Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (249. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.057
Cevap
98
Favori
460.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanıtlar için teşekkürler. Araçtaki servis km.si ne zaman tamam derse o zaman gideyim o halde. Aslında aracı çok yormadan ve çok büyük oranda comfort modda kullanıyorum, servis ihtiyacını bu kadar geriye çekmiş olması bana biraz garip geldi doğrusu. Bir ihtimal, günlük kullanım şeklim olan kısa mesafede yoğun dur-kalk sebebiyle bu durum meydana geldi sanırım. Sayın ukiotishi'nin aracı 13 binde git demiş, benim aracım bundan 4 bin km daha önce gitmemi istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 25 Şubat 2017; 15:40:29 >
  • Benim araç 12 bin kmde servis istemişti, servise ben şehir dışında olduğumdan 12500 kmde gidebildim. Aracı alalı 11 ay oldu ve şuan 18bin kmde, 5 bin km sonra yine servise git diyor. Son 5bin km ortalamam 9.4 tüketim gösteriyor, kış lastiklerini de düşünürsek normal bence, eco pro modunu hiç kullanmıyorum. Bu aracı almadan önce yılda 18 bin km yol yapacağımı düşünmezdim, gezdiriyo mübarek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esOess E kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın hocam 😄 Aracınız dizel mi benzinli motor mu? Otomatik?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, araç benzinli otomatik, dizel otomatik seçenek gelecek mi bu konuda net bilgi yok sanırsam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Servis bakım periyodu bir önceki kasada da konuşulan konulardan biriydi. Bununla ilgili aracın 9 bin km'de bir servise çağrılması şeklinde ayarlandığı görüşleri epey dile getirilmişti. Malumunuz daha sık servis demek daha fazla gelir demek. Yine de servise belirtilen vakitte gitmek en iyisi.
  • arkadaşlar merhaba.

    x1 18i nin yakıt ortalaması ve karlı ve zorlu koşullardaki performansı hakkında bilgi verebilir misiniz ?

    Teşekkürler
  • rhapsodyb R kullanıcısına yanıt
    Yakıt kullanıma göre değişiyor. Benim yaz dönemi ortalamam 7.0lt. Kışlıkları taktıktan sonra ortalamam 7.2 oldu. Kışlık lastikler ile sanırım 7.5-7.6 mertebelerinde.



    Ankara'da karda pek sıkıntı çekmedim. Dinamik çekiş kontrolünü kapattığın zaman karlı yerlerde çok sorun olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabın için çok teşekkür ederim. Ankara gibi bir şehirde bu ortalama oldukça düşük geldi bana.Bilmiyorum senin yorumun ne olacak.Bu arada 18 inç mi 17 mi senin jantlar ? Ben 18 alacağım eğer karar verirsem. ya eski kasa 4x4 dizel bir x1 alacağım ya da yeni kasa 18i. Oturduğum yer yokuşlu..Kışın problem oluyor zaman zaman.18i önden çekişli gerçi ama umarım problem olmaz.
  • rhapsodyb R kullanıcısına yanıt
    Kış koşullarında önden çekişli olmasının büyük artısı var, kış lastiği ile araç rayda gider gibi kaymadan yol alıyor. Eski kasa ile arasında dağlar kadar fark var, sırf 4x4 olsun diye eski kasa almaya değer mi bunu çok iyi düşünmek lazım, bence gerek yok. Büyük değişime uğramış yeni kasa varken eski kasa bence pişmanlıktır, 2. Elde de daha çok kaybettirir, tamamen şahsi fikrim bu yönde.

