Şimdi Ara

Yeni Bir Türk Oyunu: CİVİLİZATİON OF OTTOMAN (2011 çıkışı muhtemelen) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
1
Favori
16.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnTEC

    oyun içi grafiklerden biraz daha örnek koyayım. oyun içi derken oyun motoru kullanılarak alınmış görüntülerdir yani oyunda tüm askerler birbirinin aynısı olmayacak tabiki..

     Yeni Bir Türk Oyunu: CİVİLİZATİON OF OTTOMAN (2011 çıkışı muhtemelen)

     Yeni Bir Türk Oyunu: CİVİLİZATİON OF OTTOMAN (2011 çıkışı muhtemelen)



    tabi daha yapım aşamasında mutlaka iyileştirmlere olacaktır da ben yinede diyim.. askerler üzerindeki bloomu azaltırsanız biraz daha iyi olacaktır.. lamba gibi parlıyorlar burda.. ama gelişmeler takdire şdeğer




  • ışık parlama v.s. ayarları elden geçecek graifk motoru çok yeni optimizasyonlar düzeltmeler sürüyor. Olumlu eleştirileriniz için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _dead space_

    güzele benziyor ama türk oyunlarında fazla bişi bekleme

    Bende Türk yapımı olan oyunlara senin yaptığın gibi yaklaşırdım.. Ta ki Mount&Blade (at ve Kılıç) ile tanışana kadar. 2 aydır bu oyunu oynuyorum. Tamam belkide beceremeyeceklerini baştan hesap edip CGI koymamışlar. Önceden hazır bir senaryosu da yok. Herkesin kendi oynayış şekillerine verdikleri kararlara göre bir konu akışı oluşmasını istemişler ve bence bunda başarılıda olmuşlar. Özellikle savaş sekansları hiç bir oyunda bulamadığım bir savaş aksiyonu içeriyor. Bence At ve kılıç oynamadan türk oyunculuğu hakkında bir ön yargıya kapılmayın. Bu oyun bana türk oyunculuğu hakkında yeni umutlar verdi. umarım zamanla bizde daha güzel işler yaparız ve en önmlisi iç pazarda satmayı da başarırız.




  • güzele benzıyor. bızde bılıyoruz mtw gıbı olmayacağını ama baştan böyle önyargılı yaklaşıp berbat demek garıp.
  • öncelikle bu benim hatam nasılsa biliniyordur diye pek açıklama yapmadım oyun ve geliştrime süreci ile alakalı.
    oyunumuz tamamen gönüller tarafından geliştiriliyor, 2 dev firma tarafından projemize destek veriliyor bu firmalar isimlerini açıklamamızı istemiyorlar bu nedenle açıklamıyoruz. Bu firmalar donanım ve yazılım olarak destek vermekte parasal bir destek söz konusu değil. Oyun microsoftun xna platformu kullanılarak geliştirilmekte. oyunumuz osmanlının kuruluşundan yıkılana kadar olan süreçte geçiyor senaryolar ve savaşlar tarihi belgeler kullanılarak hazırlanmakta bunun için akademik destek alıyoruz. oyun 2 tarzın birleşimi aoe ve tw arası bir yapıda oyuncularla buluşacak. oyuncu bir nevi tanrı gibi padişah yada asker olmayacak tüm dönemleri oynama şansı yakalayacak, siyasi olaylardan savaşlara ticarete herşeyle ilgilenmek zorunda olacak. oyun satış fiyatı 5 - 10 tl gibi bir fiyatta olacak oyundan elde edilen gelir yeni oyunların geliştirme sürecinde ve projeye katılan arkadaşların eğitimleri için kullanılacak para kazanıp zengin olalımdan ziyade Türk oyun sektörünün gelişmesini amaçlayan bir toplumsal hizmet platformu oluşturmakl amaçlanıyor, COO projesi kapsamında gerçekten yetenekli arkadaşlar bir araya toplandı 17 yaşındaki arkadaşlarımız hepimizden çalışkan ve yaratıcılar elde edilen gelirle bu arkadaşların oyun sekötününün önde gelen bireyleri haline getirilecek.

    İlk oyunun çok kişiye ulaşabilmesi için oyun tek çekirdekili p4 makinada 256 mb ekran kartın ve 1 gb lık makinada çalışabilecek yapıda hazırlanıyor.

    Dana önce hüsrana uğramış Türk oyunları kar amacı güttüğünden ve çalışan kişilerin ücretle çalışması dolayısı ve finanasör sıkıntıları yüzünden bir çok sorun yaşadı bizim zaman sıkıntımız çok yok kimse maaş almıyor inandıkları için çalışıyorlar ve kar beklentimiz olmadığından çok daha rahat bir şekilde oyun gelişmekte. Çok yakında bir teknoloji demosu yayımlayacağız bu demoda hem ortam hem askerler hemde binalar bulunacak.

    Oyun animasyonları için İngiltere üniversitesindeki bir türk hocamızın desteği ile motion capture teknolojisi kullanacağız. oyun müzikleri benim haricimde biri üniversal müzikte birçok reklam jinglesini hazırlamış bir çok albümde emeği geçmiş profesyonel bir arkadaşımız haricinde yine ekibimize amatör olarak katılmış ve gerçekten yetenekli bir arkadaşımızla yürümekte. Seslendirme ve efektleri stüdyo ortamında hazırlama imkanımız olacak buda ses kalitesini de çok arttıracak oyunumuz için.

    amacımız Osmanlı ile teması ile halkın duygularını sömürerek oyun satmak değil, osmanlı tarihi ile alakalı alternatif kaynaklarında devreye alınması ile şanlı tarihimizin bilinmeyen yönleri ile ortaya koyabilmek. Hurafe vs oyunda olmayacak tamamen tarihi belgeler ışığında karakterler modellenip özllikler verilmektedir.

