Şimdi Ara

Yedek Subay, AstSubay sınıflandırma değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sayın arkadaşlar doğru forumda mıyım? Bilmiyorum (Eğer doğru değilse beni yönlendirirseniz sevinirim...). Arkadaşlar benim 2 yıl önce üniversitem bitti, mezun oldum. Üniversite sonrası hemen tecili bozdum. Muayene mi oldum ve hizmet tercihi mi yaptım. Sonra bir iş teklifi geldi ve yeni mezun olduğum için kaçırmamak istedim. Tekrar askerliğimi tecil ettirdim. Şuan Mezun/TerkErteli olarak gözüküyor. Temmuz 14'te tecilim bitiyor ve Kasım celbinde askere gidiyormuşum. Ben 2021 yılında yedek subaylık ve astsubaylık istemiyordum fakat işten çıkarıldım ve artık bunlar benim için mantıklı bir hale geldi. Şuan istiyorum. Eskiden E-devlet üzerinden bunları istediğimiz gibi güncelleyebiliyorduk artık öyle bir seçenek bende çıkmıyor. Askerlik şubesi sınıflandırman yapılmış burdan dönülmez dedi. Bu doğru mu böyle birşey nasıl olabiliyor ?.2021 yılında yapmış olduğum hizmet tercihi bugunümü etkiledi. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Açıkcası askerlik şubesinde ki personeller benimle hiç ilgilenmedi. Bu konuda yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ederim. Saygılarımla








  • resul414141 R kullanıcısına yanıt
    Celp dönemin belli sınıflandırma yapıldıysa iş bitti.
  • Yılda 12-13 bin yedek subay, 12-13 bin yedek astsubay alınıyor. Sadece makine veya inşaat mühendisliği bölümleri 1 yılda bu kadar mezun veriyordur. Kaldı ki 12-13 bin kişiyi 30-40 farklı bölüm mezunlarından alıyorlar. Zaten çıkma şansı oldukça düşük ve MSB ihtiyacını gözeterek alıyor. İhtiyaç varsa başa er/erbaş da seçseniz yedek çıkabilir.

    Mesela x bölümünden 10 mezun bir celbe başvurdu. Bunların 5'i yedek subaylığı, 5'i er/erbaş seçeneğini başa aldı diyelim. Ama MSB'nin o bölümden 8 yedek subay ihtiyacı varsa 5 yedek subaylık tercih edenin yanında 3 er/erbaş tercih edeni de yedek subay olarak alır.
    Şöyle olanlar da var, 2 önlisans 1 lisans bölümü bitirdim, 3.70 ortalamam var, yedek subaylığı başa yazdım, komandoya bile evet dedim er çıktı diyen de var.

    Önlisans mezunu olup sınıflandırma yapıldıktan sonra bir şekilde lisansa tamamlarsanız eski sınıflandırma iptal oluyor (statü değişikliği nedeniyle). Yeni sınıflandırmada yedek subay çıkacağınızın bir garantisi yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.