Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (272. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.972
Cevap
62
Favori
605.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erdemmani E kullanıcısına yanıt
    Maddiyat maddiyat :D 60bin liralık arabaya biniyoruz ama cebimizde para yok Dışarı bile çıkmıyorum bu aralar yakmasın diye motorine de bindirdiler yılbaşında.

    9006 ampülleir var bende 55w 6000k ama dediğim gibi ampülün üst tarafındaki çentik yada ayak her neyse 3 tane olandan üstte olanı 9006da kısa 9012 de baya uzun. O oturmadığı için ampül sallanıyor. 9012 tam otruup sabit kalıyor.

    Eğer para verip alacaksanız ki ben uzun ömür açısından da araştırdım DC balast düşünüyorum. AC balastların ampülü çok çabuk kararıyor ve ölüyor. Renk farkı oluyor yanmama gibi sorunlar yaşanıyor ve selletktör tepkisinde ısınması uzun sürüyor. Almanya da bulamadım ama Amerika da var gümrüğe takmadan alabilirsem yaza doğru almayı düşünüyorum. Yağmurlu havada rezillik çünkü xenon.




  • Hazine Müsteşarlığına kaza ile ilgili tüm belgeler ile ekspertiz raporunun örneğini gönderip aracımda kaza nedeniyle meydana gelen değer kaybının tazmin edilmesini istedim.

    Bana cevap olarak bunları yazdılar:
    **/**/2014 tarihinde Müsteşarlığımıza yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiş olup ***** başvuru numaralı talebiniz ilgili kuruma iletilmiştir. Başvurunuzun ne aşamada olduğunu başvuru numarası ile aşağıdaki adresten sorgulayabilirsiniz.

    Şirketin başvurunuza cevabı bildirdiğiniz e-posta adresiniz üzerinden size iletilecektir. Lütfen düzenli olarak e-postanızı kontrol ediniz.

    Cevap bilgisini içeren e-postanın iletiminden itibaren 15 gün içinde cevaba yönelik olarak aşağıdaki adres üzerinden bildirimde bulunmadığınız takdirde cevabın talebinizi karşıladığı kabul edilecektir.
  • Alicilik kullanıcısına yanıt
    hahahhaha mesajını okuyunca direk aklıma pompacının sözü geldi abi abi sen bu arabayı 10 lira 20 liraylamı aldın diyo mazotu hep o miktarlarda koyuyorum para yok ögrenciliğin gözü kör olsun :D
  • drtroy D kullanıcısına yanıt
    hocam selam. bende ön camda film yok asla da çektirmem. bende yan iki camda var diğerleri zaten lazer karartma oem. arkadaki lazerli camlara çok yakın bir tonda çektirdim arabanın içi biraz kararıyor tabi ama göz alışıyor ve sürüş deneyimi açısından bence sakıncası yok.

    ayrıca bugün arabaya ses sitemi sipariş verdim ayrıca almışken bir de araç içi kamera sipariş vermeyi düşünüyorum. aşağıda linkleri var sizce nasıl?

    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=26050&Productid=otjamusa505

    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=26090&Productid=otaytcs-1214

    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=26090&Productid=otpiots6965v2

    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20024965&Productid=otsarfsld701




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be-Mine

    quote:

    Orijinalden alıntı: forever eagle

    şöyle söyliyim istanbul için,
    çok yoğun tarafikte civic le 15-16lt gördüğüm yerde auris 12-13 lt görüyorum (örn. kabataş eminönü trafiğin milim milim gittiği yerlerde)
    hafif-yoğun tarafik olan yerlerde civic le 12-13 lt gördüğüm yerlerde aurisle 10-11 görüyorum (örn. z.kuyu maslak)
    trafiğin olmadığı saatlerdede civic le 9-10 gördüğüm yerde 7-8 lt görüyorum

    araç henüz 1600km 10.000km sonra biraz daha düşer diye düşünüyorum
    aralarında çok büyük fark yok ama değerler gayet iyi


    Arayıp da bulamadığım tipte kıyaslamalardan biri, çok teşekkürler

    Bu tür kıyaslamaların, özellikle de yakıt tüketimi kıyaslamalarının aynı sürücü ile aynı güzergah koşullarında yapılması çok önemli. Diğer türlü iş çığırından çıkıyor, sapmalar fazla olduğu için sonuçlar gerçeklikten uzak, öznel ve tartışmalara (hatta kavgalara) açık hale geliyor.