    Uzun yolda eco pro ile 5-6 lt tüketim olur, süratli kullanımlarda 7-9 lt tüketim gerçekleşir. Şehir içinde ise 7-10 lt arası duruma göre tüketim gerçekleşiyor, araç yakıt yönünden gayet tutarlı. Test sürüşleri yapın ve gönlünüze hitap edeni alın, hayırlısı olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben otv zammı olduğu gün malesef masada mağdur olanlardanım :( siyah 18i xline almıştım yoksa..Kesinlikle gönlüm yeni kasadan yana bence x3 ten falan da çok çok yakışıklı. Tüketim ve kış koşulları kafamda soru işaretiydi ama verdiğiniz bilgilerden sonra kafam rahat..Çok teşekkür ederim tekrar.Bu bahsedilen tüketim evimdeki 2.araç otomatik benzinli focusumun çok çok altında :)
  • Merhabalar, universite icin bmw x1 e kesin karar kildik. (Boy 2 metre sigabildigim en ucuz araba malesef) Geliri cok yuksek bir aile degiliz ama tasarrufla alip surdurebiliriz diye dusunuyorum.



    Size sorum dostlar sehir ici/disi yakit, servis ucretleri bakimi vb. meblalar ne kadar tutuyor yaklasik? Daha once 2. El/ 0km luks arac almadik alirken nelere dikkat etmeliyiz sifir ikinci el arasi cok fark eder mi, paketler linelar hangisi daha iyi olur spotify kullabmak istiyorum telefondan hoparlor gibi ya da direk anayuz destekliyor mu bu konularda yardim ederseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scenser -- 6 Mart 2017; 11:29:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafta sonu toplamda 1200 km. civarı bir seyahatim oldu. Aracı İstanbul'dan çıktıktan sonra Edremit körfezi civarında kullandım. Çoğunlukla Eco Pro ile ortalama hızım 70 km ve ortalama tüketim 6.5 litre oldu. Kışlık lastikler, bagaj dolu diyebiliriz, eşim ve ben. Kendi adıma iyi bir tüketim değeri diye düşünüyorum. Gerçi gidiş yolunda tüketim 5.9 litre oldu ama bu otoyolda yakaladığım bir değerdi.

    Araçla ilgili beni şaşırtan bir durumla karşılaştım, gidiş ve dönüş yolunda mola vermemi istedi. Bunu hiç duymamış ve görmemiştim, şaşırtıcı oldu. Sanırım aralıksız sürüş ile ilgili sıradan bir uyarı değil, çünkü arada kısa duruşlarım olmuştu. Bazı davranışları gözlemleyerek bunu tavsiye ediyor olsa gerek.

    Bu arada, bu yolculuktan önce servise 1900 km kaldığını söyleyen uyarı, şimdi 1200 km kaldığını göstermeye başladı. Hesaptan 700 km düşmüş, 500 km.sini saymamış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 8 Mart 2017; 16:27:54 >




  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    5 AYLIK UZUN BİR ARADAN SONRA HERKESE MERHABALAR

    Ekimden beri forumu takip edememiştim. Kaldığım yerden son yazıya dek okudum. Yine her zamanki gibi çok faydalı paylaşımlar olmuş. Bu süreçte tabiki tüm otomobil tutkunlarının en çok canını yakan şeyin aşırı artan ÖTV, sürekli yükselen benzin fiyatları ve hayallerindeki araca ulaşmanın daha da zorlaşması olduğu kanaatindeyim.

    ARACIM ve SEYAHAT NOTLARIM HAKKINDA

    Aracım X1 1.18i sDrive (136 PS Benzinli) 2016 model. ( Comfort + Luxury + Navigasyon + Head Up + Sürüş Asistanı ( Şerit takip, Yaya Çarpma, Araç Çarpma vs)

    9. ayımdayım ve mesafe rekoru 29.000 km ile bende . Eski aracım ile ortalamam yıllık 18.000 km idi. Araç ortalama tüketimi 7.5 lt/100 km (şehir içi + şehir dışı). En az 22.000'i Ecopro ile kullanmışımdır. Kışın bir dönem hem Comfort'a geçmemin hem de soğuğun etkisiyle 7,6 lt/100 km'ye çıkmıştı tüketim fakat Ecopro'ya hemen dönüşümle değer düştü. Şu sıralar da sadece şehir içinde bile aktüel tüketim 7-6 lt/100km arası.

