Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.724
Cevap
114
Favori
1.074.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bedelli askerlik sistemi ile ilgili çok fazla bilgi kirliliği olduğunu fark ettim ve ben de bunu araştırmak için işe koyuldum. 65 maddelik askeralma kanunu baştan aşağı okudum, altını çizdim.

    Yeni askerlik sistemi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla 25 Haziran 2019'da yürürlüğe girdi. Başlığı açalı neredeyse 4 sene olduğu için sayfayı düzenli olarak düzenlemek istedim.

    Yeni Bedelli Askerlik Sistemi



    Kimler Bedelli Askerliğe Başvurabilir?

    - “Askerliğe elverişli” raporu olmalı
    - Herhangi bir yaş sınırı yok
    - Daha önce askerlik hizmetine başlamamış olacak
    - Daha önce bedelli askerliğe başvurup vazgeçmemiş olmak
    - Yoklama kaçağı ve bakaya olmamalı

    2023 celp dönemleri: 2023 Bedelli Askerlik Celp Tarihleri (Tablo)

    Asker malzemeleri nereden alınır?

    Dükkan dükkan gezmek istemiyorsanız internet üzerinden sipariş verebilirsiniz. Bedelli askerlik malzemeleri ve asker malzemelerini online olarak yukarıdaki askerkolisi.com'dan alabilirsiniz. Asker setlerinin içerisine hediye falan da koyuyorlarmış, birkaç arkadaşın özel ricası. Siteden alışverişi yüzde 5 indirimle yapmak isterseniz ASKERKOLISI5 kupon kodunu ödeme yaparken (kupon kodu alanına) yapıştırabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akiftuna -- 3 Temmuz 2023; 11:59:12 >







  • Boş muhabbete girme arkadaşım adam gitmemek için 33230₺ para vermiş 1 ay'da gitmek istemiyor hemen korkma yazmışsın farklı düşüncede olan insanlara az saygınız olsun arkadaş vatani görevini bi bedel ödeyerek yerine getirmek istemiş devlette buna müsaade etmiş arkadaşta fikrini beyan etmiş daha önceki yapılan beddeli gibi olmasını istemiş adamı aşağılamaya hakkın yok.
    Zor geldi galiba 33 bin verip paşa paşa yaptık geldik demenden belli.

    Ha tercüme edeyim ben.Biz keriz miyizde gittik demek istedin kışlaya kastettiğin bu.Ama şunu unutma bu ülkede eşitlik yok.

    Misal askerlik yaparsın 9 ay 2 ay sonra askerlik 6 aya düşer.Bedelli yaparsın diyelim 1 yıl önce bir kesim 15 bine yapar sen 33 bine yaparsın her zaman mağdur olan olur her şekilde.Hatta eğitimi icra ederken bile bir bölük yayılır diğer bölüklerin üstünden geçerler.O biçim yani.

    Kafana takma takarsan hasta olursun.Yapmışın bitmiş.Senlik dava kalmamış.

    Şimdi sen psikolojinin düzgün olduğunu mu iddia ediyorsun?


    Adam bilgisayarı açmış, internete girmiş, foruma girmiş, bedelli askerlik konusunu görmüş, bakmış insanlar birbirleriyle güzel ve saygılı bir çerçevede bilgi alışverişi ve paylaşım yapıyor, ulan demiş şunlara bir sataşayım keyiflerini bozayım, almış klavyeyi eline tek tek tuşlara basmış sırf buradaki insanların moralini bozmak için, ve konuyu düzenli aralıklarla takip ediyor gelip burada cevap yetiştirmeye ve konuyu asıl amacından saptırmaya devam ediyor.


    Ve bu adam psikolojisinin düzgün olduğunu iddia ediyor. Güler misin, ağlar mısın...


    Yaptığın hareketin ne kadar absürt olduğunu şöyle hayal et. Bir parkta 10 kişi bir masada oturmuş ve bedelli askerlik hakkında konuşuyor ve plan yapıyor. Sen de o parkın karşısındaki yolda yürüyorsun ve bu konuşmaları duyuyorsun. Birden o gruba doğru yönelip, yanlarına gidip 'ben 15 ay yaptım' 'bedelli yapan adam değildir' '1 ay yapacaksınız hala konuşuyorsunuz' gibi şeyler sayıklıyorsun.


    Deli gibi görünmez miydin? Dayak yemez miydin?

    Bırakın artık biz yaptık siz de yapacaksınız lafını.Şuanda askere gitmenin hiçbir mantıklı açıklaması yok,ben evden işe işten eve gidiyorum.Bu insanlar askere giderken otobüs minibüs kaç tane vesaite binip kaç kişiyle etkileşimde bulunacak.Hiç bunu düşündünüz mü?Sonrasında kışlada kaç kişiyle etkileşimde bulunacak?
    Siz böyle konuştuğunuza göre pandemi döneminde askere gidip geldiniz?

