Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi (341. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.725
Cevap
114
Favori
1.076.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tarihlerle ilgili kimse kafasını boşuna karıştırmasın.


    Hesap basit.


    Örn.


    Sevk Tarihi 18 Eylül olan biri, 18 Ekimde terhis olacak. (Gün hesabı falan yapmayın hiç sistem öyle işlemiyor, 1 Şubatta giren biri-1Martta terhis oluyor, 5 Mart-5 Nisan direk böyle düşünün.)


    Yol izni 1 gün olan kişi için birliğe katılış tarihi 20 Eylül (19 Eylül yol izni), yol izni 2 gün olan kişi için birliğe katılış tarihi 21 Eylül (19 ve 20 Eylül yol izni) olarak gerçekleşecek.


    Mevcut durumda bir gün idari izin, bir gün kanuni izin olmak üzere 2 gün izin var. Bu sebeple terhis tarihi olan 18 Ekim'den 2 gün önce 16 Ekim sabahında birliğe katılan biri sivil hayatına dönmüş olacak.


    Tüm hesaplarınızı, izinlerinizi bu dediklerime göre yaparsanız sorun yaşamazsınız.


    Yol izninin çıkışa hiç bir etkisi yok yine herkes aynı anda çıkıyor. (2 gün yol izni olan biri 1 gün daha az askerlik yapıyor.)


    Çıkışa etkisi olan tek şey sevk tarihi, bu celpte de maalesef olacak. Test çıkmayacak, sistemde sorun yaşanacak ve bazı kişilerin sevk tarih 19 Eylül olarak gözükecek. Bu kişilerin terhis tarihi de 19 Ekim olarak tanımlanacak ve geç çıkacak. Bu tarih aralığı için hesapları yukarıdaki gibi aynen yapabilirsiniz. Tarihleri değiştirip tüm celplere aynı hesabı uygulayabilirsiniz.


    ----


    Özetle,


    Sevk Tarihi: 18 Eylül

    Yol izni 1 gün ise (<800km) birliğe katılış: 20 Eylül

    Yol izni 2 gün ise (>800km) birliğe katılış: 21 Eylül

    Sivil hayata dönüş (İzinler otomatik kullandırılarak): 16 Ekim

    Resmi terhis tarihi: 18 Ekim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoqueE -- 6 Eylül 2021; 15:40:57 >




  • Yeni Bedelli Askerlik Sistemi

    Merhaba arkadaşlar kısmetse bu sene bedelli yapmayı düşünüyorum resimdeki gibi ay sıralamam bu şekilde sizce hangi ay giderim ?

  • bro4ke053 kullanıcısına yanıt
    Bu sene ocaktan aralığa kadar sıralı dizenlerin tamamen karışık çıktı. Ama mesela nisan 2021’i en üst sıraya koyanların ilk tercihi olma olasılığı daha yüksek oldu. En azından benim bu forumda gördüğüm öyleydi. Zaten Ocak ve Şubat aylarında muhtemelen celp olmayacak, bu sene de nisan ayından itibaren başladı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bro4ke053 kullanıcısına yanıt
    Ayni sıralamayı bende yaptım bana Eylül geldi 😅

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR_AyyıldızzTIM

    Ayni sıralamayı bende yaptım bana Eylül geldi 😅

    hayda herhalde banada o aylar düşecek

  • xSam X kullanıcısına yanıt

    merhabalar kardeşim. Bahsettiğin durumun aynısı bende de oldu. Paramı ödedim. Sınıflandırmanız bekleniyor yazıyor. Ama en aşağıda senin dediğin gibi Askerlik durumunuzdan dolayı ilk sınıflandırma dönemi olan AĞUSTOS 2021 celp ve sevk döneminde silah altına alınacaksınız. Yazıyor. Sen bu durum için şubeye gittin mi ? Bir sıkıntı olucak mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene Mayıs ta Kütahya da yaptım bedelliyi Kütahya ile ilgili sorusu olan varsa sorabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,


    yaş 26 bugün itibariyle aöf 4 yıllık mezun oldum. Normalde 2023 e kadar tecilim vardı doğal olarak tecil iptal olacaktır.


    Ben şimdi bedelli askerlik için askerlik bürosuna gidip başvuru yapmam lazım değil mi?


    gçemiş dönemde bakaya kalmıştım seneler önce, yine öyle birşey olursa bedelli askerlik yapamıyoruz sanırım.

