Şimdi Ara

Yeni Bir Dolandırıcılık mı? (Kapıda Ödeme Kargo Teslim Almadın Davası!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Instagram üzerinden gördüğüm bir ürünün fiyatı uygun ve ödemesi de kapıda ödeme olunca sipariş verdim. Göndermezlerse en azından param gitmez güvencesiyle. Çünkü sipariş verilen site büyük bir e-ticaret sitesi vs. değil. Sıradan basit bir site.


    Siparişimi tamamlayıp formu göndermemin ardından whatsapp üzerinden mesaj atıldı. Mesaj "onaylıyor musunuz?" diye bitiyor. Sonra kendi kendine cevap almış gibi "Siparişiniz onaylanmıştır" yazıyor.


    Böyle olunca çalışma sistemi güven vermedi, whatsapp mesajını siparişimi iptal ediyorum, onaylamıyorum olarak yanıtladım ve karşı taraftan okundu, mavi tik de aldım.


    Neyse aradan 1 hafta geçti baktım kargoyu göndermişler. Ben iptal ediyorum dememe rağmen gönderilince kargoyu kabul etmedim. Aradan 6 ay geçmiş şimdi cep telefonuma bir SMS geldi XXXX Avukattan. Tüketici hakkları kanununa aykırı davrandığımdan hakkımda dava açılacakmış vs. vs. Dosya masrafı, avukatlık ücreti ve ceza ödememek için aramalıymışım...


    Alo 175'i arayıp danıştım. İptal etme almama hakkınız var, böyle mesajlara, aramalara itibar etmeyin dedi. Taciz boyutuna varırlarsa savcılığı arayabileceğimi de ekledi.


    Bana gelen mesaj ve whatsapp yazışmalarının ekran görüntülerini ekliyorum.


    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar veya başına gelen varsa bu furya büyümeden önlemimizi alalım. Başlığı bu nedenle açıyorum.


    Yeni Bir Dolandırıcılık mı? (Kapıda Ödeme Kargo Teslim Almadın Davası!)


    Yeni Bir Dolandırıcılık mı? (Kapıda Ödeme Kargo Teslim Almadın Davası!)







  • Size özel olarak hazırlanmış bir ürün değilse ve kargoyu almadıysanız bir şey yapamazlar. Bunu geçelim ürünü alıp kullanmış dahi olsanız 14 gün içinde iade edebilirsiniz. (mesafeli satışlarda)

  • Yok kesinlikle özel hazırlanan bir ürün değildi. Kimyasal bir üründü, raftan indi rafa geri gitti, SKT veya yolda zarar ihtimali de yok.

  • Hiç bir şey olmaz rahat olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.