Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği okuyorum. İkincil üniversite olarak açık öğretim bölümü de okumalı mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hali hazırda İzmir Ekonomi Üniversitesinde Yazılım Mühendisliği okuyorum. Geçen sene hazırlık okudum , bu sene 4 senelik lisans derslerim başlıyor. Evdekiler ve yakın çevremden Açık Öğretime de başvur ikinci diplomayı da al diye baskı var. Onlar bölümleri falan pek bilmedikleri için işletme oku diyorlar. Bende benim mesleğimle alakasız olduğu , boş vakitlerimde işletme dersleri çalışmak yerine kendimi geliştirmeyi düşündüğüm için işletme falan okumak istemiyorum. Fazla diploma taşıyan değil işini bilen adam olmak istiyorum. Alanımla alakalı olarak iki yıllık bilgisayar programcılığı ve elektronik , kontrol sistemleri bölümleri var.

    Ben açık öğretime hiç karışmayıp 4 sene lisans + 2 sene yüksek lisans düşünüyorum fakat çevremdekiler olsun yine de oku ne kaybedersin diyorlar. Özellikle benden yaşça büyük ve tecrübeli kişiler bana fikir verip yardımcı olursanız sevinirim.







  • Ne acikogretim isletme diplomasi alanlar, ne de cift anadal yapanlar mezun olduktan sonra ciddi bir avantaj saglayamadi. CV`ni gereksiz seylerle doldurmak yerine ingilizceni gelistir ve alaninda gecerli konularin birinde veya birkacinda uzmanlasmaya calis. Eger sertifikalandirilacak yetenkler varsa onlarin sinavlarina calis ve mezuniyetine yakin zamanda sertifikalarini al. Az once ucretsiz derslerle alakali bir konu actim. Ordaki sitelerden dersler de alabilirsin.

    Acikogretim diplomasi alacagina bos bos otursan kendin icin daha faydali bir is yapmis olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Ne acikogretim isletme diplomasi alanlar, ne de cift anadal yapanlar mezun olduktan sonra ciddi bir avantaj saglayamadi. CV`ni gereksiz seylerle doldurmak yerine ingilizceni gelistir ve alaninda gecerli konularin birinde veya birkacinda uzmanlasmaya calis. Eger sertifikalandirilacak yetenkler varsa onlarin sinavlarina calis ve mezuniyetine yakin zamanda sertifikalarini al. Az once ucretsiz derslerle alakali bir konu actim. Ordaki sitelerden dersler de alabilirsin.

    Acikogretim diplomasi alacagina bos bos otursan kendin icin daha faydali bir is yapmis olursun.

    Bende aynı düşüncedeyim. 4 sene lisans + 2 sene yüksek lisans yapmak istiyorum.(mümkün olursa bir kısmını yurt dışında) Benim bildiğim bizim meslekte önce ne yaptın diye bakılıyor ne diploman var diye değil. Şimdiden ufak çapta uygulamalar geliştirip satıyorum. Bu işte kendine emek ve zaman harcamadan ileriye gidilemeyeceğini sezebiliyorum. Dışarıdaki örneklerden de gözlemleyebiliyorum. Sertifikalı kurslar var . Ek olarak biz öğrenciler için Microsoft Türkiye'nin yaz okulu var sertifikalı. Bunların benim için daha değerli olduğunu düşünüyorum. Fikirleriniz için teşekkür ederim.




  • Veteriner fakültesi öğrencisine önereceğiniz bi bölüm var mı dil var biraz kurs alacağım 1 aya kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.