Şimdi Ara

Yeni bankacılık krizi mi geliyor? Kripto para dostu Signature Bank kapatıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bankacılık krizi mi geliyor? Kripto para dostu Signature Bank kapatıldı!
    Signature Bank, Silicon Valley Bank’in iflasının ardından ABD'de devam eden bankacılık krizinin ikinci kurbanı oldu. New York merkezli finans kuruluşu Pazar günü faaliyetlerini aniden durdurdu ancak müşterilerinin tamamı için tazminat ödenecek. Düzenleyiciler, Signature Bank'ın da sistemik bir riske neden olduğunu ve ABD bankacılık sistemini tehdit edebileceğini söyledi. Başka bir deyişle, ABD hükümeti ekonomiyi korumak için adım atarak Signature Bank’a kayyum atadı.



    Kripto para dostu Signature Bank'e kayyum atandı



    ABD Hazine Bakanlığı, FDIC ve Federal Reserve tarafından yapılan ortak açıklamada mevduat sahiplerini koruyacak kararlar sonucu oluşacak hiçbir kaybın vergi mükellefleri tarafından karşılanmayacağı vurgulandı. Yine başka bir deyişle, zarara uğrayan herkes paralarını geri alabilecek.



    Yeni bankacılık krizi mi geliyor? Kripto para dostu Signature Bank kapatıldı!
    Signature Bank'ın 31 Aralık 2022 itibarıyla yaklaşık 110,4 milyar dolarlık varlığı ve yaklaşık 88,6 milyar dolarlık mevduatı bulunuyordu. Banka, emlak şirketlerine, hukuk firmalarına ve aynı zamanda kripto para şirketlerine bankacılık hizmetleri sağlıyordu. Bankanın mevduatlarının yaklaşık yüzde 30’u kripto sektöründen geliyordu ve sektörde önemli bir finans aracı olarak görülüyordu.



    Ayrıca Bkz.Son 15 yılın en büyük banka krizi! Silicon Valley Bank neden battı, altın neden yükseliyor?



    Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın birbiriyle içsel olarak bağlantılı hale gelmesinin nedeni de bu kripto araçlarıydı. Circle tarafından yönetilen popüler bir stabilcoin olan USDC, Silicon Valley Bank’in en önemli müşterilerinden birisiydi. Circle destek sermayesinin bir kısmını Silicon Valley Bank’te tutuyordu.



    Signature Bank'ın kapatılması kripto şirketleri için de bazı teknik zorluklar yaratacak çünkü banka 7/24 çalışan ve kripto şirketleri tarafından kullanılan bir ödeme sistemi olan Signet'i işletiyordu. Şirket Circle, Coinbase, OKX ve diğerleriyle de çalışıyordu. Bugün itibariyle FDIC, National Bank of Santa Clara adında bir köprü banka kurarak müşterilerin mevduatlarına ulaşmasını sağlayacak ve müşteriler varlıklarına erişebilecek.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/03/13/after-svb-failure-regulators-close-crypto-friendly-bank-signature-bank/







  • Bu kripto para işi daha çok bankayı yiyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bankalar kripto paralara çok zarar vermeye başladı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • devamını bekliyoruz :D

  • eğer tekrardan bir kriz riski var ise hemen harekete geçilmeli

  • banka yiyen kripto para değil devletin bankalardan müşterinin parasını bana ver bende sana 3 e karşılık bir yıl sonrasında 4 vereyim demesi ancak faiz arttığı için banka müşterisine 3 yerine 3,5 verip kara geçecekken 3 yerine 5 vermek zorunda kaldı ve bankanın parası devleti yüzünden yetmedi o yüzden finansal krize girdiler batma bizdeki gibi soyulmalar ile olmadı yani. Ayrı konu bak 1 seneye düşük faizle çalışmaktan bizim bankalarda aynı durumun içine düşecek.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Faiz sistemi olmasa mevcut bankacılık zaten yürümez. bankacılığın ilk çıkışıyla şuanki hali ile birbiri arasında alaka yok.