  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

    Edevlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. Edevlet üzerinden sıkıntı yaşamadığınız sürece şubeye gitmeye gerek yok.

    Yoklamanızı yaptırmadıysanız ilk önce yoklama başvurusu yapmanız lazım

    https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu

    Yeni Bedelli Askerlik SistemiMehmetçiğin Sesiyoutube
    Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCtL3JSN-5wkeduAAVNOORyg/join Merhaba arkadaşlar bu videoda size askerlik başvurusunun ilk adım olan askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır ? Asal yoklama başvurusu nasıl yapılır 2020 ? işleminin yani asal yoklama başvurusunun nasıl yapılacağını anlattım. E-Yoklama sistemi ile e-devlet sistemine giriş yaparak ASAL Yoklama Başvurusu bağlantısına tıklayarak bilgilendirme ve onay formunu açacaksınız.Bilgilendirme formunu okuduktan sonra okudum,anladım,kabul ediyorum butonunu işaretlemeniz gerekmektedir.Devam butonu ile bir sonraki aşamaya geçin.İletişim bilgileri alanını doldurduktan sonra fotoğraf ekleme alanında dosya ekleyin butonuna tıklayın.Yüklemek istediğiniz fotoğrafı videoda belirttiğim kriterlere göre ayarlayın ve kaydedip ilerleyin.Kaydettikten sonra sınıflandırmaya esas ek bilgi formu açılacaktır. Formu doldurup devam et butonuna tıklayın.Daha sonra celp tercihinizi yapıp devam edin.Sağlık durumu hakkında bilgi formu açılacaktır. Bu formu da doldurduktan sonra ön izlemenizi yapın değiştirmek istediğiniz alanları değiştirebilirsiniz.Kaydedin ve çıktı almadan 2 gün sonra aile hekimine giderek muayenenizi olabilirsiniz.Başvuru sırasında bir sorun yaşarsanız yorum olarak yazabilirsiniz.Askerlik ile ilgili tüm güncel bilgileri öğrenmek istiyorsanız lütfen kanala abone olmayı unutmayın. Askerlik Hizmet Tercihi Uygulamalı Anlatım : https://youtu.be/mrjHwARSMIw 00:00 Merhaba, Askerlik başvurusu nasıl yapılır ? 01:22 Yoklama Başvurusu İlk Adım 03:37 Askerlik yoklaması fotoğraf düzenleme 05:15 Yoklama Askerlik İptal Sebebi 06:15 Yoklama başvurusu adımları Mehmetçiğin Sesi Abone Olmak için : https://www.youtube.com/c/MehmetçiğinSesi Mehmetçiğin Sesi İnstagram : https://www.instagram.com/mehmetciginsesi1 Mehmetçiğin Sesi Twitter : https://twitter.com/MehmetciginSesi #mehmetçiğinsesi #askerlikyoklamaişlemi #askerlikyoklamanasılyapılır #asalyoklamabaşvurusu #asalyoklama #askerlikbaşvurusunasılyapılır
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D_w1ShPjMBhM%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGMLsgooGIhC-Zj4iPVSa5w84VHSwp9N9MgFy

    Eğer yoklamanız tamsa hizmet tercihi kısmını doldurup (bedelli istiyorum seçeneğini işaretleyip) ilgili bankaya bedelli ücretini yatırmanız lazım.

    https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-askerlik-hizmet-tercih-islemleri

