Şimdi Ara

{Yazılıma Başlangıç} (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
8
Favori
2.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 13 yaşındaki bir çocuğun bileceği İngilizceden bir hayır gelmez.


    Scratch ile başlamasını tavsiye ederim. İnternet'te "Mit Scratch" gibi aratırsa, bir sürü videolu anlatım bulabilir. Türkçe kitabı da var D&R da görmüştüm.


    22 yaşındaki arkadaşa Microsoft Small Basic öneririm. Onun da Türkçe bir kitabı var. İleride C# a geçiş yapabilir kolaylıkla. Zaten Basic'ten çok C# a benziyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 7 Kasım 2020; 12:43:3 >
  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    Evet ama algoritma sisteminj biliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tesekkur ederim 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Algoritma programlamanın bir parçası. Ayrı öğrenemezsin. Kitaplarında ve videolarında bir sürü örnek var.

  • Bak çocuk önemli olan şey algoritma.programlama dili o kadar önemli değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey

    Bak çocuk önemli olan şey algoritma.programlama dili o kadar önemli değil.

    Hocam daha da ileri gidiyorum en önemlisi yaratıcı, güzel fikirler bulmak daha önce varolan uygulamaları kopyalamak hiçbir işe yaramıyor .

  • Bursaspor. kullanıcısına yanıt

    yazılımcıda kopyala-yapıştır=akademide intihal(bildiğim) 

  • Bilgisayar mühendisi olarak sana tavsiyem yazılımı sevdiren python gibi dillerden başlaman çünkü C gibi ağır kodlama ve algoritması olan bir dilden başlarsan sıkıcı ve zor gelip kariyerini bırakabilirsin.


    Ayrıca pyhton ile mi başladın illa onunla devam edeceksin diye bir kaide yok. Ben üniversite 1.sınıfta Java ile mobil app kodluyordum sonra C# da masaüstü uygulamaları kodlamaya başladım sonra sıkıldım Web e geçtim JavaScript, Php kodladım. Sonra hepsini bırakıp ilgi alanımın mobil olduğunu anladım ve daha hızlı çalışan yeni nesil dil olan Kotlin e geçtim. Sonra Dart öğrendim. Dil öğrenmek belirli bi seviyeden sonra çok kolaylaşıyor hepsi birbirine benziyor zaten.


    Sana önerim önce kolay bir dil ile başlaman sonra diğer diller arası geçiş yapman. İstediğin alanı bulup profesyonel olarak o dile ve araçlarına odaklanman. Yaşın daha genç kendini tek bir şey ile sınırlama hepsine atıl, deneyimle, gözlemle.





  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt

    bence güzel ya, ben 23 üm keşke bu arkadaş gibi aklım başımda olsaydı o zmanlar :DD

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    ben o yaşlarda da her yerde bu yaştaydım :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Izzoykaw kullanıcısına yanıt
    algoritmanın sistemini biliyorsun sadece yaz o zaman bize bi “binary search” algoritması

    -
    (1,10) arası herhangi bir sayıyı ortalama olarak en hızlı bulacak algoritma
    -
    scratch bunları sadece (neredeyse) ingilizce bilerek yapmanı sağlıyor bunları öğrenir sonra koda başlarsın yaşın küçük zaten yol uzun emeklemeden bana araba kullandırtın diyorsun (üstüne bir de tavsiye beğenmiyorsun:D) ben de senin yaşında başladım elime scratch verdiler bu bebe işi ben bunu yapmam demedim. yaptım bana bebe işi geldi ondan sonra bu bebe işi diyip bıraktım. ÖNCE YAP

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardeşim olumsuz mesajları görmezden gel. Bu yaşında çok iyi öğrenemesen bile bir temel oluşturursun ilerisi için. O yüzden kolay bir şeylerle başlamanı tavsiye ederim. Python kolay bir dildir, bol pratik yaparak çalışmanı tavsiye ederim.

  • Ne yazılımı birader herkes kısa yoldan köşe dönmenin peşinde. Kod yazmak sırf amelelik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

    bilgisayar mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim.


    her şeyden önce ingilizce öğren yoksa hiçbir şey yapamazsın bu kadar basit ve net. ingilizce bir kitabı açıp okuyabiliyorsan ingilizce öğrenmişsin demektir. önce gramer öğren, gramer öğrenirken tek tük kelime de öğrenirsin. sonra bol bol oku pek sürmez ingilizcen güzel olur. kaynak olarak duolingo tavsiye ederim. okuma kitabı olarak da the little prince, the pirate city : an algerian tale öneririm. üstüne ilgilendiğin bir konu hakkında eğitici bir KİTAP (web sitesi tutoriali falan değil) okumanı öneririm. bu seviyeye geldikten sonra yazılım öğrenmeye tamamen yabancı kaynakları kullanarak, direkt c#'tan başlarsın.


    bu bir yana, özellikle internette radikal, sıradışı tavsiye veren çok olur ama gerçek hayatta sorsan ya ben de pek anlamam ehü ehü derler. Herkesin dediğini dikkate alma, çoğunluğa uy.

    yazılım okuyorum 3. sınıfım. Ağır bir şekilde ingilizce bilmene gerek yok belirli kalıplar var onları yazdıkca öğreneceksin emin ol.


    önerim css, html, js.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle seni tebrik ediyorum kardeşim. Bu yaşta bu konulara merakın ve heyecanın olmasa zaten başlamazdın. Sana tavsiyem işin mantığını elbette öğreneceksin ama eğlenmene bak. Bu söylediğimi yanlış anlama işin içine eğlence de katmanı söylüyorum. Öncelikle ne yapmak istediğine karar ver. C# önermişler ama o alanda yapacakların belki seni heyecanlandırmayacak. Tabii ki bir yerden başlayıp işin teorik külfetini aşman lazım. Zaten bir yerden ilerledin mi emin ol başka bir alana yönlenmen çok daha kolay ve cesurca olacak. Seni heyecanlandıran projelere odaklan benzerlerini yapmaya çalış ve üzerine ne koyabileceğini düşün. Genç zihnindeki yaratıcılığın bu iş için bulunmaz bir cevher emin ol. Ufak tefek robotik kodlamalar yapmak istiyor olabilirsin, kendi drone’unu yapmak isteyebilirsin. Bunları yaparken zaten kendine çok büyük katkı yapmış olacaksın. Üniversiteye geldiğinde etrafındaki insanlardan o kadar kolay sıyrılacaksın ki herkes kodlama derslerinde patır patır dökülürken sana matematik fizik gibi dersler külfet gibi gelecek. Ama akıllı ol onları da sakın boşlama güzel yerlere gel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • UlusBaker kullanıcısına yanıt
    Biraz hayattan zevk almaya çalış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    13 yaşındakiler 10 yaşındakilerle karıştırıyor olabilirsin kimisi ergenliğe kimisi olgunluğa girer 13 yaşında

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Izzoykaw

    13 yaşındakiler 10 yaşındakilerle karıştırıyor olabilirsin kimisi ergenliğe kimisi olgunluğa girer 13 yaşında

    Bende onu diyorum zaten, şuanda yetişkin birisi nasıl öğreniyorsa yazılımı sende aynı şekilde öğrenebilirsin. Yaşını belirtme sebebini merak etmiştim sadece çünkü genelde 'şu yaştayım' diye başlık atılmıyor konulara.

  • Kafanın fazla karışmasına izin vermeden başla bence. Tiren hangi raya oturursa o raydan devam eder. Senin serüvenin de geyikten devam etmesin.

  • K110 kullanıcısına yanıt
    Tamam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.