  • Btcoine balon diyenlere karşı ısrarla Bitcoin sizin malvarlığınızın teminatıdır diyordum.

    Son iki gündür Bitcoinin ne kadar sağlam bir güvenli liman olduğunu kanıtladı. Amerikalılar başta olmak üzere tüm dünyada bankacılık sistemine olan güvensizlik nedeniyle Kriptoya 150 milyar dolarlık giriş oldu. Parasını kurtaran fiziki altına yöneldi, fiziki altın bulamayanlar kripto paralara yöneldi.

    Zaten altın tescilli bir güvenli limandı buna bitcoinde dahil oldu.

    Amerikalılar ve tüm dünya halkları bankacılık krizinde olası nakit çekim kısıtlamasından kurtulmak veya mal varlıklarını korumak için paralarını bitcoin paritesinde soğuk cüzdanlara çekiyor.

    Eğer Amerikada ki kriz derinleşir ve Amerikan ekonomisi iflas ederse bundan tüm dünya gibi ülkemizde en ağır biçimde etkilenecektir. Dolayısıyla ben olası bir tehlikeye karşı elimde ki kripto paraları bitcoin paritesine çevirip soğuk cüzdana attım.


    Bu krizde sayısı 22 binlerde olan kripto sektörüde etkilenip birçok coin piyasadan silinecektir. Bitcoin ve altyapısı sağlam olan coinler yoluna güçlenerek devam edeceklerdir.





  • Cem300 kullanıcısına yanıt

    Aksine kripto paralar daha da güçlendi.

  • Yapılan bazı yorumlarda, Amerikalı bir iki senatörün inadının neden olduğu söyleniyor. Durum tam olarak nedir acaba?

  • Param yok o yüzden istesem de umursayamıyorum. Kripto paraları etkilemiyormuş. Rahatlayamıyorum çünkü kripto param da yok.
    Okurken sadece beni etkiler mi diye baktım.

  • Dünya üzerinde basılı olmayan kadar para, altın vs. bu naylondan bankaların kasalarında varmış gibi görünüyor. Soğuk savaş dönemi bi WW yaşansaydı eğer dünya dengeli bir şekilde nüfus ve ekonomiyle ilerleyecekti. Ancak kimsenin buna bi tarafı yemediği için şu anda yalandan bir ekonomi ve milyarlarca sayıda insanı besliyor bu dünya.

    WW III kapıda gibi hissediyorum. Dünyanın yeni bir düzene ihtiyacı var gibi. Her ne kadar haz etmesem de, olur da yeni bir düzen inşa edilirse, dünyada tek bir din - tek bir dil - tek bir devlet olmayacaktır ancak para biriminin tek olacağına eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobe -- 14 Mart 2023; 21:33:06 >
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

    İlk başta Yellen yardım etmeyeceğiz dedi. Mecbur geri adım attı. Yapacakları bir şey yok. Elleri mahkum kurtaracaklar. Hatta 2008'de kurtarmak için dışarıdan para buldular. Şimdi bütün paralar devlet güvencesinde dediler. Bankacılık Sistemi muazzam bir çatlakla karşı karşıya.

  • alierennet kullanıcısına yanıt

    Akıllı ve finanstan anlayan arkadaşlar görmek güzel.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    Bankacılık 1970'den beri zaten yok.Dediğiniz gibi eski bankacılık ile günümüz bankacılığı arasında çok fark var. 1970'e kadar bankacılık ve fiziki para sistemi altına endeksliydi. Günümüzde ise tüm bankalar sanal ve geçersiz para üretiyor merkez bankaları ise bu sahte paraları onaylayıp resmileştiriyor. Bir nevi resmi kalpazanlıktır bu.

  • altyapısının güçlü olduğunu nasıl bilebiliriz acaba?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.