Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (271. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.972
Cevap
62
Favori
606.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Doğru tespit bakıma girmişydi araç onunda az biraz etkisi oluyor ,

    İdeal olanı 45 litre ile 550 km yapmalı bu araç için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noname23

    arkadaşlar bu sesli komut sistemi nasıl çalışıyor bir türlü çalıştıramadım yoksa araçta bu özellik yokmu araç 2013 auris d4d premium direksiyonun sağındaki konuşma tuşuna basıyorum fakat özellik kullanılamıyor gibi birşey çıkıyor yardımcı olursanız sevinirim herkese iyi forumlar.
     Yeni AURİS 2013

    "Sesli Komut Sistemi" ne yazıkki bizde çalışmıyor. Aracı alırken ben de direksiyondaki tuşu farkedip sormuştum, "Şu an kullanılamıyor, ileride güncelleme ile kullanılabilecek" gibi bir cevap almıştım.

    Muhtemelen Türkçe desteği veremedikleri için bu fonksiyonu iptal etmişler. Oysa ingilizce olarak kullanabilme alternatifimiz olabilirdi, komutlar zaten çok fazla ve ayrıntılı değil. Ama ekrandaki yazılar Türkçe iken, sesli komutu ingilizce yapmayı göze alamadılar demekki.

    Ben bu desteğin yakın zamanda gelebileceğini hiç zannetmiyorum.

    "Sesli komut sistemi navigasyon, ses ve eller serbest sistemlerin sesli komutlar ile kullanılabilmesini sağlar."

     Yeni AURİS 2013 .  Yeni AURİS 2013 .  Yeni AURİS 2013




  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    şöyle söyliyim istanbul için,
    çok yoğun tarafikte civic le 15-16lt gördüğüm yerde auris 12-13 lt görüyorum (örn. kabataş eminönü trafiğin milim milim gittiği yerlerde)
    hafif-yoğun tarafik olan yerlerde civic le 12-13 lt gördüğüm yerlerde aurisle 10-11 görüyorum (örn. z.kuyu maslak)
    trafiğin olmadığı saatlerdede civic le 9-10 gördüğüm yerde 7-8 lt görüyorum

    araç henüz 1600km 10.000km sonra biraz daha düşer diye düşünüyorum
    aralarında çok büyük fark yok ama değerler gayet iyi
  • Kış lastiği taktığımdan beri disklerin sesi epey azaldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • forever eagle kullanıcısına yanıt
    Ben bu aralar 11 üzerini hiç görmedim ,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrkapo

    Serviste balataları ücretsiz temizler kanal açtır geçer kronik sıkıntı yeni aurislerde ama basit

    Diskten olduğunu sanmıyorum. Hiç fren yapmıyordum bunları denerken.
  • ynsemreaydin18 Y kullanıcısına yanıt
    valla ben c.tesi günü kabataş-eminönü arası 13-14 gördüm trafik milim milim ilerliyordu
  • windwalker W kullanıcısına yanıt
    hafif fren yaparsan ses kesilir muhtemelen. kesilmiyorsa zaten bahsedilen durumdan farklı bir konu vardır.
  • forever eagle kullanıcısına yanıt
    CVT çift veya tek kavramalı değil, tam otomatikten de yarı otomatikten de farklı bir sistem.
  • peugeot206WRC kullanıcısına yanıt
    biliyorum kasnak sistemi, sonsuz vites v.s... yani araştırırsak konu da vinci'ye kadar gidiyor :) yukarıdaki yazılarımda insanların kafasını karıştırmadan basit bir şekilde tam oto. dsg,edc vs. gibi sistemlerle karşılaştırmak, anlatmak için yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever eagle -- 7 Ocak 2014; 14:28:46 >
  • ön cam film çektirme ve cep telefonu kiti kontağa bağlatma işlemlerini tamamladım. güzel oldu. şimdi sırada ses sistemi ve plaka uygulamaları olacak.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulashon -- 7 Ocak 2014; 14:33:50 >




  • ulashon U kullanıcısına yanıt
    ses sistemi dedinizde bu aracın ses sistemi beni benden aldı. ya arkadaş o nasıl bir sistem öyle müzik zevkimin içine etti bu kadar mı dandik olur??
    aracı test ederken ses sisteminide test etsem aracı almak için bir kez daha düşünürdüm. benimde aracın borcu biter bitmez birşeyler yapmam lazım.
  • Teker ustu davlunbazlara yalitim malzemesi ve iyi birses sistemi sasart.ayni gorusteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forever eagle