    Umarım 3. araç olarak bir de 1.2TSI ya da 1.4TSI motorlu bir araç alırsınız da aynı güzergahlarda bir de onu kıyaslarsınız. İşte o zaman oto haber medyasının bile doğru düzgün el atmadığı bir konuda elimizde sağlam bilgiler olur.

    Ben bu karşılaştırmayı daha önce yapmıştım. Hergün Gayrettepe-Laleli-Gayrettepe güzergahını kullanıyorum. Gidişte çevreyolu dönüste ise Taksim-Beşiktaş üzerinden eve dönüyorum.1.6 CVT Auris 10.5 yakardı. Şu an kullandığım Golf 1.2 tsi DSG 8-8,2 lt arası yakıyor.




  • yine mi geldin golfçu arkadaş. bende de 1.3 yaris vardı benzinli 7litre yaktığını hiç görmemiştim biliyor musun?
    @burakcal2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: highhardware

    yine mi geldin golfçu arkadaş. bende de 1.3 yaris vardı benzinli 7litre yaktığını hiç görmemiştim biliyor musun?
    @burakcal2


    1,3 yaris motoru ile 1.2 tsi i kıyasladınızya.. başka hiç bir şey demiyorum. Bence biraz showroomları gezip test sürüşü yapmanız lazım. Bu arada rahatsızlık verdim herhalde size. Bir dahaki sefere soru soran kişiye PM atarım.
  • benim yaptığım ile sizin yaptığınız farklı değil ki...

    Ben 1.2 ile 1.3 kıyasladım sizde 1.6 ile 1.2 motoru kıyasladınız temelde baktığım aracınızdan memnunsunuz anladığım kadarıyla. Ancak yazdığınız başlık golf başlığı değil burada toyota markasının auris araçlarını konuşuyoruz. Arada gelip gelip gidiyorsunuz bize golf anlatıyorsunuz. golf için ayrı başlık var biliyorsunuzdur. kıyaslamalarınızı aynı model araçlarla yapabilirsiniz.

    Ayrıca ilave etmek istiyorum. @Be-Mine arkadaşımın bahsettiği kıyaslama @forever eagle arkadaşımın kendi kullanacağı araba ile ilgiliydi. Herhangi birisinden bahsetmedi. Sanırım yanlış anlaşıldı.

    Size çıkıştığımı da düşünmeyin. Sadece konular netleştirmek buradaki amacım.
  • Ben 2 hafta önce başka bir marka araç aldım ama hiç adını bile yazmadım buraya çünkü buraya başka araç kullanan arkadaşlar kendi araçlarını yazdıkça insanların kafası karışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • highhardware kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaş sürekli auris konularına girip auris aracından çok şikayeti olduğunu, sonra satıp golf aldığını, şimdi golften çok memnun olduğunu çok az yaktığını v.s yazıp durmakta. kendisi auris cam tavandan gelen ses konusuna bile girerek aynı şeyleri yazmıştı. cevabımı aynen copy paste yapıyorum..



    1.2 105bg motoru çok kullandım jetta ve golf. dediğiniz gibi bir fark olmasına imkan yok en fazla 0.5lt fark olur eğer 2 arabada boş ise.

    golfe eğer 4-5 kişi binerseniz o 0.5lt fark tersine döner. 1.2 105bg yüzünden araba gitmez. gitsin diye daha çok basarsınız, araba yakar (5 kişi bindiğimiz jettayla otoyolda giderken hafif bir rampada doblo arkamızdan gelip sellektör yaptı)

    1.2 nin tek avantajı vergi. az yaksın ekenomi olsun diye 1.2 araba alınmaz.

    golf güzel bir araç c sınıfının premium araçlarından sonra en iyisidir bence (mercedes a serisi, bmw1, a3, volvov40) ama alınacaksa 1.4 122bg alınmalı

    bende ilk önce golf düşündüm ama dsg yüzünden almadım. alsaydım sürekli diken üstünde gitmek vardı. en azından kafam rahat olsun diye auris 1.6cvt premium aldım. arabadan şimdilik memnunum herhangi bir sorun yok. 11-12 litreleri köprü trafiğinde görüyorum. uzun yoldada gayet ekonomik (özellikle cc ile)
    aurisin en üst premium modeli ile golf comfort orta seviye donanım arasında 6-7bin tl fark var. ekstra garanti metalik boya v.s. bu bile aradaki çok yakmasını karşılıyor.

