Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese.Öncelikle bu konuyu buraya açmamın sebebi burada konu hakkında daha bilgili kişilerin olacağını düşünmemdir.Eğer destur yoksa konuyu silebilir/başka yere taşıyabilirsiniz.

    Ben lise son sınıf öğrencisiyim.Matematik ve bilgisayarı seviyorum bu yüzden yazılımın benim aradığım meslek olacağını düşünmüştüm.Ama bilgisayar bilimleri diye bir bölüm daha varmış ki asıl istediğimin bu olduğunu söylüyor danıştığım kişiler.Şimdi asıl sorum şu: Bilgisayar bilimi mezunun yapabileceği ama yazılım mühendisinin yapamayacağı şeyler nelerdir?

    İlgi alakanız için teşekkürler.



  • Bilgisayar bilimleri computing, algoritma dizaynı, yapay zeka, donanım dizaynı, işletim sistemleri, veri madenciliği, programlama dilleri v.b. konuları kapsıyor ve oldukça ciddi teori ağırlıklı yazılım mühendisliğine göre. Hangisini okuman gerektiği ise ileride ne yapmak istediğine göre değişir. Eğer sadece 4 yıllık üniversite okuyup, arkasından işe girmek istiyorsan yazılım mühendisliği okuman daha mantıklı olur. Eğer yüksek lisans ve/veya doktora yapma gibi planların varsa bilgisayar bilimleri çok daha mantıklı. Türkiye'de sektör nasıl bir fikrim yok ancak gelişmiş batı ülkelerinde bilgisayar bilimlerine çok daha fazla önem veriliyor, özellikle şu sıralar yapay zeka oldukça revaçta olan bir konu ve bilgisayar bilimlerinde yüksek lisans veya doktora yapan insanlar alanlarına bağlı olarak yazılım mühendislerinden 2-3 kat daha fazla para kazanabiliyor kolaylıkla.
  • Hocam ben KTÜ Yazılım okuyorum.Yazılım MH. 3 Devlet üniversitesinde var.Fırat üni. gideceğine hiç gitme 1 sene daha çalış en iyisi, KTÜ'deyim direkt 1.kişiden gelme diyorum.Ben yatay geçişle bilgisayar mühendisliğine kaçmayı düşünüyorum, olmazsa tekrardan sınava gireceğim.Dışarıdan çok ilgi çekici, gelecek vaad eden bir bölüm olarak görünüyor.Ben de buna kandım ve tercih ettim.Bölüm hocaları elektrik-elektronik gibi başka bölümlerden gelmiş anlattığı konuyu bilmeyen hocalar.(En azından bizim okulda böyle.) Hukuk okuyup sadece bölümde işlenen derslerin isimlerini googledan araştırsan bölümde öğretilenden daha çok şey öğrenirsin.

    Özel üniversitelerde durum ne bilmiyorum ama devlet üniversitelerinde durum oldukça vasat. 4 sene okuyup gittiğin ne olduğu belirsiz yazılım şirketinde 1500-2000 TL ye başlarsın yükselebileceğin pek bir yer de yok.Tabii random uygulama/oyun yaparsın bi anda tutar zengin oluverirsin %0.0001 ihtimalle, böyle bir durum da var.

    Yazılım Mühendisliği bölümü okuyan birisi olarak sana diyeceğim şey YAPMA. Git iyi bir okulda Bilgisayar Müh. oku, dersleri %80 aynı zaten.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.