    Yeni Bedelli Askerlik SistemiMehmetçiğin Sesiyoutube
    Trendyol Asker Paketleri : https://ty.gl/xudkppirk Linke tıklayarak sizler için hazırladığımız asker paketlerine bakabilir ve bütçenize uygun paketi seçebilirsiniz. Arkadaşlar merhaba, bu videoda ; Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır 2020 ? Askerlik celp dönemi tercihi nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi asal nasıl yapılır ? Celp dönem tercihinde ay sıralaması nasıl olmalıdır ? Hizmet tercihi nedir detayları nelerdir ? Askerlik hizmet tercihi yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi e devlet ? Askerlik hizmet tercihi başvurusu nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi ne zaman yapılmalıdır ? Askerlik Yedek Subay Başvurusu E Devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik yedek astsubay başvurusu e devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihinde sorulan ikinci 6 ay ve komando olmak istiyor musunuz sorularının önemi nedir ? Askerlik hizmet tercihi yedek subay başvurusu yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi yedek astsubay başvurusu yapılmazsa ne olur ? sorularının ve daha fazlasının yanıtını bulabilirsiniz. Askerlik hizmet tercihini yapabilmeniz önce yoklama işlemini yapmalısınız. Yoklama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz. Yoklamanızı yaptıktan sonra aile hekiminizden muayene olacaksanız. Yaklaşık 2 3 gün içerisinde askerlik şubesi yoklama işleminizi onaylayacaktır. Bu süreçlerin hiçbirinde şubeye gitmenize gerek yok. Yoklamanız onaylandıktan sonra e devletten asal hizmet tercihi kısımlarından tercihlerinizi yapabilirsiniz. Unutmayın, son iki yıl içerisinde yoklamanızı yaptıysanız tekrar yapmanıza gerek yok. E devletten celp ve hizmet tercihlerinizi yaptıktan sonra işlemleri tamamladığınız tarih hangi celp grubuna giriyorsa o celp ile gidebilirsiniz. Askerlik celp tarihleri ile askerlik celp dönemlerine kanalda bulabilirsiniz. Askerlikle ilgili tüm gelişmeler için kanala abone olmayı unutmayın. Videoyu daha çok arkadaşımızın görüp bilgilenmesi için beğenmeniz yeterli. 00:00 Askerlik Hizmet Tercihi Nasıl Yapılır ? Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet | Mehmetçiğin Sesi 01:15 Askerlik Hizmet Tercihi E Devlet Uygulamalı Anlatım 02:45 Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet 05:45 Askerlik Hizmet Tercihi Ay Sıralaması Nasıl Yapılmalı ? 07:30 Askerlik Hizmet Tercihi Erteleme İptal Sebebi 09:00 Askerlik Hizmet Tercihi Yapılmazsa Ne Olur ? ASAL Yoklama Nasıl Yapılır ? : https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D_w1ShPjMBhM%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGMLsgooGIhC-Zj4iPVSa5w84VHSwp9N9MgFy Mehmetçiğin Sesi Abone Ol : https://www.youtube.com/c/Mehmet%C3%A7i%C4%9FinSesi Mehmetçiğin Sesi İnstagram : https://www.instagram.com/mehmetciginsesi1 #mehmetçiğinsesi #askerlikhizmettercihiedevlet #askerlikhizmettercihinasılyapılır #hizmettercihi #hizmettercihiyedeksubaybaşvurusu #hizmettercihiyedekastsubaybaşvurusu #yedeksubaybaşvurusu #yedekastsubaybaşvurusu #askerlikhizmettercihi
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dn1nhU5kyJcQ%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGMPsgooGIhBdmp1ETJL4bpEypNPaF9eyMgFy

    Geçmişte bakaya kaldıysanız bedelli hakkınızı etkileyebilir onu bir şubeyle görüşünüz. Bunun çetelesini ASAL sistemi tutuyor.

    Eğer erteleme yapmak istiyorsanız mezuniyetiniz edevlete düştükten sonra yıl sonuna kadar (31 aralık) 2 yıllık mezun erteleme hakkınızı kullanınız. Hatta şubeyle de kontak kurunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam,


    Benim şubeye direk gitmem en hayırlısı olacak sanırım.

  • Burdura gidecek varmı 18inde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 Eylul Ankara Mamak Mebs

    Gidecek Arkadaşlar Varsa Wp Grubu Kurabiliriz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TR_AyyıldızzTIM kullanıcısına yanıt

    ah be bende 23 ekim

  • Nerden goruyorsunuz aciklanan yerleri bende herhangi bir sonuc cikmiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu yoklama muayenesinde aile hekimi sizden kan testi istedi mi?


    ben internet den baktığımda ve yakın dönemde giden kimseden kan testi istendiğini duymadım.


    Benim aiel hekimi cins birisi kan testi yapacğaım yarın sabah 9 da gel dedi. başına gelen var mı ?

  • TR_AyyıldızzTIM kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebugra

    +1
    +2

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl randevu alıyoruz arkadaşlar covid testi için?

  • funky-nd kullanıcısına yanıt

    Sistemin açılmasını bekliyoruz E-Devlet Bedelli Sevk Başvurusu sekmesinden

  • Korona testi olacağımız yer sevk kağıdında mı belirtiliyor ? Farklı ilde test olabiliyor muyuz ? Evet ise hangi hastaneye gitmemiz gerekiyor ?

  • 
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.