    Bence harika değerler bir SUV'a göre. BMW yeni X1 ile bu işi başarmış .

    KIŞ LASTİKLERİ ve SERVİS

    Borusan kampanyasından aldığım Bridgestone kış lastiklerinden hiç memnun kalmadım. En ufak karda bile kaydı. DTC'yi inaktive etme fikrini arkadaşım vermese pek çok dik yokuşta kalmıştım... Eski aracım A3 Hatchback Sportback idi ve kışlıklar Michelen'di. Kesinlikle durum daha iyi idi. Bir ara 4 çeker mi alsaydım diye düşünmüştüm ki internette izlediğim video kati kanaat verdi ki 4 çeker in kralı AUDİ.

    İnternetten Quatro vs Xdrive vs 4motion diye arattırın. Farkı görebilirsiniz.

    Aracımın 3 yıl ya da ilk 60.000 km servis bakım paketi var. O nedenle hiç ücret ödemedim (şu ana kadar 2 kez gittim) ama faturalar çok kabarıktı. Garanti biter bitmez özel servise geçmeyi planlıyorum. Bence sık sık servise çağırmaları da para tuzağı. Sadece filtreler değişiyor o kadar.

    YAKIT DEPOSU

    Katalogdaki depo hacmi 51 lt ama ben 55 – 60 lt dolduruyorum. Çünkü çok yol yapıyorum ve sık sık benzinliğe gitmek sıkıcı oluyor. Bilmem yanlış mı yaıyorum? Fikirlerinizi bekliyorum.

    Ayrıca Aytemiz'de halk gününde %3 civarında indirim oluyor benzinde. Tavsiye ederim. Shell Nitro'dan sonra hiç sorun yaşamadım.

    YENİ SUV ALACAKLAR

    X1'den oldukça memnun biri olarak yeni SUV alacaklara da birkaç tavsiyem olacak...
    Eğer bütçeniz yüksek ise Yeni XC60(lansmanı yapıldı, süper tasarım) ve Yeni X3(lansmanı bu 1 ay içinde sanırım) plug-in-hibrit'ini araştırın derim.

    Eğer bütçeniz daha kısıtlı ise harika tasarımları ve müthiş donanımları ile Yeni Makyajlı Qasqhai ve Yeni Ateca'yı kesinlikle araştırın derim. Benim 175.000 binlere aldığım araç su an 240.000 bin 250.000 binlerde. Şimdi araç alacak olsam ben Yeni Makyajlı Qasqhai'yi tercih ederdim. 2 gün önce lansmanı yapılan aracın özellikle ön led sistemi ve iç dizaynını çok iyi revize etmişler.


    Herkese sevgi ve saygılarımla ...




  • İçli Köfte İ kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Uzun yıllardır golf kullanıyorum (golf 7 1.4 tsi dsg) fakat ailemizin büyümesi ile birlikte golf bize küçük gelmeye başladı. X1 benzinli ile 2.18 active tourer arasında kaldım. İki aracın yürüyen aksamları, motorları ve iç dizaynları hemen hemen birbirinin aynı, sıfır fiyatları arasında da çok ciddi bir fark yokken ikinci el fiyatları arasında epey bir farklılık var. Neredeyse aynı arabayı 2/3 fiyatına alabileceğim için 2.18 almayı düşünüyorum fakat aracın ikinci elde bu kadar değer kaybetmesi de beni korkutuyor.
    BMW x1 ile 2.18 active tourerı karşılaştırabilir misiniz?

