Şimdi Ara

Yedek Subaylık Hakkında Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu buraya açmayı uygun gördüm. Birkaç sorum olacak arkadaşlar. 5 Kasım tarihinde asal yoklamamı yaparak şubat 2022 celbine tabii oldum. Miyop+astigmat -2.25 sol ve -1.5 sağ görme bozukluğuna sahibim. Haliyle yoklamada görme veya işitme sorunu var mı sorusuna evet yazıp açıklama kısmına ‘'düşük dereceli miyop gözlük kullanıyorum dedim. En nihayetinde yoklamadan sonra aile hekimime muayene oldum. Hekim yüzeysel bir muayene yaptı ve onayladı. ‘'Yoklamaya tabii yedek subay aday adayı Sağlık Muayene belgesinde Görme veya işitme kaybı var mı sorusu hayır olarak işaretlenmiş yani aile raporunda kusursuzum. Şimdi sorularım şöyle :


    1)Yoklamada miyop belirtip sağlık raporunda göz kusurunun bulunmaması sorun teşkil eder mi?


    2) Miyop+astigmat kusuru mevcut sol 2.25 sağ 1.5. Bu kusur yedek subay seçilmeye engel midir? Yoklamada görme sorunu olarak belirtiyoruz en nihayetinde... Hoş göz numarası 4 olan miyop olan arkadaşım da belirtmişti ve yedek subay gitmişti. Yine de sizin de görüşünüzü merak ettim


    3) Lisans muhasebe mezunuyum 3.75 ortalama var. Bu bölüm mezunları yedek subaylıkta veya astsubaylıkta değerlendirilebilir mi? Bölüm olarak şans nedir? Yedek Subay vurmazsa astsubaylık vurabilir mi ?


    4) İlgili celp dönemine ne zaman başvurduğumuzun önemi var mı? Misal şubat celbi için başvuru başlangıcı 1 Eylül son günü 30 Kasım. 1 Eylül'de başvuran ile 30 Kasım'da başvuranın şansı değişir mi? Yoksa bu iş tamamen random mu?


    5)Tezsiz veya tezli yüksek lisans yapmak yedek subaylık şansını artırır mı ? Yoksa lisans mezuniyeti mi baz alınır ?


    6) Komando olmak istiyormusunuz sorusu yedek subaylığa nasıl etki eder


    7)Yedek subay çıkmaması halinde tecil düşünüyorum. Ağustos 2022 ye kadar mevcut tecil hakkımdan yeniden yararlanabilirmiyim ? ve Yararlanmam halinde bu tecil işlemini hangi süreçte yapmam gerekecek ?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekküre ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xOmeRx96 -- 24 Kasım 2021; 16:51:13 >







  • 1) Etmez

    2) Engel değil

    3) Meslekçi olamazsın, takım komutanı çıkabilir

    4) Başvuru tarihi önemli değil

    5) Artırır

    6) Etki etmez

    7) Bildiğim kadarıyla sonuçlar belli olduktan sonra tecil hakkı yok

  • Yedek subaylık şans işi
  • Tamamen şans, er olmak istiyorum desen de yedek subay olabilirsin. Ortalama olayı da hikaye, 2 ortalama kaynıyordu ortalık. Geçen seneki kasım celbindenim ben de.

  • Tsk nın ihtiyacı varsa yedek olarak alır seni ihtiyacı yoksa almaz ben yedek olarak girdim bakım sınıfında benim sınıf arkadaşım er olarak gelmiş mebsci komando olmak istiyorum demiştim ama bişey olmadı bkm geldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.