    şöyle söyliyim istanbul için,
    çok yoğun tarafikte civic le 15-16lt gördüğüm yerde auris 12-13 lt görüyorum (örn. kabataş eminönü trafiğin milim milim gittiği yerlerde)
    hafif-yoğun tarafik olan yerlerde civic le 12-13 lt gördüğüm yerlerde aurisle 10-11 görüyorum (örn. z.kuyu maslak)
    trafiğin olmadığı saatlerdede civic le 9-10 gördüğüm yerde 7-8 lt görüyorum

    araç henüz 1600km 10.000km sonra biraz daha düşer diye düşünüyorum
    aralarında çok büyük fark yok ama değerler gayet iyi


    Arayıp da bulamadığım tipte kıyaslamalardan biri, çok teşekkürler

    Bu tür kıyaslamaların, özellikle de yakıt tüketimi kıyaslamalarının aynı sürücü ile aynı güzergah koşullarında yapılması çok önemli. Diğer türlü iş çığırından çıkıyor, sapmalar fazla olduğu için sonuçlar gerçeklikten uzak, öznel ve tartışmalara (hatta kavgalara) açık hale geliyor.

    Umarım 3. araç olarak bir de 1.2TSI ya da 1.4TSI motorlu bir araç alırsınız da aynı güzergahlarda bir de onu kıyaslarsınız. İşte o zaman oto haber medyasının bile doğru düzgün el atmadığı bir konuda elimizde sağlam bilgiler olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulashon

    ön cam film çektirme ve cep telefonu kiti kontağa bağlatma işlemlerini tamamladım. güzel oldu. şimdi sırada ses sistemi ve plaka uygulamaları olacak.


    Üstadım merakım özellikle ön cam filmine yönelik. Bazı yazılarda ön cam filminin gece sürüşünü zorlaştırdığı bazı yorumlarda ise tam tersine kaşıdan gelen arabaların ışığının daha az gözü rahatsız ettiği yazılmış.

    Sizde durum nedir?
  • forever eagle kullanıcısına yanıt
    Doğrudur elbet , Kış lastikleri ve soğuk hava da kısmen tüketimi artırıyor
  • Bu davlumbaz yalıtımı konusunda ne yapacağız arkadaşlar.

    Nadiren de olsa köy yolu gibi bozuk yollara giriyorum, taş ve çakıllar arabanın içine vuruyor sanki! Geçtiğimiz aylarda sevinmiştim, bu yolların çoğundaki asfalt yenileniyordu, ama 2 ay geçmeden yollar tekrar bozulmaya başladı, çakıllar çıkmaya başlamış bile. Anlaşılan yolların kalitesine güvenemeyeceğiz uzun bir süre.

    Davlumbaz yalıtımı için profesyonel çözümler vardır muhakkak ama onları araştıramıyorum şimdi, maliyeti fazla olacak bu aralar benim için. Diyorum ki şu "silikon sprey" türü bir şeyler sıksam sert plastiklerin üzerine, az da olsa sesi keser mi? Bu sprey genelde hareketli parçalarda kullanılıyormuş, kapı fitilleri, ya da ses çıkaran malzemeler gibi. Ama ince silikon katman sert plastiğe çarpan taş seslerini daha tok ve boğuk hale getirir diye düşünüyorum.

    Ne dersiniz, az da olsa işe yarar mı? Ya da buna benzer düşük maliyetli başka çözümler mevcut mudur?

    http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml
    http://www.hepsiburada.com/liste/sprayway-usa-kuru-yaglayici-penetrants-silikon-sprey-090019-/productDetails.aspx?productId=otm090019&categoryId=20035754

     Yeni AURİS 2013 .  Yeni AURİS 2013




  • @gastan VSC'yi denemekten korkamyın eğer alanınız müsaitse dönüşlrde sert dirteksiyon hareketi yapın zaten devereye girdiğini hem göreceksiniz hem de hissedeceksiniz.Ama ses gelmez sadece vsc ışığı yanar göstergede.

    @Aliclilik 9012yi ben de getirticem fakat bütçe meselesi aynı seninki gibi... Bu arada sende 9006 mı var?

