Şimdi Ara

Yedek parçada yüksek fiyatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün cam suyu pompam arızalandı, 2008 corolla. Serviste yokmuş siparişle gelir dediler, bende Ankara'ya gitmişken taktırayım, çıkmada olsa olur diyip yıldıza gittim. Sabah 9 dan 13 e kadar -10 derecede bütün hurdacıları tek tek gezdim bulamadım. Corolla diye satılan muadillerin hepsi universal pompa yani takmak için soketi kesecekler, pompa contaya oturmayacak silikon çekecekler v.s...


    Çaresiz döndüm servisten sipariş ettim. Bahsettiğim motor sigara paketinin yarısı kadar. Teknolojik birşeyde değil, ampulden sonraki en basit şey elektrik motorudur. 900TL aldılar. Euro artmış bilmem neymiş. İşçilik felan yok bunda sadece parça. Siparişi verdim, şehrime döndüm. USA parçacılara baktım orjinali 13.99$. Gümrük kargo ne eklersen ekle 200 lirayı geçemez.


    Akio Toyoda abimize maili döşedim, dilim döndüğünce derdimi anlattım. 3 gün sonra bir istanbul numarası aradı toyota adına. Özetle dedikleri distribütör servislere sadece tavsiye edilen fiyatı önerirmiş, rekabet bilmem kaçıncı yasasına göre istedikleri fiyattan satabilirlermiş, ürünleri satanlar şu kadar eğitim almış, ürün 2 yıl garantiliymiş...


    Arabanın ederi tek elinizde taşıyacağınız küçük bir koliye 100 tane sığan pompa kadar mı ? Yurtdışından basacam artık böyle antin kuntin şeyleri 2-3 aya normal postayla gelir illa elime.


    Yok satan plazaların içleri plaka takılmış araba dolu, ikinci el satış yerlerinde yine sıfır ama farklı markalar. Araç satışından alamadıkları hırsı yedek parçadan çıkartıyorlar sanki.


    900 lirayı küçümseyip farklı yorum yapacak arkadaşlar için şunu diyorum, taş çatlasa ederi 100 lira olan mala 900 lira alıyorlar. Sizi bilmem ama benim ağırıma gidiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 1 Şubat 2021; 16:19:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Alıntı

    metni:
    USA parçacılara baktım orjinali 3.99$


    Mümkün değil. İyi bak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 1 Şubat 2021; 16:13:48 >
  • cormen kullanıcısına yanıt

    Muadilin fiyatına bakmışım. Parça koduyla tekrar baktım düzelttim ama netice o kadar da değişmiyor malesef. 100 değil 200 olsun 900 liraya yaklaşmıyor.

  • Yedek parça fiyatları dövizle doğru orantılı olarak artıyor. Yedek parçası uygun araç arıyorsanız Fiat ve Renault size göre 2005 Corolla HB aracıma sanayideki usta(!) film cam yaparken cam fitilini kesmiş, cam fitili 480 liraydı. Allah’tan servis ücretsiz taktı bir de işçilik vermedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bi tylol hot içer miyiz -- 1 Şubat 2021; 16:32:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız 900 tl hakikaten çok para bir motor için. Bende volvo s40 var, orjinal (febi bilstein marka) cam suyu pompası internette 313 tl şu an. Ben 110 tl'ye yan sanayisini almıştım.

    En ufak parçada bile sanayiye/servise gitmeden önce detaylı araştırmak gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 1 Şubat 2021; 16:56:52 >
  • 20 senedir böyle yapıyor insanlar o servisler de böyle yaptıkları için siparişlere gümrük vergisi yasladılar

  • Birbirimize sen şuna buna bin diye araç layık görmek biraz ayıp olmuyor mu ?


    900 lira bir silecek pompası için çok yüksek fiyat. 3000 alan içinde 5000 alan içinde yüksek. 10 yıllığa kadar savcının maaşı bile 10bin lira bahsettiğimiz para bu maaşın bile neredeyse 10'da biri.

