Şimdi Ara

Yeni başlayan birisi için fotoğraf makinesi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, hobi amaçlı fotoğraf çekmek istiyorum ve bunun için de bir fotoğraf makinesi almaya karar verdim, ama bu konuda hiç tecrübem olmadığından ve piyasayada özellikleri birbirine epey yakın olan çok sayıda makine olmasından dolayı bir türlü karar veremedim. 6000 tl bütçem var ve sıfır bir makine almayı düşünüyorum. Genel araştırmalarım sonucunda Canon eos 600D bana mantıklı gibi gözüktü ama yine de size sormak istedim. Bu konuda bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Sizce başlangıç için hangi makineyi almalıyım ? Şimdiden teşekkürler :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Shutter speed, iso, aperture gibi temel kavramları bir inceleyip öğrenin hocam. Çok pahalı bir makine almaktansa ikinci el temiz bir cihaz bakmanız daha doğru olur. En azından yukardaki 3 temel kavramı bilmeden ve mantığını kavramadan 1000 liralık makine de alsanız, 100.000 liralık makine de alsanız iyi bir fotoğraf yakalayamazsınız. Telefonlardaki gibi tamamen otomatik bir kontrol yok dslr cihazlarda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraf çekmek maliyetli bir iştir, 6bin tl ile peşinizi bırakmaz. Sıfır makine alıp 3-5 ay sonra ya ben bunla istediğimi çekemiyorum şunu mu alsam demeniz muhtemel ve bu ihtimal gerçekleşince makineyi yarı fiyatına satabileceğiniz adam arayacağınıza hocanın söylediği gibi temiz ekstralı ikinci el makine alın ve fotoğrafın oluşma mantığını öğrenin.





  • Fotoğraf, fotoğraf makinesiyle değil, lensle çekilir. O yüzden önce hangi lensi kullanmanız gerektiğini öğrenin. Sonra o lensi kullanabileceğiniz bir makine alırsınız.

    Mesela bende Canon 250d var. 18-55 stm lensle aldım. 12 bin küsür şu an. Bir halta yaramadı. Neden? Çünkü lens dandik. Gittim 50mm lens aldım 2 bin verip. Bir halta yaradı mı? Hayır. Çünkü makine croplu makine olduğu için 50mm lens, 80mm lens etkisi yaratıyor. Yani işe yaramaz. Gittim bu kez 24mm lens aldım. İşi çözdüm.

    Demek ki ben önce 24mm lens alıp, sonra buna uygun bir makine bulsaydım, çok daha karlı bir iş yapacaktım.

    Bu tür bilgileri hiçbir yerde de bulamazsınız. 40 yıllık fotoğrafçı bile ya bilmez ya kafası basmaz ya da söylemez. Size marka model tavsiye ederler sadece.

    Özetle, önce ne fotoğrafı çekeceğinizi belirleyin. Mimari, sokak, insan, doğa, vs. Sonra lensi öğrenin. Sonra bir makine alın. Makineyi sadece kasa olarak almaya çalışın. Sıfır makinelerle verilen lensler bir işe yaramaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 18 Şubat 2023; 15:25:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.