDERIM..ACIKCASI ALMAYI DUSNUYORUM..ANCAK SU KIA SPORTAGEYE 2 SENE DAAHA BINEYIM..HAFIF MAKYAJ BENDE HISSETTIM ONDAN SORDUM DEMEK 2012 DE DEGISMIS..BENZINLI ARACA BINIYORUM SUAN VE 8 LITRE YAKIYO BU BILE BANA FAZLA GELIRKEN X1 12 LITRELERI OKUYUCNA ACIKCASI AMAN DEDIM..BINENLERE HAYIRLI OLSUN KAZASIZ BELASIZ BINERSINIZ INSALLAH..




  • Az önce Kosifler aradı. Plaka seçtik telefonla. Pek bir önemi yok 'EFE' plaka olmadığı için ama 'HB' plaka oldu Üsküdar şube olduğu için. Bu arada EFE oğlumun adı ve 15.000 TL verebilseydim EFE plaka bulacaklardı bana.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.