    Vakti zamanında bedelli yoktu bizim dönemde.

    saçmalıklar silsilesi içinde tamamen vakit ve enerji kaybı 15 ay askerlik yaptım salak gibi..


    giden zamanamı yanayım, kendini komutan sanan zeka olarak geri insanların Ağız kokusunu çektiğime mi yanayım..


    hiç bir avantajı olmadı askerliğin bana, giden 15 ay zamana oldu..


    imkanı olan herkes bedelli yapsın, gidipte salak salak insanların saçmalıklarına katlanmasın..

  • Hocam tecili bu yıl bitenler ne durumda peki? Benim edevlete göre 16 haziranda bitti tecilim. 30 eylüle kadar biyere yüksek lisans kaydı yapmam veya teslim olmam gerekiyor. Bizim durumumuz nedir burada? Bedelli kuralari aralikta vs diyorlar. Ama bunu beklerken kaçak durumuna düşeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni kanuna göre 25 Haziran'dan önce kaçak durumuna düştüğün için bedelliye başvurabilirsin. 6. maddede de belirttiğim gibi yeni kanuna göre tecil yaptıramıyorsunuz. Ama bu detay da revize edilebilir.
  • Hocam dedikleriniz doğruysa eğer tecilim bu yıl bitmesine rağmen bedelliden yararlanamıyorum. 23 Ağustos'ta tecilim bitiyor ve 1 Kasım'dan sonra başvurular yapılacak demişsiniz. Böylece 25 Haziran'dan sonra kaçak durumuna düştüğüm için 1 Kasım'da bedelliye başvuru yapamıyorum. Normal başvuruların 1 Kasım'da olduğuna emin misiniz eğer öyleyse 25 Haziran 1 Kasım arasında tecili bitenler ne olacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanking

    Hocam dedikleriniz doğruysa eğer tecilim bu yıl bitmesine rağmen bedelliden yararlanamıyorum. 23 Ağustos'ta tecilim bitiyor ve 1 Kasım'dan sonra başvurular yapılacak demişsiniz. Böylece 25 Haziran'dan sonra kaçak durumuna düştüğüm için 1 Kasım'da bedelliye başvuru yapamıyorum. Normal başvuruların 1 Kasım'da olduğuna emin misiniz eğer öyleyse 25 Haziran 1 Kasım arasında tecili bitenler ne olacak?
    1 Kasım detayının kesin olmadığını belirtmiştim yukarıda. Ama muhtemelen böyle olacak. Şayet böyle olursa da 25 Haziran sonrası tecili bitenler bakaya kalıyor ve bedelliye başvuramıyor. Tahminimce Temmuz ayından Bakanlık kesin açıklamaları yapacak, çünkü kanun revize hakkını onlara atıyor.
  • 2.) Bedelli askerlikten bir kez yararlanma hakkı var. Şayet kuraya girdiniz ve kazanamadınız, o zaman bir daha bedelli askerliğe başvuramıyorsunuz ve 6 ay askerlik yapmak zorundasınız.

    Bu madde yanlış. Yasal tecil hakkınız olduğu kadar bedelli başvurma hakkınız var

    Ayrıca 1 Kasım'dan sonra dediğiniz de resmi bilgi değil sanırım. Hiç bir kanun maddesinde 1 Kasım sonrasında başlayacak demiyor.

    Yeni Bedelli Askerlik Sistemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 1 Temmuz 2019; 5:14:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: phorever

    2.) Bedelli askerlikten bir kez yararlanma hakkı var. Şayet kuraya girdiniz ve kazanamadınız, o zaman bir daha bedelli askerliğe başvuramıyorsunuz ve 6 ay askerlik yapmak zorundasınız.

    Bu madde yanlış. Yasal tecil hakkınız olduğu kadar bedelli başvurma hakkınız var

    Ayrıca 1 Kasım'dan sonra dediğiniz de resmi bilgi değil sanırım. Hiç bir kanun maddesinde 1 Kasım sonrasında başlayacak demiyor.

    Bu kura olayında esneme olacak diye düşünüyorum. Çünkü eşitsizlik var. Kaçak durumda olan direk kurasız faydalanabiliyor. Ancak diğer hükümlüker kuraya tabi tutuluyor.




  • Kura olayı yanlış. Tekrar kuraya girme hakkı var. Yukarıda bir arkadaş direkt kanun ile belirtmiş durumu. Ayrıca sanırım kuranın da belirli özellikleri olacak. Lisans mezunlarına hiç bir şekilde yarar getirmeyen bir yasa oldu. En azından kura içerisinde katsayıları yükseltilebilir eğitim durumu ve yaşa göre.
  • Kura olayı Saliha Koçak'ın haberine göre. Ancak yasa onaylanmadan önce MS Komisyonundaki AK Partili ve CHP'li üyeler 1 Kasım vurgusu yapmıştı Twitter'da. Onun dışında 25 Haziran-1 Kasım arasındakilere haksızlık olacağı için ben de esneme olacağını düşünüyorum.