    yine söylüyorum bence golf daha güzel. eğer düz vites alacak olsaydım kesinlikle golf alırdım. ama dedğim gibi auris aldım kafam rahat :))




  • Alicilik kullanıcısına yanıt
    Yağmurlu havada xenonda sıkıntı yaşamayacağınız tek ampul 4300K olanlardır. Eski aracımda 4300K vardır ve çok iyi aydınlatıyordu yağmurdada. Tavsiyem 4300K almanız xenonu.
  • Erdemmani E kullanıcısına yanıt
    Hali hazırdaki halojen ampüller 3500-4000 K civarında Merceğin odağı ve dağıtımı güzel ama kış için yeterli seviye de kaliteli değil. Bir de ciddi anlamda far yıkamaya ihtiyaç var. 4350K çok kaliteli bir ampül de kullansak çok bişi değişmeyecek ıslak zeminde.

    Bizim farların en tatlı özelliği perdeli olması geceleri sellektör aşağı etkili oluyor. Soldaki tintinler 14-15. sellektörde sinyal verip bomboş sağ şeride geçiyorlar.

    Bir arkadaş farın açık olup olmadığını nasıl anlarım diye sormuş. Gösterge paneli aydınlatması yandığı zaman far da yanıyordur. Sebebini bilmiyorum ama kısa hüzme işareti konmamış göstergeye.
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Bİr fırsat bulup biteself kaplayamadım.

    Şu araba tipi krikodan aldım da onla da iş bitmiyor şu arabayı havada tutan ayaklardan almam lazım.
  • Damlumbaz sesinden bozuk yollarda rahatsız olanlardan biriside benim.
    Eğer etkili ve basit bir uygulmadan sonuç alan olursa ve paylaşırsa çok sevinirim.
    Aynı uygulamayı bakarak bende yapmak istiyorum.

    Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdemmani

    Sakın o işlemlere girmeyin hiç bir faydasını göremediğiniz gibi ortalığı kirletmekten başka da bir işe yaramaz. Ben ses yalıtımı olayına çok fena takmıştım eski arabamda ve yaptım da. ARacın altına 11kutu tereson kaplamıştık ve sesler iyice azalmıştı ama aurisin yol sesi gerçekten çok az. Bence gerek yok. Yine de yol sesini azaltmak istiyorsan ilk olarak lastiklerini değiştir geçrketen sessiz lastikler vr piyasada. Mesela Pirelli Cinturato P1 Verde... Ayrıca yine de bu iş beni kesmez diyorsan ziebartta altına profesyonel bir ses yalıtımı yaptırmalısın.

    Mesajımda bahsettiğim sorun yol sesi, lastik sesi vs. değil. Benim ve bazı arkadaşların şikayeti, bozuk yollarda lastikten fırlayan taş, çakıl vs.nin davlumbaza çarpması ile ortaya çıkan sesler. Zaten asfaltsız yolda kısa bir mesafe sürseniz, problemin ciddiyetini farkedeceksiniz, düz asfaltta farkedilebilecek bir şey değil.

    Aurisin yol sesi, rüzgar sesi azdır, o konuda çoğumuz hemfikiriz sanırım. En azından kendi adıma konuşursam, bunları farkedecek ya da varsa bile kafaya takacak kadar beklentileri yüksek olan bir kullanıcı değilim. Sadece sözkonusu çarpma seslerini en aza indirecek, ekonomik bir çözüm arayışı içerisindeyim.

    Cevap için teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alicilik

    Bİr fırsat bulup biteself kaplayamadım.

    Şu araba tipi krikodan aldım da onla da iş bitmiyor şu arabayı havada tutan ayaklardan almam lazım.

    Üstat, şimdi sizin mesajı okuyunca baktım neymiş bu malzeme diye, forumda bir konu buldum:

    http://forum.donanimhaber.com/m_69058680/tm.htm

    İşe yarar bir şey sanırım ama maliyeti ne olur bunun bizim araca? Bir de kendimiz yapalım desek araç kaldırılacak, belki lastikler çıkacak falan, uğraştırır sanki benim gibi bu tür işlere acemi olanları.

