Şimdi Ara

YENİ BAŞLIYANLAR İÇİN HTML TEMEL YAPISI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • web sayfasının temel yapısı

    Html ya da Htm olarak kaydettiğimiz bu sayfa dikkat ederseniz hiç bir Html kodu içermiyor.Ama uzantısı htm ya da html olduğu için bir web sayfasıdır.Hiç bir kod olmadığı için de tarayıcıda hiçbir şey görmüyorsunuz.Yani gazetenizi boş bir sayfa olarak basmışsınız.Ama yayınlamamışsınız.

    Web sayfasında standart olarak bulunması gereken kodlar şunlardır.Bunlar sayfada mutlaka vardır.Bu kodlarla tarayıcı bunun bir web sayfası olduğunu anlar ve ona göre görüntüler.

    <html>
    <head>
    <title>Sayfanın Başlığı</title>
    </head>

    <body>Sayfanızın tüm içeriği:resim, yazı, video, vb.</body>

    </html>
    Bir web sayfası <html></html> kodları arasına inşa edilir.

    <head></head> kodları arasında kalan kısım sayfanızın başlık kısmıdır ve tarayıcının sayfanızı tanımasına, arama motorlarının sizin sitenizi bulmasına yarar.

    Bu kodlar içindeki <title>Sayfanın Başlığı</title> Sayfanıza vermek istediğiniz adın yazıldığı yerdir.Buraya yazdığınız yazı tarayıcının sol üst köşesinde gözükür.

    Ayrıca bu kodlar içinde <meta> etiketleri vardır ve bunlarla sitenizi tarayıcıya ve arama motorlarına tanıtırsınız.Bunlara sırası geldiğinde ileride değineceğiz.

    <body></body> kodları arasında kalan yer de sizin sayfanızın içeriğidir.Yani tarayıcınızı açtığınızda gördüğünüz her şey buraya yazılır.Tasarım işi bu kodlar içinde yapılır.İşimiz bu kodların neler olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlatmak...

    _________________________
    Meta İmleri

    Bir Önceki Dersimizde <head></head> kodları arasında <title>Sayfanın Başlığı</title> kodları ve <meta> imlerinin olduğunu ve bunların sayfa için büyük önem taşıdığını söylemiştik.<title></title> kodlarını da anlatıp meta imlerini sonraya bırakmıştım.

    Şimdi meta imlerini tanıyalım.

    <META http-equiv="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1254"> Kodu sayfanızda ne tür bir metnin olduğunu(text/html yazmakla metnin düz yazı ve html belgesi olduğunu) ve karakterlerinin hangi kodlama(windows-1254 yazmakla) ile yapıldığını gösterir.

    <META http-equiv="Content-Language" CONTENT="tr"> Kodu sayfanızın dilinin Türkçe(tr yazmakla.İstenirse değiştirilebilir.) olduğunu gösterir.

    <META NAME="author" CONTENT="SERKAN ASLAN"> Kodu sayfanın tasarımcı kimliğini gösterir.

    <META NAME="copyright" CONTENT="© 2003 SERKAN ASLAN"> Kodu sayfanın telif hakkının kime ait olduğunu gösterir.

    <META NAME="keywords" CONTENT="Sitenizi arama motorlarında bulduracak siteniz ile ilgili kelimeleri buraya yazın."> Kodu sayfanın hangi kelimeleri içerdiğini gösterir.Burası arama motorları için çok önemlidir.!!!!!

    <META NAME="Description" CONTENT="Sayfanızın Kısa tanıtımını buraya yapın."> Kodu sayfanın kısa tanımı yapılmak için kullanılır.

    <META name="GENERATOR" CONTENT="Microsoft FrontPage 5.0"> Kodu sayfanın hangi editörle yapıldığını gösterir.

    <META NAME="ROBOTS" CONTENT="ALL,FOLLOW,INDEX"> Kodu sayfanızı tüm arama motorlarının veri tabanına kaydolabilme hakkının verilmiş olduğunu gösterir.

    <META NAME="RATING" CONTENT="GENERAL"> Kodu sitenizin hangi kategoride, sınıfta olduğunu gösterir.GENERAL yazmakla bütün katagoride olduğu belirtilmiş oldu. elimden bu kadar geldi eklemek ıstedıgınız bısı varsa ltfn soleyın bende yenı sayılırım







  • kardeş teşekkürler bende yeniyim güzel bir yazı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.