    "Bedelli askerlik kurasında çıkmazsanız bir daha kuraya giremiyorsunuz" ibaresini değiştirdim. Bakaya ve yoklama kaçakları için geçici maddede yer alan bir ifadeydi. Değiştirdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fafa1236

    Bu kura olayında esneme olacak diye düşünüyorum. Çünkü eşitsizlik var. Kaçak durumda olan direk kurasız faydalanabiliyor. Ancak diğer hükümlüker kuraya tabi tutuluyor.

    Alıntıları Göster
    Eşitsizlik var da ben meclis tatile girince akıllarına gelecek diye düşünüyorum. Herkes sosyal medyadan yazıyor düzeltin mağduruz diye. 100-150.000 kişiyi mağdur edip sonra düzeltecekler bence




  • Şimdi benim için 18 temmuza kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur diyor. Askerlik şubeye gidiyorum bana daha bize bir şey gelmedi diyorlar. YASAL HAKKIMI KULLANIP BEDELLİYE BAŞVURMAK İSTİYORUM. Ne yapmam gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stayikol

    Şimdi benim için 18 temmuza kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur diyor. Askerlik şubeye gidiyorum bana daha bize bir şey gelmedi diyorlar. YASAL HAKKIMI KULLANIP BEDELLİYE BAŞVURMAK İSTİYORUM. Ne yapmam gerekiyor.
    Konuyla ilgili tüm şubeler Bakanlığın göndereceği kağıdı bekliyor. Kanunda detaylar yazmıyor, yürütme bakanlığa ait. Onun için beklemek zorundayız. Ama ben bu ay olayın netleşeceğini düşünüyorum.
  • şimdi yoklama kaçakları bedelli olarak yapabiliyorlar mı?
  • akiftuna A kullanıcısına yanıt
    Zaman daralıyor . 18 Temmuz son gün.
  • Sürecin hızlanması için cimer, akim gibi sitelerden resmi olarak taleplerini iletin mutlaka. Yoksa bu iş yeni yıla kalacak.
  • Kesinleşmediği sürece başlığı revize etmeyeceğim ama güvenilir bir arkadaşın konuyla ilgili açıklamaları şu yönde:

    quote:

    "Askerlik şubeden geliyorum. Oradaki hanfendi ile detayları görüştüm.

    1) 26.06 tarihinden itibaren asker kaçağı, bakaya ve saklı olanlar bedelli askerliğe başvuramıyor. ( evet 1 gün sonra teciliniz bitse bile başvuramıyorsunuz, buraya revize yasa eklenmeli çünkü mağdur durumda olan birçok insan mevcut.)

    2) şu anda bedelli başvuruları yapılamıyor çünkü alt yapısı hazırlanmamış. Bilgi beklenildiği söyleniyor.

    3) bedelli askerliğe başvurdunuz, kurada çıkmadınız diğer bedelli askerliğe başvurabilmek için kaçak olmamanız gerekiyor, yoksa yine başvuramıyorsunuz. ( evet buda çok saçma, heryere bir kaçak maddesi eklemişler. Yani tekrar başvurabilmeniz için yüksek lisans yapacaksınız ve teciliniz olacak o şekilde başvurabilirsiniz ya da raporunuz olacak.)"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akiftuna -- 3 Temmuz 2019; 16:45:44 >




  • Başvurular ne zaman başlayacak bilgisi olan varmı.
  • Beyler bu kontenjan ile ilgili bir çalışma yapsak da herkes yararlansa? Millet burada yok yasal hakkımı kullanayım diyor da kota olayı olursa tonla insan mağdur olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haswell

    Beyler bu kontenjan ile ilgili bir çalışma yapsak da herkes yararlansa? Millet burada yok yasal hakkımı kullanayım diyor da kota olayı olursa tonla insan mağdur olacak.
    Benim tahminim ilk seferde büyük bir bedelli askerlik kontenjanı açılacak. Daha sonra limit koyulacak. Bakanlığın açıklaması öncesi nabız ölçümlemesi de yapılıyordur.
  • Benim sorum şu olucak bilen arkadaşlar için ben 3 ay askerlik yaptım sonra bazı ailevi nedenlerden firar ettim şimdi ben bedelliden yararlanır mıyım ve yararlanırsam yatırdıktan sonra 1 ay yapar mıyım tekrar yoksa yaptıgım 3 ayı sayarlar mı ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.