    Ayrıca oyunumuzun kader motoru adında bir teknolojisi var bu motor sayesinde tüm karakterler robotluktan çıkıp kendi fiziksel ve karakter özellikleri taşıyacak oyun içinde askerlerinizin panik olup kaçışması ile bozguna uğramanız muhtemel. Ayrıca internet bağlantısı oyunu oynadığınız ilin iklim koşulları o anki hava durumuna bağlı olarak ayarlanacak. Ankarada oyun oynuyorsunuz o esnada dışarıda yağmur yağıyorsa oyunda da yağmur yağacak.

    Beklentileri karşılayacak bir oyun olacağına emin olunuz. her tür desteğinizi verip fikirlerinizi www.civilizationofottoman.com adresindeki forumumuzdan ulaşabilirsiniz.




  • Kardeş siz aldırmayın bazı kendini bilmezlere. Bence oyun gayet güzel.
    Bazı arkadaşlar 1-2 gün de oyunu tamamen yapılabiliniyor sanıyor heralde. Ya da çok kolay sanıyor bu işleri. Bi oyun yapmak için motoru ortaya çıkarmayı bırak modellemeler, animasyonlar, texturelar falan derken işin içinden çıkılmaz hal alabiliyor. Ama bazı arkadaşlar bi modelin 5-10 dk.da çizilebildiğini falan sanıyor heralde ki. Ya da bi texture(kaplama) yaratmak çok mu kolay.

    ben nerden mi biliyorum?
    CSS için Harita tasarımı yapıyorum ve bir fun haritası yapmanın bile ne kadar zor olduğunu isteyen herkese de kanıtlarım. 5 dk.da ben harita yapmam dersiniz!

    Öyle çok basit değil bu işler.

    HDR özelliği olabilirse çok daha iyi olur oyun. Beklentim HDR :D

    Bir de bence 5-10 lirada çok ucuz. en azından 15-20 liradan satın.
    Koskoca MİLYARLIK bilgisayar alanlar 15 lira mı veremeyecek.




  • hocam çalışmalarınız yeniliklere yol açacaktır
    forumunuzda sorun var şu sıra
  • Oyun kötü dahi olsa, 10 lira ücreti verip alacağım ve herkes almalı, gelen parayla çok daha iyi olur oyun
  • Güzele benziyor.En azından deneme için iyi
  • kesinlikle çıkar çıkmaz orjinal alaağım bu oyunu. aksi takdirde almamak gelişmesini istediğimiz sektörü baltalamak demektir. Özellikle kazanılacak olan paranın yine yeni oyun yapımında kullanılacak olması çok güzel. umarım bu girişiminiz için gerekli reklam desteği alabilieceğiniz bir destekçiniz olurda. Şöyle bir türk oyunu için anlı şanlı bir reklam kampanyası yapılır. Aksi takdirde bu oyunu alabiliecek olan ama haberi olmayacak yada geç haberi olcak insanlar olacaktır. Reklam kampanyası için özellikle herşeyi deneyin lütfen ve bizde elimizden geldiğince duyuralım bu güzel girişimi :)
  • hmm güzelmiş ilgimi çekti
  • oyunun facebook sayfasından atv ve tv8 Röportajlarını izliyebilirsiniz
    http://www.facebook.com/group.php?gid=56801893197



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamimandıralı -- 22 Eylül 2010; 23:09:44 >
  • çok güzel bir proje emek büyük Türklerde bişeyler yapabiliyor bunu görücez İnşallah başarılar
  • hava durmu için sanırım metar kullanacaksınız fs deki gibi bulutlarıda simule edebilecekmi oyun ?
  • atmosferik şartlar her şekilde yansıtılacak ama ben programcı değilim, müzisyenim nasıl yapıyor Gürcanonu bilmiyorum şu an.
  • Güzele benziyor. Keşke Kurtuluş Savaşı'nı anlatsaydı. Daha iyi olurdu.
  • Hakikaten insnları anlamak güç.Birisi demiş tutmaz diğeri daha oyun çıkmda berbat.Aziz Nesin'in dediği gibi "Bir bok bilmiyorsun. İşin kötüsü bir bok bilmediğini de bilmiyorsun."Burada insanların emeği söz konusu,zaamn ayırıp çaba sarf etmişler.Oyun iyi olur kötü olur orası ayrı da "berbat" ne yahu?Ki daha oyun çıkmamış.Herhalde total war serisini adamlar 15 günde yapmadı ya da stracraft'ı.Bir yerden başlanırsa gerisi gelecektir.İnşallah daha çok destekle çok daha güzel işlere imza atılır.
  • katılıyorum

    Herhangi bir ilerleme var mı onTEC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mta_ -- 30 Eylül 2010; 18:14:01 >
  • Türkler yapsın yeter ki gider orjinal alırım ;)
  • şu an programlama konusunda çalışmalar ağırlıkla devam ediyor birde arkadaşlarımızın çoğu daha okuyor yaz tatili nedeniyle bir durkalama oldu grafik ve müzik kanadında ondan görünen birşey yok ama bu süreç sonunda güzel bir oyun içi video hazırlayacağız.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.