  • Antor kullanıcısına yanıt

    Tepkinizi bana değil döviz kuruna yöneltin, 100 euro civarında bir ürün nihayetinde. İşe yeni başlayan savcının maaşı 11.000 TL civarındadır, 2 yıla 1 derece alır buna istinaden maaşı artar. İyi akşamlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bi tylol hot içer miyiz -- 1 Şubat 2021; 19:12:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracında kapı direğindeki 1 lira büyüklüğünde plastik tapası düşmüş. Hiç bir yerde bulamadım. Aslında önemli bir parça değil ama sürekli gözümü tırmalıyordu. En son internetten 30 TL ye buldum. Çok para değil ama aldığın malın fiyatı ile ederi arasında uçurum olunca insana koyuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japon araçları parça fiyatlarında gerçekten zalim olabiliyor. Mitsubishi Colt vardı bende. 2005 model. Araç 4 yaşında 50bin km’de ilken bir amortisoru patladı. Yetkili servis bakımlı olduğu icin bayiye gittim. 1 tanesi işçilik hariç 250 TL dediler. Çift değiştirmek gerekir 500 parça 250 de işçilik istediler. 2009 yılı icin istenen fiyat 750 TL. Çok uğraştıran bir işlemmiş.

    Sachs marka parçanın distribütörünü bulup araç şasi nodan parçayı buldum ellerinde varmış. On arka toplam 500 TL dediler. Servisi aradım mümkün değil dedi müdür. Dedim kaçtan takacaksin onu söyle, O fiyattan bul getir faturasıyla kanıtla 50tl yapicam dedi. Peki dedim. 1 hafta sonra amortisorler geldi, servise gittim ve 50tlye taktırdım keyif çayımı icerek de izledim. Parçayı onlar verse minimum 1250 TL olacaktı.

    4 teker de disk frendi dedim değiştireyim, yetkili servis 1500 TL istedi, üstelik TRW takiyorlar. Maslak Trw bayiine gittim 4 disk ve başlatanlara 850 verdim. Ancak fren performansı hiç hoşuma gitmedi. O sene 2013 yılı Citroen Grand picasso aracımın fren disk ve balatalarini yanlış hatırlamıyorsam 550tlye değiştirdim. On balatalar orijinal arkalar Trw. Bana acayip fark var gibi geldi. Biri B sınıfı diğeri C MPV ve parçaların boyutu ağırlığı arasında baya fark var.

    Honda, Mitsubishi ve Kore’den Hyundai araçların da polen filtresinde bu fahis fiyatları çeliyorlardı. 150 TL’ye polen filtresi değişimi yapıldı arkadaşımın hem de kaç sene önce. Servislerden nereden geçirirsek kardır mantığında maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bi tylol hot içer miyiz kullanıcısına yanıt

    Tylolıme laf yok adamı dellendirmeyin. İşte araba işi böyledir, bir parça bozulur sanayide sürünürsün veya parayı bayarsın. İvedi bir parçaysa hele mecbur alırsın yoksa teker dönmez.


    Pompanın tamiri yapılır içindeki bobinler yanmıştır, yenisini almak kolay. Benim 1998 clio mk1 de de benzin pompası bozuldu. Parça Fransa'dan gelecekmiş siparişle 1 ayda 600-800 tl arası fiyat çıkardılar, gittim 30 tl ye yaptırdım ve kaynattık.


    https://forum.donanimhaber.com/1998-fransiz-renault-clio-mk1-detayli-incelemesi-bol-ss-li--78384906


    Konuya gelirsek arkadaşım mercedes benz c180 amg 2013 modele bagaj içi havuzu alacak. Çıkmacılardan yıldız sanayiden 300 tl ye alıyor. Eve geçerken mercedes yetkili servisine soruyor sıfır faturalı parça 180 tl kdv dahil kampanyaya girmiş aksesuarlar. Bu koşa koşa gidiyor iade edip servisten alıyor. Senin çıkmacılardan önce yedek parçacıları dolaşman lazımdı, çıkmacı 3 lirayı 5 e katlar.





  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Yok ya flyerim ne sinirlenmesi  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazın ayağı dediğiniz gibi olsa sabah akşam yurtdışından ürün getirtirim ne olacak varsın 1 ay sonra gelsin. Ama daha yeni Kıbrıs'tan 200 TL'lik ürün aldım, 50 TL kargo PTT bir de, 70 TL vergi bitti mi bitmedi tabi 18 TL de ayrıca bir PTT kargo parası daha :) Ürün de ürün olsa plastik bir şey, yolda görsen tekme atarsın yani  Amerika'dan aldıklarıma verdiğim kargo parasını zaten hiç yazmayayım buraya  


    Sizin orjinal pompa 60 dolar civarındadır 500 TL, gerisi taşıma, gümrük, depo, vergi, dağıtıcı payı vs vs işte.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.