    @highharware kaput koruyucu filmi yaptırdım her iki aracıma da ama beyazdakini başkasına yaptırmıştım biraz mat oldu...
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Sakın o işlemlere girmeyin hiç bir faydasını göremediğiniz gibi ortalığı kirletmekten başka da bir işe yaramaz. Ben ses yalıtımı olayına çok fena takmıştım eski arabamda ve yaptım da. ARacın altına 11kutu tereson kaplamıştık ve sesler iyice azalmıştı ama aurisin yol sesi gerçekten çok az. Bence gerek yok. Yine de yol sesini azaltmak istiyorsan ilk olarak lastiklerini değiştir geçrketen sessiz lastikler vr piyasada. Mesela Pirelli Cinturato P1 Verde... Ayrıca yine de bu iş beni kesmez diyorsan ziebartta altına profesyonel bir ses yalıtımı yaptırmalısın.
  • Merhaba..

    Öncelikle kaza geçirenler için çok geçmiş olsun demek isterim. Cana gelmesin inşallah..

    Aracımla 2. ayı bitirdik, tecrübelerimi paylaşmak isterim,
    Bu haftasonu aracımla ve büyük oranda şehir dışı olmak üzere, Adapazarı-İstanbul arası yolculuğum oldu. Evden çıkarken aracın yakıt tüketim ortalamasını sıfırladım. Adapazarında iken 4.9 u gördüm, eve döndüğümde ise değer 5.1 i buldu. Biraz içim rahatlar gibi oldu açıkcası. Şehir içi kısa mesafelerde,durağan trafikte ise halen 8-10 lt bandında yakıyor araç. Umarım değerler düşer.

    Bunun haricinde bazen cam tavandan kaynaklandığını düşündüğüm hafif bir cızırtı-titreşim sesi geliyor. Şimdilik rahatsız edici boyutta değil.

    Ses sistemi hakkında ise günden güne canımı sıkıyor. Müzik dinlemeyi seven ve ses sistemine önem veren biri olarak; malesef aracın ses sistemi, teknolojinin bu denli ilerlediği bir dönemde bukadar zayıf ve yetersiz olması çok enteresan. Heleki japonların bu duruma nasıl göz yumduğunu merak ediyorum. Aracı test ederken müzik sistemine bakmak hiç aklıma gelmemişti. Eminim kimsenin aklına gelmemiştir. 2006 model polo aracımın bile ses sistemi daha tatminkardı.

    Yokuş kalkış desteğini sonunda çalıştırmaya başardım. Hakikaten frene ciddi bir şekilde basmak gerekiyormuş. Aracı 2-3 saniye kadar tutabiliyor sistem. Ama açıkcası çok kullanışlı değil.

    Yolculuğum sırasında özellikle Adapazarı ve izmitte ciddi bir sisle karşılaştım. Sis farlarını, özellikle arka sis farını çalıştırmayı beceremedim. Aracı alırken göstermişlerdi, bir şeye 2 kez basmam gerektiğini hatırlıyorum ama sanırım kitapçığa bakıp kurcalamam lazım.

    Son olarak, oturduğum mahaldeki martı yoğunluğundan ve aracı pisletmelerinden muzdaribim. Malum asitli bir dışkıları var ve çıkması zor oluyor. Hatta aracın boyasınada zarar verdiği söyleniyor. Otoparkımız malesef açık ve aracın üzerine örtü yada kılıf gibi birşey almamı da aracın satışını yapan servis tavsiye etmemişti. Düşünceliyim.Aracı yıkatıyorum ancak, aracın üzerinde bazı lekeler kalmış durumda, kir gibi gri bir renk. Bu nedenle aracıma,servise götürdüğümde boya koruma-seramik kaplama yaptırmayı düşünüyorum. Aracı alırken 500 TL demişlerdi sanırım ama forumda duyduğum kadarıyla 600 TL olmuş. Acaba yeniden zamlandımı? seramik kaplama yapan varmı? Varsa, bilgi verebilirse sevinirim.

    Velhasıl, aracımı sevmeye gayret ediyorum. Çok şükür yol tutuşu ve konforu açısından bir sıkıntı yaşamadım henüz.

    Herkese kazasız belasız yolculuklar diliyorum.

    Saygılar




  • 
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.