    X1 2.5i modelini bir süre kullandım, 1.5 litre üç silindirli motorun çok daha zayıf olacağını tahmin ediyorum ama en azından araç hakkında bir fikrim var, 2.18 active tourer kullanma fırsatı bulamadım henüz.
  • Arkaslar bende yeni arac aldim basic donanim comfort turkiye ve prestije paketli. Acil bi sorum var xline da yer alan on arka ve yanlarda ki gri renk kaplama sonradan tatktirabilir miyiz.telim 0534 866 89 26 formu epey okudum bu konuda bir bilgi bulamadım ona göre değişiklik yapacağım cevaplarinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    merhaba
    bu kahve molası önerisini ben ve eşim ilk günlerde bir hayli aldık otobanda.
    biz 18 jant araca ve bmw direksiyon hassasiyetine alışmakta zorlandık.
    anladığım kadarı ile araç yorgunluk algılayıcı bir sistem var direksiyonda fazlaca ani hareketler ve salınımlar hissettiğinde veriyor bu uyarıyı
    biz ilk günler serit çizgileri arasında fazla geziyorduk.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLKKVK S kullanıcısına yanıt
    Ben otobanda çoğunlukla ecopro modunda kullanıyorum. Bu modda direksiyon daha yumuşak oluyor haliyle. Yaşadığınız çizgide tutamama sıkıntısını özellikle virajlarda ben de yaşadım. Ama sürüş modunun direksiyon tepkisinden olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Rüzgardan veya hızlı girdiğimi düşünmüştüm. Sanırım otobanda sport modda kullanmak daha güvenli olacak. Çünkü en ağır direksiyon tepkisi bu modda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 18 Mart 2017; 0:28:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostlar, bugün aracımı alalı tam 1 yıl oldu, yıllık km rekorumu kırarak yaklaşık 19 bin km ve 9.2 yakıt tüketim ortalaması ile yılı tamamladım ( serviste yakıt değerini sıfırlamışlar bu yüzden son 6 bin km ortalaması 9.2, normalde ortalamam 8.5 litrelerde olurdu.) Eco pro modu en fazla 200-300 km deneme amaçlı kullandım, geriye kalan mesafe ise yarı yarıya comford ve sport mod olarak kullanıldı. Şehir içi ve şehir dışı kullanımı yarı yarıya bir orana sahiptir.



    Geriye dönüp baktığımda aracın artıları çok fazla, kullanım kolaylığı ve fonksiyonellik açısından harika, görüş açıları da çok iyi, acemi sürücüler için de çok avantajlı bir araç olduğunu düşünüyorum, aracın iç hacmi boyutlarına göre muazzam, yol tutuşu ve viraj kabiliyeti de sedan ayarında diyebiliriz. Ancak eksilere de değinmek zorundayız; giriş sınıfı suv olduğu için yol sesi biraz var ( rft lastik ve özellikle bridgestone sert lastik önemli etken), auto hold yok, uzun yolda iyi sedanlardan daha fazla yoruyor, emniyet kemeri ayarı yok.



    Otoban ve yüksek hızlarda eco pro modunun bir anlamı bence yok, sport modda direksiyon daha sert ve hisli hale geliyor, çok uzun yolculuklarda comford moda göre daha da yorucu olabilir. Aracı son hızında en rahat sport mod ile kullandım, araç yolda güven veriyor, hız seviyorsanız ve buna rağmen yüksek araç tezatınız varsa X1 doğru tercih :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bmw x1 ait orijinal bmw yedek parcalari icin bu siteyi kullanin etkbmw.com aracnizin şasi nosu nu girerek uygun parcalar listelenmekte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esOess E kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    bu lastik konusu benimde çok canımı sıkıyor.
    bu araçta bu kadar ses olacak iş değil.
    birde araca yandan bakıldığında lastikler çamurluk içinde küçük kalıyor çok boşluk var bu görüntüyü bozuyor.
    yanak yüksekliği daha fazla olan normal bir lastiğe geçmek yi ciddi ciddi düşünüyorum.
    hem ses hem görüntü sorununu çözecek diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.