    Bir de bunun negatif yönde ağırlık, aerodinamik etkileri olmaz mı acaba. Toyota ne diye bu kadar çıplak bırakmış anlayamıyorum da.

    Ayrıca benim ekonomik yollu "Silikon Sprey" fikrim çok mu ütopik?




  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    2011 model 206+ aracımın kapılarına uyguladım ama linkteki şekidle değil.

    Kapı sacını içerden bitself ile tek kat kapladım. Hatrı kırılmaz şekidle ses değişimi oldu. Önceleri saca dışardan vurduğumda içi boş salça tenekesi gibi ses çıkardı şimdi daha çok içi dolu salça tenekesi kıvamında bir ses çıkıyor. Kapı açılıp kapanırkenki metal sesi bile daha tok bir hal aldı.

    Bunun üzeirne birde kapı döşemesinin altına 10mm lik thermaflex ses yalıtım süngeri keism koydum ve kapı kilpslerini lastikli olanla değiştrdim. Ciddi bir akustik oldu araçta.

    Araçta ufak çaplı bir ses sistemi var önceden hoparlörden rüzgar gelir tıkırtılar çıkar içerde ne varsa dışarda duyulurdu şimdi öyle bişi kalmadı. 20cm enin 10mt boyunda olan kalıptan aldım rahmetlik praktikerden 49tl idi. Bir top 4 kapıya yetti 1metreden fazla da arttı. 3-4kgdan fazla değildi bir topu davlumbazlara da yarım top anca gider. Sİlikonla uğraşmayın bana kalırsa bitüself bant işinizi bir hayli görecek. Ben kapladıktan sonra bandın kenarı su almasın diye siyah silikon çekeceğim.




  • biraz eski'

    "dohuzbindohuzyüzdohsansekis-dohuzbindohuzyüzdohsandohuz-onbin... "

     Yeni AURİS 2013
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakcal2
    Ben bu karşılaştırmayı daha önce yapmıştım. Hergün Gayrettepe-Laleli-Gayrettepe güzergahını kullanıyorum. Gidişte çevreyolu dönüste ise Taksim-Beşiktaş üzerinden eve dönüyorum.1.6 CVT Auris 10.5 yakardı. Şu an kullandığım Golf 1.2 tsi DSG 8-8,2 lt arası yakıyor.


    1.6 CVT'nin şehiriçi fabrika verisi 7.4Lt iken, 1.2TSI DSGnin 5.6Lt görünüyor. Aradaki 1.8Ltlik farkı oranlarsak 10.5Lt'de 2.5Lt olur düz mantıkla. Yani 1.2TSI da o bahsettiğiniz değerler mantıklı olabilir gibi geldi bana ama gerçek hayatta, farklı sürücülerde aradaki fark hep böyle mi olur bilemiyorum.

    Yüzeysel de olsa araştırmalarımda VAG gurubu araçlarda yol bilgisayarı verisinin gerçek tüketimden genelde düşük değerler verdiği konusunda yorumlar okumuştum, bizzat kullanıcıları tarafından, ne kadar doğrudur bilemiyorum. Siz de depo ölçümleri yapıp karşılaştırın isterseniz. Kendi adıma 5 depo fullemesinin de ardından Auris'te yol bilgisayarının gerçek tüketimle birebir örtüştüğünü söyleyebilirim, ne eksik ne de fazla.

    Yalnız şu an Auris sahibi olmamanız hiç istemesek de bazı yanlış anlamalara sebep olabilir. O yüzden karşılaştırmalar için farklı konu açılabilir belki, bilemiyorum.

    Neyse, bilgi için teşekkürler Araçlarımızı kazasız-belasız güzel günlerde kullanalım inşallah, gerisi önemsiz ayrıntılar




  • Alicilik kullanıcısına yanıt
    Evet ya, bant şeklindeymiş bu, normalde uygulaması pratik oluyordur herhalde. Ama davlumbazlarda yapana kadar 2 kilo verdirir herhalde adama.

    Siz uygulamayı yapana kadar erteliyorum o zaman ben de parlak fikirlerimi, el mahkum
  • 
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.